Dodaj do ulubionych

Side - Colakli - Plaże?

IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 23:34
wybieram się do Turcji w czerwcu 2012r. na leniuchowanie na plaży przez tydzień - pytanie - czy w rejonie Side plaża na zachód od miasta Side w rejonie miejscowości Colaklil różni się pod względem piasku (czy jest bardziej drobny i jest mniej żwirku) od plaż na wschód od Side w rejonie miejscowości Titreyengol; byłem w rejonie Titreyengol na wakacjach w hotelu Arinna i tam plaża jest szeroka, choć z dość ciemnym piaskiem i dużymi kamieniami przy wejsciu do morza. Zależy mi na drobnym piaseczku i linii brzegowej z drobnym piaskiem dla dzieci, a na forum były opinie, ze w rejonie Colakli plaże są właśnie z drobnym piaskiem, bez żwirku i linią brzegową bez kamieni idealnie dla dzieci - może ktoś zna te 2 miejsca i wie coś na ten temat?; choć wydaje się, ze rodzaj plaży na przestrzeni kilkunastu kilometrów nie powinien się róznić - ale gość z biura podróży przekonywał mnie, ze pod tym wzgledem rejon Colakli jest wyjątkowy i ma lepsze plaże niż te w rejonie Titreyengol - będę wdzięczny za odpowiedzi. W.
Obserwuj wątek
    • Gość: ifadg Re: Side - Colakli - Plaże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 08:17
      Byłam w Colakli w zeszłym roku w hotelu Sural Resort. Plaża przy nim była szeroka, zejście do morza łagodne idealne dla dzieci. Co do piasku to jest na pewno grubszy niż np w Polsce ale nie było kamieni. Jedynie po popołudniowych burzach (byliśmy pod koniec czerwca i ze dwa czy trzy razy były takie popołudniowe burze) przy wejściu do morza były place dość sporych muszelek, prze które trzeba było przejść żeby wejść do morza. Ale dla dzieci była to dodatkowa atrakcja bo miały co zbierać. Nie było problemów z tym żeby sobie poraniły stopy na tych muszelkach. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. Ja niestety w przyszłe wakacje zostaję w Polsce.
    • olgap1976 Re: Side - Colakli - Plaże? 29.11.11, 20:05
      bylam dwa lata temu w Colakli hotel sural garen , plaża szeroka, ale piasek dla mnie wygladał na brudny, kolor stwarzał wrażenie szorstkiej i zabrudzonej plaży. Nie była piaszczysta, ale też nie żwirowa, taka pośrodku) na 10 pkt a zwidziłam wile plaż ta ma 5. pozdrawiam
      • Gość: wojt Re: Side - Colakli - Plaże? IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 20:40
        podbijam i dzięki za dotychczasowe opinie
    • Gość: Daria Re: Side - Colakli - Plaże? IP: *.54.252.60.smlw-legionowo.pl 12.12.11, 20:35
      Plaża w okolicach Colakli zdecydowanie jest fajniejsza dla dzieci niż w Titreyengol. Czym się różnią. Titreyengol - plaża dość szeroka z takim dość ciemnym piaskiem, ale wejście do morza jest dość gwałtowne, dwa kroki i masz wodę do szyi. Natomiast w okolicach Colakli piasek trochę jaśniejszy i troszeczkę szersza plaża, ale za to bardzo łagodne zejście do morza. Jednak wszystko zależy również od miejsca usytuowania hotelu. Zdarzają się miejsca z plażą na której pojawiają się wodorosty (lipiec), jak również duże kamienie - skały w wodzie - okolice hotelu sieci SunRise. Tak naprawdę jeszcze 2 lata temu piękna plaża była w pobliżu hotelu Side Star, ale niestety zrobili deptak i zabrali połowę plaży.
      • Gość: wojt Re: Side - Colakli - Plaże?do Darii IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 20:14
        dzięki Daria za rzeczową odpowiedź - wezmę to pod uwagę i zamiast Paradise Side Beach będę szukał hotelu w okolicach Colakli. W.
    • Gość: wojt Re: Side - Colakli - Plaże? IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.11, 11:46
      podbijam
    • turcjapopolsku Re: Side - Colakli - Plaże? 14.01.12, 18:08
      Witajcie!
      Pogoda za oknem nie przypomina zimy, a w TV kuszą nas promocjami first minute na letnie wakacje. Wszystkich, którzy planują wybrać się na urlop do kraju latających dywanów, sułtanów, fajek wodnych, pachnących przypraw oraz smakołyków, jakim jest Turcja, zapraszamy na nasz blog www.turcjapopolsku.blogspot.com Dowiecie się z niego m.in.: co ze sobą zabrać, co ile kosztuje, jak się targować, znajdziecie opisy wycieczek fakultatywnych, przydatne linki np. z adresami polskich biur podróży w Turcji, możecie na bieżąco sprawdzić jaka panuje tam pogoda, albo jaki jest obecny kurs liry tureckiej. Blog zawiera również wiele innych ciekawostek z poruszania się po Turcji, galerię zdjęć, różne newsy, a w tle będziecie mogli posłuchać tureckiej muzyki. Zapraszamy i życzymy miłego czytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka