Gość: Dala IP: *.server.pl / *.gd.pl 24.07.06, 16:09 Byliśmy na kilku wycieczkach z tym biurem i jesteśmy zadowoleni. Szczególnie zachwyciła nas Kapadocja. Przyzwoite warunki i profesjonalizm przewodnika. Śmiało możemy wszystkim polecić to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieeewiora Re: Jolcia Adams Tour - polecam 24.07.06, 18:49 Witam, Mogłabyś napisać więcej o wycieczce do Kapadocji? ( co zwiedzaliście, czy w cenie był obiad i cz warto go brać, w jakim hotelu nocowaliście i coś o tym hotelu, czy z basenem, czy byłaś na Nocy tureckiej i czy warto?). W ilu sklepach był postój ( naczytałam się, że niektóre biura preferują sklepy zamiast zwiedzania, co mnie bardzo zmartwiło). Jakie obuwie najlepiej zabrać - czy w adidasach nie będzie za gorąco?. Prosze o praktyczne rady. Pozdrawiam Wieeewiora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:39 Możesz opowiedzieć coś więcej np. jakie mają ceny i co jest w tej cenie zawarte (czy są wejściówki)oraz czy na wycieczkach jest polski przewodnik -dla mnie to bardzo ważne. dzięki !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:19 Przyłączam się do pytań? Co konkretnie zwiedzaliście, czy konieczne były dodatkowe opłaty wstępu, czy po prostu omija się te, skądinąd najatrakcyjniejsze, miejsca? Jak wyglądał wieczór kapadocki (taniec derwiszy?)Ile czasu zmarnotrawiliście w sklepach? Będę wdzięczna za info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.chello.pl 27.07.06, 15:11 Witam, ja się wybieram do Turcji pod koniec sierpnia. Oglądam oferty i faktycznie Jolcia&Adam mają ciekawą ofertę. Oto ich strona: www.jolcia-adams-tour.com/wycieczki.htm Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kASIA Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:28 A Z JAKIEGO BIURA SIE WYBIERASZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eda Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.ztpnet.pl 28.07.06, 10:50 Ja również byłam w Kapadocji z tego biura na wycieczce dwudniowej. Kosztowała ona 50euro i naprawdę pierwszego dnia zobaczyliśmy dużo niesamowitych rzeczy m.in podziemne miasto, kościół w skale, niesamowite białe domki - istny pejzaż księżycowy, byliśmy nawet na herbatce u pewnej energicznej turczynki. Warto było polecam. Hotel 4* bez basenu, ja osobiście nie byłam na nocy tureckiej, ale ludkom się podobało. Ważna informacja - w cenie są dwa obiady, kolacja i śniadanie i tylko na tym sniadaniu napoje były darmowe. A tak wszędzie trzeba był płacic po 1 lub 2 euro. Masakra. W sumie bardzo duzo kasy poszło nam na napoje. W drugim dniu obowiązkowo sklep ze skórami. Nie polecam jednodniowej wycieczki do Pamukkale!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dala Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl 31.07.06, 08:26 Wszystkie dokładne informacje na temat programu, oferty i cen znajdują się na www.jolcia-adams-tour.com Nie było żadnych dodatkowych opłat, wszystko, co zwiedzaliśmy było wliczone w cenę. Zapłaciliśmy tylko za lunch na trasie. Ale to oczywiście nie jest konieczne, można zabrać prowiant. Wieczór turecki w Kapadocji, to prawdziwa atrakcja. Spektakularne widoki, skalne domki, to tworzy niesamowity klimat. Taniec Derwiszy zapiera dech. Godne polecenia. W cenę było wliczone jedzenie i napoje (do woli alkohol, soki itp.) Podczas tej wycieczki byliśmy tylko w 1 sklepie ze skórami około 30 min. I muszę powiedzieć, żę porównując z Alanya, to ceny atrakcyjne. Ogólnie warto się wybrac, Kapadocja jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczep Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.06, 00:12 Byłem z tym biurem(jolcia-adams) w Kapadocji w ubiegłą niedzielę wycieczka 2dniowa skierowana tylko do grup polskich,ale naprawdę warto w cenie 50€ mamy wszystkie wstępy w Kapadocji tych miejsc jest bardzo dużo tak jak w programie na str int chociaż Pani Ania dodała nam kraterowe jezioro jako atrakcję 1dnia ,są 2lunche na trasie z open bufetem oraz hotel#### z bardzo ładnymi pokojami i dobrym wyżywieniem.Nie traciliśmy czasu na fabryki tylko całe 2dni wypełnione były dorze przygotowanym programem.Jechaliśmy dobrym klimatyzowanym nowym autobusem i jesteśmy bardzo zadowoleni z wycieczki dlatego podpisujemy się pod innymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczep Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.06, 18:12 Zapomniałem powiedzieć program Kapadocja jest na str www.jolcia-adams-tour.com szczegłówy jak ,gdzie o której zwiedzamy poszczególne miejsca.Warto polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.prenet.pl 01.08.06, 08:35 ja też polecam biuro Jolcia i Adam's, nie wszystkie biura (a raczej mniejszość) na wycieczkę zabierają samych polaków ( a jak jedzie mieszanka narodowa to przewodnik prowadzi po angielsku) z Polakami jeździ przemiła Ania - pozdrawiam, z nami dodatkowo była osobiście Jola w Kapadocji - bardzo fajna babka, Kapadocja piękna warta nawet 110 euro jakie krzyczy np. Alfa Star, oczywiście u Jolci płaciliśmy 50 euro. Dodatkowo dostaliśmy po Kapadocji zniżki na wiele innych imprez. Polecam wszystkim Rafting, nawet jeśli ktoś nie pływa to powinien spróbować bo to zupełnie bezpieczne, jeśli sternik turecki widzi że jest dziecko albo ktoś się boi to jest bardzo ostrożny, a zabawa jest przednia nie można tego z niczym porównać, od Jolci kupiliśmy jeszcze łaźnię turecką również godna polecenia atrakcja. Żeby znaleźć biuro należy w centrum Alanii szukać Burger Kinga i 3 piętrowego sklepu ze skórami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozalio Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:52 Wróciliśmy z hotelu Diamond z Alanii podpisujemy się,ze świetne wycieczki dla Polaków prowadzi biuro Jolcia -Adams-tour w centrum Alanii.Mieliśmy okazję pojechać na 3 wycieczki Kapadocja super Pamukkale zwiedzanie ,a nie sklepy i powrót do hotelu na kolację o 20 rafting fantastyczny i tylko polskie grupy czuliśmy się jak u siebie dlatego polecamy POLSKIE BIURO w Alanii Jolcia - Adams smiało możecie zaoszczędzić pieniązki nie kupując w hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia-Władysławow Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.dnsa.studiofx.biz / 83.238.47.* 06.08.06, 11:46 Serdecznie podziękowanie za świetną organizacje na naszym 2tyg pobycie dla Firmy Jolcia-Adams szczególnie dla P.Jolanty,która dopilnowała,aby wszystko przebiegło zgodnie z naszą umową.Kapadocja przepiękna ,a progrm bogatszy niż na stronce int hotel czysty jedzenie bardzo dobre serdecznie pozdrawiamy Rodzina z Władysławowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlin Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.06, 16:08 Witam wszystkich jeżeli wybieracie się w okolice Alanyi warto skorzystać z wycieczek fakultatywnych Jolcia-Adams sprawdzone przez nasza grupę i naszych znajomych godne polecenia solidne ceny o połowę niższe jak na spotkaniu po przylocie w hotelu.Nic dodać nic ująć warto polecamy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arul Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:36 Byliśmy w Kapadocji biuro Jolcia-Adams spisało się na 5+ dopracowane wszystko super. Mówiąc krótko polecamy wycieczki u Jolci w Alanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:13 Wszyscy chwalicie to biuro więc też z niego skorzystam. Jedę we wrześniu. Ktoś napisał "Jednodniowa wycieczka do Pamukale - nie polecam" Dlaczego???? Wszyscy chwalicie 2-dniową wycieczkę do Kapadocji. Proszę, napiszcie coś o 1-dniowej do Pamukale. Będę w Turcji tylko 1-tydzień więc chcę pojechać na 2-dniową do Kapadocji - i tu już wiem ze warto, a co z Pamukale???? W drodze powrotnej z Kapadocji w ofercie jest hurtownia odzieży skórzanej, czy ktoś może robił zakupy? Jakie ceny? Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elunia Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elunia Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:56 Ja polecam bardziej Kapadocję z Jolcią bo Pamukkale jest bardzo męczące jako wycieczka 1dniowa,ale jak ktoś przylatuje na tydzien to też warto pojechać w 2miejsca.Ja byłam z2 dzieci i daliśmy radę i tu pojechać i tu.Serwis w tej firmie jest dobrze zorganizowany programy mają stałe dobrze opracowane tak,ze proszę się nie martwć tylko zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giersz Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:56 Wrócilismy wczoraj uważam wyjazd do Turcji za bardzo udany mieszkaliśmy w hotelu Riva Costa hotel bardzo dobry przygotowany do miłej obsługi w sezonie pomimo,ze było pełne obłozenie.Obsługę wycieczek fakultatywnych zrobiła dla naszej grupy firma Jolcia-Adams nawet nie ruszaliśmy się z hotelu rezerwacja była telofoniczna i wszystko wypadło na 5+.Polecamy wam to biuro rafting super jeepy też Kapadocja rewelacja.Dziękujemy za miła obsługę naszej grupy nie mieliśmy okazji poznać p.Joli ,ale przesyłamy podzękowanie przez internet i polecamy kolejnym wyjeżdżających w te rejony.Podajemy kontakt tel +905362473622 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoł Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl 14.08.06, 15:01 Zgadzam się z wypowiedziami moich poprzedników, wypoczynek w Turcji to wspaniała sprawa. Też wykupiliśmy wycieczki w Jolcia Adam's Tour i również polecamy. Widzę, że rozmowa dotyczy głównie Kapadocji i Pamukkale, byliśmy na obu tych wycieczkach. Piękne miejsca, jednak, jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem jednej z tych wycieczek, polecam Kapadocję. Po pierwsze jest chyba mniej męcząca, mimo tego, że trwa 2 dni, a po drugie o wiele bardziej ciekawa. Zwiedza się dużo pięknych miejsc, a ich widoki zpierają dech. Serwis w Jolcia Adam's naprawdę bardzo dobry. Hotelik w Kapadocji przyzwoity, autokar duży z klimatyzacją, a przewodniczką Polka. No i rabat przy zakupie kilku wycieczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: 85.100.200.* 14.08.06, 17:25 Jolka dlaczego piszesz tak oficjalnie reklamę na temat swojego biura??? Daj spokój niech turyści sami piszą !!! • Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl Gość: Dala 24.07.06, 16:09 + odpowiedz Byliśmy na kilku wycieczkach z tym biurem i jesteśmy zadowoleni. Szczególnie zachwyciła nas Kapadocja. Przyzwoite warunki i profesjonalizm przewodnika. Śmiało możemy wszystkim polecić to biuro. • Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl Gość: Dala 31.07.06, 08:26 + odpowiedz Wszystkie dokładne informacje na temat programu, oferty i cen znajdują się na www.jolcia-adams-tour.com Nie było żadnych dodatkowych opłat, wszystko, co zwiedzaliśmy było wliczone w cenę. Zapłaciliśmy tylko za lunch na trasie. Ale to oczywiście nie jest konieczne, można zabrać prowiant. Wieczór turecki w Kapadocji, to prawdziwa atrakcja. Spektakularne widoki, skalne domki, to tworzy niesamowity klimat. Taniec Derwiszy zapiera dech. Godne polecenia. W cenę było wliczone jedzenie i napoje (do woli alkohol, soki itp.) Podczas tej wycieczki byliśmy tylko w 1 sklepie ze skórami około 30 min. I muszę powiedzieć, żę porównując z Alanya, to ceny atrakcyjne. Ogólnie warto się wybrac, Kapadocja jest super. • Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.chello.pl Gość: Aśka 27.07.06, 15:11 + odpowiedz Witam, ja się wybieram do Turcji pod koniec sierpnia. Oglądam oferty i faktycznie Jolcia&Adam mają ciekawą ofertę. Oto ich strona: www.jolcia-adams-tour.com/wycieczki.htm Pozdarwiam • Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl Gość: Dala 31.07.06, 08:26 + odpowiedz Wszystkie dokładne informacje na temat programu, oferty i cen znajdują się na www.jolcia-adams-tour.com Nie było żadnych dodatkowych opłat, wszystko, co zwiedzaliśmy było wliczone w cenę. Zapłaciliśmy tylko za lunch na trasie. Ale to oczywiście nie jest konieczne, można zabrać prowiant. Wieczór turecki w Kapadocji, to prawdziwa atrakcja. Spektakularne widoki, skalne domki, to tworzy niesamowity klimat. Taniec Derwiszy zapiera dech. Godne polecenia. W cenę było wliczone jedzenie i napoje (do woli alkohol, soki itp.) Podczas tej wycieczki byliśmy tylko w 1 sklepie ze skórami około 30 min. I muszę powiedzieć, żę porównując z Alanya, to ceny atrakcyjne. Ogólnie warto się wybrac, Kapadocja jest super. • Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl Gość: Madlin 07.08.06, 16:08 + odpowiedz Witam wszystkich jeżeli wybieracie się w okolice Alanyi warto skorzystać z wycieczek fakultatywnych Jolcia-Adams sprawdzone przez nasza grupę i naszych znajomych godne polecenia solidne ceny o połowę niższe jak na spotkaniu po przylocie w hotelu.Nic dodać nic ująć warto polecamy .... • Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.server.pl / *.gd.pl Gość: Wesoł 14.08.06, 15:01 + odpowiedz Zgadzam się z wypowiedziami moich poprzedników, wypoczynek w Turcji to wspaniała sprawa. Też wykupiliśmy wycieczki w Jolcia Adam's Tour i również polecamy. Widzę, że rozmowa dotyczy głównie Kapadocji i Pamukkale, byliśmy na obu tych wycieczkach. Piękne miejsca, jednak, jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem jednej z tych wycieczek, polecam Kapadocję. Po pierwsze jest chyba mniej męcząca, mimo tego, że trwa 2 dni, a po drugie o wiele bardziej ciekawa. Zwiedza się dużo pięknych miejsc, a ich widoki zpierają dech. Serwis w Jolcia Adam's naprawdę bardzo dobry. Hotelik w Kapadocji przyzwoity, autokar duży z klimatyzacją, a przewodniczką Polka. No i rabat przy zakupie kilku wycieczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LINKA Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:04 Natrafiłam kiedyś w necie na zdjęcia z Pamukale i tarrasy wodne, gdzie w opisie było, że woda ma dość wysoką temperaturę. Czy ktoś kto był na wycieczce w Pamukale może coś więcej o tym napisać? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majada Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:20 Nigdzie na forum nie natrafołam na opis wycieczki do parku wodnego organizowanej przez polskie biura w Alanii. Może ktoś był na tej wycieczce i podzieli się wrazeniami? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczep Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl 19.08.06, 22:15 Alanya ma tylko aquapark nie ma parku wodnego park z delfinami jest w Antalyi.W Alanyi jest tylko duży Aquapark,który oferują wszystkie uliczne biura ma powierzchnię 2000m i mnóstwo zjeżdżalni.To fajna całodzienna zabawa od 10-16 z lunchem w cenie biletu ,a bilet średnio w mieście około 22€. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majada Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 23:09 Szczep czy masz na myśli aquapark w samej Alanii czy ten oddalony o 30 km? Jeżeli w nim, byłeś to podziel się wrażeniami. A może masz jakieś fotki z tego aqaparku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yyagi Re: Jolcia Adams Tour - ja niekoniecznie 20.08.06, 19:53 byłam na wycieczce w Pamukale, podczas której były dwie pilotki polki które niewiele nam opowiadały podczas wycieczki. Rozumiem że o godz. 04:00 dały nam spać ale podczas drogi powrotnej mogłyby poopowiadać o tym co dookoła oglądamy. W samym Pamukale wiecej dowiedziałam sie z zakupionego kilkustronicowego katalogu od miejscowych ( w jezyku polskim). W drodze powrotnej w autobusie wysiadła klimatyzacja,czuliśmy sie jak w saunie. I niestety nawet słowa przepraszamy. Ogólnie samo wrażenie wizualne w Pamukale -rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BATMAN Re: Jolcia Adams Tour - ja niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:47 NIE TAKIE ZNOWU FANTASTYCZNE TOP WASZE BIURO....JOLCIU I ADAMIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:15 Czy Jolcia &Adams to również oddział Pacho Tour??????? Czy to jest zupełnie coś innego??? Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonanzi Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:13 Nie sądze ,aby to była ta sama firma Jolcia-Adams ma oddzielny program i nie ma nic wspólnego z Pacho byliśmy z nimi na Pamukkach i Kapadocji i Raftingu było bardzo dobrze pilotki polki bardzo symaptyczne ,a w biurze obsługa z Polski polecamy dla zainteresownych namiary www.jolcia-adams-tour.com są tam cenniki,ale na miejscu ceny spadają polecamy to biuro bo sprawdzilismy sami przed tygodniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dala Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gd.pl 29.08.06, 10:26 Witam ponownie wszystkich na forum. Mam do Was nietypowe pytanie. W tym roku aż pięć osób z naszej firmy było na wakacjach w Alanyi i są bardzo zadowoleni. Właśnie dlatego postanowiliśmy zorganizować tam szkolenie dla grupy naszych pracowników. Sporo osób korztystało także z wycieczej w biurze Jolcia (ja zresztą też). Zastanawiam się tylko, czy ktoś może wykupił u nich pakiet wycieczek dla większej grupy osób? Czy to się sprawdza? Dziękuję za wszelkie informacje i wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.U.B.A. Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: 88.232.62.* 02.09.06, 17:47 BIURO OK.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k... Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: 88.232.69.* 19.09.06, 15:50 FAJNE MA OFERTY JOLCIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adıl Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: 88.232.62.* 10.10.06, 20:26 Nıe Pacho to ınne bıuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimak Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.06, 21:58 Korzystaliśmy z ich oferty i jesteśmy zadowoleni. Szczególnie polecam Rafting. Pozdrowienia dla 3 miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:08 Byłam na dwóch wycieczkach z Jolci - w Kapadocji i w Pamukkale. Miałam "zaszczyt" trafić na bladą Agnieszkę - która zupełnie nie ma pojęcia o pracy przewodnika. W obydwu przypadkach prowadziła dwa autokary, więc ciągle przesiadała się z jednego do drugiego i z tego co sie orientuję w każdym powiedziała tylko tyle, co wyczytała na dwóch stronach przewodnika. Szewskiej pasji dostawalismy słysząc słowa: "Przerwa na toalete 15 minut i prosze się nie spóźniać, bo to w Panstwa interesie, nie w moim" !!!! Hotel w Kapadocji bardzo przyjemny z dobrym jedzeniem, widoki cudowne, tylko bardzo mało czasu na zachwycanie się nimi niestety :(( Wizyta w sklepie ze skórami - prawie dwie godziny!! Ale sami sie na to decydujemy, oszczędzając pieniadze. Pozdrawiam. Sami decydujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jolcia Adams Tour - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:26 Zupełnie się zgadzam . Wszystkich zainteresowanych proszę o przeczytanie wcześniejszych opinii o tym biurze. Oszuści i naciągacze . Przez to biuro wspomnienia z wakacji powodują rozstruj nerwowy. Nawet najgorszemu wrogowi bym tego nie polecała Odpowiedz Link Zgłoś