Dodaj do ulubionych

first minute lato 2016 w TUI

IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.15, 09:52
Jest już nowa oferta TUI na lato 2016, pooglądałem sobie hotele które mnie interesowały w styczniu tego roku z myślą o wyjeździe na lato 2015 i wygląda na to że cenowo jest nieco drożej (uwzględniając wszystkie rabaty na www). Mam zapisane ceny 3 hoteli dla 2+1 na początku lipca i jeden jest praktycznie w tj samej cenie +-100pln a dwa nieco droższe tj. <200pln. Mam wrażenie że skończyły się dobre ceny w ramach first minute. Na razie przejrzałem tylko ofertę TUI, zobaczymy co będzie w innych BP. Czy ktoś ma jeszcze takie wrażenie że first już może nie być atrakcyjne cenowo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.15, 10:34
      Akurat w TUI opłaca się rezerwować first minute, bo jeżeli cena na konkretną ofertę obniżyłaby się później to zwracają różnicę w cenie, ja tak odzyskałam 639 zł w tym roku za moją rezerwację z first minute (do Turcji).
      Ja też już trochę przejrzałam ofertę (to podobno jeszcze nie wszystkie hotele) i ceny są bardzo zbliżone do tegorocznych, ale znalazłam też kilka tańszych, które miałam już upatrzone na ten rok.
    • christoof ??? 19.09.15, 18:07
      Ja to bym doradził kontakt z rzeczywistością, pooglądanie telewizji, poczytanie internetu,
      już teraz Turcja jest mało bezpieczna, a za rok będzie tam totalne mordobicie,a nie first minute
      • Gość: Ania Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.15, 19:49
        Dlaczego mało bezpieczna??
        Byliśmy w II połowie sierpnia w Side, też miało być niebezpiecznie (na tym forum to panowała istna histeria), a spędziliśmy z dzieciakami wspaniałe wakacje i nawet przez sekundę nie czuliśmy najmniejszego zagrożenia podobnie jak tłumy turystów z całego świata, było dokładnie tak jak w poprzednich latach, więc nie zamierzam słuchać znowu tych opowieści dziwnej treści.
        Ja nikomu nie mówię gdzie ma spędzać wakacje i sama też nie oczekuję "dobrych rad" od "wszystkowiedzących".
        A dyby naprawdę sytuacja się zaogniła i nasze MSZ odradzałoby podróże do Turcji (tak jak do Tunezji czy Egiptu) to zawsze możemy zmienić kierunek, bo mamy gwarancję bezkosztowej zmiany rezerwacji.

Ps. Czytam prasę i oglądam TV, ale nie słyszałam o żadnym przypadku turysty poszkodowanego w Turcji.
        To w Europie może być niezbyt komfortowo, już teraz jest mega problem z tysiącami uchodźców na granicach wielu państw, a może być tylko coraz gorzej.
        • Gość: Rafał Re: ??? IP: 31.42.14.* 19.09.15, 20:08
          Już nie mogę słuchać tych "proroków" którzy w zeszłym tyg sie tu rozpisywali jak to niebezpiecznie jest w Turcji i że sie "kończy" jak Tunezja i Egipt (do których jednak cały czas ludzie latają ,dodam że nie tylko z PL)
          NIE CHCESZ NIE LECISZ-NIE KUPUJESZ,NIE REZERWUJESZ I NIE WK.....URWIASZ INNYCH !!!

Wracając do wątku to ceny porównywalne z tamtym rokiem -przeglądałem Turcję .Póki co nie zamawiam nic,czekam na inne biura-myslę o Wyspach Kanaryjskich ale pewnie jak co roku zadecyduje cena :)
          • Gość: gość Re: ??? IP: *.dynamic.mm.pl 19.09.15, 21:07
            Dzwoniliśmy dzisiaj wydaje mi się że jest drogo biorąc pod uwagę obecną sytuację w Turcji. Zanim zarezerwujecie pomyślcie dwa razy .. Pozdrowionka
          • christoof Re: ??? 20.09.15, 18:10
            Po co te nerwy ?
            Wiadomo, że każdy podejmuje decyzje na własną odpowiedzialność.
            Z drugiej strony ludzie związani z biznesem turystycznym sprzedadzą własną matkę, żeby zarobić, a co dopiero wysyłanie tam masowo turystów.
            Są już ostrzeżenia polskiego MSZ, więc proszę mi tu nie wciskać ciemnoty, że wszystko jest OK
        • politiko1976 Re: ??? 13.10.15, 06:41
          Zgadzam się z Tobą w 100% pozdrawiam serdecznie
      • Gość: gościu Re: ??? IP: 5.254.65.* 21.09.15, 14:35
        christoof napisał(a):

> Ja to bym doradził kontakt z rzeczywistością, pooglądanie telewizji, poczytanie
        > internetu
        [...]

Ja doradzam znalezienie innego forum, takiego adekwatnego dla przemądrzałego frustrata. Jak nie masz nic do napisania w temacie tego wątku to nie śmieć tu.
        • christoof Re: ??? 21.09.15, 19:52
          Obrażaniem rzeczywistości nie zmienisz
    • loola_kr Re: first minute lato 2016 w TUI 20.09.15, 16:18
      my w przyszłym roku, po 6 razach, odpuszczamy Turcję. Z tego co zerknęłam to Majorka ma dość dobre ceny. Poczekam jeszcze trochę z rezerwacją, może za miesiąc, dwa będzie więcej ofert.
      Z ciekawości sprawdziłam hotel, który rezerwowałam First Minute w Tui w zeszłym roku - cena identyczna.
      • Gość: yeyo Re: first minute lato 2016 w TUI IP: 91.237.136.* 20.09.15, 20:23
        Nie wiemy jaka będzie sytuacja w 2016 roku. To jest wiele miesięcy do wakacji i wiele może się zmienić. Nie można przewidzieć sytuacji. Może być tak, że całe Bałkany będą "nieturystyczne" podobnie jak Turcja. I wcale nie musi chodzić o bezpieczeństwo. Za duże ryzyko rezerwować dzisiaj tego typu niepewne destynacje. Ale to wasz wybór i kalkulacja ryzyka.
        • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.calcit.fastwebserver.de 20.09.15, 22:26
          wykupić przelot czarterem, samodzielnie wynająć apartament

cenowo wychodzi o niebo atrakcyjniej niż kołchoz all inclusive dla biedaturystyki masowej
          • Gość: gość Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.15, 07:35
            gtw napisał(a):

> wykupić przelot czarterem, samodzielnie wynająć apartament
            >
            > cenowo wychodzi o niebo atrakcyjniej niż kołchoz all inclusive dla biedaturysty
            > ki masowej

Logiki za grosz, rozumiem, że taniej to dla nadzianych indywidualistów??

Twój komentarz to Himalaje głupiego stereotypu, mnóstwo hoteli w Turcji to komfortowe hotele na bardzo wysokim poziomie, ani to kołchozy (co to w ogóle jest? byłeś tam, czy tylko tak smęcisz?) ani dla biedaturysty.
            Ty chcesz spędzać wakacje w apartamencie to twój wybór, ale dlaczego pogardliwie wyrażasz się o turystach, którzy wybierają wakacje w hotelach z all inclusive???
            Tylko buce uważają, że to oni wiedzą lepiej i ich pomysł na wakacje muszą podzielać inni, a jeżeli nie, to "biedaturyści", żałosne.
            • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.calcit.fastwebserver.de 21.09.15, 07:39
              zajmij się analizą kroju majtek plazowych, to ci lepiej wychodzi na forach turystycznych, mieciu :D
              • Gość: gość Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.15, 10:25
                Naprawdę stać cię tylko na tak "wyrafinowane" epitety bardzo niskiego lotu??
                Pocieszające, że takiego cebulaka nie stać na luksusowy hotel z all, nie dane mi będzie przebywanie w tak żałosnym towarzystwie.
                • Gość: yeyo Re: first minute lato 2016 w TUI IP: 91.237.136.* 21.09.15, 14:26
                  Byłem w Turcji może z 6-7 razy, ale najbardziej pamiętam 1999 rok i wyjazd samochodem na kemping. 3 tygodnie zwiedzania. Teraz chyba jestem za leniwy ;)
                • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.calcit.fastwebserver.de 21.09.15, 14:35
                  licz frytki na talerzu, mieciu :D

leżaki rezerwować mozna od 5 rano :D
          • Gość: gościu Re: first minute lato 2016 w TUI IP: 5.254.65.* 21.09.15, 14:31
            Bzdury piszesz. Tanio hotel rezerwować musisz teraz a realny czarter być może znajdziesz w marcu.
            Po za tym to wyjazd dla bezdzietnych i lubiących zmywać i gotować w wakacje.
            • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.calcit.fastwebserver.de 21.09.15, 14:40
              można rezerwować hotel, można i apartament których jest mnóstwo do wyboru i koloru, realne czartery mozna kupować z chwilą ukazania się oferty letniej czyli zimą

jakie "tanio" skoro piszą że jest drożej niż rok temu?

oprócz gotowania i zmywania jest jeszcze opcja setek knajp i restauracji, zwykle z lepszym jedzeniem niż hotelowe, a lubiący gotować i zmywać niczym sie rżżnią się od lubiących stac w kolejce do zatłoczonej hotelowej stołówki w określonych godzinach czy też lubiących rezerwować o świce leżaki przy basenie

i dlaczego bezdzietnych? wiele pensjonatów i apartamentów organizuje transfery z lotniska wna bardzo dogodnych warunkach
              • Gość: Ania Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 16:10
                gtw napisał(a):

> oprócz gotowania i zmywania jest jeszcze opcja setek knajp i restauracji, zwykl
                > e z lepszym jedzeniem niż hotelowe, a lubiący gotować i zmywać niczym sie rżżni
                > ą się od lubiących stac w kolejce do zatłoczonej hotelowej stołówki w określony
                > ch godzinach czy też lubiących rezerwować o świce leżaki przy basenie

Widać, że masz doświadczenia wyłącznie ze słabych hoteli opanowanych przez Polaków, a takie naprawdę nie są reprezentatywne dla Turcji. Ja byłam Turcji 6 razy i nigdy nie stałam w kolejce do zatłoczonej restauracji i nie musiałam rezerwować leżaka bladym świtem.
                A jeżeli chodzi o bezdzietnych to autor wpisu miał zapewne na myśli brak w apartamentach rozrywek dla dzieci, typu zjeżdżalnie wodne, wypasione place zabaw czy całe lunaparki, czy wiele innych atrakcji np. występy iluzjonisty, czy zajęcia w klubach dla dzieci.
                Ja osobiście nie wyjeżdżam do apartamentów bez wyżywienia nawet w Europie, bo chcę odpocząć od gotowania (robię to cały rok), a stołowanie się z dziećmi w miejscowych restauracjach jest zdecydowanie mało komfortowe, w pobliżu apartamentu może nie być restauracji (albo być - ze słabym jedzeniem), a wyciąganie dzieci z plaży w upał żeby szukać coś zjadalnego to nieporozumienie.
                Turcja ma tak olbrzymi wybór świetnych hoteli z all inclusive (dużych lub kameralnych, a nawet tylko dla dorosłych), że chyba tylko desperat wybiera tam apartament bez wyżywienia, bo po co?
                • Gość: Ksiaze_Rainer Re: first minute lato 2016 w TUI IP: 176.105.133.* 21.09.15, 18:27
                  Szkoda czasu na dyskusję z typem. To urzędnik z pracujący w jednym z urzędów wojewódzkich, który z jakiegoś powodu jest bardzo mocno sfrustrowany i wylewa to na forum używając kilku nicków.
                  • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.15, 18:49
                    ponoć w Le Blanche w tym roku specjalizowali się w kuchni aszkenazyjskiej, ludzie uciekali przed smrodem czosnku :D
                    • Gość: gtw Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.15, 18:52
                      btw, zgubiles "i" w nicku, szimełe :))))
                    • Gość: filip_aleksander Re: first minute lato 2016 w TUI IP: 176.105.133.* 21.09.15, 19:37
                      pachniało frezjami. Frezji 21 było.
    • Gość: gość Re: first minute lato 2016 w TUI IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.15, 09:17

Mam podobne wrażenie, tanio nie jest, a ryzyko zamachu wzrasta. Konflikt z Kurdami się nasila wiec nie wiem czy w Turcji w 2016 roku będzie bezpiecznie.

Na razie jeszcze nic nie wybrałem, oferty dla mnie są około 5-10% droższe niż zakładałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka