Dodaj do ulubionych

Hotel Neray

IP: 213.76.146.* 26.08.05, 10:28
Byłam w Alanyi w terminie 3.08-17.08.w hotelu Neray.
Polecam wszystkim których interesują hotele 3 gwiazdkowe.Panuje tam bardzo
rodzinna atmosfera.Świetna obsługa, pyszne jedzenie i czyste pokoje.Hotel
znajduje się w centrum miasta, wszędzie blisko, do plaży Kleopatry 10
min.spacerkiem.Jeśli jeszcze pojade do Turcji to tylko Alanya i hotel Neray.
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: Hotel Neray 27.08.05, 13:41
      czy moge cie prosic o napisanie opinii o hotelu na forum turcja-hotele. jeszcze
      go tam nie mamy.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943&s=0&sortuj=6
      • Gość: marta2001 Re: Hotel Neray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:39
        ja tez jestem zachwycona hotelem neray, czysciutki , wszedzie blisko i mila
        obsluga
        • Gość: shiva;) Re: Hotel Neray IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:04
          Potwierdzam! Hotel naprawdę super! Świetnie położony, 5 minut spacerkiem do
          portu i około 10 minut na plażę Kleopatry (najbliższy numer: 1 i 2):) Pokoje
          czyste, codziennie sprzątane, miła obsługa, dobre jedzonko:) Czego chcieć
          więcej?!:)
          Pozdrawiam!
    • Gość: ola Re: Hotel Neray IP: *.stacje.agora.pl 29.08.05, 10:14
      cóż, rzeczywiście położenie hotelu jest świetne, pokoje sprzątane codziennie,
      natomiast jedzenie bardzo bardzo przeciętne (w zeszłym roku również byłam w
      Turcji, w hotelu Wasa *** i mam porównanie), wybór niewielki i do znudzenia ten
      sam zestaw śniadaniowy. Kierownictwo powinno przejść szkolenie dobrego
      wychowania i ludzkiej życzliwości, bo na moja prośbę o dwie szklanki gorącej
      wody co wieczór (muszę zażywać leki) zignorowano- kiedy próbowałam
      interweniować usłyszałam, że wody nie dostanę .... bo nie!
      Natomiast sam hotel jest w porządku- nie pojechałabym do niego po raz drugi,
      ale też pobyt w nim nie zepsuł mi wakacji, więc chyba nie jest źle:)
      • Gość: Marzanda Re: Hotel Neray IP: *.intertext.com.pl 29.08.05, 18:16
        Hmmm , w kwestii jedzenia ,pozwolę się nie zgodzić , monotonia śniadaniowa ?
        Może bez przesady , wybór był na tyle duży (akurat w Nerayu ), że nie trzeba
        było codziennie jadać tego samego albo inaczej jadać wszystkiego na raz , bo
        były i jajka na miękko i na twardo ,jajka sadzone serek żółty , serek biały ,
        oliwki, pomidory , ogóreczki , trzy rodzaje dzemików, jakaś wędlinka.
        A kucharz po prostu rewelacja , obiady pyszne do tego do wyboru mnóstwo
        sałatek. Pozostały personel począwszy od kelnerów skończywszy na paniach
        sprzatających przemiły , zawsze uśmiechnięty. Nie odmawiano mi nigdy garści
        kostek lodu na zbolałą głowę. Takie są moje wrażenia , jeśli jeszcze pojadę do
        Alanyi to tylko do Neraya.
        No i jeszcze,sam właściciel hotelu jest niezwykle miły a gościmi z Polski
        opiekuje się przesymatyczny rezydent Kamil!!! Byłam sierpniu , było super ,
        polecam !!!
        • Gość: shiva;) Re: Hotel Neray IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 07:45
          Zgadzam się z tobą! Jedzonko było pyszne i zróżnicowane! A obsługa bardzo miła,
          zawsze pomocni i uśmiechnięci! Hotel Neray jest po prosty świetny i tyle:)
          Pozdrawiam!
        • girasole7 Re: Hotel Neray 30.08.05, 09:21
          Kamil jest beznadziejny, nic tam nie robi. Generalnie stara się tylko o dobre
          układy z hotelem a nie o to, zeby coś grupie załatwic. W dzień odjazdu miał byc
          pozostawiony dla grupy jeden wspolny pokoj (wylatywaliśmy po pólnocy, czyli 12
          godzin bez pokoju).
          A co do kelnerów, wkurzający na maksa, bo pląsali w czasie posilków między
          stolikami, i tylko wypatrywali jakie naczynia podciągnac. Pytali nas nawet czy
          zabrac talerz na którym był jeszcze obiad, zabierali szklanki na śniadaniu,
          wiec dokładke soku bralismy w kolejnych szklankach. Filiżanke na śniadanie raz
          miałam z pięknym odbiciem czerwonej szminki, pewnie jakiejs rosyjskiej
          turystki ;)

Jedzenie faktycznie troche nudne. Jesli nie przyszło się na początek kolacji,
          to juz niektórych przystawek nie donosili (był jednen pólmisek na cały hotel)
          czyli taki szwedzki stół po turecku ;)

Poza tym hotel ok, rzeczywiscie super połozony, jeśli ktos nie musi mieć morza
          pod samym nosem.Centrum i port b. blisko. A wystrój hotelu smieszny, bo wsiowy
          trochę ;) zwróccie uwagę na plastikową gąskę, kucharza i sztuczne kwiatki na
          tym okrągłym stole gdzie stoją zawsze przystawki:)

Turcja fajna, bo gorąca i słoneczna, a mi to do szczęścia prawie wystarcza:)
          • Gość: Megi Re: Hotel Neray IP: 213.76.146.* 30.08.05, 12:54
            Może trzeba było pojechać do hotelu z obcją all inclusive i nie mieć
            pretensji.A tak na marginesie to gdzie widziałaś jeden półmisek z przystawkami?
            i to na cały hotel!Jeśli chodzi o kelnerów:to chyba miło,żeby dokładke soku pić
            z czystej szklanki i w czasie posiłku mieć posprzątane na stole a nie mieć
            sterty brudnych naczyń wokół siebie /ale w końcu jest to rzecz gustu/.A co do
            pokoju to chyba winą nie powinno obarczać się rezydenta tylko biuro
            podróży,jeśli doba hotelowa jest do godz.12.00 to logiczne że za darmo nikt nie
            będzie cię trzymał w pokoju kolejnych kilku godzin.Jeśli nie dopłacisz to nie
            mieszkasz, wszędzie tak jest.
            • girasole7 Re: Hotel Neray 07.09.05, 10:03
              oczywiście chcielismy dopłacić za pokój na ostatnią dobę, ale hotel nie zgodził
              się. Przyjechaliśmy do hotelu o 5 rano, a nasz pokój był dla nas zarezerwowany
              już od południa dnia poprzedniego. Uważam ze to kwestioa dobrzego zarządzania w
              hotelu aby wszystko zorganizowac. Pokoj stoi pusty prawie całą dobę, po czym na
              koniec wyjazdu my jesteśmy bez pokoju cały dzien.

Kelnerzy są beznadziejni, moją grupę - 6 osób, wkurzało to wieczne zaglądanie
              do talerzy i zabieranie naczyń (nie pustych) i durne pytania czy juz
              skończyliśmy jesc, kiedy na talerzach było jeszcze jedzenie, bynajmniej nie
              jakieś resztki. Nie uważam poza tym ze musze pic w czystej szklance za kazdym
              razem, chyba jej bardzo nie ubrudziłam ?? Kelner był taki "dowcipny" że dwa
              razy powiedział mojej koleżance, keidy sobie nakładała jedzenie, aby nie jadła
              tyle, bo będzie gruba. Rewelacja, bardzo sympatycznie.
              Co do przystawek, tak było tak, że niektóre przystawki były tylko na początku
              kolacji, zaraz sie skończyły i nie przynoszono następnej porcji.
              Nie potrzebuję wykupywac opcji ALL skoro mam zapewnione coś takiego jak "bufet
              czy szwedzki stół- jak to się dowie. No ale w Turcji, jak już na to wpadliśmy
              po jakims czasie, mamy inną odmiane bufetu.

• Gość: Megi Re: Hotel Neray IP: 213.76.146.* 07.09.05, 14:25
                Doskonale wiedziałaś gdzie jedziesz,bo zadałaś sobie trud już w styczniu aby
                dowiedzieć się informacji na temat Neraya!
                Osobiście uważam, że zawsze znajdzie się osoba albo kilka osób niezadowolonych
                ze wszystkiego i tutaj mamy najlepszy przykład.

• girasole7 Re: Hotel Neray 07.09.05, 15:47
                  tak własnie, jestem niezadowolona ze wszystkiego jasne, tak własnie napisałam.
                  Uwielbiam po prostu jak ktos sobie wg własnego widzimisię dopowiada cos czego
                  sie nie powiedziało ani nie napisało.
                  Jesli dla Ciebie hotel Neray to pełen zachwyt, to ok, ludzie mają rózne gusta i
                  rózne wymagania i oczekiwania.
                  • Gość: Megi Re: Hotel Neray IP: 213.76.146.* 08.09.05, 09:56
                    Uważam, że dalsze drążenie tematu z Tobą nie ma najmniejszego sensu.
                    Życzę Ci udanych przyszłych wakacji oczywiśćie w lepszej oprawie!
              • Gość: Marzanda Re: Hotel Neray IP: *.intertext.com.pl 07.09.05, 16:19
                Ale chyba zdajesz sobie sprawę , że tak naprawdę , o godzinie w której pojawisz
                się w jakimkolwiek już nawet hotelu , decyduje przwoznik czyli linie lotnicze z
                jakimi współpracuje dane biuro podróży. Triada , z tego co wiem udostępnia
                swoim klientom rozkłady lotów, choć co prawda ostatecznie godzina odlotu
                potwierdzana jest na dwa dni przed planowanym terminem wycieczki. Tak czy
                siak , zawsze traci się te kilka lub kilkanaście godzin. I na własną rękę
                trzeba sobie robić ew. dopłaty, bo doba hotelowa jest dobą i nic tu nie ma do
                rzeczy kwestia zarządzania hotelem.
                Ale cóż ”świadomość określa byt” zatem czytajmy oferty biur podróży ze
                zrozumieniem i wyobraznią .
                pozdrawiam

Ps. dla mnie Neray nadal ok. kelnerzy także :))
              • Gość: angel Re: Hotel Neray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:11
                trzeba było jechać do hotelu z pięcioma gwiazdkami i all inclusive, obsługa
                starała się być miła i dbała o porządek więc nie wiem co w tym złego, dla mnie
                kelnerzy byli bardzo mili i zawsze uśmiechnięci. Ale jak ktoś się chce na siłę
                przyczepić do czegoś, to trudno!
          • Gość: Marzanda Re: Hotel Neray IP: *.intertext.com.pl 30.08.05, 14:18
            Tak Turcja bardzo gorąca i miejscami bardzo urokliwa , zatem widok plastikowej
            gąski z kucharzem nie psuł zupełnie mojego poczucia estetyki. Trochę sielsko
            ale przecież nie wybierałam się do Hiltona J)) No i to wręcz strategiczne
            położenie hotelu, wszędzie blisko.
            Co do kelnerów , to chyba taka ich rola , „pląsanie” wśród stolików i
            usługiwanie gościom,chyba żaden nie wyrwał Ci z przed nosa talerza z obiadem ,
            skoro sama piszesz , że pytał,czy można....

• Gość: shiva;) Re: Hotel Neray IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:47
            Przeczytałam wypowiedź girasole7 i chyba byłam w innym hotelu... Mhm, jeden
            półmisek na stole?! Ja o dziwo widziałam ich więcej... Co do kelnerów...
            Przepraszam bardzo to jaka jest ich rola?! Oj, niedobrzy! Pytali czy zabrać
            brudne naczynia;) A co do rezydenta, nie widziałam go na oczy bo nie był mi
            niezbędny do spędzenia świetnego urlopu:)
            Pozdrawiam wszystkich i polecam HOTEL NERAY!!!:)
            • girasole7 Re: Hotel Neray 07.09.05, 10:08
              nie chodziło mi o jeden półmisek na stole tylko o jeden rodzaj przystawek na
              półmisku, który jak sie skończył, nie był donoszony następny!

kenerzy jak juz pisałam, nie zabierali BRUDNYCH talerzy ale te, na których było
              jeszcze jedzenie.
              moze uwazniej czytać posty? a może ja wyrazam się niejasno?
              w każdym razie, jestem b. zadowolona z pobytu w Turcji, bo zdaję sobie sprawe
              ze powyższe uwagi są dość błahe, ale równocześnie naprawde nie ma nad czym
              wpadać w zachwyt, ze jedzenie pyszne i ze kelnerzy tacy fajni.
    • Gość: angel Re: Hotel Neray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:31
      Hej! Miałam okazję spędzić wakacje w hotelu neray. Uważam, że lepiej nie mogłam
      trafić ;) hotel super położony, blisko do plaży i do portu (gdzie są super
      imprezy!!!), czyściutki, pokoje bardzo ładne, fajni kelnerzy ;)niedaleko są
      także 2 markety. Na monotonne śniadanka nie ma co narzekać bo takie są we
      wszystkich *** hotelach w Turcji, a w nerayu naprawdę było z czego wybierać :)
      jeżeli jeszcze raz pojadę do Turcji to tylko do Alanyi, do hotelu Neray!
      Polecam wszystkim :)
      • Gość: meszek Re: Hotel Neray IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.05, 10:03
        Ale przeciez w Turcji jest jeszcze wiele pieknych miejsc, ktore warto
        zobaczyc.Turcja nie zaczyna i nie konczy sie tylko na Alanyi. Pozdrawiam
        milosnikow tego pieknego kraju
    • Gość: marek Re: Hotel Neray IP: 82.160.103.* 05.06.06, 12:25
      Dzień dobry, mam pytanie : czy w hotelu Neray działa klimatyzacja?
      mój adres keram1973@poczta.onet.pl
      dziękuję bardzo
      • Gość: shiva;) Re: Hotel Neray IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:31
        Działa:)
        • Gość: marek Re: Hotel Neray IP: 82.160.103.* 05.06.06, 13:47
          Wielkie dzięki, bo już nie wiedziałem czy brać wiatraczek. Na Krecie nie było
          klimatyzacji w pokoju,ale miałem wentylator i dało się przeżyć. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka