Dodaj do ulubionych

Szukamy wakacji 2+2

IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 07:15
Witam Serdecznie !

Szukamy wakacji rodzinnych w Turcji
Bardzo proszę o przedstawienie Państwa oferty.

Termin urlopu ok.: 30.07.2014 do 12.08.2014 (może być mała tolerancja)
Długość pobytu: min. 7 noclegów
Transport: Samolot.
Możliwy wylot z lotnisk: Kraków, Katowice, Warszawa
(najbardziej nas interesuje Kraków lub Katowice)

Ilość osób: 2 dorosłe + 2 dzieci (7 lat i 12 lat)
Wyżywienie: all inclusive

Dodatkowe udogodnienia: najbardziej pasuje nam opcja: hotel z jak największą ilością zjeżdżalni wodnych

pozdrawiam serdecznie
Daniel

Obserwuj wątek
    • dario7800 Re: Szukamy wakacji 2+2 24.05.14, 08:38
      A budżet? Nie problem wybrać super hotel np. jakis Rixos, który kosztuje 8500zł/ 14dni/ osoby w szczycie sezonu. Gorzej jak budżet jest 5tys, wtedy zaczyna się prawdziwe szukanie, porównywanie zdjęć, opinii. Zawsze są jakieś kompromisy. Dobre baseny lecz gorsza plaża, albo druga linia brzegowa, daleko od miasta itp. W tym sezonie już to przerabiałem, ale znam oferty w cenie ok 5tys/14dni/os
    • Gość: Dorota Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 12:28
      Nie wiem jakim budżetem dysponujesz, ale ja mogę polecić super hotel z aquaparkiem i ultra all inclusive CLUB MAGIC LIFE Waterworld Imperial w Belek, na 7 dni z wylotem z Katowic od 30 lipca kosztuje on teraz ok.11400 (2+2), jest też możliwość pobytu 10 dniowego za ok 14500, ceny możesz sprawdzić na stronie internetowej TUI.
      Trochę tańszy z klubem dla dzieci z polskimi animatorkami jest Sural Resort - 7 dni - 11 tys., 10 dni 13600
      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 13:57
        Dzięki za informacje.
        Z budżetem chciałem się zmieścić do 10tys.
        Czy byłaś w tym hotelu?

pozdr.
        Daniel
        • grekan Re: Szukamy wakacji 2+2 24.05.14, 15:13
          Wylot z Katowic 30 lipca:
          1. 8dni, Alanya, hotel Ideal Beach, All, 6300zl. za 2+2
          2. 7 dni, hotel Asrin Beach, Alanya, 6850zl. za 2+2, All
          Przejrzyj na str: fly.pl duzo innych ofert drozszych
        • Gość: Aneta Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 17:18
          Ja mogę polecić bardzo fajny hotel Gumuldur (Turcja Egejska), byliśmy w nim w sierpniu rok temu i zostaliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Hotel zupełnie nie jest rozreklamowany (nawet przez TUI w ich ofercie), a ten hotel w bardzo przystępnej cenie oferuje w praktyce standard 5* (w ofercie ma 4*), smaczne, doskonałe wyżywienie przez cały dzień, także lody, ponadto wszystko jest w cenie - np. ręczniki plażowe, sejf, także leżaki na plaży. Wyjątkowo miła i uczynna obsługa. Na bardzo ładnie utrzymanym terenie są dwa baseny, w tym jeden z super zjeżdżalniami, dla dzieci prawdziwa radość. Pokoje rodzinne ogromne (dwa pomieszczenia), codziennie dokładnie sprzątane, wymiana ręczników codziennie. Byliśmy tam z dwójką dzieci i wróciliśmy bardzo zadowoleni, bo tanio wspaniale wypoczęliśmy. Z hotelu można pojechać na ciekawą wycieczkę do Izmiru lub Efezu. Szczerze polecam
          Sprawdziłam na stronie TUI, że wylot z Katowic jest 29 lipca (późnym popołudniem), a koszt za tygodniowy pobyt to ok. 7700 zł
          • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 12:02
            Cześć,

Dzięki za informacje. Na pewno sprawdzę jakie mają oferty w tym hotelu.
            Czy lecieliście z biurem TUI ?

pozdrawiam,
            Daniel
            • Gość: Aneta Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 16:08
              Tak, byliśmy z TUI, to był nasz pierwszy wyjazd z tym biurem i wszystko było super, nawet rezydentka była bardzo kompetentna i pomocna. W tym roku też z nimi wyjeżdżamy.
              • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 18:09
                Sprawdziłem opinię o tym hotelu i faktycznie wygląda to interesująco. Chciałem dopytać czy wakacje w tym hotelu Gümüldür to wasze pierwsze wakacje w Turcji ?
                • Gość: Aneta Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 20:36
                  Byliśmy już wcześniej w Turcji, ale na Riwierze Tureckiej (w Side i Belek), to był nasz pierwszy wyjazd na wybrzeże Egejskie i ja osobiście uważam, że chyba jest ciekawsze i bardziej klimatyczne.
                  Wcześniej byliśmy z Itaką i zauważyłam pewną prawidłowość. W Itace standard hotelu jest zawyżany (w katalogu Itaki hotel ma np. 5*, a na miejscu okazuje się, że to albo słabe 4* albo nawet 3,5*), a w TUI jest odwrotnie w katalogu są 4*, a rzeczywisty standard jest wyższy, albo bardzo mocne 4* albo nawet 5* jak w przypadku Gumuldur. Dlatego napisałam, że po przyjeździe byliśmy bardzo mile zaskoczeni, bo po poprzednich doświadczeniach spodziewaliśmy się o wiele mniej niż faktycznie otrzymaliśmy.
                  • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 21:02
                    Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
                    Mam jeszcze jedno pytanie o animacje. Dzieci mamy w wieku 7 i 12 lat. Czy oprócz wodnych zjeżdżalni będą dla nich jakieś dodatkowe atrakcje / animacje ?
                    • Gość: Aneta Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 22:04
                      Animacje to akurat nie najmocniejsza strona tego hotelu - jedyna, którą nie oceniam na 5. Dla dzieci był kids club, ale zajęcia chyba niezbyt interesujące, jakieś malowanie twarzy, malowanki, rysunki (moje dzieci tam nie chodziły), jest też ładny plac zabaw, minidisco wieczorem i to raczej wszystko. Ale może w tym roku coś w tej sprawie zmienią, bo było sporo uwag do animacji i menadżer zapowiadał poprawę.

poniżej link do strony hotelu
                      gumuldurresorthotel.com/public-areas-buildings-pools-restorant-garden-bars/
                      • dario7800 Re: Szukamy wakacji 2+2 26.05.14, 00:10
                        Ten Gumuldur może nie jest zły, ale zjeżdżalnie nie powalają. Z tym budżetem można mieć
                        CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD z Wezyra na 10 dni. Dobre opinie, fajne zjeżdżalnie, spory basen. Są też animacje dla dzieci w j. polskim.
                        • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 07:23
                          Hotel bardzo fajnie się prezentuje ale z tego co zdążyłem sprawdzić to cena za 4osoby wychodzi sporo powyżej 10tys. (w terminie na przełomie lipiec/sierpień)

• Gość: martasu33 Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.euro-net.pl 26.05.14, 20:01
                            www.rainbowtours.pl/turcja-riwiera-wczasy/lonicera-resort?liczbaDoroslych=2&liczbaDzieci=2&liczbaPokoi=1&czyCenaZaWszystkich=tak&wiekDzieci=9,9#2014-07-30 - może to???
                      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 13:36
                        Witam,

Chciałem powiedzieć, że dzisiaj zarezerwowaliśmy wycieczkę do polecanego hotelu w Gumuldur. Już nie możemy się doczekać :)
                        Dziękuję bardzo za wszystkie informacje.

pozdrawiam,
                        Daniel
                        • Gość: Adam Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 17:25
                          Bardzo dobry wybór, ja byłem z żoną w tym hotelu w czerwcu w ubiegłym roku (bez dziec)i, ale to hotel bardzo dobry też na rodzinne wakacje. Byliśmy już osiem razy w Turcji, ale ten hotel pod względem wyżywienia przebija wszystkie, posiłki były pyszne, świeże w ogromnych ilościach i różnorodności, przez tydzień nie daliśmy rady wszystkiego spróbować. A stół z deserami i ciastami wręcz się uginał.
                          My mieliśmy pokój w starszym pawilonie, ale pokój był OK, duży, czysty, lodówka była na bieżąco uzupełniana w wodę, kilma dobrze działająca i cicha.
                          Cały teren bardzo zadbany i czysty, fajne baseny i zjeżdżalnie, plaża dość wąska, ale morze czyściutkie
                          Zaraz przy bramie hotelu jest bazar (otwierany o 20), gdzie można kupić dosłownie wszystko.
                          Nam się bardzo podobało w tym hotelu żałowaliśmy, że byliśmy tam tylko tydzień
                          • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 20:33
                            Super! Bardzo dziękuję Ci za te informacje. Teraz żałuję troszkę, że nie mogę pojechać na dwa tygodnie.
                            Jeśli mogę podpytać, bo osiem razy w jednym państwie to całkiem sporo, jakie miejsca w Turcji jeszcze polecasz. My dopiero rozpoczynamy zwiedzanie wakacyjne po Europie. Wcześniej była Chorwacja, Grecja, teraz Turcja i jestem przekonany, że do Turcji na pewno będę chciał wracać. (parę lat temu byłem w Stambule ale tylko zawodowo i byłem nim zachwycony)
                            Dlatego jeśli możesz udzielić kilku wskazówek, na pewno je sobie zanotuje w moim wakacyjnym pliku.
                            Mam nadzieję, że nie obrazisz się za formę "per Ty"...

pozdrawiam
                            Daniel
                            • Gość: Adam Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.14, 17:30
                              W Turcji bywałem głównie na Riwierze Tureckiej, w Turcji Egejskiej byłem jeszcze w Bodrum i też mi się tam podobało, ładne miasteczko z kilkoma ciekawymi obiektami do zwiedzenia, np. zamek czy port, z którego można popłynąć na wyspę Kos.
                              Z miejscowości na Riwierze najmniej podobało mi się w Alanyi, dla mnie to takie blokowisko z hotelem przy hotelu, w sezonie niemiłosiernie zatłoczone, ładna tylko plaża Kleopatry, ale w innych rejonach Riwiery są ładniejsze. Jeżeli chodzi samą miejscowość to chyba najładniejsze jest Side ze starożytnym centrum i ładnymi plażami, byłem jeszcze Belek (bardzo ładne, szerokie piaszczyste plaże), Manavgat i Kemer. W Kemer też jest OK, plaże co prawda bardziej kamieniste, ale ładne widoki na góry Taurus, u podnóża, których leży ta miejscowość, no i najbliżej do zwiedzania Licji.
                              W Turcji (Riwiera) obowiązkowo trzeba zobaczyć Kapadocję, druga najbardziej popularna wycieczka, czyli Pamukkale na mnie nie zrobiła dobrego wrażenia, wiec raczej bym jej nie polecił. na wybrzeżu Egejskim ciekawy jest Efez i Izmir,
                              Podsumowując, w większości rejonów Turcji mi się podobało (wyjątek Alanya), no i ważny jest też dobry hotel, ale tych w Turcji nie brakuje.

Pozdrawiam,
                              Adam
    • dario7800 Re: Szukamy wakacji 2+2 26.05.14, 22:11
      Ten Turan to faktycznie skucha. Nigdy nie lubiłem wyszukiwarki Wezyra...ciężko się tam połapać.
      To ja też coś dodam. Może nie ma aż tak wypasionych zjeżdżalni, ale dobre rodzinne hotele. No i mieszczą się w budżecie.
      www.sunfun.pl/booking/stepone/id/2/kraj/Turcja/wylot/KTW/hotel/2913/wyzywienie/All%20Inclusive/pokoj/Family%201/typ/2/dbl/3/ch1/12/ch2/7
      www.sunfun.pl/booking/stepone/id/2/kraj/Turcja/wylot/KTW/hotel/1492/wyzywienie/All%20Inclusive/pokoj/Family%20FB/typ/2/dbl/2/ch1/7
      Byłem w obu. Pierwszy ma lepszą lokalizacje. Drugi lepsze baseny, plaże i ogólnie jest nowszy. Tylko na zakupy trzeba się wybrać dolmuszem do Manavgat, ale dla mnie to plus bo jest więcej sklepów i lepsze ceny.
    • expertour Re: Szukamy wakacji 2+2 30.05.14, 10:30
      Przykład ale bez dzieci:
      lastminute.5vorflug.de/booking/5vf3/index.php?KID=740003&zgKennerId=10004&HotelBit2=&nurflug=&abflughafen=BRE,CGN,DRS,DTM,DUS,ERF,FDH,FKB,FMM,FMO,FRA,HAJ,HAM,HHN,KSF,LBC,LEJ,MUC,NRN,NUE,PAD,RLG,SCN,STR,SXF,SZW,TXL,ZQW&flugdauer=10004&preis=8_750&termin=1406844000&te_g=1&ruecktermin=1407794400&rute_g=1&kategorie=2&verpflegung=4&zimmer=-1&sportmoeglichkeiten=-1&quickf=1&zielgebiets_kenner=10004&hbfempf=800&dauer=6_7&personen=25;25;;;;;&anzahl_treffer_seite=10&engine=&formular=4&lcfilter=512;0&tt_nb_partuid_rd=26&tt_nb_ttOmnitureClickPath_rd=2|3&&noOfHotels=10&IFF=1544&zielgebiets_kenner=10004&detail=termine&showresult=1&startposition_hotel=0&ZBit=&VBit=&extSearchExpanded=1
    • expertour Re: Szukamy wakacji 2+2 30.05.14, 10:38
      2 przykład:
      lastminute.5vorflug.de/booking/5vf3/index.php?KID=740003&zgKennerId=10004&HotelBit2=&nurflug=&abflughafen=BRE,CGN,DRS,DTM,DUS,ERF,FDH,FKB,FMM,FMO,FRA,HAJ,HAM,HHN,KSF,LBC,LEJ,MUC,NRN,NUE,PAD,RLG,SCN,STR,SXF,SZW,TXL,ZQW&flugdauer=10004&termin=1406844000&te_g=1&ruecktermin=1407794400&rute_g=1&kategorie=3&verpflegung=4&zimmer=-1&sportmoeglichkeiten=-1&quickf=1&zielgebiets_kenner=10004&hbfempf=800&dauer=6_7&personen=25;25;;;;;&anzahl_treffer_seite=10&engine=&formular=4&tt_nb_partuid_rd=26&tt_nb_ttOmnitureClickPath_rd=2|3&&noOfHotels=10&IFF=93393&zielgebiets_kenner=10004&detail=termine&showresult=1&startposition_hotel=0&ZBit=&VBit=&extSearchExpanded=1
      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.14, 11:05
        Dzięki za ofertę, ale już dokonaliśmy wyboru wakacji
        • expertour Re: Szukamy wakacji 2+2 30.05.14, 11:06
          ok. Pozdrawiam.
          • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: 31.42.14.* 06.06.14, 22:39
            My dzisiaj wykupiliśmy lasta do Gumuldur Resort-lecimy we wtorek z Katowic 2 os dorosłe + 6 letnia dziewczynka.......
            • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.14, 08:12
              Cześć,

Na ile lecie, na 1 czy na 2 tygodnie ?
              My wylatujemy pod koniec lipca, tak więc będę bardzo wdzięczny za krótką informację po Waszym powrocie.
              Pozdrawiamy i życzymy fantastycznych wakacji
              • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: 31.42.14.* 07.06.14, 14:10
                Lecimy na 7 dni , bo "wakacje" mamy zaplanowane już od lutego gdzie indziej a teraz to taki spontan ........(zaważyła cena lasta ;) )
                Mam nadzieje że będzie fajnie i moja 6 latka nie będzie się nudziła , nie będzie jeszcze animatorów polsko języcznych ale pewnie damy radę ......
                • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.243.7.144.dynamic.ttnet.com.tr 11.06.14, 19:54
                  Piszę z Gumuldura i to nie z lobby a ze swojego pokoju :)
                  Hotel bardzo ładny,zakwaterowano Nas w nowym budynku na 3 pietrze przy duuuużym basenie,brodziku i kolejnym basenie ze zjeżdżalniami.Obok znajduję się amfiteatr,wyjście na plażę i bar więc czegóż chcieć więcej...... Pokój bardzo ładnie urządzony w nowe meble, wygodne łóżka ,duża szafa w przedpokoju i naprawdę przestronna łazienka z mega dużą kabiną prysznicową :)
                  Odpowiem na pytania jak znajdę chwilkę czasu a teraz zmykam na Mini Disco bo córcia wyczaiła z balkonu że już "ludzie zajmują miejsca ".....
                  • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: 89.69.98.* 12.06.14, 10:05
                    Super :) Dzięki za wszystkie informacje. Bardzo się cieszę, że jesteście zadowoleni z warunków.
                    Mam jeszcze pytania:
                    - jaka jest obecnie pogoda w Turcji ?
                    - jaką walutę najlepiej zabrać ze sobą (będziemy pierwszy raz w Turcji)
                    - czy gdzieś w okolicy jest jest jakiś duży aquapark ?
                    - jak plaża? czy kamienista czy z piaskiem?

pozdrowienia z Grodu Kraka - również słonecznego ;)
                    • Gość: Igor Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.14, 11:57
                      W tej okolicy w Kusadasi jest największy aquapark w Turcji, pozycja obowiązkowa dla małych i dużych dzieci!! 400-metrowa zjeżdżalnia jest niesamowita, wspaniałe widoki i skoki adrenaliny. Aqua coster polecam tylko osobom o mocnych nerwach - zjeżdżalnia działa na zasadzie zapadni ;)). Super Wahadło, zjazdy na matach czy pontonach, fajna także rwąca rzeka. Ogólnie polecam dla wszystkich każdym wieku, dla dzieciaków raj - mnóstwo zjeżdżalni. Na jego terenie znajduje się też delfinarium i basen z rekinami. Jedyny mankament to jedzenie w parku jest drogie, lepiej wziąć swoje jedzenie i napoje (chociaż oficjalnie nie wolno wnosić)
                      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 13:41
                        Dzięki za informacje.
                        Czy ten park nazywa się ADALAND ? bo chciałbym sprawdzić aktualny cennik.

• Gość: Igor Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.14, 13:46
                          Tak, to Adaland Aqua Park
                      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 13:44
                        Chyba to jest ten aquapark
                        www.aquafantasy.com.tr/AQUAPARK/LANG/2/EN/ENGLISH.aspx
                        • Gość: Igora Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.14, 07:17
                          To ten
                          www.adaland.com/
                    • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.243.7.144.dynamic.ttnet.com.tr 12.06.14, 23:08
                      Witam ponownie......
                      Na budynku restauracji i jeszcze w kilku innych miejscach jest cyfrowy termometr który pokazuje temperaturę , datę i godzinę..... Dziś było w ciągu dnia 39 st ale w porównaniu do wczoraj wiał strasznie duży wiatr-materace "fruwały " w okolicach basenu......Godzinę temu wracaliśmy z wieczornych animacji i było 28 st.
                      Plaża jest wąska z takim dość grubym ciemnym piaskiem (nie nazwałabym tego żwirem) Część leżaków jest w cieniu pod zadaszeniem a część na słońcu-raczej nie ma problemu z rezerwacją......Wejście do wody kamieniste , niby małe te kamienie ale jak powiedziała moja córka "bolące" i więcej razy nie chce tam iść.......
                      W hotelu jest bardzo duzo Polaków , dzieciaczki sie zintegrowały i w brodziku jest niezłe przedszkole :)
                      Jesli chodzi o walutę to my mamy dolary bo akurat taką walutę mieliśmy w domu,generalnie wszystkie ceny podane są w euro . Zakupy planujemy na sobotę póki co nie wiem jak oni to przeliczają.......

Jedyna ( i mam nadzieję że tak zostanie ) rzecz jaka mnie drażni to mega ilości much w restauracji !!!!! Jest ich po prostu mnóstwo !!!!!!

• Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 09:08
                        Wygląda to wszystko naprawdę uroczo.
                        Czy może planujecie wizytę w tym Aquaparku - Adaland?
                      • magdamadzia Re: Szukamy wakacji 2+2 16.06.14, 00:11
                        Muchy brzmią strasznie... Komary też są? Jedziemy do Gumuldura 1 lipca, z dwojgiem dzieci. Jak wyglądają animacje? To podobno słabsza strona hotelu. Mamy mieć pokój w nowym budynku. Czy można wybrać piętro? No i które najlepiej? Widzieliście gdzieś w pobliżu jakieś lokalne biuro turystyczne? Zastanawiamy się nad wycieczkami. Z góry za odpowiedź dziękuję:)
                      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.14, 10:43
                        Witam,

I jak wakacje w Gumuldur?
                        Udało się wypocząć?

• oskarek05 Re: Szukamy wakacji 2+2 20.06.14, 11:16
                          też jestem ciekawa opinii, bo chce tam się wybrać w drugiej połowie lipca
                          z dwójką dzieci - 9 lat i 10m-cy
                          • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.14, 12:22
                            My wylatujemy 30 lipca.
                            Jak do tej pory opinie są bardzo pozytywne, więc mam nadzieję, że będą extra wakacje
    • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: 31.42.14.* 20.06.14, 12:30
      Witam,wróciliśmy we wtorek wieczorem ....
      Do hotelu dotarliśmy po północy ,zakwaterowanie poszło bardzo szybko-żadne karty meldunkowe ,daliśmy tylko paszporty otrzymaliśmy magnetyczne karty i śmigiem do pokoju.....
      Przylecieliśmy w 6 rodzin i wszystkich nas zakwaterowano w nowym budynku-nas na 3 piętrze suuuper widok na morze.Z głównego budynku jest wszędzie blisko tzn brodzik, basen ,stołówka,bar,amfiteatr-nieco dalej plac zabaw z którego codziennie korzystaliśmy po kolacji zresztą jak większość rodzin z dziećmi.
      Pokoje jak i cały teren hotelu czyściutkie,sprzątane codziennie łącznie z balkonami , wymiana ręczników codziennie,pościel w ciągu 7 dni zmieniona raz.
      Pogoda rewelacyjna , około 8.30 w drodze na śniadanie termometr wskazywał 25-27 st ,w ciągu dnia ok 40 st.
      Ze względu na dziecko zajmowaliśmy sobie leżaki przy brodziku obok głównego basenu i trzeba było to zrobić przed godziną 8-potem był już problem.
      Animacje w ciągu dnia fajne -poranna gimnastyka na karimatach,zawody w basenie, piłka ręczna,aqua aerobik..... wieczorem o 21 mini disco a po nim show dla dorosłych - szczerze mówiąc takie sobie raz lepsze raz gorsze ;)
      W hotelu dominują Polacy i Niemcy , troche rodzin z Francji ,jęz rosyjski słyszałam tylko raz (na szczęście .....)
      Położenie hotelu fajne ,wieczorem można spokojnie pospacerować .....Bezpośrednio przed hotelem dość duży bazar - stoisko obok stoiska po obu stronach uliczki- mini wesołe miasteczko dla dzieci,pyszne lody,mini market spożywczy ,knajpka -jednym słowem mydło i powidło.

To co opisałam powyżej to plusy, teraz napiszę co było najsłabszą stroną hotelu i nie są to tylko moje odczucia - być może inni forumowicze którzy byli w hotelu Gumuldur mnie zagdakają , ale tak jak mówię takie są moje spostrzeżenia
      Wyżywienie :
      Po pierwsze stołówka -jedna część sali w budynku , kilka rzędów stolików 2 i 4 osob ,druga część pod wiatą na powietrzu -tutaj już duża powierzchnia i dość ciasno i gwarno-zarówno z jednej jak i drugiej piękny widok na morze. Obłożenie w hotelu było bardzo duże a jedzenie znajdowało się tylko w tej małej sali i był to JEDEN rząd stołów pod ścianą.
      Zaczynało się od pieczywa, potem 4 podgrzewacze i na tym koniec-reszta to pomidory,sałaty ,chyba wszystkie możliwe odmiany),ogórki, ser typu feta i sosy...... dalej mały stolik z ciastami po nim stolik z Arbuzem,jabłkami i brzoskwiniami. dwa rodzaje płatków dla dzieci-czekoladowe kuleczki i płatki kukurydziane.Deserki w małych plastikowych kubeczkach - coś typu kasza manna (mojej córce nie smakowały)Codziennie są nieśmiertelne frytki i ryż.
      Jeśli na śniadanie jednego dnia były małe naleśniki to nie było omletów i odwrotnie. Dwa razy na kolację była ryba z grilla i jeden raz mięsko gyros,dwa razy krążki cebulowe ala kalmary jeden raz nugetsy.Nie było czegoś takiego jak Dzień Włoski, Turecki ze specjałami z danego kraju......Ogólnie wybór jedzenia bardzo mały -dominowały sałaty i pomidory

W barze obok basenu pomiędzy lunchem a kolacją były frytki ,hamburgery i spagetti. W godz 13-15 lody śmietankowe i czekoladowe.

Tyle -takie są moje spostrzeżenia i odczucia na temat hotelu Gumuldur . CZy wróciłabym tam ponownie???-za cenę jaką płaciłam 1300 zł od os tak , ale jak rozmawialiśmy z Polakami którzy płacili po ponad 2 tyś od osoby to uważam że nie warto .
      • Gość: Daniel Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.14, 15:06
        Dziękuje bardzo za obszerne podsumowanie.
        Mam pytanie odnośnie ceny, bo kwota jaką płaciliście za osobę jest faktycznie atrakcyjna. Czy mogę dowiedzieć się w jakim biurze udało się taką opcję znaleźć ?
        • Gość: Monika Re: Szukamy wakacji 2+2 IP: 31.42.14.* 20.06.14, 16:50
          Byliśmy z Tui ,kupowane w piątek 6 czerwca , w sobotę rano cena była jeszcze niższa o 100 zł od osoby. Kupowane przez internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka