Dodaj do ulubionych

Otium Eco Club Side - wróciłam

01.06.11, 15:26
Wróciłam, chętnie odpowiem na wszelkie pytania
Obserwuj wątek
    • simon_r Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 01.06.11, 22:00
      A ile osób stamtąd nie wróciło???
    • Gość: patrycja Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.altec.pl 02.06.11, 10:13
      Witam. Interesuje mnie właściwie wszystko, a głównie udogodnienia dla dzieci. I czy to prawda, że sporo dzieci tam choruje, bo już taką opinię też czytałam. Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • attka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 02.06.11, 11:18
        1. udogodnienia dla dzieci -super. Ale po kolei:
        - w Kids World mamy duży kryty plac zabaw z huśtawkami, mini ścianką wspinaczkową, zjeżdżalniami, piaskownicą itd. Wszystko na takim fajnym, chyba korkowym, podłożu, dzięki czemu można nawet biegać na bosaka. Poza placem zabaw mamy pokój zabaw z mnóstwem zabawek (niestety część zepsuta), pokój do spania z trzema łóżeczkami, ubikacje dla dzieci, pokój do zajęć z animatorką, restaurację z menu dla dzieci oraz mały basen. Wszystko monitorowane - stały podgląd jest na ostatnich kanałach w telewizorze dostępnym w pokoju
        - menu dla dzieci - smaczne, różnorodne, stały dostęp do soczków (w lodówce w restauracji)
        - restauracja dla dzieci jest w dwóch miejscach - przy głównej i właśnie w Kids World
        - można wypożyczyć nocnik i wanienkę
        - jeżeli jesteś dłużej niż tydzień to 8 dnia możesz oddać dziecięce rzeczy do prania

2. Niestety tam gdzie jest dużo dzieci trzeba się liczyć z tym, że jest też sporo choruszków. Jak my byliśmy to, tak na oko, co trzecie dziecko było przeziębione (kaszel, psikania). Radzę zabrać sporo leków

• vilka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 02.06.11, 10:32
      Witam,
      my lecimy z dziećmi do Otium Eco w środę 8.06.2011.
      Też interesuję mnie prawie wszystko, jakie jedzenie dla małych dzieci???? jak temperatura wody w basenach????? jak plaża??????......
      Z jakim biurem podróży Pani leciała?????
      Pozdrawiam
      • attka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 02.06.11, 11:24
        1. W maju woda w basenie nie była za ciepła, ale wystarczy kilka gorących dni i to się zmieni. Myślę, że jak pojedziecie to będzie już ok :). Jakby coś to jest basen wewnętrzny (duży i mały) z lekko podgrzewaną wodą

2. Wezyr i chyba nie można z innego, bo z tego co słyszałam to oni mają wyłączność na ten hotel

3. Plaża - rozczarowanie (jak dla mnie), ale to niezależne od hotelu. Sama plaża była ok - leżaki pod takim "dziurawym" daszkiem, dojście do leżaków po dróżce zrobionej z drewna. I to było super. Ale był też jeden ogromny minus - kamienie przy brzegu morza. Dla mnie makabra. Przejście po nich bosą stopą to nie było miłe przeżycie. Polecam zabranie specjalnego gumowego obuwia

4. Jedzenie dla dzieci - były i papki warzywne i rzeczy na mleku i pokrojone mięsko oraz warzywa. Generalnie ta część moim zdaniem świetna. Inna sprawa, że moje dziecko średnio jadło, nie wydaje mi się jednak aby to miało związek z jedzeniem, a raczej wynikało z tego, że on ogólnie mało je na wyjazdach
        • vilka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 02.06.11, 11:33
          mam jeszcze jedno pytanie.
          Czy miała Pani ze sobą spacerówkę dla dziecka, jeżeli nie to czy zauważyła Pani, aby spacerówka była oddawana dopiero przy wejściu do samolotu czy może trzeba ją oddać wraz z bagażem podróżnym????
          W regulaminie przewoźnika Enter Air jest napisane:
          8. Bezpłatnie, w ramach Bagażu Rejestrowanego, przewozi się również składany wózek dziecięcy.
          • attka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 02.06.11, 12:15
            Tak i nie wyobrażam sobie jechać bez. Jedna z najbardziej przydatnych rzeczy na wyjeździe!!!!! Wykorzystywana nawet w czasie kolacji kiedy to często pojawiał się problem z krzesełkami dla dzieci (popyt przewyższał podaż).

Wózek oddawałam, w obie strony, tuż przed wejściem do samolotu
            • vilka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 06.06.11, 13:24
              Witam,
              czy korzystała Pani z wycieczek fakultatywnych???? starszy syn ma 7 lat i zastanawiałam się nad wycieczką dla niego i męża.
              Czy była Pani zadowolona z opieki rezydenta Wezyra, czy n.p. był o czasie na lotnisku po lądowaniu?????
              Ile jedzie się autokarem z lotniska do Hotelu?????
              Z góry dziękuję za odpowiedź.
              • attka Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 07.06.11, 14:41
                1. tylko do delfinarium. Uważam, że to dobra wycieczka dla starszych dzieci. Znajomi byli w Antalii i podobno masakra (żal kasy), ale za to Pamukkale i w Kapadocji chwalili, chociaż obie były męczące
                2. Rezydent był przy autokarze, nie mieliśmy żadnych problemów ze znalezieniem go - po prostu poszliśmy na wskazywany parking autokarów. Autokarem jechaliśmy ok 1,5 godziny - zależy ile hoteli jest po drodze
                3. Czy byłam zadowolona? Pół na pół. Trudno otrzymać od nich rzetelne informacje o okolicy - nastawieni są na sprzedawanie wycieczek. Także okazało się, że parę razy wprowadzili nas w błąd - myślę jednak, że nie celowo, ale z niewiedzy. Większą pomoc uzyskamy w Smily Service
                4.
            • Gość: ewa Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 19:29
              Witam,]na stronie Enter Air jest napisane "Enter Air bezpłatnie przewozi wózki dziecięce, jednakże ich waga zmniejsza dostępny (20 kg) limit bagażu rejestrowanego"
              Jak to wyglada w praktyce?
              Lecimy z małym dzieckiem, zamierzamy zabrać słoiczki i nie wyobrażam sobie zapakować się do bagażu pomniejszonego o 10kg:)
              Może orientuje się Pani, czy bezpłatny przewóz (droga z wózkiem do samego samolotu) dotyczy rózwnież wózków 2-częsciowych?
    • smiley.service Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 12.06.11, 20:13
      Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z zespołem Smiley Service. Jesteśmy departamentem, który czuwa nad satysfakcją klienta, z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące hotelu. Hotel jest nastawiony najbardziej na rodziny z dziećmi. Zapraszamy do dyskusji.
      • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.150.169.3.fenomenalny.net 08.08.11, 11:09
        Pozdrawiamy Smiley Service! :)
        Hotel super! 3 - letnia córka bawiła się przednio!
        Nic nie można zarzucić czy się przyczepić! :) Po prostu pięknie!

www.olwowie.com.pl - filmy i zdjęcia z Otium Eco Club Side :)

• Gość: Magda Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 08.08.11, 15:21

Powiedzcie mi czy na miejscu można wypożyczyć wózek? Bo gdzieś tak przeczytałam i ile to kosztuje?
          NO i czy poza tymi 3 dużymi zjeżdżalniami z folderów są jakieś zjeżdżalnie dla mniejszych dzieci??
          Wyjeżdżamy 31.08 więc za każde info będę wdzięczna:)
          • Gość: XX Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.inco-veritas.pl 09.08.11, 15:23
            Byłem w Otium w czerwcu.
            Co do wózka- -można go wypożyczyć- -niestety nie pamiętam cen- ale kwoty nie były wysokie.
            Co do zjeżdzalni to jest mała zjeżdzalnia przy basenie na placu zabaw. Taki malutki chyba słonik. Wysokość max 1 metr.
          • Gość: ania Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: 91.208.10.* 18.08.11, 13:15
            witam
            na terenie dziecięcego klubu gdzie jest polska animatorka Pani Tamara jest basen o glębokości ok. do kolana osoby dorosłej. Basen jest zacieniony więc dzieci są cudnie chronione przed poparzeniami. Mała zjeżdżalnia - niestety bez splywu wody więc trzeba towarzyszyć dziecku i polewać ją wodą np. z wiaderka żeby można bylo nabrać poślizgu. Są tam dzieciece toalety z małymi sanitariatami - jak w przedszkolu, restauracja z małymi krzesełkami i pojemnikami na jedzonko na wysokości oczu, w lodówce małe soczki ze słomką, sala kinowa, domek z małymi łóżeczkami dla śpiących dzieci, plac zabaw cały zadaszony. w hotelu jest polsko języczna obsługa we wszystkim pomogą
            • sylwestra_j Re: Otium Eco Club Side - wróciłam 20.08.11, 15:43
              A ja mam pytanie o nocnik, podobno też można wypożyczyć na miejscu??? A może gdzieś kupić tylko gdzie??? Wolałabym nie ciągnąć ze sobą takiego mebla. Może smile servis odpowie lub coś podpowie???
              I jeszcze jedno jak wygląda sytuacja z ręcznikami plażowymi, bo w końcu nie wiem, czy są dostępne, czy mam targać swoje????
              • Gość: allle Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.netcominternet.pl 20.08.11, 17:17
                Mam pytanie odnośnie pokoju, mamy wykupiony pokój standardowy dla 2 osób dorosłych+1 dziecka, już po zarezerwowaniu dowiedzieliśmy się, że w hotelu są też pokoje z salonem i oddzielną sypialnią (w polskich katalogach to podobno large room, ale na stronie www hotelu nie ma pokoi o takiej nazwie) czy ktoś wie jak one się nazywają i czy jest ewentualnie na miejscu możliwość dopłaty do takiego pokoju? Jeśli tak to załatwić i kiedy?
                Będziemy wdzięczni za wszystkie rady :)
                • Gość: ewa6 Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.home.aster.pl 27.08.11, 14:51
                  Podnoszę. Mnie także interesuje jak wygląda large room. Na stronie hotelu takiego pokoju nie ma, a w biurach jakoś tak enigmatycznie wyjaśniają. Może ktoś był, korzystał i opowie? Pozdrawiam
                  • Gość: daria Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.rev.pro-internet.pl 31.08.11, 20:07
                    Large room to wiekszy pokój. Mielismy 2 pomieszczenia oddzielone dwuskrzydłowymi drzwiami przesuwnymi i 2 łazienki (jedna z prysznicem, druga z toaleta i umywalka).
                    • Gość: ewa6 Re: Otium Eco Club Side - wróciłam IP: *.home.aster.pl 02.09.11, 14:55
                      Bardzo dziękuję za info. Uff, dla mnie to idealne wyjście - oddzielne pomieszczenia, ponieważ jadę z dwójką małych dzieci, które nie śpią z nami. Dzięki jeszcze raz!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka