Dodaj do ulubionych

Turcja - Belek - wrażenia

IP: *.eranet.pl 17.08.04, 13:58
Chciałbym podzielić się wrażeniami i usłyszeń od innych zdanie o tym regionie.
Byłem w Turcji, w Belek - w hotelu Cornelia Resort de Lux. Byłem zadowolony z
każdego punktu i wszystkiego co proponował hotel. All inclusive jest bardzo
bogate - barek uzupełniany codziennie, świeże soki (wyciskane), super
jedzenie, alkohole importowane itd.. Co wieczór ciekawe animacje, koncerty.
Przy basenie duże baseny, nie trzeba rezerwować leżaków. Z czystym sercem
polecam i planuję się wybrać tam raz jeszcze.
P.S. Pojechałem z biura Tui, w konkurencji (Wezyr) cena była o 5 tyś, wyższa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna Re: Turcja - Belek - wrażenia IP: *.mech.pg.gda.pl 17.08.04, 15:25
      >P.S. Pojechałem z biura Tui, w konkurencji (Wezyr) cena była o 5 tyś, wyższa.<
      Niestety Wezyr ma ceny o wiele wyższe niż TUI w tym samych hotelach z "górnej
      półki". Ja byłam w innym hotelu 5* (w Kemer) z TUI i cena z Wezyra też była
      duuużo wyższa a większość ludzi myśli, że to TUI jest dogie.
      • Gość: mr. gentlemen Re: Turcja - Belek - wrażenia IP: *.eranet.pl 18.08.04, 12:43
        Różnica w cenie polega prawdopodobnie na tym, iż TUI jako większa firma może
        wynegocjować sobie lepsze warunki finansowe z Hotelem (no bo nie sądzę, żeby
        Wezyr aż tak dużą marżę chciał narzucić).
        • Gość: Grażyna Re: Turcja - Belek - wrażenia IP: *.mech.pg.gda.pl 18.08.04, 14:35
          Też tak sądzę. Tylko, że niektórzy ludzie myślą, że TUI jest takie drogie, że
          omijają je szerokim łukiem. Chociaż z dugiej strony, jeżeli ktoś może zapłacić
          6000 zł za pobyt w Turcji, to raczej nie będzie szukał takiej oferty w Wezyrze
          czy podobnym biurze. Ja w każdym hotelu, (zarówno z oferty TUI, jak i NEC), w
          którym byłam zawsze płaciłam mniej niż zapłaciliby klienci innych biur
          (porównywałam ceny). Piszę zapłaciliby, bo nigdy klientów innych biur nie było.
          Np. na Kos w hotelu Iberostar Kos Bay View, kategoria grecka hotelu de lux,
          Neckermanna NNNN+ w terminie 25.05-01.06 zapłaciłam 2700 od osoby (wersja all
          inclusive). A ta sama oferta w nieistniejącym już biurze El Greco kosztowałaby
          mnie 3600 od osoby.
          Nie tylko, że z EL Greco nikogo nie było, ale nawet nie było sladów istnienia
          tego biura w tym hotelu i pozostałych należących do tego samego kompleksu i tez
          będących w ofercie. "Mój agent" mówi, że często mniejsze biura mają niektóre
          obiekty tylko w katalogach, sprzedają je z góry wiedząc, że nikt od nich tam
          nie zamieszka (chyba, że akurat będą wolne miejsca, ale nie rezerwują z góry,
          taj jak TUI czy NEC). Pewnie stąd biorą się te częste zamiany hoteli przez inne
          biura. Zauważ, że klienci biur Triada, Ecco Holiday czy tym podobnych wybierają
          najtańsze oferty, nie zwracają w ogóle uwagi na hotele 5* a te są o wiele
          tańsze u bardzo dużych touroperatorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka