Dodaj do ulubionych

kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek

09.08.05, 00:37
dlaczego turek mowi po 2 dniach znajomosci ze kocha???
jakie znaczenie ma dla turkow milosc jesli nie znaja osoby a mowia jej ze ja
kochaja...i jaka wartosc maja dla nich kobiety'??
Mozemi ktos to napisac? bo nigdy sama nie zrozumiem,
6 dni popatrzal, kilka godzin pogadal i sie zakochal..
Obserwuj wątek
    • hazira Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 09.08.05, 13:36
      Oni tak mają, nie przejmuj się; dziś kocha już zapewne całkiem inną.
      Polecam forum "faceci z Egiptu"- w Turcji działa na podobnej zasadzie. Bądź mądra!
      • estera_ja Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 10.08.05, 23:49
        az dwa dni??? niezle!!! zazwyczaj po pol godziny znajomosci wyznaja milosc...a
        te ich bzdury o ksiezycu...szkoda gadac.na szczescie sa tez normalni.ja znam
        kilku:)
    • blotniak2 Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 11.08.05, 12:39
      Oczywiscie mozna..Jestem turekiem i kocham ktos z Polski.. Ona jest
      najpiekniejsza na swiecie... Nawet mozna w pierszym rzucic oko.. Bo jestescie
      SUPER
    • mehmet_tr Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 11.08.05, 12:43
      czesc
      odpowiedania: bo polka sa bardzo (ogolnie) sympatyczna, mila i oczywiscie
      piekna. turecy ogolnie podoba blondynka i niebieski albo zielony oczy. oproc
      tego mozesz sympatyczna albo mila.
      pozdrawiam
      • estera_ja Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 11.08.05, 18:18
        jejku,jak ja tesknie za Turcja!!!
        mam szczescie wygladac jak typowa slowianka.znajomi sie smieja ze jezdze do
        pracy dorozka:) Dlatego uwielbiam te ICH spojrzenia.W Polsce takich nie
        dostaje...
        • marziyeh Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 15.03.06, 20:59
          Hmmm, to znaczy że ja mam "nieszczęście" być brunetką?
    • princes_britney Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 13.08.05, 19:27
      podobno,turcy sa zli.moze i sa ale sa i wyjatki.ja znam jednego i powiedzial
      mi po paru dniach ze mnie kocha bo ja mu to powiedzial to jest prawdziwa
      milosc,on jest taki delikatny, i wrazliwy...powiedzial ze nie nawidzi
      turkow...ja wierze ze to jest prawdziwa milosc...jest o wiele lepszy i
      opiekunczy niz nie jeden polak
      • magwoj4 Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 23.08.05, 15:41
        sa tacy i tacy:)jak wszystkie chlopy na swiecie!ale do tego trzeba barc
        poprawke na kobiety tez, ktore w te znajomosci inwestuja!ostatnio rozmawialam z
        taka, ktora po 3 miesiacach znajomosci(trudno to nazwac znajomoscia, bo sie
        nigdy nie widzieli, tylko ze zdjec, ktore koles przyslal (czy prawdziwe?), nie
        znajac rodziny itd, a do tego jest mezatka)zastanawia sie czy przeniesc sie dla
        niego do Turcji...nie pytajcie o wiek tych dzieci!!!Trzeba byc rozwaznym:)i
        tyle!!!
    • basiaistanbul Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 27.06.06, 00:20
      :)az 2 dni.....zakochac mozna sie natychmiast..nawet niewiedzac jakiej jest
      narodowosci...
      • lepanto Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 30.06.06, 22:50
        jasne - mozna iść z patrnerem do łózka po 5 minutach znajomosci. A potem
        jeszcze to robic przez dwa miesiące. Nawet nie znając jego języka.Jak się
        zakochać to zakochać !

Tylko czy jest to powód do układania sobie zycia poprzez ślub? Albo pakowac
        manatki i wyjeżdżać do wiochy we wschodniej Turcji ??
        A mam takie wrażenie , że nie mówisz całej prawdy o zyciu Polek w Turcji.
        Chyba to widziałaś:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35082&w=42822662&v=2&s=0Widziałaś?
        • basiaistanbul Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 03.07.06, 23:45
          Tutaj piszac ,nie pisze o zyciu wszystkich Polek ,Pisze o swoim zyciu.
          • lepanto Baśka , pomyśl trochę !!! 04.07.06, 20:52
            90 procent dziewczyn które tu zadają pytania to dziewczyny z tanich podróży do
            Turcji. Za 900 złoty tydzień. Kazda sie łapie - nawet te z małych mieścin i
            wiosek. To podróż ich życia. Oderwanie od codzinności i szansa zmiany
            czegokolowiek.
            A tam , w nocnych klubach czeka na nie mnóstwo cienowłosycy i ognistych
            Turków. Sama wiesz Basiu ,ze to dla nich pewien rodzaj sportu. Kto więcej
            zaliczy?
            Ale te dziewuchy ,myslą że ułożą sobie nowe życie. W pieknym i bogatym (jak
            hotel wktórym nocują) kraju. A przecież to nie jest turecka rzeczywistość ,te
            hotele.
            Rzeczywistość dla tych dziewczyn to jest wioska we wschodniej Anatoli. I ciężka
            praca w polu. I często ucieczka do polskiej ambasady,przed ....no własnie przed?

Więć ,jak piszesz tutaj (na tym forum) to pomysl o tym ,że czytajace cię młode
            kobiety myślą:
            basiaistambul - czemu to nie ja? Jej się udało. Więc czemu nie mnie?
            • basiaistanbul Re: Baśka , pomyśl trochę !!! 05.07.06, 21:38
              lepanto

Tutaj musze ci przyznac racje :(
              Zycie kazdego jest w jego rekach.
              Zeby sie udac,najpierw szacunek dla siebie,gdy sie nie bedzie szanowalo siebie
              samego ,nikt inny nie bedzie szanowal ciebie.nastepnie wazne to nauka.
              a potem to juz cos jak loteria.zeby grac w ta loterie trzeba znac gre.
              mysle ze zrozumiecie o co mi chodzi.

• kiranna Re: Baśka , pomyśl trochę !!! 05.07.06, 23:37
                Basiu, obie mieszkamy od kilkanastu lat w Turcji i znamy realia tego kraju.
                Nasza Polonia liczy 400-500 osob, wlacznie z tymi co mieszkaja tu od pokolen w
                Polonezkoy. Ile znasz Polek, ktore mieszkaja w Anatolii w wiosce, harujac od
                rana do nocy w polu? Bo ja zadnej. Jesli sa w ogole, to jednostki, a Lepanto
                probuje wszystkim wmowic, ze tak wyglada rzeczywistosc malzenstw polsko-
                tureckich. Zdecydowana wiekszosc znajomych malzenstw Polek z Turkami jest
                szczesliwa, pomimo roznic kulturowych i religijnych. Rozwody tez sie zdarzaja,
                owszem, na to nie ma zadnej recepty bez wzgledu na miejsce zamieszkania i
                pochodzenie.

Prosze Cie, Basiu, nie dyskutuj z tym chorym czlowiekiem. Jego jedyna
                przeslanka jest rasim i brak szacunku dla wyborow innych ludzi, kobiet w
                szczegolnosci. Poczytaj jego wczesniejsze posty pelne jadu i swiadczace o jego
                niskiej kulturze osobistej. W jednym z nich nie znajac mnie kompletnie, nie
                wiedzac kim jest moj maz, nazwal mnie materacem :( Zreszta nie tylko mnie tutaj
                obrazil, dlatego od tej pory ignoruje jego wypowiedzi. Nie wyobrazam sobie, by
                tak zachowal sie jakikolwiek facet wobec mnie w Turcji, sama zreszta wiesz jak
                tutaj wygladaja stosunki miedzyludzkie. Chyba, ze pochodzi sie z zabitej
                dechami wioski i nigdy nie chodzilo do szkoly, bo przeciez tutaj tez prostaki
                sie zdarzaja. Wtedy rzeczywiscie trudno wymagac...

Ilez tupetu ma ten Lepanto, ze po tym wszystkim probowal sie dostac na nasze
                forum Polonijne. Zgloszenie, oczywiscie, odrzucilam. To wlasnie z powodu takich
                ludzi jak on, nasze forum jest zamkniete :(
                • lepanto kirianna ,ponoszą cię nerwy !! Czemu własciwie ?. 06.07.06, 18:43
                  Przeciez rozmawiamy o dziewczynach co jadą na tanie wycieczki do takiej
                  Antalyi. I juz nowe lecą.

To powiedz co złego napisałem w tym poście?

A było to tak:

czegokolowiek.
                  zaliczy?
                  hotele.
                  Rzeczywistość dla tych dziewczyn to jest wioska we wschodniej Anatoli. I ciężka
                  praca w polu. I często ucieczka do polskiej ambasady,przed ....no własnie przed?

Więć ,jak piszesz tutaj (na tym forum) to pomysl o tym ,że czytajace cię młode
                  kobiety myślą:
                  basiaistambul - czemu to nie ja? Jej się udało. Więc czemu nie mnie?

A że ty ,kiriana, masz do mnie jakieś niechęci , o czym zresztą nie miałem
                  zielonego pojecia, to insza inszość.

Wróćmy lepiej do tematu. Bo to jest problem. Nie ja i nie kirianna.

Bo to jest chyba forum? Obraziłaś się na mnie? Dobra , rozwal ten temat.
                  Choć według mnie jest ważki.
                  I nie powinny go rozwalać twe uprzedzenia.
                  Bo temat jest !!!

• kiranna Re: kirianna ,ponoszą cię nerwy !! Czemu własciw 06.07.06, 21:16
                    oprocz tego, ze jestes czystym rasista, to jeszcze masz krotka pamiec ;)
                    pozwol, ze ci przypomne pewien watek na tym forum:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15367&w=31473814&a=36942033
                    i twoje elokwentne wypowiedzi pod moim adresem, cyt.:
                    "...Pojechałaś to Turcji jako materac. A twe dzieci,jesli je masz? Z
                    polskiego będą znały tylko "bolanda". I moze azymut warszawa-mekka. O ,
                    przepraszam - MEKKA (tylko z duzej litery o tak swiętym miejscu).

...Mozesz sobie kręcić ile chcesz z tymi wielbłądami ,ale prawda jest inna."

czy tak zwraca sie do kobiety kulturalny mezczyzna? to raz, a dwa - kto dal ci
                    prawo oceniac czyjkolwiek wybor i wlazic z buciorami w cudze zycie prywatne?
                    nawet jesli niektore dziewczyny jada do turcji po przygode, to co tobie do
                    tego? poki co zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze robic to na co ma
                    ochote...widocznie nie znalazly u siebie tego czego szukaly...
                    zajmij sie lepiej swoim poletkiem, bo znacznie wiekszym problemem niz wakacyjne
                    przygody jest stosunek polskich mezczyzn do kobiet, czego jestes przykladem :(
                    moze od tego wlasnie uciekaja polki do turcji? nam moze byc co najwyzej wstyd
                    za niektore panie i czasem faktycznie jest, ale zmieszac kogos z blotem za to,
                    ze zyje tak jak chce??? no, sorry...

powtorze: nie wyobrazam sobie, zeby w ten sposob odezwal sie publicznie do
                    nieznajomej kobiety turek, chyba ze pastuch analfabeta z wioski zabitej
                    dechami, a poki co w tych rejonach nie przebywam... wydawalo mi sie, ze skoro
                    masz dostep do internetu, potrafisz czytac i pisac, pochodzisz z kraju o
                    bogatych tradycjach szlacheckich, to stac cie na cos wiecej niz rynsztokowy
                    jezyk meliniarzy...

przykro mi, lepanto, ale nie mam ochoty na dalsza dyskusje z toba, bez wzgledu
                    na to jak wazny jest to dla ciebie temat. na przyszlosc pamietaj, ze w
                    internecie panuje zasada: odezwij sie do mnie, a powiem ci kim jestes...

poza tym jestem KIRANNA nie kirianna czy kiriana
                    • lepanto Re: kirianna ,ponoszą cię nerwy !! Czemu własciw 07.07.06, 20:11
                      kiranna napisała:

> oprocz tego, ze jestes czystym rasista, to jeszcze masz krotka pamiec ;)

daj spokój z tym rasista. Co niby ma nienawidziec w Turkach. Ich rasy???
                      Sam wygladam jak Turek,mało kto mnie ta odróźnia.

Strasznie jestes pamietliwa. Jeslim czymś uraził - przepraszam. Naprawde nie
                      mam żadnych uprzedzeń do Turków. Jakbym mógł mieć,jesli byłem tam tyle razy.

Ale tu rozmawiamy o polskich dziewczynach jadących na wymarzone wczasy w Turcji.

Bo jest jakiś problem. Ja go ujałem tak:
                      ""
                      czegokolowiek.
                      zaliczy?
                      hotele.""

Jest tu gdzieś rasizm? Co mi zarzuca kirriana?

Co właściwie chcesz powiedzieć w temacie,kirriana? Poza tym że jestem
                      niegodziwcem?

O mam ! :
                      poki co zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze robic to na co ma
                      ochote...widocznie nie znalazly u siebie tego czego szukaly...
                      zajmij sie lepiej swoim poletkiem, bo znacznie wiekszym problemem niz wakacyjne
                      przygody jest stosunek polskich mezczyzn do kobiet, czego jestes przykladem :(
                      moze od tego wlasnie uciekaja polki
                      - i dalej jest juz tylko o mnie.

No tak to nie są żadne antypolskie uprzedzenia. Szowinizm ??

Rzeczywiście żyjemy w wolnym kraju i dziewczyny mogą robić co chcą z swoim
                      ciałem i swoim życiem.
                      Ale też z tej "wolnosci wolnego kraju" wynika także to ,że ja mam prawo do
                      pisania im co myslę o tych ich "wakacyjnych wyborach". I nawoływania do rozwagi.
                      Czy w Turcji to się postrzega inaczej? Przecież to też wolny kraj.

I dobrze by było ,by któraś z was ,mających tureckiego małżonka ( i tysiące
                      obserwacji) , napisała coś więcej na temat takich małżeństw.(Niekoniecznie na
                      podstawie własnych doświadczeń) Bo nie tylko jest wielka law na poczatku,ale
                      też są porzucone i wykorzystane dziwczyny. I są stada tych co starają się o
                      odzyskanie własnych dzieci i majatku po rozpadzie związku. Nie tylko w Turcji -
                      w większości państw islamskich.

a z tego co tu malujesz to jest jedno wiekie szczęście. Każda , która wyszła
                      za Turka to dostąpiła bram raju. Na wieczność. I to czeka wszystkie ,które
                      pójda w ich slady.

Czy naprawdę ,mieszkając tyle lat w Stambule, nie słyszałaś o nieudanych
                      związkach Polek? Niewiarygodne !!! Ale nic o tym nie piszecie.
                      To się nazywa (po polsku) - krzywe zwierciadło. Pokazuje tylko jedna stronę
                      problemu. Druga nie istnieje?.

Nikt w to nie uwierzy.

• zanka Re: kirianna ,ponoszą cię nerwy !! Czemu własciw 09.07.06, 17:27
                        >Czy naprawdę ,mieszkając tyle lat w Stambule, nie słyszałaś o nieudanych
                        związkach Polek? Niewiarygodne !!! Ale nic o tym nie piszecie.
                        To się nazywa (po polsku) - krzywe zwierciadło. Pokazuje tylko jedna stronę
                        problemu. Druga nie istnieje?.>

a dlaczego ten problem tak Cie nurtuje?

dziewczyny robia to, co chca. ich sprawa. uwierz mi, ze czasami gorzej jest byc
                        zona Polaka niz Turka. dlatego jest tyle rozwodow i tyle nieszczesliwych
                        mezatek.

Twoje krucjaty nie maja sensu. wszedzie jest milosc i szczesliwe zycie,
                        wszedzie sa rozwody i pomylki.
                      • kiranna Re: kirianna ,ponoszą cię nerwy !! Czemu własciw 09.07.06, 18:38
                        widze, ze na sile Lepanto szuka taniej sensacji tam gdzie jej nie ma ;)
                        dlaczego mam pisac o drugiej stronie problemu (moze spytam - jakiego
                        problemu?), skoro mnie i mojego najblizszego otoczenia to nie dotyczy? nie znam
                        takich przypadkow, mam wyssac pare historii z palca, zebys byl
                        usatysfakcjonowany??? kup najtanszy szmatlawiec, to sie naczytasz plot jakich
                        tylko chcesz.
                        znam ok. 20 Polek w Turcji i kilka innych cudzoziemiek, zon Turkow, zdecydowana
                        wiekszosc ze stazem malzenskim dluzszym niz moje (kilkanascie-20 lat) i
                        wszystkie jak na razie zyja w zgodzie z mezami. raz jest lepiej, raz gorzej,
                        jak wszedzie, ale nie znam nikogo komu maz zabralby dzieci czy maltretowal,
                        wiec czego ode mnie oczekujesz? ponoc mialo dojsc do jednego rozwodu, bo maz
                        za dlugo byl za granica, a zonka sama w Turcji, ale w koncu znowu sie zeszli.
                        znam za to co najmniej 4 rozwiedzione Turczynki i dzieci sa przy matkach, a
                        rozwody odbyly sie kulturalnie, choc na pewno nie bez bolu. w koncu to zadna
                        przyjemnosc rozstac sie po kilku latach bycia razem.

skad ty czerpiesz takie informacje, Lepanto? jesli wiesz to czego my nie wiemy
                        o polsko-tureckich malzenstwach, napisz, a najlepiej bys podparl sie jakimis
                        danymi statystycznymi. byc moze faktycznie zyje w raju i nie mam pojecia jak to
                        Turcy przesladuja swoje polskie zony? ;) moj maz NIGDY nie podniosl na mnie
                        reki przez 12 lat naszego zwiazku, moj poprzedni polski narzeczony - owszem,
                        na kilka tygodni przed slubem... do ktorego oczywiscie nie doszlo.

przyjmij do wiadomosci, ze jestem kiranna - K I R A N N A, nie kirriana.
    • dzem384 Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 25.08.06, 18:17
      Ja byłam w Kopenhadze, gdzie Turków jest bardzo duzo. Poznałam pewnego młodego..
      Miał moze 20lat. Chciał się ze mną żenić. Powaznie.. Umawiać tez sie chciał, ale
      on tak powaznie mowił o ślubie.. Zakochał się po paru minutach znajomości.
      Wróciłam do Polski i zadzwonił do mnie brat, ze Turek jest na niego strasznie
      zły, że nie przyszłam, że nie zostawiłam mu nr telefonu..... Heh. Ale te ich
      spojrzenia......... Polacy tak patrzeć nie potrafią, jak Turcy. Mają piękne
      oczy. To by było tyle..
    • daria.kwintkiewicz Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 12.01.07, 17:31
      Hi hi :D Mi powiedział po 2 godzinach znajomości :P
      • iziaa.sz Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 26.01.07, 02:13

A ja poznalam Turka na Skype. On mieszka w Anglii i ....zakochałam się tak
        strasznie w jego głosie że za tydzień jadę do niego :) Znamy sie 2 tygodnie :)
        Nie wiem co będzie ale raz się zyje :) Mam 28 lat i jestem chyba szalona, ale
        co mi taM... :)
        • po-midorowa Turek ze skype'a.. 11.02.07, 16:19
          No i co..??Jak to wszystko wyszlo?
          Jestem bardzo ciekawa bo tez poznalam na skypie Turka.Znamy sie ze 3
          miesiace,tyle ze on mieszka w Stambule:( Boje sie do niego jechac z wiadomych
          przyczyn.No i co mam robic..?Tez mi mowi ze jestem dla niego
          najwazniejsza,jedyna itp.Podzielic wszystko co mowi przez 5?
          • vogel21 Re: Turek ze skype'a.. 12.02.07, 03:00
            :)
            jak to nazwal to byl taki trik :) co nie znaczy ze sie z czasem nie zakochal:)
            teraz juz nie jestesmy razem,to nie byl facet dla mnie

pewnie jestes dla niego najwazniejsza,ale czy jedyna? przez 10 podziel
    • kas_i_a Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 03.12.07, 02:10
      witam wszystkich :) tak sobie siedze i czytam co piszecie:).Mieszkam
      w Polsce, ale pracuję już od 14 miesiecy w Tureckim Kebabie, a od 13
      miesiecy jestem w zwiazku z Turkiem (oczywiście razem
      pracujemy).Zakochaliśmy się od pierwszego spojrzenia....:) mimo
      pracy i jego kolegów jestesmy tak gługo.Pamietajcie że nie wszyscy
      są tacy sami:D Pozdrawiam serdecznie.....Kasia
    • ewa3princess Re: kocham cie po 2-och dniach znajomosci-Turek 03.01.08, 21:51
      czasem jest to podryw a czasem okazanie tego co czują.
      niepotrafię tego wytłumaczyć ale to jest prawda i nawet jak będzisz
      się bronić przed tym uczuciem tym bardziej tym mocniej i chłopak
      będzie Ci się podobał i robił dobre wrażenie to wciągniesz się w to
      na 100%
      ja byłam w Turcji nie raz i nie tylko na wakacjach
      ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka