dorotaa3 20.06.12, 19:00 Czy ktoś ma jakąś wiedze czy w Turcji mozna wykupić dostęp do internetu na krótki czas, np na miesiąc? we Włoszech jest tak np. za 30 euro kupuje sie dostęp do sieci na miesiac i mozna ściągnąć 8 GB. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruella Re: internet bezprzewodowy w Turcji 22.06.12, 09:33 Można. Chyba :) nie próbowałam, ale wiem że jest coś takiego jak Turkey Turkcell. Wygoogluj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata-alanya Re: internet bezprzewodowy w Turcji 22.06.12, 09:51 Jasne, że można, trzeba kupić kartę SIM i do tego pakiet internetowy. Są do wyboru 3 sieci: Vodafone, Turkcell, Avea i polecam dokładnie w takiej kolejnosci :) Pakiety mają promocyjne ceny i różne wielkości więc faktycznie bez problemu. Dla przykładu ja mam maleńki pakiet 250MB za 7 lira w Turkcell. Jeśli jednak używalibyście telefonu polskiego dłużej niż 2 tygodnie na takiej tureckiej karcie SIM to trzeba ja koniecznie zarejestrować w salonie bo inaczej zablokują - to tak dla ścisłości. Poza komórkowym netem w Turcji szczególnie w dużych miastach nie ma problemu z darmowym wifi - jest w knajpach, restauracjach, hotelach itp. Odpowiedz Link Zgłoś