Dodaj do ulubionych

Wycieczka na Rodos

19.06.12, 18:38
Proszę o opinie osób, które były na takiej wycieczce. Proszę o info skąd można wypłynąć. W itace jest możliwość wykupienia z transferem do Marmaris, z innych źródeł słyszałem, że można wycieczkę rozpocząć z Fethie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wycieczka na Rodos IP: *.jjs.pl 19.06.12, 19:34
      Zarówno z Marmaris jak i z Fethiye, w sezonie promy odchodzą kilka razy w tygodniu na Rodos. Bilety możesz kopić bezpośrednio w porcie. Z portu w Fethiye bilet dla dorosłych w dwie strony kosztuje obecnie 60 Euro, dzieci w wieku 3-12 płacą 45 Euro
      www.alaturkaturkey.com/index.php?view=fethiye---rhodes-ferry
      Z Marmaris i Fethye no i z Bodrum możesz też popłynąć katamaranem na Rodos jest drożej ale szybciej. Trzeba mieć na względzie, że sporo czasu traci się w kolejce do odprawy portowej.
      Najtaniej i najszybciej dotrzesz dotrzesz na Rodos z Marmaris ok godziny, którą płacicie nie zależnie czy jedziecie na własną rękę, czy wykupiliście w burze wycieczkę . Podczas wycieczki wykupionej w Itace płacisz jeszcze za transfery hotel-port, port-hotel, rezydentka was do portu odwozi i z portu odbiera, ale podczas rejsu i na samym Rodos czas już sobie organizujecie sami. Jeśli różnicą w cenie wycieczki wykupionej u rezydenta lub w biurze lokalnym jest znaczna wyższa od biletu kupionego bezpośrednio w porcie to nie warto przepłacać zwłaszcza, że domuszem dojedziesz za 1-2 LT. Płacicie też 12 euro opłaty portowej sami bez względu czy wykupiliście wycieczkę w burze, czy we własnym zakresie kupiliście bilety w porcie.
      www.marmarisferry.com/index_en.php
    • Gość: Piotr Re: Wycieczka na Rodos IP: *.gdynia.mm.pl 19.06.12, 20:11
      Płynąłem z Fethyie ,rejs wykupiłem w lokalnym biurze podróży .Płaciłem 45 euro od osoby, (w cenie transfer hotel- port- hotel i opłata portowa) .Rejs katamaranem trwał około 2 godzin .Na zwiedzanie pozostaje 5 godzin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka