Dodaj do ulubionych

POMOCY ... e-visa

19.09.14, 08:36
Miało być tak łatwo, a tu ... zonk.
Jestem w trakcie składania wniosku.
Wszystko już zrobiłam, ale nie po ostatnim 3 kroku, zapłacie kartą wyskakuje mi komunikat ... Przepraszamy, podczas dokonywania płatności wystąpił błąd.
CO JA MAM TERAZ ZROBIĆ ???
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: POMOCY ... e-visa IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.14, 09:09
      zalogować się do swojego banku,
      podnieść limit płatności internetowych kartą do odpowiedniego poziomu,
      złożyć jeszcze raz wniosek
      end
    • natella Re: POMOCY ... e-visa 19.09.14, 09:09
      Dzwonie do banku teraz. Twierdzą, że moja karta spełnia wszystkie wymogi.
      I CO JA MAM TERAZ ZROBIĆ????
      • Gość: Ada Re: POMOCY ... e-visa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.14, 09:34
        Spróbuj jeszcze raz zapłacić, może był jakiś problem z połączeniem z bankiem? A może masz jakieś dodatkowe zabezpieczenie na karcie i musisz potwierdzać transakcję dodatkową autoryzacją.
        Jeżeli karta spełnia wymogi do płatności internetowych to nie powinno być żadnego problemu.
    • Gość: ??? ??? IP: *.155.246.94.ip4.artcom.pl 19.09.14, 09:36
      Bank twierdzi, że moja karta spełnia wszystkie wymogi przy dokonywaniu płatności za e-vise.
      Błąd nadal wyskakuje. Miało to być takie łatwe, a teraz siedzę myślę i nie wiem co dalej ...
      Sama sobie nie poradzę ... bleeeee jak ja niecierpię nowości ...
      • Gość: Ewa Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.14, 10:18
        Musi być jakiś problem z kartą, bo faktycznie płatność jest banalnie prosta, może błędnie wpisujesz jakieś dane karty (numer, datę ważności lub kod CV2), błąd nie wyskakuje bez powodu, a ponieważ tysiące ludzi kupują wizę internetową bez problemu, więc musi to być problem twoją kartą lub bankiem.
    • jac.64 Re: POMOCY ... e-visa 19.09.14, 10:22
      Nie wiem w jakim banku masz rachunek,ale może to chodzi o dodatkowe 3-DSecure,coś jak to:
      www.pekao.com.pl/indywidualni/kredytowe/zabezpieczenie_karty_internet/ tutaj podałem PKO.
      • Gość: ??? dzięki wszystkim, ale ... IP: *.155.246.94.ip4.artcom.pl 19.09.14, 10:29
        Wpisuje:
        16 cyfrowy numer karty
        3 cyfrowy numer obok pola z podpisem
        i ważność karty
        ... wątpie, że coś robie wpisuje źle :)

Bank zapewnia,że karta w porządku ...

Zostaje mi prosić o pomoc biuro podróży :(
        • werkaem Re: dzięki wszystkim, ale ... 19.09.14, 10:59
          Cudów nie ma, jeżeli pojawia się jakiś błąd to znaczy, że jest jakiś błąd i to po twojej stronie. Gdyby wszystko było w porządku to po prostu zapłaciłabyś w kilkanaście sekund. Radzę skontaktować się ze swoim bankiem, żeby jeszcze raz sprawdził czy nie są zdjęte wszystkie zabezpieczenia z karty lub czy nie musisz jej dodatkowo autoryzować np. poprzez 3-DSecure.
          I nie daj sobie wmówić, że z kartą jest wszystko w porządku, bo nie jest.
        • Gość: Ela Re: dzięki wszystkim, ale ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.14, 11:28
          Sprawdź czy masz zabezpieczenie 3-DSecure. Bank (prawie zawsze) twierdzi, że jest ono konieczne i nie może zrozumieć, że z tym zabezpieczeniem nie zapłacisz za wizę. W banku WBK sama tego zabezpieczenia nie zdejmiesz (nie wiem jak w innych bankach). Ja tak miałam. Jak zdjęli (na mój telefoniczny wniosek) 3-DSecure, płatność za wizę poszła gładziutko. Powodzenia.
          • Gość: hgdnhfdza do eli ... IP: *.155.246.94.ip4.artcom.pl 19.09.14, 12:10
            tego zabezpieczenia nie mam, teraz dzwoniłam do banku
            smutno mi bardzo :(
    • Gość: ghdddj :((( IP: *.155.246.94.ip4.artcom.pl 19.09.14, 12:21
      Już nic nie zrobie.
      Spieprzyłam bank i uzgodniłam, że technicy zajmą się tym problemem.
      Nie chce mieć takich problemów w przyszłości. Jak trzeba będzie, zmienie bank :(
      Póki co jadę do biura podróży :(
      Dzięki wszystkim za pomoc.
    • astorian Re: POMOCY ... e-visa 19.09.14, 17:36
      Za e-wizę na 100% nie musisz płacić swoją kartą po prostu skorzystaj z karty kogoś znajomego.
      • Gość: gosc Re: POMOCY ... e-visa IP: 81.190.246.* 19.09.14, 19:23
        Ja dziś kupowałem z karty millenium i poszło bez problemu :) wpisujesz 3 ostatnie cyfry z tylu karty tam gdzie podpis? moze masz firewall.
    • istambul.przewodnik Re: POMOCY ... e-visa 20.09.14, 16:59
      Witam,

Jeśli ktoś nie zna języka angielskiego lub boi się wyruszyć do kilkunastomilionowego miasta po raz pierwszy to służę pomocą na miejscu. Pomagam w zakupie biletów lotniczych, rezerwacji i sprawdzeniu hotelu/hostelu, wynajmie samochodu, przygotowaniu przed wylotem z kraju itp.
      Zadbam aby każda osoba korzystająca z moich usług mogła na miejscu spróbować wszystkiego co oferuje prawdziwa Turcja, a nie jej turystyczny zamiennik. Napisz czego oczekujesz od swojego wyjazdu, a ja postaram się zaplanować go w taki sposób aby sprostał twoim oczekiwaniom.
      Na życzenie mogę zorganizować również luksusową wersję zwiedzania.

Kończę studia w Istambule a pomoc turystyczna pozwala mi na częściowe pokrycie kosztów. W związku z tym mogę poświęcić całe Soboty, Niedziele,Poniedziałki oraz resztę dni tygodnia od godziny 13:00.
      Zapraszam do kontaktu: Istambul.przewodnik@gmail.com

P.S. Pomagam również w nieturystycznych zakupach oraz imporcie do polski.
      P.S. 2 Chętnie pomogę i odpowiem na krótkie pytania ? oczywiście bezpłatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka