Dodaj do ulubionych

Al Star - Side

23.01.05, 17:11
autorka: Ania, 22.01.2005 15:16

Ja bylam tam w sierpniu z ITAKA, ale szybko sie stmtad zmylam, bo bylismy
bardzo niezadowoleni z warunkow all-incusive i obslugi w hotelu - goscie
traktowani byli jak zlo konieczne, co chwile brakowalo napojow alkoholowych
(np.piwa), napoje bezalkoholowe byly w formie odpowiednikow tureckich (np.
cola czy sprite - fatalny smak), kelnerzy sprawiali wrazenie jakby robili
laske, ze nas w ogole obsluguja. Sprzatanie bardzo pobiezne - pod lozkami
walaly sie "koty" kurzu. Nie podobalo mi sie tez to, ze turystki z Turcji
kapaly sie w basenie w odziezy (wiem, ze to zgodne z ich obyczajem, ale...),
a bylo ich calkiem sporo. Jakos potem nie mialam ochoty w ogole tam
wchodzic :-( Mieszkalismy w tym budynku, ktory jest polozony najblizej plazy,
na poczatku w suterenie :-( ale po interwencji rezydentki juz w normalnym
pokoju na pietrze z balkonem. Natomiast beznadziejne jedzenie, jego
wydzielanie w mikroskopijnych porcjach i fatalna obsluga spowodowala,ze po
tygodniu przenieslismy sie do hotelu Golf i tam juz bylo lepiej...
Obserwuj wątek
    • zruc Re: Al Star - Side 16.06.05, 11:45
      Wlaśnie z tamtąd wróciłem.Jedno wielkie dno.Zachowanie obsługi poniżej
      wszelkiej krytyki.Sztuczne przerwy w dostawie prądu aby w pełni nie obsługiwać
      all in.nie przyjmowanie liry tylko euro.BRAK SŁÓW.Dojazdy na plażę z godz.
      czekaniem na mikrobus-normalka.Skąd 4*?
    • turhotel Re: Al Star - Side 01.10.05, 13:19
      28.09.2005 wróciliśmy z imprezy 7+7 z Triady, tydzień pobytu w Al Star.
      Wprawdzie małą szopkę zrobiliśmy juz w recepcji ( naładowani energia rodaków
      którzy za pośrednictwem telewizji bardzo "zareklamowali" nam nasze wakacje..
      prawie nie chciało nam sie jechac..za to gdy nas zaprowadzono do pokoju zrobiło
      nam sie głupio. Pokoik przyzwoity, widok na morze i tagowisko ;) Na suficie
      rósł sobie okazały grzybek ale w sumie nauczyliśmy sie z nim mieszkać i wiele
      samozaparcia nas to nie kosztowało. pierwszy dzień wydzielał pewien aromat ale
      za to po wietrzeniu pokoju jakby go nie było. Klima działająca, lodówka tez.
      basen duzy i mało uzywany przez zwapniałyh opijających sie Niemców. Prawie
      mieliśmy wyłączność
      Obsługa super, i recepcja i kelnerzy, sprzataczki ozdabiały kwiatkami nawet
      toalety ;)))))))))
      Jedzenia bardzo duzo, urozmaicona kuchnia, nawet jeśli zabrakło czegoś
      szybciutko donoszono nowe porcje.
      Nie mam Al Starowi nic do zarzucenia
      Ania
    • turhotel Re: Al Star - Side 07.10.05, 11:39
      Wróciłem z tego hotelu w końcu września i tak negatywne opinie to chyba
      nieporozumienie. Hotel wprawdzie nie ma 4*, ale osoba sprzedająca nam wycieczkę
      uprzedziła nas o tym. Hotel jest ładnie położony, ok.200 m od morza, (chociaż z
      powodu tłoku wolałem jeżdzić na inną plażę, hotelowym busem, który kursował
      sprawnie i bez problemów). Miałem pokój z widokiem na morze. Hotel ładnie
      położony, dużo zieleni. Fantastyczne wyżywienie, nie spotkałem się z takim w
      czasie moich dotychczasowych wyjazdów w Grecji,Włoszech czy Tunezji (każdy
      nakładał sobie porcje jakie był w stanie zjeść, więc skąd ten wpis o
      mikroskopijnych porcjach?)Sprzątano regularnie i uczciwie a panie sprzątające
      rzeczywiście, za drobne napiwki układały wspaniałe kompozycje z kwiatów,
      ręczników i pościeli.Wszystkie urządzenia (klimatyzacja, lodówka, TV z polskim
      programem) funkcjonowały bez zarzutu. A teraz o minusach, dzięki którym ten
      hotel nie ma 4*:
      - brudne materace przy basenie
      - pościel i ręczniki niedokładnie wyprane (ale wymieniaja bez problemów)
      - obsługa hotelowa natrętna do bólu i trochę nieuprzejma
      - pokoje trochę ciemne (ale to już naprawdę szukanie dziury w całym, bo kto
      przebywa w tych pokojach w dzień).Rozumiem,że mieszkanie w suterenie, w budynku
      bliżej plaży to rzeczywiście tragedia (pokoje połozone poniżej poziomu basenu,
      okna równo z ziemią, podobno wilgoć) ale w czasie mojego pobytu Polacy byli
      zakwaterowani na II i III piętrze. Zresztą jeżeli pokój komuś nie pasował, to
      bez problemów uzyskiwał jego zamianę (sposobem znanym w Turcji i całym świecie
      arabskim)
      Podsumowując za pieniądze, które zapłaciłem to nie mam żadnych pretensji. Na
      koniec rada, czytajcie wszelkie komentarze na tego typu forach z dużą rezerwą,
      ja przed wyjazdem przeczytałem negatywne wypowiedzi na temat tego hotelu i
      jechałem na urlop załamany (a zepsute miałem również 2 tygodnie przed wyjazdem).
    • turhotel Re: Al Star - Side 26.08.06, 17:48
      Wlasnie wrovilem z tej imprezy. Pogoda piękna, lot bez zaklocen liniami
      SunExpress (tureckie linie - lot w jedną strone Boeingiem 757, w druga 737-800,
      podawana tylko jednorazowo herbata lub kawa, ale to chyba juz dzisiaj standard
      w czarterach), ladujemy w Antalii. Na poczatek niemila niespodzianka - najpierw
      odpoczywamy, potem zwiedzamy (biuro o takiej mozliwosci informuje przy
      wykupieniu imprezy). TRAFilismy hotel Al Star w Side (tak zreszta jak wiekszosc
      z TRAFu - w sezonie po prostu dostaje sie najbardziej wolny hotel, zwykle
      najgorzej komentowany :). Od decyzji nie ma odwolania.
      Hotel - z zewnatrz ladny, jak na Side dosc blisko od plazy (przejscie przez
      ulice 200 metrow stromo w dol (i niestety w droge powrotna stromo w gore).
      Wchodzimy do pokoji - i tu mozna uzyc jednego slowa ktore wydaje sie
      najodpowiedniejsze. SYF. Grzyb na scianach, pokoje brudne, nie wykonczone,
      smierdzace i brudne "swieze" reczniki (u kolegi z wklejona guma do zucia),
      niedoprana posciel. Po awanturze (pewnie juz nie pierwszej dla tego hotelu i
      rezydenta Dawida Szmatuły) zmian pokoju, potem we wlasnym zakresie jeszcze raz,
      moze troche lepsze, ale przez caly pobyt zastrzezenia do niedpporanej i
      nieswiezej poscieli i recznikow, zreszta niesystematycznie zmienianych.
      Wzielismy opcje All Inclusive (doplata w hotelu 7 euro na osobe na dzien),
      oplaca sie - piwo, fanta, sprite, cola (lokalne), oraz niepijalne zoctowiale
      wino do kolacji za darmo w dowolnej ilosci od 12 do 24, dodatkowy lunch.
      Uwzgledniajac kosmiczne ceny tych napojow w hotelu (male piwo 2 euro) oplaca
      sie.
      Posilki - smaczne, z dosc duzym wyborem, ale niestety bardzo monotonne, przez
      caly tydzien to samo, o urozmaiceniach typu np. turecki kebab czy grill
      zapomnij. Non stop ryz lub frytki z gotowanym kurczakiem z warzywani.
      Obsluga jak juz wspomnialem - wlasciwie mogloby jej nie byc i by bylo lepiej.
      Poza gapieniem sie na dziewczyny nie robia nic.
      Samo miasteczko Side - bardzo ladne, kameralne, plaza ladna, piaszczysta, woda
      bardzo ciepla, lezaki i parasole platne 1 euro za komplet.
      Generalnie - nie polecam Al Staru, hotel nie spelnia wymagan polskich 2
      gwiazdek, od hotelu 4 gwiazdkowego wymagalbym przynajmniej czystosci, a tego
      nie bylo. Co prawda za cene wyceczki za ktora placilem nie spodziewalem sie
      luksusow, ale oczekiwalem przynajmniej czystych recznikow. Niestety.
      Na TRAFA w sezonie tez sie juz nie wybiore, bo jak widac wybor hotelu wcale nie
      byl przypadkowy (ciekaw jestem ile ludzi TRAFilo np. do Atlanty :))).
      Jednak czesc hotelowa zrekompensowala mi czesc objazdowa. Mimo ze meczaca (kto
      nie lubi autokarow to niech sie namysli - pobudka w wiekszosci o 4 lub 5 nad
      ranem, dziennie po 6-8 godzin w autobusie), to doskonale zorganizowana,
      niektore hotele na objezdzie *** lepsze od Al Stara, nie mowiac juz o hotelu
      Centrum w Bursie, bardzo duzo zwiedzilismy.
      Wielkie wyrazy uznania dla naszej pilotki P. Małgorzaty Dastek, ktorej wiedza i
      zaangazowanie byly bardzo profesjonalne, i przez wiekszosc czasu umilala nam
      podroz opowiesciami o Turcji historycznej i wspolczesnej. W tej czesci - same
      plusy dla organizatorow.

maciej s. 25-08-2005 wakacje.pl
    • turhotel Re: Al Star (****) - Side 26.08.06, 17:49
      witam rowniez wrocilem 25 z side i rowniez z al stara....wszystko co napisal
      wczesniej kolega to racja w 100% przed wyjazdem owniez naczytalem sie
      negatywnych komentarzy i myslalem ze ludzie sa poprsotu marudni itd.
      niestety pomylilem sie jesli ten hotel ma 4 gwiazdki to nie wiem kto je mu
      przynal chyba TRIADA !!!
      zastrzezenia mam tylko do pokoju jesli chodzi o basen jedzenie ( makaron ryz
      makaron ryz ) to moze byc ale bez LUKSUSOW
      mieszkalismy w pokoju 121 polecam go wlasnie bo w porownianiu z tym co dostali
      inni to nie ma grzyba na scianach umywalka byla nie popekana bylo czysto a
      reczniki w czyste DOPIERO JAK DALEM 1 EURO sprzataczce ktora u nas sprzatala
      cieszyla sie jak dziecko heh i zawsze mielismy na lozko platki roz no i
      czysto !!!
      ponoc najlepsze pokoje to od 501-505
      all inclusiv wykupujesz w recepcji c moge polecic jesli jestes 7dni w tm hotelu
      nie wykupuj all inclusv na caly pobyt tylko tak jak ja na 4
      sa tak slab zorganizowani ze nie pamietaj kto na ile wykupuje i przek kolejne 3
      dni pilem jadlem za darmo !!! piwo ok WINO ochyda !!! wodka wporzo !!!
      na basenie caly dzien sa animatorzy ktorzy mozna powiedziec !! umilaja !! pobyt
      puszczajac w kolko caly czas ta sama muzyke co za tym idzie nie polecam lezakow
      kolo glosniko naprawde nie da sie wytrzymac !!!
      co wazne wezcie ze soba euro i na miejscu dokladnie kolo hotelu wymiencie sobie
      je na walute turecka w ten sposob unikniecie przeliczania ( teraz w turcj jest
      denominacja stara kasa nowa kasa no i euro) to najlepsze rozwaizanie
      krotko mowiac jestesmy zadowoleni mimo tego wszystiego bylo smiesznie kupa
      smiechu przynajmniej cos sie dzialo za takie pieniadze nie ma co spodziewac sie
      luksusow pomine fakt ze prawie cala nasza grupa zlozyla reklamacje
      AHA OBJAZD SUPER GIT TEMPERATURA NIZSZA NIZ W SIDE WIEC FAJNIE SIE ZWIEDZA
      HOTELE O 10000 LEPSZE NIZ AL STAR PIKNE WIDOKI DUUUZO CIEKAWYCH RZECZY !!!!
      scovvron, 2005, wakacje.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka