Gość: wojt
IP: *.dynamic.chello.pl
28.11.11, 23:34
wybieram się do Turcji w czerwcu 2012r. na leniuchowanie na plaży przez tydzień - pytanie - czy w rejonie Side plaża na zachód od miasta Side w rejonie miejscowości Colaklil różni się pod względem piasku (czy jest bardziej drobny i jest mniej żwirku) od plaż na wschód od Side w rejonie miejscowości Titreyengol; byłem w rejonie Titreyengol na wakacjach w hotelu Arinna i tam plaża jest szeroka, choć z dość ciemnym piaskiem i dużymi kamieniami przy wejsciu do morza. Zależy mi na drobnym piaseczku i linii brzegowej z drobnym piaskiem dla dzieci, a na forum były opinie, ze w rejonie Colakli plaże są właśnie z drobnym piaskiem, bez żwirku i linią brzegową bez kamieni idealnie dla dzieci - może ktoś zna te 2 miejsca i wie coś na ten temat?; choć wydaje się, ze rodzaj plaży na przestrzeni kilkunastu kilometrów nie powinien się róznić - ale gość z biura podróży przekonywał mnie, ze pod tym wzgledem rejon Colakli jest wyjątkowy i ma lepsze plaże niż te w rejonie Titreyengol - będę wdzięczny za odpowiedzi. W.