turhotel 14.07.04, 18:49 www.hotelsaphir.com/ Hotel SAPHIR w Konakli - byłam w nim osobiście, hotel bardzo fajny, sporo Rosjan. zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puma1 Re: Saphir - Konakli/Alanya 16.07.04, 19:26 Ja tez byłam i nie polecam.Obsługa w restauracji niemiła,leżaki trzeba było zajmować w nocy,bo ich liczba nie zgadzała się z liczbą turystów,jedzenie przeciętne,kolejki po ciepłe dania,pokój zmieniliśmy za dopłatą więc był ok ten pierwszy sprzed remontu tragedia ,ale może teraz wszystkie pokoje w budynku głównym są już wyremontowane,ogólnie miało się wrażenie że menadżer hotelu nie radził sobie z tak dużym hotelem.baaardzo dużo rosjan lepiej było w Riva Atli Bay,a jeszcze lepiej w Aqua Plazie,zwłaszcza w tym ostatnim jeśli nie zmienił się menager super rodzinna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Saphir - Konakli/Alanya 01.08.04, 11:08 Byłam w tym hotelu w 2002,byłam w sierpniu z neckermannem. Pobyt zaczął się nieprzyjemnie, okazało się że nie ma dla nas pokoju, a miałyśmy zarezerwowaną willę (według neckermanna lepszy standart i chyba naprawde tak było). Po lekkiej awanturze pokój się znalazł, ale w hotelu i to dwuosobowy, ponieważ byłyśmy we cztery doniesiono nam materace z mokrymi prześcieradłami, przemęczyłysmy się jedną noc na dużym łóżku(naprawdę duże). Rano przyjechała rezydentka spojrzała na nasz pokój i powiedziałą, że nie iwdzi w tym nic złego, ale ogólnie nie nadawała się ta pani do niczego. Później przeniesiono nas do willi w pierwszym rzędzie. I tu uwaga należy walczć o swoje. Okazało się , ze innych turystów przenieśli wogóle do innego hotelu, który był w budowie. Więc jeśli coś takeigo sie zdarzy to stańcie przy tym recepcyjnym kontuarze i się kłóćcie. Po przeniesieniu nas do willi, już najlepszej jaka była, obsługa hotelowa przyniosła nam do pokoju wino i tort ramach przeprosin, neckermann dał darmowe wycieczki, a obsługa traktowała ns od tego momentu wyjątkowo dobrze. Turyści, którzy zostali przenieśieni do tego innego hotelu, sakarżyli się , że łązienak była w wodie, no bo hotel dopiero się budował nie dostali nic, bo siedzili cicho jak myszki. Ale po tej trwającej dwa dni przygodzie musze dodać, ze oprócz tego hotel jest świetny, zdecydowanie najlepsze są baseny jeden wilgachny ze zjeżdżalniami przy hotelu i drugi ciut mnijszy przy willach, jest jeszcze trzeci kryty głeboki i z zimna wodą, można korzystać z sauny suchej i tureckiej. MAła wadą było to, że podczas posiłków trzeba było stac w kolejce do ciepłych potraw przygotowywanych przy gościach. Poza tym wybór jedzenia ogromny. Pokoje w willach były większe i ładniejsze od tych w hotelu, stały zaraz przy morzu i niebylo tka głośno jak w hotelu gdzie ciągle trwały animacje. ogólenie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu, jest wręcz idealny dla dzieci,a i dorośli nie będą się nudzić. Obsługa jest bardzo miła, gorzej z tą w recepcji, ale kelnerzy sprzątaczki i barmani sa świetni. Plaża niezbyt piękna, bo piaszczysto zwirowa, ale baseny wszystko wynagradzają. Naprawdę polecam ten hotel bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Saphir - Konakli/Alanya 31.03.05, 16:15 Byłem 2 razy w maju 2002 i 2003 wszystko było ekstra,wesołe towarzystwo<może właśnie dlatego ,że było dużo ruskich<mi to nie przeszkadzało-grają w piłkę,piją wódeczkę i tańczą-znaczy normalni.>.Jeżeli chodzi o jedzonko to niby bardzo duży wybór,tylko jak dla mnie za mało "prawdziwego"mięska.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Saphir - Konakli/Alanya 28.02.06, 16:00 Bylam w tym hotelu 3 lata temu, Boze, jak ten czas szybko leci. Dla mnie bylo super, dla mojego wowczas 6 letniego syna - rowniez, jedzenie - kolorowe, rozmaite, pyszne (moj syn do dzisiaj pamieta smak goracego chlebka pieczonego przy plazy), ciekawe animacje - glowny animator Muhammet - fajny facet, a jak sie rusza, tanczy !!! (a tak a propos, chTen hotel polecilabym znajomym i sama chyba sie wybiore w przyszlym roku. Poza tym, jak na wybrzeze tureckie, plaza przy tym hotelu - w miare dobra. Z opowiadan znajomych wiem, ze bywa rzeczywiscie bardzo rozna. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
severi Re: Saphir - Konakli/Alanya 14.07.06, 14:13 Witam, wróciliśmy z Saphira przedwczoraj. Jesteśmy zadowoleni. Hotel bardzo sympatyczny, z własną plażą i dość rozległym ogrodem. Mieszkaliśmy w willach. Po przyjeździe w nocy umieszczono nas w willi z widokiem na ogród, ale po mojej interwencji nazajutrz rano, że w opisie willi w katalogu Neckermanna jest widok na morze, przeniesiono nas do pokoju w pierwszym rzędzie od morza. Plaża piaszczysto-żwirkowa z pomostem, dwa baseny, z leżakami nie było problemów. Jedzenie smaczne i urozmaicone, choć w drugim tygodniu pobytu stało się nieco monotonne. Napoje w all incl. bez ograniczeń od 10 do 24, alkohole serwują najtańsze lokalne, co za tym idzie dość kiepskie. Piwo Perge zawarte w all - straszny sikacz, czasem kupowaliśmy w sklepie Efes. Pokoje jak na hotel NNNN mogłyby być lepsze, ale w sumie ok. Sprzątanie pokoi i wymiana ręczników codziennie, ogólnie hotel czysty i zadbany. Bardzo dużo Rosjan, ale nie mamy uprzedzeń, więc nam to nie przeszkadzało. Obsługa miła. Dobry dojazd do Alanyi dolmuszem - ok. 20 minut. Generalnie polecam, choć bardzo wymagający zapewne będą mieli uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś