Dodaj do ulubionych

ubiór w meczecie

IP: 82.177.118.* 20.08.06, 19:02
Mam pytanie, czy w meczecie obowiązują dlugie spódnice czy np wystarczą takie
za kolano, aha i czy chusta na glowe jest obowiazkowa
Obserwuj wątek
    • Gość: iva Re: ubiór w meczecie IP: *.wroclaw.mm.pl 20.08.06, 19:47
      Spodnica za kolano wystarczy ale chusta jest obowiazkowa
    • Gość: ola Re: ubiór w meczecie IP: 193.255.92.* 22.08.06, 19:23
      lepeiej zalozyc dluga spodnice zeby uniknac nieprzyjemnych spojrzen.a tak w
      ogole to zauwazylam ze wazniejsze niz zakrycie glowy jest zakrycie
      ramion.przynajmniej w istambule mozna to zauwazyc.a Ty gdzie sie wybierasz?
      • Gość: GOSIA Re: ubiór w meczecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:45
        Musisz mieć zakryte kolana,ramiona i włosy.

• Gość: dod Re: ubiór w meczecie IP: *.mpwik.waw.pl / *.crowley.pl 23.08.06, 08:45
          mam pytanie co do kwestii zakrytych włosów: zcy to musi być chusta, nie
          wystarczy kapelusik? dzięki
          • Gość: monika Re: ubiór w meczecie IP: *.chello.pl 23.08.06, 11:43
            W błędkitnym meczecie, nie trzeba mieć nakrycie głowy wystarczy lekkie zakrycie
            ramion i spódnica za kolana, ale jak nie jesteś wystaczająco ubrana to dadzą ci
            chustę przed wejściem do meczetu wiec nie ma się czym przejmować, ja byłam na
            ramiączkach w bluzce i gość przed wejście, cos al'a ochrona dał chustę więc no
            problem z free, radze wziąść cobie mokre chysteczki lub skarpetki, bo nie chce
            nic mówić, ale o grzybicę nie trudno pozdrawiamm
            • Gość: dod Re: ubiór w meczecie IP: *.mpwik.waw.pl / *.crowley.pl 23.08.06, 14:02
              dzioekuję bardzo za informacje, ale kapelusik i tak wezme (przyda się na
              upały) :-)))
              już nie mogę sie doczekac wyjazdu - 27.09!! Pozdrawiam
    • nixon3 Re: ubiór w meczecie 24.08.06, 17:17
      Trzeba mieć chustę - przynajmniej w mniejszych miejscowościach - najlepiej
      własną - chyba że chcesz zakładać chustę z wieszaka... :( (higiena)
      Długa spódnica też jest miło widziana i oczywiście zakryte ramiona.
      • Gość: matti Re: ubiór w meczecie IP: *.elb.vectranet.pl 24.08.06, 20:29
        byliśmy w meczecie i kobitki miały kolana odkryte ale na głowach chusty obowiązkowo no i na bosaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka