Gość: mamajasia IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 06.04.06, 11:08 Witam, postanowiłam wybrać się z dzieckiem lat 11 jednak do Turcji jaki w tytule Fethiye hotel Malhun z biura Axel na przełomie lipca i sierpnia. Powiedzcie - dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edek Re: Fethiye malhun IP: *.128gw.maxina / *.dip.t-dialin.net 06.04.06, 21:02 bardzo zły wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 07.04.06, 11:07 Zły bo zły? Może trochę więcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.chello.pl 01.07.06, 09:42 Też wybieram się do Malhuna na początku sierpnia z żoną i 11-latkiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
awol Re: Fethiye malhun 01.07.06, 11:05 Byłem tam w zeszłym roku. Fajne miejsce na wyjazd z dziećmi. Polecam wycieczke do Fethiye, w porcie można tam zobaczyć rano ogromne żółwie Caretta Caretta oraz wycieczkę do Dalyan na plażę Iztuzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva31 Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.06, 11:14 Ja jade tam z 8 letnia córką i mężem 2 sierpnia z Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.chello.pl 01.07.06, 14:24 No właśnie widziałem (i odpowiedziałem) Pani post z 23.04 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.06, 15:11 Dopiero teraz spojrzałam.To nieistotne ,ze ze Szczecina.Ważne,aby wyjazd byl super dla wszystkich.Czy możecie doradzic ile bierzecie-tak mniej więcej?Jest tyle róznych zdań,że już nie mam pojęcia.Do zobaczenia na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 03.07.06, 16:20 Wiem, że nieistotne, bo i tak wylatujemy z Poznania :). Ile bierzemy - czego? A do zobaczenia mamy jeszcze chwilę - można póki co porozmawiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Fethiye malhun IP: *.c31.msk.pl 05.07.06, 20:16 W Fethiye są 2 knajpki-na promenadzie i przed kanałem-free internet.Można skorzystać ale wypada coś zamówić choćby colę. Odpowiedz Link Zgłoś
awol Re: Fethiye malhun 01.07.06, 16:31 Jeśli będziecie mieć możliwość wyboru to bierzcie pokoje w nowym budynku, tym bliżej morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 02.07.06, 12:49 Widzę, że wątek trochę odżył. To mam kolejne pytanie. Plaża w Fethiye jest piaszczysto-żwirowa. Może ktoś wie czy bardziej piaskowa czy żwirkowa? I jeszcze jedno, jakie jest w tym miejscu zejście do morza, czy po kamieniach i od razu głęboko, czy na przykład dzieci mogą sobie wbiegać do wody? Dla nich to najważniejsz sprawa więc dlatego drążę temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Re: Fethiye malhun IP: *.dyn.optonline.net 03.07.06, 06:04 plaza jest fatalna ale kazdy hotel ma basen.plaza jest okropna i zejscie jest fatalne nie dla dzieci.jednak sa i ladne odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
awol Re: Fethiye malhun 03.07.06, 08:23 Obok Malhuna plaża jest z grubego piasku, zdarzają sie także kamyki.Plaża jest w tym miejscu prawie pusta i nie ma problemu z wynajeciem parasola. Do południa praktycznie nie ma fal, potem wręcz przeciwnie. Płytko jest niestety tylko jakieś 8 metrów od brzegu . Moim zdaniem jest na pewno lepiej niz w Mahmutlar, Alanii bo w wodzie nie ma ostrych kamieni(przynajmniej obok Malhuna). Mojej 9- cio letniej córce bardzo sie podobało. Mozna też wybrac się na piękna piaszczystą plażę do OluDeniz (godzinka jazdy dolmuszem). Jeśli ktoś szuka plazy z łagodnym zejsciem do moża to polecam Dalyan z plażą Iztuzu gdzie płytko jest nawet 800 metrów od brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 03.07.06, 09:51 Dziękuję za odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie. Czy potrzebne są specjalne buty na plażę i czy w wodzie są jeżowce albo inne stworzenia na które trzeba uważać? A, i jeżeli chodzi o wodę. Czy w pobliżu Malhuna są sklepy gdzie można kupić napoje i ewentualnie jakieś owoce i słodycze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 03.07.06, 16:22 Z tego co ludzie piszą w innych wątkach to akurat tam nie ma jeżowców, ale sądzę, że buty i tak się przydadzą na plaże przyhotelową - rozgrzane kamienie pod stopami pewnie nie należą do przyjemności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Fethiye malhun IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.06, 21:05 Fakt ze mamy troche czasu,ale wyjezdzam na 2 tyg bez dostepu do internetu.Pomimo,ze jestesmy z Wroclawia,prawdopodobnie takze polecimy z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
awol Re: Fethiye malhun 03.07.06, 23:07 Buty przeciw jeżowcom nie są potrzebne ale piasek w południe jest rzeczywiście bardzo gorący. Za hotelem przy przystanku dolmuszy jest nieduży samoobsługowy sklepik z mydłem i powidłem. Często kelnerzy z Malhuna kupują w nim napoje zamówione przez gości hotelowych do kolacji i odsprzedają 3x drożej. Kilka podobnych sklepików można znaleźć w promieniu 500m. Najbliższy większy market jest w Fethiye (jakieś 15 minut jazdy dolmuszem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 04.07.06, 08:29 Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję, że po powrocie będę mogła się odwdzięczyć odpowiadając na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nywek Re: Fethiye malhun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:26 Byliśmy w nim w czerwcu 2003r. Bardzo dobre położenie, trochę na uboczu, blisko plaży, basen niewielki, ale było mało gości to kąpało się tylko kilka osób. Do centrum Calis promenadą, spacerkiem ok. 5 min. Bez problemu można dojechać dolmuszem do centrum Fethiye (dwie trasy:Gunlukbashi - przez miasto lub Sahliken - przy plażach). Wyżywienie jak na 3* dość dobre. Plaża publiczna przy hotelu kamienista i trochę brudna, ale lepiej przejść w prawo ok. 150 m i jest piaseczek (ale więcej Turków). Byłem w Alanyi (Konakli), Marmaris ale to miejsce było najciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fethiye malhun IP: *.erkom.pl 19.07.06, 13:25 Pobawiłem się chwilę (darmowym) programem Google Earth i wyszło mi, że ten Malhun to tu: 36*40'00.40" N 29*06'22.40" E i drugi budynek: 36*40'00.40" N 29*06'27" E :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.polfawar.com.pl 19.07.06, 13:35 Słuchajcie jeszcze jedno mam pytanie a właściwie jest to pytanie mojego dziecka. Czy na plaży lub w wodzie są muszelki do zbierania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Fethiye malhun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:27 Na samej plazy i w płytkiej wodzie raczej nie uswiadczysz muszelek. Ja natknęłam sie tylko na muszle podczas nurkowania,i to tez raczej liche okazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Fethiye malhun IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 19.07.06, 22:22 Skoro wątek tak ładnie się rozrasta to zadam jeszcze jedno pytanie. Czy w hotelu przydadzą się wtyczki na komary i inne robactwo latające? Takie wtyczki do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś