turhotel Re: Wasa - Alanya 30.09.04, 14:45 Z pobytu w tym hotelu jestem zadowolona. Czysto i sympatycznie, a jakie kolacje (!) no i sniadania ! Chwala szefom kuchni. Szkoda tylko ze w barze serwowali ceny nie na polska przecietna kieszen, przez co swiecil on pustkami. Alanya zaskoczyla mnie dwiema rzeczami. Niwprzemijajacym ciepelkiem w dzien i w nocy ( och jak ja o nim teraz marze) i straszna komercja. Zakupy w krajach arabskich np w Egipcie to czysta przyjemnosc w porownaniu z natarczywoscia kupcow tureckich. I te ich ceny z sufitu ! Brakowalo mi malych knajpek typowo tureckich, z ich lokalnym klimatem gdzie moglabym pojsc i wypic ichnia kawe po turecku i zagryzc chalwa. Pelno bylo za to lokali nastawionych na turystow takich jakich mozna spotkac setki w kazdym kraju. I jeszcze jedno. Bylam na wielu wycieczkach. Przyroda niepowtarzalna, zeby tylko nie bylo obowiazkowe odwiedzanie sklepow (conajmiej dwoch na kazdej imprezie) i przewodnicy posiadali wiecej wiedzy o swoim kraju. Zyta, zytaoch@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś