Dodaj do ulubionych

woda w Turcji

10.10.06, 11:13
czy wodę butelkowaną sklepową można pić bez przegotowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: woda w Turcji IP: *.rtk.net.pl 10.10.06, 12:16
      Co to za glupie pytanie jezdzilem po calym swiecie i jeszcze sie nei spotkalem
      zeby gdzies trzeba bylo gotowac wode butelkowa ze sklepu to chyba jakis zart :)
      • Gość: zdeb Re: woda w Turcji IP: *.chello.pl 10.10.06, 18:17
        Może to i dziwne pytanie,ale moja 5 letnia córka dostała roztroju żołądka po
        wypiciu kilku łyków wody z 5 litrowej butelki (kupionej w Turcji w sklepie-
        chyba firma Nestle).Ja już nie wierzę w zdrową wodę więc radzę być ostrożnym w
        szczególności jeśli jedziesz z dzieciem.
        • Gość: ... Re: woda w Turcji IP: *.rtk.net.pl 10.10.06, 18:31
          A masz pewnosc ze to od tego ???? a nie lody mycie zebów woda z kranu lub mokre
          owoce, zreszta sam juz nie wiem moze i to jest mozliwe ale nalezy tez pamietac
          ze w Turcji nie jest z tym tak zle Egipt i Tunezja sa duzo gorsze pod tym
          wzgledem Pozdrawiam
          • kiranna Re: woda w Turcji 10.10.06, 18:52
            Moglo to byc spowodowane zmiana flory bakteryjnej, a nie sama woda. Ja mam
            podobny problem z dzieckiem, tylko w druga strone. Na stale mieszkamy w Turcji
            i nasze zoladki przyzwyczaily sie juz do tutejszych warunkow. W Polsce od kilku
            lat pobyt zaczynamy od grypy i problemow zoladkowych.
            Wode Nestle moj synek pil nieprzegotowana jako niemowle, ale zawsze z 0,5l i
            1,5l butelki, nigdy nie mial z tego powodu problemow. 5l najczesciej sa uzywane
            tutaj do gotowania. Woda jest ta sama, ale w wiekszych butlach szybciej sie
            rozwijaja drobnoustroje, szczegolnie w cieplym klimacie, chyba ze wypijesz
            wszystko w ciagu jednego dnia.
    • dzida001 Re: woda w Turcji 10.10.06, 20:33
      ja tam piłam nawet z kranu w hotelu ale po przegotowaniu, oczywiście byłam
      zdrowa jak ryba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka