Gość: ellam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:50 Zarezerwowałam, a teraz mam wątpliwości, czy dobrze? Proszę, pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.kwik / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:35 Wlasnie wrocilismy w ub. srode. Miasteczko plac budowy , ale hotel ok, sprzatanie , czysto , jedzenie dobre ,jest to dopiero poczatek sezonu wiec animatorzy Waldek i Nina rozkrecaja sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 11.05.06, 11:21 Czy możesz coś napisac o plaży w Mahmutlar przy hotelu Santana - podobno jest żwirkowa i ma trude zejście do morza... A jest czysto, jaka woda w morzu, ogólne wrażenia??? Dzięki z góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.kwik / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:43 Plaza jak powyzej , nieciekawa. Koniecznosc chodzenia w obuwiu, goracy zwir- natomiast wejscie do morza kojarzy mi sie z podwodnymi skalami, latwo sobie zranic stope ,palce ale woda czysta. Bazarek lokalny we wtorki, w lewo od wyjscia z hotelu - spacerkiem okolo 20 minut. A w piatki w prawo za hotelem - owocowo warzywny i nietylko. Pisz co chcesz wiedziec jeszcze, a busik do Alanii zatrzymuje straznik pilnujacy wejscia do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoa Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar 12.05.06, 15:10 Woda w morzu ok 20st.C. (wróciłem w środę).Plaża dokładnie tak jak piszesz. Wejście do morza jest o tyle mało ciekawe gdyż przy brzegu wylany (w wodzie) jest nierówny beton, który jest śliski. Warto więc zabreć specjalne kapcie do kąpieli . Wtedy wejście jest o wiele bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:22 Dzięki, Aniu! Najważniejsze, że czysto. Naczytałam się różnych opinii o tym hotelu i zwątpiłam. Czy możesz mi napisać, jakie jest połączenie z Alanyą i ile kosztuje. Każda wiadomość o tym hotelu i okolicy jest dla mnie ważna. A ty byłaś niedawno, więc masz aktualne informacje. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar 11.05.06, 13:31 Do Alanii jeżdziliśmy dolmuszami, które sa bardzo tanie (dobrze mieć ich walutę), jeżdżą często, a zatrzymują sie na żądanie - bez rozkładu jazdy ;) Na plaży drobny żwirek, na boso ciężko chodzić ze względu na temperaturę tego żwirku, plaże hotelowe są czyste, "niehotelowe" - brudne. Woda czysta i ciepła, choć szybko robi sie głęboka i fale są spore. Zejście na plaże wygodne pod ulicą. Hotel bardzo fajny, jedzenie też, ja również byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob8 Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.193.23.murka.net 11.05.06, 15:07 Proszę napisz z jakich wycieczek korzystaliście i gdzie kupowaliście?- Mahmutlar? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar 12.05.06, 17:05 Szukaliśmy Pacho Tours, bo dobre opinie mieli na naszym forum, ale po drodze "naganiacze" z innego biura nas złapali, bylismy z nich średnio zadowoleni. Pewnie wiesz, że w hotelu sie wycieczek nie kupuje (bo naciągają), biura znajdziesz wszędzie (albo one ciebie ;) ) w Mahmutlar też. Dobrze jest wszystkie wycieczki kupić w jednym miejscu, bo lepsza cenę mozesz wynegocjować, oczywiście jak wszędzie trzeba sie targować. Pokażą ci zdjęcia, foldery, a nawet telewizor na ruchomym stoliku nam przywieźli byśmy sobie mogli wybrać. Dobrze pytać o szczegóły, co dokładnie zawarte jest w cenie, zwykle niemal wszystko - przejazd, bilety wstępu i posiłek. my byliśmy tylko tydzień, więc na najwieksze atrakcje: Pammukale i Kapadocję nie było czasu. Wybraliśmy: rejs statkiem, jazdę jeepami po górach, rafting, wieczór turecki oraz turecką łaźnie. Z wyjątkiem wieczou tureckiego, wszystko polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:28 Ja też zarezerwowałam 21.06.2006 wyjazd do Santany na dwa tygodnie. Od jakiegoś czasu śledzę ten temat, opinie są różne i bardzo dobre i bardzo złe. Ale nastawiłam się pozytywnie miedzy innymi dzięki Jussytce dzi eki. Jeżeli jedziesz wcześniej odezwij się proszę jak było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:51 Jadę w środę 17.05. Po powrocie się odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty123 Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar 12.05.06, 21:04 moi rodzice tez sie wybieraja w srode 17go z Gdańska do Santany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcheffa303 Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:17 Jak juz pisalam na forum etruska - hotel jest naprawde b. fajny:) Zazdroszcze Wam wszystkim ze tam jedziecie!Pozdrawiam P.S. Zalowac nie bedziecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:36 No. to pewnie spotkamy się z Twoimi rodzicami przy jakiejś kolacyjce przy basenie. My lecimy z Wrocławia. Pozdrowienia dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.telpol.net.pl 13.05.06, 22:05 czy bedziecie kupowac jakies wycieczki "na miescie"? bo rodzice bez jezyka to za bardzo nie wiedza co i jak, mowilem gdzie szukac, ale dobrze byloby gdyby moze ktos wybieral sie do Pamukkale alo jakas wycieczka na 1 dzien z lokalnego biura to by razem mieli raźniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 10:09 Jesteś bardzo opiekuńczy. Myślę, że rodzice nie będą mieli żadnego problemu. My tez jedziemy pierwszy raz do Alanyi, ale przeczytałam kilka wątków o wycieczkach i poprosiłam Gosię i Bogusie z biura w Alanyi i przysłały mi wykaz wycieczek, ceny i nr telefonu do siebie. Poza tym tam będą sami Polacy. Oczywiście bardzo chętnie pomogę. W jakim wieku są rodzice? W naszej grupie przekrój b. duży: 5 osób - 19, 32, 46,46 i 52 :). Pozdrowienia dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar 14.05.06, 10:59 Nie zapominajcie, ze w Turcji naogół nie ma sztywnych cen, musicie się targować ! Turcy mają to opanowane do perfekcji, jak widzą nowicjusza, to mogą puścić go z torbami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.telpol.net.pl 14.05.06, 12:53 rodzice maja po 50 lat:) moze jakos sie natkniecie na siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Santana Club w Alanyi - Mahmutlar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 13:40 Na pewno. Lecę sie pakować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś