IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 12:52
Wczoraj wróciliśmy.Chętnie odpowiemy na pytania.Tak ogólnie to byłoby nawet
OK,gdyby nie jedzenie.Dobra rada-weżcie coś na zatrucia żołądkowe !!!To co
nie pójdzie na jednym posiłku wróci do Was na następnym posiłku w postaci
sałatek itp.Aha i to nie jest jeden hotel,tylko kompleks 3 budynków i czasami
brakowało miejsca na stołówce[coś jednak trzeba jeść]i prawie zawsze
brakowało miejsc wieczorem w drink-barze.He he polwanie na leżki przy basenie
zaczynało się przed 6.00 [ a otwarcie basenu od 7 ].Plaże - średniej
czystości,wina samych turystów [ buteleczki po coli,pety ,itp.]ale i hoteli
[na plaży jest zbyt mało śmietników].Na czystość w pokojach nie mogę
narzekać , natomiast talerze,szklanki są średniej czystości [często zdarzało
mi się złapać szklankę z odciśniętą szminką].
Obserwuj wątek
    • etrusek proszę o opinię 11.08.05, 12:54
      proszę o opinię na forum hotelowym:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15528514
    • moriach Re: Saritas 11.08.05, 13:02
      Wybieramy sie tam z chłopakiem 14.09 wiec interesuje nas praktycznie wszystko.
      Dobrze, że piszecie, że pokoje są ok (łazienki mam nadzieję również). Napiszcie
      czy są tam jakieś animacje a jak tak to czy też po angielsku? I jak okolica?
      Dzieje się coś wieczorami czy zostaje tylko wybrać sie dolmuszem do Alanyi?
      Acha, i jeszcze jak opcja All? Alkohole i soki rzeczywiście ile dusza
      zapragnie?/czy smaczne i jakie rodzaje.

Jak mi się coś przypomni to jeszcze się odezwę.
      Pozdrawiam
    • Gość: wivan Re: Saritas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 13:21
      Witam !!!
      Chcielismy wybrac sie do tego hotelu poniewaz jak dotad byly o nim dobre opinie
      a szczegolnie o jedzeniu.
      1. Czy problemy z zoladkiem mieliscie tylko wy czy wiecej osob w hotelu,
      2. czy posiłki sa wystarczajce (wiem rzecz wzgledna ... !) ale chodzi mi o to
      czy musieliscie sie "dozywiac" na miescie. Czy faktycznie przez cały okres
      pobytu było kiepskie wyzywienie ...
      3. Jak daleko jest faktycznie z hotelu do centrum ?
      4. Czy w basenie mozna spokojnie poplywac czy trzeba sie przepychac (lezaki -
      wiadomo - w wiekszosci hotelów trzeba rano zajmowac).

Z gory dziekuje

Wojtek
      • Gość: Kasia i Paweł Re: Saritas IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 14:51
        Gdyby problemy z żołądkiem miała tylko moja rodzina,to nie pisałbym o tym na
        forum.Zgłosiliśmy ten problem rezydentowi[p.Oskarowi] i myślę ,że zostanie to
        załatwione.O w/w dolegliwościach u większości osób dowiedzielśmy się dopiero
        pod koniec [ bo nikt nie chodził i się nie chwalił,że posiłek zwraca 10 minut
        później] na ogólnym spotkaniu.Nie wiem jak było z innymi ale nas było pięcioro
        i wszyscy mieli P O W A Ż N E problemy !Czy posiłki są wystarczające?
        Hm.....Ciężko odpowiedzieć bo w drugim tygodniu jadłem tylko
        ryż,makaron,dżem,jajko i pieczywo [tak było bezpieczniej],a wcześniej -owszem
        jeśli ktoś lubi podroby [wiecznie serwowano nereczki lub wątróbkę o mizernym
        smaku],baraninę lub wynalazki typu sałatka ryżowa lub z kaszy na zimno itp. to
        owszem można.Słyszałem opinnie,że w naszym hotelu nie jest jeszcze źle pod
        względem wyżywienia ale to rzecz gustu. pyt.Czy faktycznie przez cały okres
        > pobytu było kiepskie wyzywienie ...Odp.Gdyby nie problemy,to bym to jakoś
        przebolał.Aha,bywał czasami obgotowany a później smażony kurczak w warzywach
        [tylko trzeba go dobrze poszukać bo ludzie spragnieni wybierają do a kelnerzy
        nie garną się do uzupełnienia gara ,gdy są w nim warzywa,dopiero gdy ubędzie to
        wtedy.Do centrum jest mniej więcej jak w katalogu czyli około 10 min jazdy
        dolmuszem[no chyba,że strasznie chce zebrać klientów to wtedy 20 min].Cena za
        dojazd to 0,90 lira lub 70 centów.Na piechotę przy takiej pogodzie to raczej
        marny pomysł[jak dla mnie].Basen nawet spory[w porównaniu do innych hoteli] i z
        pływaniem raczej nie było problemów,woda czysta[codziennie rano czyścili
        specjalnym odkurzaczem].Będę musiał zadzwonić do moego biura podróży i zgłosić
        ten problem,może to pomoże innym.AHA -
    • Gość: wivan Re: Saritas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 14:38
      ... i czy na plazy faktycznie jest bar z napojami AI, czy mozna z niego
      korzystać swobodnie, jak drogie są leżaki ??
    • Gość: Kasia i Paweł Re: Saritas IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 14:54
      POZDRAWIAM WSZYSTKICH WCZSOWICZÓW Z MOJEGO TURNUSU ,a Kraków ,Lublin no i
      oczywiściw Wawę
    • Gość: wivan Re: Saritas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 15:38
      Ponawiam raz jeszcze moje pytanko "... i czy na plazy faktycznie jest bar z
      napojami AI, czy mozna z niego korzystać swobodnie, jak drogie są leżaki ?? "
      • Gość: Kasia i Paweł Re: Saritas IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 16:37
        Na plaży jest bar z napojami:kawa i dwa rodzaje npoji z saturatora[takie
        koncentraty rozcienczone z wodą].Za opłatą [1 YTL] sok z pomarańczy [ wyciskają
        na miejscu].Pod koniec dnia napoje miały smak coraz bardziej zbliżony do
        wody,natomiast rano były aż za słodkie.2 leżki na plaży + parasol kosztują 3
        $.Na terenie hotelu jest drink bar, w którym jest już większy wybór napoi za
        free[oczywiście w wersji All ]: kawa,herbata,woda,5 rodzaji napoji z
        saturatora,kwaśne mleko [z saturatora ],tureckia fanta,cola i
        tonic,wino,gin,wódka:Nikita i Raki[anyżowa],whiski,piwo [efes - nawet dobre]
        • Gość: Kasia i Paweł Re: Saritas IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 16:47
          Zapomniałem : przy wycieczkach domagajcie się wymiany autobusu gdy "zepsuje"się
          klima.Miałem przykład gdy jechałem do zielonego kanionu.Paliwo w Turcji jest
          drogie [ około 2,60 YTL ] i kierowcy oszczędzają.Fakt [ i tu plus dla naszego
          rezydenta -Oskara] gdy o tym usłyszał stwierdził,że mogliśmy mu to zgłosić i że
          zgłosi to w biurze podróży.Jechałem póżniej do Pamukkale i klima działała non-
          stop.
    • moriach Re: Saritas 11.08.05, 16:42
      Ponawiam pytanie o zaplecze rozrywkowe. Czy są animacje a jak tak to w jakich
      językach prowadzone i czy wieczorami jest co robic w Oba czy zostaje dojazd
      dolmuszem do centrum?

Acha - i w którym budynku/piętrze/miejscu jest najlepiej wziąć pokój?

Pozdrowienia
      • Gość: Paweł i Kasia Re: Saritas IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.08.05, 16:59
        Z rozrywek zauważyłem jeden wieczór tańca tureckiego [ być może było coś więcej
        ale rzadko byliśmy na miejscu w hotelu],codziennie przy drink barze leci głośna
        muzyka [he,he chyba po to by ograniczyć spożycie].Na pewno w centrum są
        fajniejsze rozrywki ale w pobliżu też się coś znajdzie.
    • Gość: Winlka Re: Saritas IP: 217.97.129.* 02.09.05, 14:24
      Cześć,
      Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w Saritasie all inclusive. Zgadzam się z
      opiniami Kasi i Pawła. Jedzenie bardzo, bardzo kiepskie, problemy z żołądkiem,
      ciągle zajęte leżaki, żadnych atrakcji wieczorami (oprócz jednego wspomnianego
      wieczoru tureckiego), drink bar zamykany o 23 bez względu na ilość
      przebywających w nim turystów, robiący wiecznie łaskę barman.... Polecam Hotel
      moich znajomych Jasmin & Garden - tam żarcie super, mnóstwo atrakcji...,
      żałuję, że nie wybrałam tego hotelu
      • ostrygaa Re: Saritas 02.09.05, 23:39
        ja byłam w czerwcu i jestem zadowolona w 100% ale to może dlatego, że przed
        sezonem i z niczym nie było problemu!! leżaki wolne, jedzenia dużo.... niska
        cena
        • Gość: A Re: Saritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:16
          My byliśmy w maju, jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie dobre, pokoje czyste,
          basen duży i czysty, morze blisko, obsuga bardzo mila. Nikt z calego turnusu
          nie mial żadnych problemów żolądkowych. Jedzenia dużo, dla nikogo nic nie
          brakowalo. I co najważniejsze cena niska
          • maganda1 Re: Saritas 12.12.05, 12:52
            A jakie biuro podrózy oferuje ten hotel i w jakiej miejscowości sie znajduje?
            • moriach Re: Saritas 12.12.05, 16:43
              Wiem ze w sezonie letnim 2005 miała go w ofercie Itaka, ale z tego co nam mówił
              rezydent to na 95% cały hotel wykupią rosjanie (już i tak stanowili znaczną
              część przebywających w nim gości), także Saritas może zniknąć z ofert biur
              podróży.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka