Dodaj do ulubionych

Turcja, Konakli, wróciłam!

11.07.11, 13:57
Wakacje i po wakacjach. Urlop dobiegł końca, ale przynajmniej z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że nie marnowałam czasu i wakacje spędziłam naprawdę fajnie. Ponieważ w Polsce pogoda nie rozpieszcza, postanowiłam z mężem polecieć do Turcji. W Egipcie i Tunezji byliśmy, teraz przyszedł czas właśnie na Konakli. Mieszkaliśmy w pięknym hotelu, wybudowanym ok 3 lat temu - Club Konakli. 5 gwiazdek, bardzo wysoki standard. Stylowo urządzona recepcja, 3 bary, restauracja. Do naszej dyspozycji była m.in. łaźnia turecka, sauna, centrum spa czy masaż. Przy basenie mieliśmy dodatkową atrakcję w postaci zjeżdżalni. W upalne dni korzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych biura z którym polecieliśmy, albo też odpoczywaliśmy nad wodą, a wieczorami spacerowaliśmy po centrum lub bawiliśmy się podczas wieczornych animacji. W pokojach czysto i schludnie, świeża pościel, świeże ręczniki, klimatyzacja, balkon. Pełen komfort. Co do wyżywienia to super smaczne, codziennie świeże owoce, świeża woda. Wybraliśmy opcję all inclusive, jest to chyba najwygodniejsze. Napoje zarówno alkoholowe jak i bezalkoholowe bez ograniczeń. Co do samej organizacji. Drugi raz z rzędu polecieliśmy z alfa starem. Rok temu w Egipcie naprawdę nam się z nimi spodobało i stwierdziliśmy, że nie będziemy zmieniać tego co jest dobre. I tym razem wycieczka udała się w 100%, nie było problemów z odlotami, przylotami, pokojami, rezydentami czy czymkolwiek innym. Dodatkowym atutem była na pewno cena. Niestety trzeba było wracać do zimnej Polski, do deszczu i chmur. Szkoda, bo pokochałam ten turecki klimat, słońce. Ludzie byli bardzo sympatyczni, poznałam wiele wspaniałych osób i mam nadzieję z niektórymi utrzymywać kontakt. Polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.enterpol.pl 31.07.11, 19:11
      a czy możesz coś powiedziec od strony praktycznej w Konakli, gdzie kupować, jak z transportem do Alanyi i innych okolic???
      • mariken Re: Turcja, Konakli, wróciłam! 31.07.11, 20:22
        Byliśmy w Konakli w Titan Garden. Dojazd do Alanyi dolmuszami za 2,5 LT, można płacić tez w USD - bodajże 2 USD i EUR, ale nie wiem ile :-). Zakupy robiliśmy na bazarku w centrum, można sie targowac i można sporo utargowac ;-). Drugi bazarek jest obok hotelu Relax/Titan Select, mniejszy niż ten w centrum ale wszystko jest, apteka tez. Jest dyskoteka, Summer Garden, ale drinki drogie i muzyka taka sobie, atrakcja są rekinki w akwarium ;-).
    • Gość: Dorka Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 19:23
      Ja rownież prosiłbym o konkrety, w szczególności jakie były słabe strony hotelu ? Takie ogolniki (sorry ale przypominajace przesłodzoną laurkę) jak piszesz można zastosować do połowy tureckich hoteli
      • Gość: tropiciel spamu Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 19:28
        eee, to Alfa Star, oni słyną z laurek, to pracownicy biura je piszą, wiele razy już ich namierzyłem
        • Gość: miś turecki Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 19:34
          Gość portalu: tropiciel spamu napisał(a):

> eee, to Alfa Star, oni słyną z laurek, to pracownicy biura je piszą, wiele razy
          > już ich namierzyłem

Tak mi to wygląda, ale mogliby zatrudnić bardziej inteligentnych "pisarzy", bo tak to strzelają sobie w kolano....Na mnie kryptoreklama działa odstraszająco
          • Gość: tropiciel spamu Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 21:20
            na mnie też, a ich to już z 10 razy przyłapałem na tym
          • Gość: BiG Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.11, 21:08
            Miś - nie wierzysz ? Proszę napisz do mnie na michal@kmorzel.pl . Opowiem , jeżeli interesuje o Club Konakli i trochę o zwyczajach. Hotel polecam jak najbardziej i służe fotkami
            Byłem tam od 6-13 lipca
            Pozdrawiam
    • Gość: BiG Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.11, 21:04
      Marcik - też tam byłem :P I to w tym samym czasie :) I to w tym samym hotelu :)
      Tu masz foty , może siebie namierzysz - chyba że to Ty Marcel :P

picasaweb.google.com/bigtoofree/Turcja?authkey=Gv1sRgCIHBtarfyu7sOQ
      • Gość: BiG Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.11, 21:11
        Przepraszam , podałem zły link picasaweb.google.com/bigtoofree/Turcja201102
        • Gość: Andzia Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 21:35
          Gdzie można zobaczyć takie piękne widoki - chodzi mi o zdjęcia od nr 40 do nr 44??
          • Gość: M. Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.loonar.pl 01.08.11, 22:01
            to jest bodajze wodospad w manvangat, bylismy w zeszlym roku, ale wedlug mnie tylko ladnie na zdjeciu wyglada, w rzeczywistosci nie wywarlo przynajmniej na mnie wrazenia:)
        • Gość: BiG Re: Turcja, Konakli, wróciłam! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.11, 22:27
          To są wodospady w Parku Krajobrazowym w Kursunlu - przepiękny park , wodospady , rzeczki , przepiękne widoki.
          Tutaj link do więcej zdjęć i lokalizacja http://maps.google.com/maps?q=Kur%C5%9Funlu+%C5%9Eelalesi+Tabiat+Park%C4%B1,+07000+Aksu%2FAntalya,+Turkey&hl=en&ie=UTF8&ll=37.000496,30.822079&spn=0.014618,0.033023&sll=37.0625,-95.677068&sspn=23.875,57.630033&geocode=FfudNAIdVUTWAQ&t=h&z=16&lci=com.panoramio.all
          • first.be_a Re: Turcja, Konakli, wróciłam! 03.08.11, 09:26
            To rzeczywiście wodospady w Kursunlu. Przepiękne miejsce. Polecam jeszcze jeden z wodospadów Duden Salesi.
            Jeśli ktoś wybiera się do Turcji to polecam hotel Sailor Beach Club w miejscowości Kiris. Przepiekny hotel , bajeczny ogród, pięknie położony przy samej plaży. Rewelacyjne jedzenie. Poza tym dobra baza wypadowa zarówno na zachód jak i wschód od Antalyi
            • mlarka Re: Turcja, Konakli, wróciłam! 27.09.11, 20:59
              Czytałam niedawno, że Turcja robi się coraz bardziej popularnym kierunkiem. Ponoć hotele mają coraz wyższe standardy, jest o wiele czyściej bo ludzie po prostu bardziej dbają o to żeby w kurortach turyści byli zadowoleni zarówno z obsługi jak i warunków sanitarnych? No a ceny naprawdę fajne, widziałam niedawno np wycieczkę do Alanyi za ok 1300 zł, a to raczej nie dużo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka