Dodaj do ulubionych

Internet na kartę

26.07.13, 20:09
Witam!

Przeszukałem to forum w poszukiwaniu informacji na temat cen internetu na kartę w Turcji, jednakże bezskutecznie. Ze smutkiem zauważam, że gros osób udzielających się na tym forum, to osoby lubujące się w trzymaniu swoich zadków nad hotelowym basenem, zatem generalnie forum to jest mało przydatne dla odmieńców pytających o sprawy inne, niźli standard zjeżdżalni w hotelu X w miejscowości Y.
Zadam więc swoje pytanie, które brzmi: ile kosztuje karta internetowa karta pre-paid? Chodzi mi bardziej o cenę zestawu, czyli karta + modem USB.
I nie mówcie mi, że w hotelu są darmowe Wi-Fi. Wiem, że są. Ja pytam o mobilny internet w Turcji.. Ile kasy za zestaw i ile GB dostanę za określoną ilość talarów.
I nie mówcie mi, że na wakacjach internet to obciach, bo wypoczywać trzeba. Zapewniam, że wypocznę należycie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: finka Re: Internet na kartę IP: *.0.29.206.dynamic.ttnet.com.tr 26.07.13, 20:43
      A dlaczego "ze smutkiem" zauważasz ? Mnie nie jest smutno gdzie Twój zadek podziewasz bo mnie to kompletnie nie obchodzi. Szanuj innych
    • wtopek Re: Internet na kartę 26.07.13, 20:44
      masz rację, większość jeździ do Turcji korzystać z basenu i plaży, przeglądanie internetu jest mało popularne jako cel wyjazdów do tego kraju

miłego wypoczynku online :)
    • Gość: luk02013 Re: Internet na kartę IP: *.46-29-148.tkchopin.pl 26.07.13, 21:30
      Nie korzystalem z mobilnego netu w Turcji, ale z pre paidami byly zawsze problemy..Karty sim trzeba rejestrowac bo inaczej blokowali. Moze odpowie ktos kto tam mieszka bo turysci jesli korzystaja to z hotelowego wifi.
      • Gość: gość Re: Internet na kartę IP: *.net.stream.pl 26.07.13, 21:37
        He he fajnie tak wpaść poobrażać ludzi i liczyć że się uzyska odpowiedz niezły jesteś :))
    • Gość: luk02013 Re: Internet na kartę IP: *.46-29-148.tkchopin.pl 26.07.13, 21:54
      Mnie ciekawi potrzeba mobilnego internetu na urlopie.
      ? Wygoda?net w pokoju, na plazy? A jak juz jest to co?facebook.
      • Gość: gtw Re: Internet na kartę IP: *.static.sl-net.pl 26.07.13, 22:00
        dokładnie, lansik fejsbukowy :)
        • agniecha-hexa Re: Internet na kartę 27.07.13, 11:27
          Wiecie co nie kazdy sie lasuje na fejsiku,interanet jest potrzebny np tak jak mojemu M do pracy bo pomimo urlopu musi byc dostepny online -bo taka ma prace .
          Internet tez jest przydatny do zwiedzania i jako navi o tym nikt nie pisze?
          Wrocilam wlasnie niedawno z Teneryfy i mielismy w hotelu wifi a poza hotelem internet z karty ,ale my bralismy taryfe roamingowa od naszego operatora.
          Dlatego nie kazdy kto chce neta w kom od razu sie lansuje,z waszej strony tez troche dystansu do tych co pytaja .
          pozdrawiam i tez bym sie z checia dowiedziala o mobilny internet w Turcji bo planujemy wyjazd na poczatku lutego .

pozdrawiam
          • dario7800 Re: Internet na kartę 27.07.13, 12:14
            Do nawigacji nie jest potrzebny internet ani w telefonie, ani w samochodowej. Są mapy offline, które korzystają odbiornika GPS. Zawsze korzystam z takich kiedy mam ochotę na samodzielne zwiedzanie.Praca to co innego...i współczuje ludziom, którzy muszą zabierać pracę na wakacje.
            Często jednak spotykałem ludzi przy basenach i na plaży z laptopami. Zamiast się opalać to wiszą na skype.
          • des4 Re: Internet na kartę 27.07.13, 16:44
            jak jest potrzebny do pracy, to pracodawca zapewnia sprzęt i płaci koszy dyspozycyjności
            • des4 Re: Internet na kartę 27.07.13, 16:45
              a jak jedziecie w dzicz to mężuś dostaje satelitarny?
            • Gość: Michał Re: Internet na kartę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.14, 01:41
              ..nie pomyślałeś, że jej mąż może być pracodawcą, np dla siebie, to jaki k... pracodawca ZAPEWNIA, co Ci ZAPEWNIA bara.nie!
          • Gość: vvv Re: Internet na kartę IP: 176.122.215.* 28.07.13, 06:35
            Masz rację agniecho, sytuacje mogą być różne ale sama powiedz - sposób postawienia problemu przez założyciela wątku jest taki, że nie skłania do uprzejmej czy konkretnej odpowiedzi i świadczy o pytającym po prostu tyle, że jest on osobnikiem co najmniej nieokrzesanym.
            • agniecha-hexa Re: Internet na kartę 29.07.13, 17:18
              Tak racja zapytac mozna w inny sposob to fakt :)

a do reszty to Mezus jest na swoim i satelitarnego ne potrzebuje jest szefem sam dla siebie i logiczne jest,ze sa sytuacje,ze neta musi miec.
              Ludzie skad w was tyle zawisci .
              Nie chcesz nie wchodz w ten watek i nie odpisuj ale nie obrazaj ok !!
              JA tez bym chciala miec wakacje takie,ze jade i mam w nosie przez 2 tyg co sie dzieje w kolo ale niestety sa tez ludzie tacy co musza miec ten internet .
              Jedno co widze na forach jednak duzo ludzi madrych ale ja przychodzi co do czego i ktos pyta o porade a od ego chyba forum jest to albo go zjada ale sie naslucha .
              Nic zycze wszystkim udanych wakacji bez telefonow stacjonarnych i wifi w hotelach przy basenach.

pozdrawiam
              angelika 12.05.2001
              magdunia 10.01.2007
        • Gość: Michał Re: Internet na kartę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.14, 01:36
          ...i już od razu widać z kim mamy do czynienia... żałośni jesteście z tym facebook'iem, nie jesteś w stanie pojąć że istnieje coś poza FB, żenada!
        • Gość: Kasia Re: Internet na kartę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.14, 01:38
          ...matoł jesteś, zalajkuj coś zamiast się udzielać tutaj...
          • Gość: xx2 Re: Internet na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.14, 09:26
            po prostu autor wątku przewidział co się bedzie działo w tej dyskusji. Sama na urlopie muszę byc w kontakcie... nie z przymusu ale z czystej zyczliwości do osob, które mnie zastępują w pracy wiec chętnie dowiem się czegoś o necie poza hotelem.
            • hipolit4 Re: Internet na kartę 20.02.14, 23:11
              Autor wątka wpadł jak do stodoły, zamuczał głośniej niż krowa i pretensje, że ta go ubodła

Twój ton od pierwszych zdań był bardzo pretensjonalny.
              Z góry zakładasz, że większość wyjeżdżających, nic tylko leży przy basenie tudzież na plaży i nie wyściubia nosa poza teren hotelu.
              Skoro tak oceniasz INNYCH, to dlaczego akurat ICH pytasz o takie rzeczy, TYCH których na wstępie już sobie zaszufladkowałaś jako "matołów" (dop. mój), których poza zjeżdżalniami nic nie interesuje. ONI nie będą mieć pojęcia o takich sprawach ;)
              Przecież wszystko dziś można znaleźć "w sieci".
              Szukasz, a dopytujesz tylko w razie wątpliwości
              ale też z odrobiną taktu, to naprawdę nic nie kosztuje.
              --------------------------

Widziałam niejednokrotnie takich "pracusiów" w lobby hotelowych, przy basenach ba nawet na plaży.
              Bardzo skrzywieni byli, kiedy okazało się, że dzieci piszczą, krzyczą, biegają, skaczą do wody
              Strasznie się pienili, że nikt nie szanuje tego, ze oni potrzebują spokoju bo PRACUJĄ.
              I potem tacy wracają i mówią, że w hotelu była dzicz, tubylcy i inni turyści to "same chamy" :D

To straszne, ze w dzisiejszych czasach ludzie sami zabierają sobie prawo do wypoczynku, relaksu, zabierając pracę na wczasy.

P.S. Sama jestem sobie szefem, i wiem, że MOŻNA a nawet TRZEBA pozwolić sobie na totalne wolne chociażby dla higieny psychicznej.
              I zapewniam, ze MOŻNA, świat się nie zawali, kontrahenci nie uciekają dlatego, ze mam wyłączony tel, nie odpisuję na maile itp.

eh

Niemniej zyczę udanego urlopu i proszę nie zapominać, że pomimo iż Pani mąż pracuje inni mają CZAS WOLNY, czas na zabawę !
              • Gość: G Re: Internet na kartę IP: *.piotrkow.pilicka.pl 30.04.14, 14:09
                Ale ty mądra jesteś...
    • chucky22 internet bezprzewodowy w Turcji 28.09.14, 21:21
      Czy ktoś łaskawie zamiast rzucać jadem, mógł by odpowiedzieć na to pytanie???
      Mój M jest marynarzem płynie do Turcji i potrzebuje internetu do kontaktu z rodziną. nie śpi w hotelu, nie może korzystać z wi-fi i budek telefonicznych. Potrzebny jest starter bezprzewodowy.
      • astorian Re: internet bezprzewodowy w Turcji 29.09.14, 20:25
        Aktualne informacje o internecie bezprzewodowyn znajdziesz tu
        prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Turkey
        • des4 Re: internet bezprzewodowy w Turcji 30.09.14, 07:52
          hmmm..."osoby trzymające zadki w basenie" niczym się nie różnią od uzależnionych od sieci smutasów zalogowanych prze całe wakacje :D
    • gusst Re: Internet na kartę 05.06.15, 09:26
      Takie pytanie też chciałem zadać , ale spodziewałem się też takich odpowiedzi bez odpowiedzi jakie dostałeś .
      Przykre . Odpisują ci , co nic nie wiedzą .
      Tu ktoś mądry coś napisał www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0CGMQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.tambylscy.pl%2Fturecki-kurdystan-2014-logistyka-podrozy%2F&ei=aExxVarfEOX7ygPW9YD4Cg&usg=AFQjCNFuRkJFIIx5Qwjq70gBDKarYjy6cg
      Pozdrawiam i filozofów .
      • Gość: wnerw Re: Internet na kartę IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.15, 19:28
        Trafiłeś w sedno.... . Świetny link, dużo ciekawych informacji. Polecam a Tobie Kolego wielkie dziękuję. Pozdrawiam z Krakowa.
    • dabrovski Re: Internet na kartę 03.02.17, 17:35
      Najlepszy zasięg wifi w hotelu zapewni firma merizon -> merizon.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka