04.03.13, 21:29
Lecimy pierwszy raz do Turcji czy za lepszy pokój włożyc w paszport dolary jak w Egipcie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Pokój IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 00:00
      Temat wielokrotnie już omawiany. Moim zdaniem nie, nie dawać. Jeżdżę do Turcji od lat i raz tylko dałam pieniądze, ale za zamianę pokoju na lepszy.
      Jeśli okazałoby się że macie kiepski pokój i chcielibyście zamienić - wtedy możecie spróbować poprosić o zamianę i jeśli zamienią to podziękować napiwkiem.
    • Gość: Wiola Re: Pokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 07:16
      Nigdy nie daję żadnych pieniędzy w paszporcie za pokój (w Egipcie zresztą też nie), bo zawsze dostaję taki pokój jaki miałam zarezewrowany, latam z TUI.
    • des4 Re: Pokój 05.03.13, 08:05
      pierwsze słyszę o dolarach w paszporcie w Egipcie

jakieś nory kupujecie?
      • Gość: gość Re: Pokój IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.13, 14:47
        Jeszcze nigdy nie dawaliśmy dolarów w paszport ani w Egipcie, Turcji czy Tunezji. Zawsze dostawaliśmy dobry pokój.
        Tylko raz na Teneryfie poszliśmy do recepcji poprosćoi zmianę pokoju. Dostaliśmy piękny apartament z widokiem na ocean, a po powrocie z kolacji w pokoju czekała na nas butelka szampana z karteczką od recepcji. Recepcjoniście nie dawaliśmy nic bo tam nie jest to praktykowane.
        • tpige1 Re: Pokój 05.03.13, 18:16
          Dziękuje za podpowiedzi ale w Egipcie pare dolarów pomogło.
          Jakiekolwiek porady co do Turcji mile widziane
          Pozdrawiam
          • Gość: Agni Re: Pokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 08:03
            Ja osobiście nigdy nie dawałam pieniędzy w paszporcie w żadnym kraju (w tym w Egipcie), bo nie było takiej potrzeby, zawsze dostawałam pokój za jaki zapłaciłam, ale słyszałam od znajomych, że są małe dziadowskie biura, które rezerwują w danym hotelu najgorsze możliwe pokoje i ludzie, którzy z nimi wyjeżdżają dają dodatkowe pieniądze, żeby dostać trochę lepszy pokój niż opłacony przez biuro, podobno to się opłaca. Ale sądzę, że takich biur jest coraz mniej, bo większość już zbankrutowała, albo upadnie w najbliższym czasie.
            W Turcji nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek dawał w paszporcie jakąś kasę, z pewnością nie ma takiego zwyczaju i raczej niewiele by to pomogło.
    • moguer Re: Pokój 06.03.13, 09:59
      Niestety w Egipcie było nie wiem jak jest teraz byliśmy 6 lat temu z TUI. Dali nam pokój , po prostu norę w 5* hotelu , mąż poszedł dał chyba 10 dolarów i dostaliśmy piękny pokój. Na drugi dzień zapytałam rezydentkę jakie mają pokoje zarezerwowane, powiedziała, że absolutnie takiego nie powinniśmy dostać - ale to są Egipcjanie tak to skomentowała.
      • Gość: Basia Re: Pokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 11:07
        To jest bardzo dziwne, byliśmy z TUI w Egipcie 4 razy i za każdym razem dostawaliśmy takie pokoje jakie mieliśmy zarezerwowane (oczywiście bez żadnej dopłaty), a były to najczęściej najlepsze pokoje w hotelu, np. ostatnio jak byłam w hotelu Citadel Azur (5*) to na 2 osoby mieliśmy pokój ponad 64m z pięknym widokiem na morze, a 4 osobowa rodzina, która przyleciała do tego hotelu z Alfa Star gnieździła się w dużo mniejszej klitce, nie chcieli wierzyć jak powiedzieliśmy im, że jesteśmy zadowoleni z pokoju, dopiero jak przyszli do naszego pokoju to się przekonali, że w hotelu są też inne pokoje. W ofercie TUI nasz pokój był sprzedawany jako zwykły 2 osobowy.
        • moguer Re: Pokój 06.03.13, 13:32
          My jeździmy tylko z Tui i nigdy nie było takich problemów z hotelem jak wtedy w Egipcie, myślę, że po prostu ktoś chciał dodatkowo zarobić, wykorzystał, że nie było rezydenta z nami i tyle
    • Gość: iza Re: Pokój IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.13, 09:15
      wystarczy w biurze podróży zarezerwować odpowiedni pokój (z widokiem na morze, na ląd czy rodzinny) i niespodzianki na miejscu nie będzie
      • tpige1 Re: Pokój 08.03.13, 12:52
        Dziękuje i pozdrawiam !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka