Dodaj do ulubionych

Fethiye malhun

IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 06.04.06, 11:08
Witam,
postanowiłam wybrać się z dzieckiem lat 11 jednak do Turcji jaki w tytule
Fethiye hotel Malhun z biura Axel na przełomie lipca i sierpnia. Powiedzcie -
dobry wybór?
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Re: Fethiye malhun IP: *.128gw.maxina / *.dip.t-dialin.net 06.04.06, 21:02
      bardzo zły wybór
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 07.04.06, 11:07
      Zły bo zły? Może trochę więcej szczegółów.
    • Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.chello.pl 01.07.06, 09:42
      Też wybieram się do Malhuna na początku sierpnia z żoną i 11-latkiem... :)
    • awol Re: Fethiye malhun 01.07.06, 11:05
      Byłem tam w zeszłym roku. Fajne miejsce na wyjazd z dziećmi. Polecam wycieczke
      do Fethiye, w porcie można tam zobaczyć rano ogromne żółwie Caretta Caretta oraz
      wycieczkę do Dalyan na plażę Iztuzu.
      • Gość: iva31 Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.06, 11:14
        Ja jade tam z 8 letnia córką i mężem 2 sierpnia z Wroclawia.
        • Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.chello.pl 01.07.06, 14:24
          No właśnie widziałem (i odpowiedziałem) Pani post z 23.04 :)
          • Gość: iva Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.06, 15:11
            Dopiero teraz spojrzałam.To nieistotne ,ze ze Szczecina.Ważne,aby wyjazd byl
            super dla wszystkich.Czy możecie doradzic ile bierzecie-tak mniej więcej?Jest
            tyle róznych zdań,że już nie mam pojęcia.Do zobaczenia na miejscu.
            • Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 03.07.06, 16:20
              Wiem, że nieistotne, bo i tak wylatujemy z Poznania :). Ile bierzemy - czego? A
              do zobaczenia mamy jeszcze chwilę - można póki co porozmawiać :)
        • Gość: Aga Re: Fethiye malhun IP: *.c31.msk.pl 05.07.06, 20:16
          W Fethiye są 2 knajpki-na promenadzie i przed kanałem-free internet.Można
          skorzystać ale wypada coś zamówić choćby colę.
    • awol Re: Fethiye malhun 01.07.06, 16:31
      Jeśli będziecie mieć możliwość wyboru to bierzcie pokoje w nowym budynku, tym
      bliżej morza.
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 02.07.06, 12:49
      Widzę, że wątek trochę odżył. To mam kolejne pytanie. Plaża w Fethiye jest
      piaszczysto-żwirowa. Może ktoś wie czy bardziej piaskowa czy żwirkowa? I
      jeszcze jedno, jakie jest w tym miejscu zejście do morza, czy po kamieniach i
      od razu głęboko, czy na przykład dzieci mogą sobie wbiegać do wody? Dla nich to
      najważniejsz sprawa więc dlatego drążę temat.
      • Gość: ziut Re: Fethiye malhun IP: *.dyn.optonline.net 03.07.06, 06:04
        plaza jest fatalna ale kazdy hotel ma basen.plaza jest okropna i zejscie jest
        fatalne nie dla dzieci.jednak sa i ladne odcinki
    • awol Re: Fethiye malhun 03.07.06, 08:23
      Obok Malhuna plaża jest z grubego piasku, zdarzają sie także kamyki.Plaża jest
      w tym miejscu prawie pusta i nie ma problemu z wynajeciem parasola. Do południa
      praktycznie nie ma fal, potem wręcz przeciwnie. Płytko jest niestety tylko
      jakieś 8 metrów od brzegu . Moim zdaniem jest na pewno lepiej niz w Mahmutlar,
      Alanii bo w wodzie nie ma ostrych kamieni(przynajmniej obok Malhuna). Mojej 9-
      cio letniej córce bardzo sie podobało. Mozna też wybrac się na piękna
      piaszczystą plażę do OluDeniz (godzinka jazdy dolmuszem). Jeśli ktoś szuka
      plazy z łagodnym zejsciem do moża to polecam Dalyan z plażą Iztuzu gdzie płytko
      jest nawet 800 metrów od brzegu.
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 03.07.06, 09:51
      Dziękuję za odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie. Czy potrzebne są specjalne buty
      na plażę i czy w wodzie są jeżowce albo inne stworzenia na które trzeba uważać?
      A, i jeżeli chodzi o wodę. Czy w pobliżu Malhuna są sklepy gdzie można kupić
      napoje i ewentualnie jakieś owoce i słodycze?
      • Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 03.07.06, 16:22
        Z tego co ludzie piszą w innych wątkach to akurat tam nie ma jeżowców, ale
        sądzę, że buty i tak się przydadzą na plaże przyhotelową - rozgrzane kamienie
        pod stopami pewnie nie należą do przyjemności :)
    • Gość: iva Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.06, 21:05
      Fakt ze mamy troche czasu,ale wyjezdzam na 2 tyg bez dostepu do
      internetu.Pomimo,ze jestesmy z Wroclawia,prawdopodobnie takze polecimy z Poznania.
    • awol Re: Fethiye malhun 03.07.06, 23:07
      Buty przeciw jeżowcom nie są potrzebne ale piasek w południe jest rzeczywiście
      bardzo gorący. Za hotelem przy przystanku dolmuszy jest nieduży samoobsługowy
      sklepik z mydłem i powidłem. Często kelnerzy z Malhuna kupują w nim napoje
      zamówione przez gości hotelowych do kolacji i odsprzedają 3x drożej. Kilka
      podobnych sklepików można znaleźć w promieniu 500m. Najbliższy większy market
      jest w Fethiye (jakieś 15 minut jazdy dolmuszem)
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 04.07.06, 08:29
      Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję, że po powrocie będę
      mogła się odwdzięczyć odpowiadając na pytania.
    • Gość: nywek Re: Fethiye malhun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:26
      Byliśmy w nim w czerwcu 2003r. Bardzo dobre położenie, trochę na uboczu, blisko
      plaży, basen niewielki, ale było mało gości to kąpało się tylko kilka osób. Do
      centrum Calis promenadą, spacerkiem ok. 5 min. Bez problemu można dojechać
      dolmuszem do centrum Fethiye (dwie trasy:Gunlukbashi - przez miasto lub
      Sahliken - przy plażach). Wyżywienie jak na 3* dość dobre. Plaża publiczna przy
      hotelu kamienista i trochę brudna, ale lepiej przejść w prawo ok. 150 m i jest
      piaseczek (ale więcej Turków). Byłem w Alanyi (Konakli), Marmaris ale to
      miejsce było najciekawsze.
      • Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 19.07.06, 13:25
        Pobawiłem się chwilę (darmowym) programem Google Earth i wyszło mi, że ten
        Malhun to tu: 36*40'00.40" N 29*06'22.40" E i drugi budynek: 36*40'00.40" N
        29*06'27" E :)
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 19.07.06, 13:35
      Słuchajcie jeszcze jedno mam pytanie a właściwie jest to pytanie mojego
      dziecka. Czy na plaży lub w wodzie są muszelki do zbierania?
      • Gość: kitka Re: Fethiye malhun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:27
        Na samej plazy i w płytkiej wodzie raczej nie uswiadczysz muszelek.
        Ja natknęłam sie tylko na muszle podczas nurkowania,i to tez raczej liche okazy.
    • Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 19.07.06, 22:22
      Skoro wątek tak ładnie się rozrasta to zadam jeszcze jedno pytanie. Czy w
      hotelu przydadzą się wtyczki na komary i inne robactwo latające? Takie wtyczki
      do kontaktu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka