Dodaj do ulubionych

Saphir - Konakli/Alanya

14.07.04, 18:49
www.hotelsaphir.com/
Hotel SAPHIR w Konakli - byłam w nim osobiście, hotel bardzo fajny, sporo
Rosjan.
zadowolona
Obserwuj wątek
    • puma1 Re: Saphir - Konakli/Alanya 16.07.04, 19:26
      Ja tez byłam i nie polecam.Obsługa w restauracji niemiła,leżaki trzeba było
      zajmować w nocy,bo ich liczba nie zgadzała się z liczbą turystów,jedzenie
      przeciętne,kolejki po ciepłe dania,pokój zmieniliśmy za dopłatą więc był ok ten
      pierwszy sprzed remontu tragedia ,ale może teraz wszystkie pokoje w budynku
      głównym są już wyremontowane,ogólnie miało się wrażenie że menadżer hotelu nie
      radził sobie z tak dużym hotelem.baaardzo dużo rosjan lepiej było w Riva Atli
      Bay,a jeszcze lepiej w Aqua Plazie,zwłaszcza w tym ostatnim jeśli nie zmienił
      się menager super rodzinna atmosfera.
    • turhotel Re: Saphir - Konakli/Alanya 01.08.04, 11:08
      Byłam w tym hotelu w 2002,byłam w sierpniu z neckermannem. Pobyt zaczął się
      nieprzyjemnie, okazało się że nie ma dla nas pokoju, a miałyśmy zarezerwowaną
      willę (według neckermanna lepszy standart i chyba naprawde tak było). Po
      lekkiej awanturze pokój się znalazł, ale w hotelu i to dwuosobowy, ponieważ
      byłyśmy we cztery doniesiono nam materace z mokrymi prześcieradłami,
      przemęczyłysmy się jedną noc na dużym łóżku(naprawdę duże). Rano przyjechała
      rezydentka spojrzała na nasz pokój i powiedziałą, że nie iwdzi w tym nic złego,
      ale ogólnie nie nadawała się ta pani do niczego. Później przeniesiono nas do
      willi w pierwszym rzędzie. I tu uwaga należy walczć o swoje. Okazało się , ze
      innych turystów przenieśli wogóle do innego hotelu, który był w budowie. Więc
      jeśli coś takeigo sie zdarzy to stańcie przy tym recepcyjnym kontuarze i się
      kłóćcie. Po przeniesieniu nas do willi, już najlepszej jaka była, obsługa
      hotelowa przyniosła nam do pokoju wino i tort ramach przeprosin, neckermann dał
      darmowe wycieczki, a obsługa traktowała ns od tego momentu wyjątkowo dobrze.
      Turyści, którzy zostali przenieśieni do tego innego hotelu, sakarżyli się , że
      łązienak była w wodie, no bo hotel dopiero się budował nie dostali nic, bo
      siedzili cicho jak myszki. Ale po tej trwającej dwa dni przygodzie musze dodać,
      ze oprócz tego hotel jest świetny, zdecydowanie najlepsze są baseny jeden
      wilgachny ze zjeżdżalniami przy hotelu i drugi ciut mnijszy przy willach, jest
      jeszcze trzeci kryty głeboki i z zimna wodą, można korzystać z sauny suchej i
      tureckiej. MAła wadą było to, że podczas posiłków trzeba było stac w kolejce do
      ciepłych potraw przygotowywanych przy gościach. Poza tym wybór jedzenia
      ogromny. Pokoje w willach były większe i ładniejsze od tych w hotelu, stały
      zaraz przy morzu i niebylo tka głośno jak w hotelu gdzie ciągle trwały
      animacje. ogólenie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu,
      jest wręcz idealny dla dzieci,a i dorośli nie będą się nudzić. Obsługa jest
      bardzo miła, gorzej z tą w recepcji, ale kelnerzy sprzątaczki i barmani sa
      świetni. Plaża niezbyt piękna, bo piaszczysto zwirowa, ale baseny wszystko
      wynagradzają. Naprawdę polecam ten hotel bardzo!!!
      • cairo7 Re: Saphir - Konakli/Alanya 31.03.05, 16:15
        Byłem 2 razy w maju 2002 i 2003 wszystko było ekstra,wesołe towarzystwo<może
        właśnie dlatego ,że było dużo ruskich<mi to nie przeszkadzało-grają w
        piłkę,piją wódeczkę i tańczą-znaczy normalni.>.Jeżeli chodzi o jedzonko to niby
        bardzo duży wybór,tylko jak dla mnie za mało "prawdziwego"mięska.Polecam.
    • turhotel Re: Saphir - Konakli/Alanya 28.02.06, 16:00
      Bylam w tym hotelu 3 lata temu, Boze, jak ten czas szybko leci. Dla mnie bylo
      super, dla mojego wowczas 6 letniego syna - rowniez, jedzenie - kolorowe,
      rozmaite, pyszne (moj syn do dzisiaj pamieta smak goracego chlebka pieczonego
      przy plazy), ciekawe animacje - glowny animator Muhammet - fajny facet, a jak
      sie rusza, tanczy !!! (a tak a propos, chTen hotel polecilabym znajomym i sama
      chyba sie wybiore w przyszlym roku. Poza tym, jak na wybrzeze tureckie, plaza
      przy tym hotelu - w miare dobra. Z opowiadan znajomych wiem, ze bywa
      rzeczywiscie bardzo rozna.

Anka
    • severi Re: Saphir - Konakli/Alanya 14.07.06, 14:13
      Witam,
      wróciliśmy z Saphira przedwczoraj. Jesteśmy zadowoleni. Hotel bardzo
      sympatyczny, z własną plażą i dość rozległym ogrodem. Mieszkaliśmy w willach.
      Po przyjeździe w nocy umieszczono nas w willi z widokiem na ogród, ale po mojej
      interwencji nazajutrz rano, że w opisie willi w katalogu Neckermanna jest widok
      na morze, przeniesiono nas do pokoju w pierwszym rzędzie od morza.
      Plaża piaszczysto-żwirkowa z pomostem, dwa baseny, z leżakami nie było
      problemów. Jedzenie smaczne i urozmaicone, choć w drugim tygodniu pobytu stało
      się nieco monotonne. Napoje w all incl. bez ograniczeń od 10 do 24, alkohole
      serwują najtańsze lokalne, co za tym idzie dość kiepskie. Piwo Perge zawarte w
      all - straszny sikacz, czasem kupowaliśmy w sklepie Efes.
      Pokoje jak na hotel NNNN mogłyby być lepsze, ale w sumie ok. Sprzątanie pokoi i
      wymiana ręczników codziennie, ogólnie hotel czysty i zadbany. Bardzo dużo
      Rosjan, ale nie mamy uprzedzeń, więc nam to nie przeszkadzało. Obsługa miła.
      Dobry dojazd do Alanyi dolmuszem - ok. 20 minut.
      Generalnie polecam, choć bardzo wymagający zapewne będą mieli uwagi.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka