Dodaj do ulubionych

Hotel Al Star

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:54
jaki jest w hotel Al Star
Obserwuj wątek
    • Gość: zruc Re: Hotel Al Star IP: *.cable.wsm.wielun.pl 20.06.05, 19:50
      Sam hoteljako taki nie jest zły.Pomieszczenia są dwupokojowe z łazienką i
      tarasem.Jakie są mankamenty?Wewnątrz hotel jes ściśnięty wokół malego
      basenu.Nie ma przy hotelu plaży.Trzeba przejść ok.300 m do plaży innego hotelu
      gdzie leżaki są płatne 2euro.Co prawda można dojechać hotelowym busikiem na
      plażę z bezpłatnymi leżakami ale na 6 dojazdów 3x w upale musiałem czekać do
      godz. na przyjazd busa.Na basenie dają takiego czadu muzyka turecką ze nie
      wyrabialiśmy.Na zwróconą uwagę-szef tak kazał.Jedzenie monotonne i bez smaku.
      Mogłem to stwierdzić po zjedzeniu tego samego w hotelu w Kapadocji.Ale to
      wszystko można przeżyć.Chamstwa obsługi,zaczepianie starszych kobiet,oszustwa
      przy płaceniu rachunków,nieuznawaniu liry jako pieniądza do płacenia.Wyłączanie
      prądu aby zaoszczędzić na all i wiele,wiele innych problemów które ten hotel
      dyskwalifikują.UF! narazie starczy.
      • Gość: Jowisz Re: Hotel Al Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:59
        Dziękuję , to sobie odpuszczę ten hotel
        • Gość: Irena Re: Hotel Al Star - tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:46
          Właśnie wrociłam z Al Stara w Side . Zgadzam sie z poprzednikami .
          Triada bardzo oszukuje twierdząc , ze jest to hotel 4 gwiazdkowy .
          Młodzi Niemcy przynosili leżaki z nad basenu i spali na powietrzu , ponieważ w
          środku , stęclizna i pleśń . Moja córka uczulona na pleśń miała ciągłe bóle
          głowy i bąble na ciele . Po wyjeżdzie z hotelu na objazd wszystko ustąpiło .
          Hotel posiada pięć , a moze więcej budynków , a nie 2 jak twierdzi Triada.
          Gdy w recpcji powiedzieliśmy o 4 gwiazdkach Pan zaczoł się smiać i pokazał , ze
          nad wejściem jest ich więcej , ma jedną duż gwiazdę i osiem małych .
          Stwiedził,że to zależy od rezydentm ale nic z tego sobie nie robił , i tak
          przesiedzieliśmy do końca tygodnia . Zanim wyjedziecie z Tradą radzę się
          zastanowić . Zwłaszcza ,że wcześniej dopytywałam się w biurze czy to dobry
          hotel . Zaklinano się ,że bardzo dobry . Dla nas Polaków Trada trzyma
          sutereny. W tym Hotelu parter i piętro to z jednej strony suterena .
          Dwa pozostałe piętra sa normalne , ale nie dla nas.
          Sypialnia i łazienka bez wentylacji . Klimatyzacja działa przez krótki czas .
          Zanim wyjedziesz z Triadą zastanów się .
          • Gość: jupik Re: Hotel Al Star - tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:09
            zgadzam się zIrena , ze hotel al star jest bardzo zly
            wystrzegajcie się go
    • Gość: Paweł Kurcman Hotel Al Star = tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:51
      Wrocilismy wlasnie z podrozy w Turcji. Poczatkowo mielismy zakwaterowanie z
      hotelu Al Star, ktory okazal sie najgorszy w naszych dotychczasowych podrozach,
      a nie bylo ich tak malo. Hotel ma ponoc 4 gwiazdki, wg. tego co Triada napisala
      w swoim katalogu, ale nie dalbym mu nawet jednej. Pokoje SMIERDZACE, cuchnace
      stechlizna, zamalowany grzyb na scianach, cieknace brodziki, dziurawa posciel,
      niedajacy sie odgladac przekaz TV (notoryczne zasniezenie obrazu), smierdzace
      szmaty rozwieszone przed wejsciem do pokoju. Restauracja tylko czesciowo
      zadaszona, przy ulicy, skad po przejechaniu ciezarowki unosil sie smrod, basen
      dosc maly, z glosna muzyka turecka. Widok z pokoju na parterze mielismy na
      ulice i stragany oraz przejezdzajace dosc czesto (przypadkiem?) smieciary.
      Obsluga kelnerow - okropna, w miejscu gdzie byl chleb gromadzily sie rowniez na
      posilek miejscowe wroble, w wyciskarce do sokow zadomowily sie muchy. Sniadanie
      okropne - 3 gat. sera przy czym tylko jeden w miare jadalny. Nie wiem jak
      wyglada obiad lub obiadokolacja, bo nasza grupa (ok. 40 osob) po przyjezdzie do
      hotelu zazadala zmiane. Dostalismy (po naprawde ciezkich bojach z p. Dawidem
      Szmatula) i dzieki dwom innym rezydentkom inny hotel - VEGA, ktory jak mozna
      byloby sadzic powinien byc 4 gwiazdkowy (bo za taki standard hotelu
      zaplacilismy) natomiast w rzeczywistosci hotel nie byl sklasyfikowany. W
      porownaniu jednakze z Al Star - o niebo lepszy. Mielismy do niego rowniez sporo
      zastrzezen (np. szczury przechadzajace sie obok toalety dla Pan przy basenie,
      robaki w pomaranczach, linie wysokiego napiecia przebiegajace przy basenie),
      ale b. mila obsluga kelnerow no i nie smierdzialo!!! z czego sie ogromnie
      cieszylismy... (dziwne, ze cieszylo nas to, ze nie smierdzialo, ale po tym co
      zzastalismy w hotelu Al Star - to bylo jasniejsze swiatelko w tunelu).
      Zlozylismy - podobnie jak kilkadziesiat osob w hotelu - reklamacje. I czekamy
      co z tego wyniknie. Jesli nic, sprawa trafi zapewne do sadu, bo tak sie sklada
      ze jestem prawnikiem, i tego nie odpuszcze. Poinformuje Szanowne Grono niebawem
      jaki bedzie dalszy ciag tej historii.
      Jesli jakies pytania sie pojawia - rowniez chetnie odpowiem:
      pkurcman@poczta.onet.pl
      • otosiu Re: Hotel Al Star = tragedia 18.07.05, 09:29
        Chciałbym się ustosunkować do powyższego mail'a, ponieważ właśnie przez
        wspomnianą grupę najadłem się obciachu w Turcji.. W tym momencie, kiedy owa
        grupa 'zakompleksionych Polaczków' przyjechała do w/w hotelu ja juz tam
        mieszkałem.. Ja + kilka osób z grupy, która równiez podróżowała z Triadą.
        Dziwne, że jakoś na 15 osób z 'mojej' grupy nikt nie mial żadnych
        większych 'ale' do hotelu Al Star, dopóki nie zjawiła się 'grupka krzykaczek i
        krzykaczy'!
        ..co do samego hotelu, to wcale nie wyznaję zdania, że jest to
        hotel 'tragedia', ponieważ za taką kwotę jaką zapłaciłem za wyjazd do Turcji
        cudów się nie spodziewałem, i cudów tam też nie zastałem.. w samym hotelu
        wakacje spędzali również Niemcy czy Skandynawowie, ale to oczywiście
        zakompleksieni Polacy musieli się awanturować.. ..i może kilka spostrzeżeń z
        mojej strony, ponieważ stwierdzam, że szkoda czasu abym kontrował wszystkie
        (nawiasem mówiąc chyba przyśnione) zarzuty wobec hotelu, ale tym samym moim
        zdaniem są grubo przesadzone..
        ..a jeszcze kwestia reklamacji, i komentarza na tablicy ogłoszeń w holu
        hotelu 'Al Star' to naprawdę żenada, na którą stać tylko i wyłącznie Polaków!!
        Dwie uwagi z mojej strony:
        1)Do w/w grupy- JEŚLI PAŃSTWO ZA TAKIE PIENIĄDZE CHCECIE ZNALEŹĆ HOTEL ZE
        WSZYSTKIMI WYMAGANIAMI, TO POWODZENIA!! ..a tym samym.. NIEDALEKO BYŁ
        HOTEL 'ASTERIA' GDZIE TRZEBA BYŁO SOBIE WYKUPIĆ WCZASY, I PEWNIE BYŚCIE
        ZAPŁACILI NIE 2, A 10 TYS. ZA TYDZIEŃ!
        2)..druga uwaga: Do Osób, które dopiero zastanawiają się nad wyjazdem: JEDŹCIE,
        TAM GDZIE POLACY TŁUMNIE NIE JEŻDŻĄ!!
        • Gość: zruc Re: Hotel Al Star = tragedia IP: *.cable.wsm.wielun.pl 18.07.05, 12:52
          Słowami ;zakompleksionych POLACZKÓW;zasłużyłeś zeby zarobić w ryja nie mówiąc
          otym że się zupełnie zdyskredytowałeś.Reszta jest milczeniem.
          • otosiu Re: Hotel Al Star = tragedia 19.07.05, 16:16
            ZAKOMPLEKSIONYCH POLACZKÓW!! ...I TAKIE JEST MOJE ZDANIE! ...czytać nie Umiesz?
        • patrycjasol Re: Hotel Al Star = tragedia 18.07.05, 20:51
          hejka, ==> otosiu wlasnie wybieram sie do tego hotelu we wrzesniu na 7+7 z
          triada i szukam opini o nim ale oczywiscie jakiejs normalnej bo sklonnosc do
          narzekania polaczkow znam z autopsji ;-), jesli bys mogl napisz mi jak dojscie
          do plazy jest gdzies w poblizu czy trzeba jezdzic hotelowym busikiem?? sa
          gdzies w poblizu jakies fajne knajpki?? A moze polecasz jakies biuro podrozy na
          wycieczki fakultatywne, acha jesli chcesz napisz na priv patrycjasol@gazeta.pl
        • bort77 Re: Hotel Al Star = tragedia 19.07.05, 11:13
          Jako gosc hotelu Al Star w czasie przytoczonej "afery", chcialbym dorzucic swoje
          "trzy grosze". Wydaje mi sie, ze prawda lezy posrodku. Zgadzam sie z Otosiu, ze
          niektore zarzuty wobec tego hotelu sa przesadzone, gdyz nie jest on najgorszy,
          jednak niektorzy faktycznie mogli sie zdenerwowac. Faktem jest, ze trafili do
          zagrzybionych pokoi (sam widzialem) - i to jest niedopuszczalne, zeby kwaterowac
          gosci w czyms takim. Druga sprawa ktorej nie potrafilem zaakceptowc, byly non
          stop brudne naczynia (co absolutnie nie zdarzalo sie w hotelach trzygwiazdkowych
          na trasie objazdu) oraz biegajacy po restauracji pies, ktory czekal chyba na
          dokarmianie go przez gosci. Na pozostale mniejsze problemy spokojnie mozna
          przymknac oko. Jest jednak jeszcze jedno, wedlug mnie duze ALE... Mianowice -
          standard tego hotelu. Wszyscy ktorzy zostali w nim zakwaterowani zostali
          oszukani przez Triade, ktora w Polsce sprzedaje ten hotel jako czterogwiazdkowy,
          nie mogac tego juz udowodnic na miejscu. Kazdy hotel chwali sie swoja liczba
          gwiazdek - nawet jezeli ma tylko trzy. Ile ma Al Star? Tego nie udalo nam sie
          dowiedziec ani od rezydenta, ktory krecil jak tylko sie dalo, ani w recepcji
          hotelu, ani nawet u menedzera, ktory stwierdzil ze posiada dokument
          stwierdzajacy liczbe gwiazdek, jednak go nie udostepni. I do jest dla mnie
          najwiekszy skandal - jawne oszustwo!! Pytani goscie z Niemiec, za jaki hotel
          placili, stwiedzili ze za trzygwiazdkowy!! A przypomne tylko, ze liczbe gwiazdek
          hotelowi przyznaje miejscowe Ministerstwo Turystyki, wiec nie moze byc tak, ze w
          jednym kraju sprzedaje sie ten hotel jako trzy a w innym jako czterowgiazdkowy.
        • Gość: Pawel Kurcman Re: Hotel Al Star = tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:04
          Odpowiedź do kogos o nick'u otosiu

Zwykle nie odpowiadam na tego typu maile, ale tym razem postanowilem, ze nie
          odpuszcze...

Pozwol, ze nie znize sie do Twojego poziomu i odpowiem jezykiem troche bardziej
          kulturalnym.

Z pewnoscia nie zaplaciles za hotel, ktorego pokoje m.in. smierdza stechlizna.
          Chyba ze wydatek rzedu 2000 zl to za malo by oczekiwac lepszego standardu i
          lepszych zapachow?

Fakt, ze jestes anonimowy wcale nie upowaznia Cie do przesylania inwektyw pod
          czyimkolwiek adresem. Dlatego na przyszlosc powstrzymaj sie od takich
          nieuprzejmych tekstow.

Mail nie byl skierowany przeciwko Tobie, tylko przeciwko warunkom jakie w tym
          hotelu zastalismy oraz malo rozgarnietego i niezogranizowanego rezydenta.

Tak na marginesie, nie zdziwilbym sie, gdyby okazalo sie, ze to ow rezydent
          odpowiedzial na mojego maila.

Szkoda, naprawde szkoda, ze nie otrzymales naszego lub naszych znajomych pokoju
          (nasz mial numer 405). Moze mialbys okazje zmienic swoje aroganckie wypowiedzi,
          ktore tutaj zaprezentowales.

Z zyczeniami otrzymania w przyszlosci pokoju podobnego do nr 405 pozostaje z
          powazaniem,

Pawel Kurcman

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka