Dodaj do ulubionych

Internet starter do tabletu

01.06.18, 19:15
Jak w temacie- może już ktoś kto był czy jest na miejscu pamięta co kupił / co się opłaca kupić. Ile to mniej więcej kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Internet starter do tabletu IP: 78.10.207.* 01.06.18, 19:50
      A nie będziesz miał darmowego wi-fi w hotelu? Ja podczas swoich pobytów w Turcji miałam zawsze w hotelu wifi, w lepszych hotelach na terenie całego hotelu, także w pokojach i na plaży, a w hotelach 4* przynajmniej w lobby, gdzie wieczorem chmary dzieciaków grały na tabletach.
      • dodekanezowiec Re: Internet starter do tabletu 01.06.18, 20:04
        No właśnie to na wypadek gdyby Wi-Fi zaszwankowalo. Oczywiście Internet nie jest wielce potrzebny do szczęścia na wakacjach ale ceny w romingu tragiczne.
        • Gość: Alan Re: Internet starter do tabletu IP: *.eu 02.06.18, 01:44
          Wcale nie są tragiczne. 39zł/1GB z Plusa to nie tak źle. Do oglądania mundialu online, youtube, albo publikowania filmów nie potrzeba większy pakiet, ale jaki awaryjny wystarczy. Można też zabrać paszport, przejść do salonu Turckcell, Avea i kupić starter np. 4GB (ok 100 TL)
          • dodekanezowiec Re: Internet starter do tabletu 02.06.18, 17:43
            W Orange ok. 40 zl za 1 MB...
            • Gość: Alan Re: Internet starter do tabletu IP: 185.140.114.* 02.06.18, 17:49
              Ten pakiet w Plus to na kartę. Można kupić starter za 5zł do doładować 39zł, albo wielokrotność tej sumy i włączyć 1GB lub kilka w razie potrzeby.
              • gladi3 Re: Internet starter do tabletu 03.06.18, 20:13
                Ja lece w ta sob hotel 5* a wifi platne 1 euro dzien.
                • garwena Re: Internet starter do tabletu 04.06.18, 08:42
                  słaby to hotel 5*, który w Turcji każe sobie płacić za wifi. Byłam wielokrotnie z Turcji (głównie w hotelach 5*, ale też w dobrych 4*) i nie trafiłam na żaden, w którym wifi byłoby płatne, przeważnie od razu na recepcji dostawałam hasło do wifi. Na przyszłość radzę przy wyborze hotelu sprawdzać czy ma wifi gratis, (najlepiej na terenie całego hotelu), w Turcji jest ogrom świetnych hoteli i to naprawdę żaden problem wybrać hotel spełniający nasze oczekiwania z darmowym wifi.
                  • gladi3 Re: Internet starter do tabletu 04.06.18, 10:59
                    Hm w ostatnim hotelu tez bylo free moge placic lub nie moj wybor bo 1 euro nie majatek a hotel Meryan riwiera mam nadz ze bedzie ok?!
        • Gość: belfergo Re: Internet starter do tabletu IP: *.toya.net.pl 05.07.18, 20:27
          internet nie jest wielce potrzebny do szczęścia na wakacjach, więc ciesz się morzem, plażą, słońcem zwiedzaniem. po cholerę ci starter ? ale to syndrom naszych czasów siedzieć na urlopie wpatrzonym w ekran tabletu lub smartfona. o tempora, o mores !
          • offal Re: Internet starter do tabletu 06.07.18, 07:16
            Rozumiem że jak chcesz żeby twoje dziecko dzwoniło do babci z urlopu to idziesz do budki telefonicznej? Czy dzwonisz po 5 pln za minutę?
    • Gość: RAD Re: Internet starter do tabletu IP: *.184.157.164.ipv4.supernova.orange.pl 05.06.18, 20:15
      Za 69 lirów jest pakiet 10 GB, 30 minut rozmów międzynarodowych i 300 minut po Turcji.
      www.vodafone.com.tr/en/Holiday-Line.php
      • offal Re: Internet starter do tabletu 05.07.18, 10:15
        Możesz coś więcej napisać o tym pakiecie?
        Czy muszę go kupić w autoryzowanym punkcie Vodafona?
        Musze pokazać paszport? Czy wypełniam jakieś dokumenty?
        Dostaję kart + robię doładowanie czy mam od razu w ręku kompletny pakiet?
        Czy muszę go aktywować jakimiś sms-ami? co zrozumiałem z opis na stronie.
        Czy karta sim jest powiązana z konkretnym urządzeniem czy mogę ją przekładać do innych?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Offal
    • Gość: RAD Re: Internet starter do tabletu IP: *.184.157.164.ipv4.supernova.orange.pl 05.06.18, 20:27
      W innym miejscu na stronie www.vodafone.com.tr/en/Holiday-Line.php jest cena 105 Lirów i na pewno tyle płaciłem w tamtym roku.

Tourist Beginner’s Pack with a recommended sale price of 105 TL includes a one-time promotional offer of 300 min calls in all directions, 30 min international calls, and 10GB Internet usage in the country, valid for 90 days.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka