atura Re: Iberotel Palm Garden 19.08.07, 16:52 Wylatujemy do Iberotel Palm Garden z Katowic 5.09.2007./mąż, ja i 5-letni synek/. Czy ktoś leci w tym terminie, do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Iberotel Palm Garden IP: *.eranet.pl 20.08.07, 22:03 Mam pytanie do osób , które wróciły z Turcji. Wylatujemy z Alanyi o 6 rano i proszę o informacje , czy tak wcześnie są otwarte sklepy w strefie wolnocłowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta gosc portalu Re: Iberotel Palm Garden IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.08.07, 22:32 To macie fajnie ,ze o 6.My powrot zaplanowany mamy na 3.25.Czyli od ok 1.30 bedziemy siedzieli na lotnisku.Licze na otwarte sklepiki .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Iberotel Palm Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 07:09 My mieliśmy wylot o 3:15 i wszystko było otwarte. Myślę, że wszystkie sklepy są otwarte całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joda Re: Iberotel Palm Garden IP: 212.244.141.* 22.08.07, 19:27 kochani! czy w hotelu na podlodze jest wykladzina czy gres? czy w budynkach sa windy? czy dla ekipy z 9 miesiecznym maluchem lepszy bylby parter czy pietro (komary vs. latanie po schodach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: Iberotel Palm Garden IP: *.novartis.com 23.08.07, 13:11 Na podlogach gres, budynki jednopietrowe bez windy ale chodzenie po schodach nie jest uciazliwe. Komarow nie bylo podczas naszego pobytu, jednak mozna wziac cos przeciw. Pozdrawiam TrAnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miuk Re: Iberotel Palm Garden IP: *.punkt.pl 27.08.07, 08:57 My bylismy z 10-cio miesięcznym dzieckim i prosiliśmy o parter. Przeczytałam gdzieś, że na parterze jest chłodniej i mniej potrzebna jest klima. Mogę to potwierdzić. Nie zwracaj uwagi na te straszenie wirusami, bakteriami i nie wiem czym jeszcze. My 2 tygodnie przetrwaliśmy bez sensacji i był to naprawdę wspaniały urlop. Fakt, uważałam na dzieci (10 m i 5 lat), starannie je wycierałam, myłam ręce i pilnowałam, żeby nie brały niczego do buzi, co przy młodszym było doś trudne. Przy brodziku byliśmy może 3 razy, bo nie spodobało nam sie, że dzieci wchodzą do wody bez swimmersów. Mieliśmy swój malutki basenik i napełnialiśmy go woda morską. Nie przeszkadzały nam za to(zdarzało sie jednak) przybrudzone obrusy ani sztućce. No ale jaki to problem? Prosi się o wymiane i koniec. Miłego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
sparka2628 Re: Iberotel Palm Garden 23.08.07, 11:26 Witam, a na ile jedziecie? Bo my wylatujemy z Wawy 12.09 ze swoja 3,5 letnia cora. Takze jesli na tydzien to sie miniemy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa opinia o Iberotel Palm Garden IP: 195.20.110.* 23.08.07, 14:30 hotel ma fajną infrastrukurę, ale beznadziejny serwis, brudno, słabe jedzenie i przepełnioną obok klinikę bo prawdą jest że wszyscy tam chorują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adik Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: 62.29.165.* 23.08.07, 15:06 Mocno przesadzona jest wypowiedź mojego poprzednika. To nie prawda, że w hotelu było brudno i złe jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: 213.158.197.* 23.08.07, 20:11 a że wszyscy chorują to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: 80.72.36.* 24.08.07, 11:43 Co za brednie...Palm Garden jest pięknie położonym hotelem ze wspaniałym ogrodem i bardzo dobrą infrastrukturą. Jedzenie jest bardzo różnorodne ale mogą sie pojawić drobne kłpoty żoładkowe bo po prostu nie jesteśmy do tego typu potraw pzyzwyczajeni (generalnie bardzo smaczne i wielki wybór). Troche dzieciaków choruje ale ma to związek moim zdaniem głownie z opiciem sie wody z basenu lub nie dokładnym osuszaniu uszu po kąpieli. Byliśmy w okresie 08-22 sierpnia i jedyny mały minus ze prawie cała animacja jest prowadzona w języku niemickim (2 animatorów polskich ma niewiele do powiedzenia) mimo ze polaków jest bardzo dużo i nawet miałem wrażenie ze niewiele mniej niz niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: 195.20.110.* 24.08.07, 15:00 Cóż w porównaniu do hoteli jakie odwiedziłam w swoim życiu ten zdecydowanie nie polecam, jak pisałam infrastruktura ok, ale brudno to kolego jest - być może tobie to nie przeszkadza. W restauracji jada się na obrusach po poprzednikach czasami mocno ubrudzonych, sztućce, talerze, filiżanki bardzo często brudne. A obsługa beznadziejna... podaczas mojego pobytu chorowali prawie wszyscy z Polski (kilka osób było w klinice na obserwacji - a ta bakteria która tam grasuje atakowała nie tylko zołądki. Trochę po świcie jeździłam i to zdecydowanie najgorszy pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewan.2 Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: *.elpos.net 24.08.07, 19:19 Bylam w hotelu Iberotel Palm Garden z rodzina w terminie 11-25 lipiec. W tym czasie bardzo duzo osob z Polski chorowlalo. Moja corka rowniez byla hospitalizowana na jedna noc. Co prawda, warunki w klinice bardzo dobre. Pod koniec pobytu balismy sie juz kapac w duzym basenie, bo mowilo sie o zakazeniu bakteriami. Nie jestesmy nowicjuszami jesli chodzi o wyjazdy zagraniczne i rowniez uwazam ze hotel nie nalezy do najczysciejszych. W naszym pokoju brudna byla kabina prysznicowa,poplamione kanapy w barze Promenada, problem ze sztuccami na stolowce. Animacje bardzo slabe, tylko w jez. niemieckim, nudne i na niskim poziome. Z tego co sie dalo ogladac to wieczor turecki i pokazy grupy cyrkowej. Nasi animatorzy tez tam za wiele nie mieli do powiedzienia, Dagmara i Marta ok ale Bartek- porazka. pozdrowienia dla Magdy i Iwony z rodzinami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: *.axelspringer.pl 26.08.07, 09:15 Być może to był jakiś feralny turnus. Byłem w czerwcu: pokoje czyste, dokładnie sprzątane, jedzenie w porządku, żadnych problemów ze sztućcami, nie widziałem wielu osób chorych. Natomiast rzeczywiście nie ma co liczyć na animacje dla polskich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
escape01 Re: opinia o Iberotel Palm Garden 05.09.07, 12:43 Ja byłam na początku czerwca i jak to możliwe - pokoje czyste, stołówka czysta , jedzenie bardzo dobre. Mało osób chorowało.Byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertl Re: opinia o Iberotel Palm Garden 06.09.07, 00:01 Potwierdzam - też byłem w terminie 6-20 czerwca i wszystko było ok. Wróciliśmy bardzo zadowoleni i za rok na 99% tam wracamy. Wydaje się, że najbardziej narzekający to ci, którzy pojechali w szczycie sezonu (zdecydownie więcej ludzi, więc szansa że obrus i widelec będą brudne, bo obsługa nie wyrabia na zakrętach) i w związku z tym zapłacili niemałe pieniądze. W naszym przypadku (2+2dzieci w wieku szkolnym) impreza kosztowała 9,5 tys.PLN - moim zdaniem cena jak najbardziej adekwatna. Gdybym zapłacił 5 tys. zł więcej to myślę, że też oczekiwałbym większego wypasu, ale na szczęście nie miałem tego problemu. Zazdroszczę wszystkim, którzy dzisiaj wylecieli do Palm Garden :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 13:05 hahaha...obrus jeśli był poplamiony to natychmiast wymieniali...no chyba ze nie znasz języków obcych to wtedy trudno o cos poprosić...na jakiej podsstawie straszysz ludzi wirusem? byliśmy 2 tyg. wiekszą grupą i tylko jedno dziecko miało przez dobę gorączkę z dorosłych nikt nie chorował...nie strasz ludzi i nie pusz sie że taka jestes "światowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Wawa Re: opinia o Iberotel Palm Garden IP: *.novartis.com 27.08.07, 09:48 Popieram w pelni Twoja opinie. Mnie niestety tez przeszkadzal teb brud i brak dbalosci o turyste o czym wspomnialam w moim zazaleniu skierowanym do TUI. Co do kliniki czegos podobnego nie widzialam nigdzie, by w hotelu familijnym nie bylo pediatry. Chetnie natomiast meczono nasze pociechy w klinice w Manavgat, gdzie na byle zapalenie gardla wciskali wenflon. A w lobby barze nie bylo nawet lodu do drinkow. Ludzie, jezeli taka obsluga Wam odpowiada to po co to przeplacanie. Lepiej zachowac ladnych kilka tysiakow PLN i wypoczac jak tutaj. Duzy plus dla hotelu za infrastrukture, to niewatpliwy atut. Pozdrawiam TrAnik Odpowiedz Link Zgłoś
pyza64 Re: opinia o Iberotel Palm Garden 25.08.07, 09:01 Chyba trochę przesadzasz z tym jedzeniem i z czystością.Byłam tam i uważam że jedzenie było super , nie wspominając już o przekąskach i ciastach.Hotel bardzo czysty oraz obsługa bardzo miła.I wcale wszyscy tam nie chorują, myślę ze grubo przesadzona opinia.Może zawsze widzisz tylko złe strony a tych pozytywnych nie zauważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiq Re: Iberotel Palm Garden IP: 82.160.238.* 01.09.07, 13:37 my lecimy 4.09 z berlina a nasi znajomi 5.09 tez z Berlina ale ja jestem przerazona tym co czytam na tej stronie -brud w hotelu itp. W zeszłym roku byliśmy z TUI na Krecie było super Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Jak wyglada plac zabaw? 24.08.07, 12:19 czy jest w bardzo nasłonecznionym miejscu? Czy jest wieczorem oswietlony? Odpowiedz Link Zgłoś
gewf Obuwie do wody 24.08.07, 16:12 Czy na terenie hotelu można kupić silikonowe buty do wody? Nigdzie nie mogę dostać rozmiaru 26/27, a jedziemy już w środę. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza64 Re: Obuwie do wody 25.08.07, 09:06 Na terenie jest sklep w którym są buty na wodę ale nie wiem czy takie rozmiary .Jednak proponuję zakup takich butow w Polsce bo ceny tam są dość wygórowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf Re: Iberotel Palm Garden IP: *.acn.waw.pl 26.08.07, 12:32 witajcie. byłem dwa tygodnie w tym hotelu i moim zdaniem każdy pisze to co widział. także podziwiam ludzi, którym się super podobało, a z drugiej strony gdyby malkontenci mieli weselsze podejście do życia, mniej by się stresowali:) tak naprawdę to piszę na tym forum, by ukrócić praktyki lekarzy dotyczące turystów. generalnie polegają te praktyki na jak największym wyciągnięciu kasy od ubezpieczyciela. dlatego lekarz w hotelu najczęściej przy zaziębieniu, zapaleniu ucha, albo infekcji wirusowej, które jednak dość często się zdarzają w tym hotelu (byc moze jest to sprawa związana z tym, ze dużo polaków pojechało do hotelu przyciągniętych bądź animacjami w języku polskim lub tym, ze skoro będa animacje, to dzieci nie beda korzystać, ale dużo rodaków bedzie - więc skoro dużo polaków to dużo się słyszy, jeśli się ich dużo zna - a przypadki chorób były nie tylko na moim turnusie dość częste) - wracając do praktyk lekarza w hotelu. dla niego wszystko jest zbyt skomplikowane i raz dwa jedzie się do kliniki. w klinice badają krew (dość częste przypadkowo-pomyłkowo bardzo złe pierwsze wyniki badań, by drugie okazały się już jak najbardziej prawidłowe). przy potrzebie dawania antybiotyku chca go dawać dożylnie, by nie ryzykując zdrowia pacjenta można go było cały czas obserwować, a przy zapaleniu ucha stosują metody znane w polsce może 20 lat temu, czyli przecinają błonę bębenkową. co nalezy zrobić? albo wziąc z polski swój własny antybiotyk, albo w klinice nie pozwolić absolutnie na żadne pozostawienie dziecka na obserwacji/zabiegu/antybiotyku tylko nalezy zarządać antybiotyku doustnego, który w hotelu można spokojnie zażywac. pozdrawiam wszystkich znajomych z tańców, zabaw, animacji, i tych z którymi byłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Iberotel Palm Garden IP: *.axelspringer.pl 27.08.07, 15:17 Rzeczywiscie, gdy zachorowalem (infekcja gardla od razu odeslano mnie do kliniki. Tam chciano mnie zostawic do rana, ale: - takiego sprzetu nie maja wszystkie prywatne lecznice w Warszawie (aby zajrzec do gardla lekarz uzyl kamery) - gdy odmowilem pozostania, bez zadnego problemu ani grymasow odwieziono mnie z powrotem do hotelu - po powrocie do kraju ubezpieczyciel w ciagu kilku (!) dni zwrocil mi pieniadze. Proponuje sie nie irytowac, ale przyjac za pewnik: zawsze w czasie takiego wyjazdu lecznica bedzie chciala windowac rachunek. Zatem - opieke zapewniona przez TUI oraz ubezpieczyciela oceniam pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK negatywne opinie o Iberotelu IP: *.axelspringer.pl 27.08.07, 15:23 Intryguja mnie opinie negatywne, poniewaz wspominam wakacje w tym hotelu jako bardzo udane. Do tych, ktorzy maja inne doswiadczenia: mozecie wpisywac, ktore hotele uwazacie za lepsze, w ktorych Wasz pobyt byl bardziej udany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.novartis.com 28.08.07, 06:59 Chocby Botanik kilka kilometrow dalej. Obsluga wspaniala, soki, wata cukrowa, owoce napoje roznoszone przy basenach, bliskosc barow, 6 tematycznych restauracji bez limitow korzystania z nich, piekny ogrod, jedzenie podobne, szampan na recepcji od rana. zadnych limitow czasowych odnosnie lodow. Klimatyzacja dzialala bez zarzutow wszedzie. Kosztowal taniej ale to ze wzgledu na last. Bezplatny dowoz hotelowym autokarem do Side, Manavgatu oraz Alanii.Bufet dla dzieciakow w porach posilkow czynny przez caly ta pore a nie zwijany po godzinie. IPGarden nie jest zlym hotelem ale zdecydowanie za drogi!!!Ta cena niestety nie odzwierciedla oferty w zaden sposob. Pokoje czyste, zadbane, zadnej fuszerki przy sprzataniu, mini bar uzupelniany poza napojami jak IPG to tez piwem oraz slonymi orzeszkami. Jadac na wakacje za pewne pieniadze spodziewam sie okreslonego standardu uslug. W IPGarden czulam sie chwilami jak intruz. Ludzie, ktorzy jezdza od lat z TUI stwierdzili, iz jest to zdecydowanie najgorsza oferta TUI jakiej mieli okazje doswiadczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: 195.20.110.* 28.08.07, 09:27 Zgadzam się z TrAnik w 100% co do oferty TUI. Ja zawsze jeździłam z TUI i miałam 100% pewność wysokiego standardu. Teraz bardzo się zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.eranet.pl 28.08.07, 14:50 Ja jestem jeszcze przed wakacjami w iberotelu więc trudno mi jest go ocenić - wiem natomiast jedno- cena nie jest wcale tak wysoka. Ja rezerwując w styczniu za 2+2 zaplacilam ok 10.000 zl. Botanik w ofercie last za 2+2 w podobnym terminie kosztuje 14.000 zł. Nie oczekuję więc że w Iberotelu będzie tak jak w Botaniku skoro placę 4.000 mniej. Ja rowiez byłam w lepszym hotelu w Turcji- Lykia World, ale i cena była dużo, dużo wyższa. Jestem zła natomiast za to że skusiłam się na iberotel ze względu na badingoo- które okazuje się klapą. POzdrawiam jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.novartis.com 29.08.07, 07:05 Ja wlasnie za 2+2 zaplacilam 14.400, kupowalam w czerwcu. Wiec mam prawo sie burzyc. Podobnie jak Ty kierowalam sie Badingoo ale wierz mi, ze po rozmowie z naszymi animatorami wiem, ze oni pracowali i ich juz tam nie ma. Chyba ze przytaszczyli nowa grupe. Bartek wyjechal na poczatku sierpnia, Dagmara zostala chyba ciut dluzej. Trzecia dziewczyna tez dawno wyjechala. To sa informacje na dzien mojego pobytu w hotelu od animatorow. Wiec nie zdziw sie jak zastaniesz troche bardziej profesjonalna grupe niemieckich animatorow. Uwierz mi w tej ofercie TUI naprawde "dalo ciala". zreszta ja tez przed wyjazdem inaczej na to patrzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: negatywne opinie o Iberotelu 30.08.07, 10:49 To ciekawe bo ja za 2+2 dałam 18 000 (czy róznica mozę wynikać z tego ze miałam pokój rodzinny (dwa pokoje)? Płaciłam w marcu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.novartis.com 30.08.07, 11:11 Tak, na miejscu mozna bylo doplacic za rodzaj pokoju i chyba mniej wiecej tyle by to wynioslo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIWI Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: 83.238.70.* 30.08.07, 17:53 Nie mam pojęcia na podstawie czego płaciliście takie kwoty.Ja przy 2+2 płaciłam 9.800 pokój powiększony z 2 dost. a przy opcji z pok.rodzinnym wychodziło ok.1.000 drożej.Rozpatrując różnicę w terminie wydaje mi się to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.novartis.com 31.08.07, 09:51 Droga KIWI, ja tez nie mam pojecia. Moze wlasnie chodzi o termin. Gdybym zaplacila tyle co Ty pewnie tez siedzialabym spokojnie i nie gderala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIWI Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: 83.238.70.* 31.08.07, 20:45 A ja gdybym zapłaciła tyle co Ty,też nie gderałabym,ponieważ nie leży to w mojej naturze.Z pobytu w tym hotelu jestem bardzo zadowolona bez względu na to ile za niego zapłaciliśmy,może dlatego też ,że nie należę do malkontentów ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: *.eranet.pl 02.09.07, 08:07 No coz, z takim zarzutem trudno polemizowac ale dodam jedynie, ze jest to moj pierwszy pobyt, ktory spowodowal to niezadowolenie. W swojej wielowyjazdowej karierze wszelkie moje niezadowolenia zdecydowanie przycmione byly zadowoleniem. Coz, pewne standady wymagaja pewnych nakladow pracy. Bycie zbty malo wymagajacym powoduje stagnacje i jest zdecydowanym hamulcem w kazdej dziedzinie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
miuk Re: negatywne opinie o Iberotelu 02.09.07, 11:33 Bycie malkontentem zabija wszelką radość życia. Gdybym tam nie była to bym się rzeczywiście przeraziła niektórymi (na szczęście nielicznymi) negatywnymi opiniami na tym formu. Polemizować nie bedę. Każdy ma prawo mieć własne zdanie - moim hotel jest OK i jak najbardziej godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wıkı Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: 81.213.174.* 02.09.07, 17:15 Wlasnıe pısze z Iberotelu, nıe ma polskıch znakow. Jeslı chodzı o Badıngoo to dno, fatalne, porazka , sa dwıe Polkı ktore nıe maja zupelnıe podejscıa do dzıecı jak ı pomyslu. Obrusy ı naczynıa czesto brudne ponıewaz jest duzo ludzı ı obsluga nıe wyrabıa z taka lıczba osob. Poza tym jedzenıe dobre ı urozmaıcone. Nıe wıdzıalam nıkogo chorego. Temeratura bardzo wysoka ı nalezy ostroznıe ze sloncem. Baseny sa trzy: duzy ı dwa male w tym jeden dla maluszkow. Dla Panı ktora sprzata zostawıamy codzıennıe 2 Euro ı jest OK, czego ı Wam radze. Plaza nıestety nıe jest pıaszczysta czego bardzo nam brakuje ponıewaz caly czas mamy we wspomnıenıach plaze w Tunezjı. Nıektore drınkı sa za darmo , za ımportowane trzeba placıc , jak ı za wate z cukru(1,5 euro). Ludzıe musıcıe sobıe zdawac sprawe z tego ze w krajach arabskıch nıe ma takıej czystoscı jak w krajach europejskıch ı trzeba tak to przyjac. Ogolnıe jest fajnıe ı BARDZO GORACO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wıkı Re: negatywne opinie o Iberotelu IP: 81.213.174.* 02.09.07, 17:20 Pozdrowıenıa dla Kıwı. Kupowalısmy skore dla syna w sklepıku na terenıe osrodka ı Turek pytal sıe czy Cıebıe znamy. Zaluje ze nıe bylısmy w tym samym termınıe co Ty , mysle ze jestes wesola ı rowna dzıewczyna. Napısze jeszcze po powrocıe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atura Re: negatywne opinie o Iberotelu 02.09.07, 18:57 Do Wiki! Dziękuję za aktualne informacje / pewnie innym też się przydadzą/. Wylatujemy 5.09. i dwa tygodnie spedzimy w tym hotelu. Szkoda,że te animacje takie niespecjalne, bo liczyliśmy na dobrą zabawę dla naszego 5-ciolatka :-(. Mam pytania: czy są komary / mały ma uczulenie/ i czy konieczne są buty do wody / jak piszesz, plaża nie jest piaszczysta/, nie możemy dostać rozmiaru w Polsce, czy można kupić na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIWI Re: Do WIKI ;-))) IP: 83.238.70.* 03.09.07, 15:53 Ja również gorąco pozdrawiam Ciebie i całą rodzinkę.Dziękuję za miłe słowa.Wygrzewajcie się ile tylko jesteście w stanie, ponieważ po powrocie do kraju czeka Was mały wstrząs termiczny-jest bardzo zimno i popaduje ;( Czekam na Twoją relację po powrocie i cieszę się,że nie zraziliście się drobnymi niedociągnięciami podczas pobytu-takie są chyba nieuniknione. Nie zapomnijcie pozdrowić chłopaków z hotelowego sklepiku ze skórami i podziękować im za pamięć. Całuski dla Ciebie-BAWCIE SIĘ DOBRZE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Do KIWI ;-))) IP: *.eranet.pl 06.09.07, 11:39 Cześć Kiwi, wczoraj rano wróciliśmy do Polski, rzeczywiście szok termiczny. Właśnie robię pranko i nic niestety nie wysycha w tą pogodę. Żal było wracać, bo jak tu nie żałować : słońce , plaża, morze i smaczne jedzonko na wyciągniecie ręki. Takie drobne niedociągniecia nam w gruncie rzeczy nie przeszkadzały, bo na dobrą sprawę nigdzie nie jest idealnie. Będziemy polecać ten hotel z pewnością i może za 2 lata znów tam pojedziemy. Na przyszły rok planujemy pojechać na Rodos do tego hotelu w którym byłaś: Lindos Princess Beach. Napiszę jeszcze ,tylko trochę odpocznę i naładuję akumulatory po powrocie, ponieważ nieprzespana nocka w dniu wyjazdu daje jeszcze oznaki. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Do KIWI ;-))) IP: 213.243.27.* 09.09.07, 20:56 Witaj KIWI, Pozdrowiliśmy od Ciebie szefa sklepu ze skórami, który Cię również gorąco pozdrawia. Pytanko, jakie ceny udało Ci się wytargować na te "skóry", których nabyłaś wg niego tuzin? Czy jesteś z nich w dalszym ciągu zadowolona i nie żałujesz zakupu ? Dzięki z góry za szybką odpowiedź. Pozdrawiamy ze wspaniałego hotelu-ogrodu Palm Garden Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Do KIWI ;-))) 10.09.07, 09:06 hej, sorki, ze sie wtrace, bede tam 19.06, mozesz napisac gdzie ten sklep sie miesci i czy fajne skory maja? Czy do pobliskiego miasta jezdza autobusy z hotelu? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamka do atura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:13 Witam, My również wylatujemy 05.09 z Poznania, jedzie z nami nasza 6 letnia córeczka.;) Odpowiedz Link Zgłoś
atura Re:do adamka 04.09.07, 08:43 My lecimy wieczorem 5.09., z Katowic. Na miejscu będziemy w nocy. Myślę,że spotkamy się w hotelu. Pakujemy walizki i nie możemy się doczekać :-). Mimo niektórych opinii nastawiamy się bardzo pozytywnie. W ub. roku też byliśmy w Turcji / Xanthe Resort/ i było super. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota gosc portal Super hotel IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.07, 12:05 Wrocilismy i jestesmy zachwyceni.Wszystko super oprocz plazy.A kto pisze negatywnie o tym hotelu to pisze brednie.Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joda Re: Super hotel IP: 199.67.203.* 14.09.07, 16:17 w jakich cenach sa te kurtki skorzane w sklepie na terenie hotelu i do jakich wartosci da sie znegocjowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIWI Re: Iberotel PALM GARDEN IP: 83.238.70.* 14.09.07, 17:18 Przepraszam ,że nie odzywałam się ale brak czasu uniemożliwił mi to. ...... hahahah tuzina kurtek nie kupiłam ale troszkę tego było ;-D Jeśli chodzi o ceny to ciężko powiedzieć,ponieważ ceny wyjśćiowe danego modelu są bardzo różne np.są za 70Eu i są za 700 Eu.Ja jednak jestem wprawiona w bojach jeśli chodzi o negocjacje i sporo udało mi się wynegocjować.Oczywiście przychodząc po kolejną sztukę zawsze inaczej się już toczyła rozmowa dot.ceny.No i przy tak owocnych zakupach oprócz wynegocjowania sporego rabatu udało mi się pozyskać małą kurteczkę dla dziecka gratis. Jeśli chodzi o jakość ,są to kurtki z miękiej skórki świetnie nadające się do samochodu-bardzo wygodne w niczym nie przypominajace nasze krajowe,,zbroje''.Są przez to może bardziej delikatne ???Jak na razie ja nie narzekam i noszą się świetnie.Pozdrawiam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joda Re: Iberotel PALM GARDEN IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.07, 20:18 dzieki! zastanawiam sie ile wziasc kasy na te kurtki gdybsmy chcieli kupic cos sensownego dla siebie! czy jest pralka na zetony? czy jest sens brac USD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalodz Re: Iberotel PALM GARDEN IP: *.centertel.pl 26.09.07, 20:20 Właśnie dziś wróciliśmy z rodzinką Palm Garden. Wrażenia bardzo mieszane. Hotel na 5 jedzenie też, super baseny (może jak dla nas trochę w nich za zimna woda). Plaża jak to w Turcji takie małe kamyczki ale kapieli w morzu nie mogliśmy sobie odmówic!!! Z minusów to BADINGOO CLUB w wersji polskiej!!! właściwie to nie ma o czym pisac bo takowe nie istnieje! (a szkoda bo za nie zapłaciłam!).Czułam się tam jak turysta gorszej kategorii. Wszelkie komunikaty byłyn podawane w języku niemieckim (jak się przypomniało to w angielskim), wieczorne super przedstawienia TYLKO W JĘZYKU NIEMIECKIM, a polski tylko wtedy gdy poszukiwano rodzica, który spóźnił się odebrac swoją pociechę z Badingoo. Mówię szczerzę, może ja nie pojechałam na wakacje z tym biurem co powinnam. Może powinnam przewidziec, że jesli jadę z niemieckim biurem to tak właśnie będzie. No kurczę znam tylko angielski a bez niemieckiego w tym hotelu to animacje musisz sobie sam zorganizowc!! Gdy był dzień przylotu Niemców, było wieczorne powitanie grupy, przedstwienie personelu itp. Nie muszę mówic, że w przypadku Polaków nic takiego nie było! Było jeszcze kilka sytuacji, w których było mi przykro ale nie chcę tu wszystkich przytaczac. Jestem ciekawa waszych opinii. Koleżanka, która została tam jeszcze tydzień miała podobne zdanie. Do KIWI, chłopaki ze skór bardzo Cię pozdrawwiją (lepiej znaja polski niż recepcjonista angielski :o) Mówili, że jesteśmy bardzo podobne do siebie! Wynik wizyty (niezamieżony)2:0 dla chłopaków.Dla mnie piękna czerwona kurteczka z baby lamb, dla męża szyta na miarę!! Mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiona ale z TUI FAMILY na wakację juz nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Iberotel PALM GARDEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 22:00 Hej, My także byliśmy tam w tym okresie ale z polkich animacji jesteśmy zadowoleni. Pani Ola i Sabina bardzo dobrze zajmowały się dzieckiem, mała nie mogła doczekac się następnego dnia. Tutaj nie widzę żadnego problemu. Komunikat po polsku w sprawie odbioru dziecka chyba miał sens bo jak rodzice mają gdzieś swoje dziecko, nie interesują sie co robi ich maleństwo, kwadrans po wyznaczonym czasie na odbiór nie zjawiają się aby odebrać malucha to jakoś trzeba ich wezwać do Badingoo. Sam widziałem polską dziewczynkę, która nie pływała za dobrza a chodziła po całym basenie i wskakiwała gdzie chciała. ROdzice zajęci byli w tym czasie 2 pozostałych swoich dzieci. Co innego wysłać dziecko aby pobawiło sie w Badingoo a co innego upchąć je i mieć spokój na cały dzień...... Komunikaty organizacyjne Badingoo były w większości w 2 językach - niemieckim i angielskim. Zgadzam się z Tobą w sprawie wieczornych przedstawień tylko w jęz. niemieckim, powitania tylko dla Niemców i generalnie faworyzowania tej grupy. ROzmawiałem z rodzinką niemiecką, którzy sami przyznali mi, że są zaskoczeni, że pomimo tego, że w hotelu jest ogromna ilość np.Polaków wieczorne przedstawienia i prawie wszystkie materiały są w jęz. niemieckim. Nawet informacje dot. np, komunikatów hotelowych dostawaliśmy w pokoju tylko w jęz. niemieckim. W hotelu przeszkadzała mi jakość soków ..... niestety słabe, w większości koncentrat rozpuszczony w wodzie z butli. pzdr KM Odpowiedz Link Zgłoś
magdalodz Re: Iberotel PALM GARDEN 27.09.07, 15:22 KM, muszę pzyznać rację co do B ponieważ moje dzieci skorzystały tylko jeden raz. Więcej nie chciały chodzić bo nie rozumiały co Pani do nich mówi. Może trafiliśmy gdy Sabina i Ola miały wolne? Przytaczając kwestię dziecka pozostawionego w B miałam na mysli fakt, ze można było powiedzieć coś po polsku przez mikrofon. Jak napiałaś komunikaty były podawane w WIEKSZOŚCI w dwóch językach a ja bym wolała aby było tak zawsze ( a co do tej wiekszości to ja bym polemizowała) Soki z nalewak rzeczywiście niskiej jakkości ale moim chłopakom to nie przeszkadzało. My zazwyczaj braliśmy coś od barboya :o) To chyba wszystko. Staram się zapomnieć to co było :o( a pamiętać tylko :o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Iberotel PALM GARDEN 27.09.07, 16:31 ja tez wrocilam wczoraj i hotel jak dla mnie na 5. Nie mam zadnych zastrzezen, badingoo klub super, jedzenie i pokoje tez OK. Z czystym sumieniem polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIWI Re: Iberotel PALM GARDEN IP: 83.238.70.* 27.09.07, 17:24 Witam wszystkich serdecznie i dziękuję za pozdrowienia przywiezione z Turcji ;-))) Magdo..... nie wiem czy jesteśmy do siebie podobne-skoro chłopcy tak stwierdzili to możliwe ,ale z pewnością gust i upodobania mamy podobne bo ja również przywiozłam sobie cudną czerwoną kurteczkę hihihi. Wy macie głowy pełne wspomnień a ja głowię się już nad wyborem kierunku na przyszłoroczne wakacje.I tęsknię i tęsknię za plażą, gorącym piaskiem i błogim lenistwem ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AreckiW Re: Iberotel PALM GARDEN IP: *.centertel.pl 02.10.07, 13:31 Witam, Ja też wraz z całą (łącznie 7-osobową) rodziną wróciliśmy po 2 tygodnia wygrzewania się w Turcji. Iberotel Palm Garden to bardzo dobry, godny polecenia hotel. Ktoś tam pisał o brudnych obrusach, czy pościeli. Widocznie szczypał się z napiwkami, my nie skąpiliśmy małych kwot co 2-3 dni i zawsze mieliśmy czyste, a nasz "opiekun" w restauracji, jak tylko przychodziliśmy, natychmiast BIEGŁ po czysty obrus i fotelik do karmienia dla najmłodszego. Tylko uwaga, dużo osób łapało jakieś infekcje i miało biegunkę. U nas na 7 osób, tylko dziadek, mój ojciec, miał 1-dniową biegunkę po tym, jak zapragnął kąpać się w hotelowym basenie i zjeżdżał ze zjeżdżalni. Poza tym, kąpaliśmy się tylko w morzu i nikomu nic nie było. Dlatego, mimo wszystko, radzę unikać basenów hotelowych gdziekolwiek. Polecam zakupy w hotelowym sklepie ze skórami, kupiliśmy 4 kurtki i jesteśmy zadowoleni z jakości, cen i obsługi. SERBU LEDER i szefowie Cem i Cenk, to bardzo uprzejmi i mili ludzie i warto z nimi robić interesy. Mojej żonie uszyto w kilka dni płaszczyk z brązowej skórki na wymiar, żona jest bardzo zadowolona. A najstarszy syn, prawie 7- latek, robi furorę w przedszkolu swoją kurtką Ferrari F1. Co ważne, skóry nie były droższe, niż na bazarze, czy w wielkim sklepie firmowym. Wnętrze hotelu, to piękny ogród, plaża jest żwirkowa, warto wziąć buty gumowe, ale głównie dlatego, że piasek na plaży dosłownie parzy w stopy. Warto wziąć też USD, bo czasami wychodzi taniej, a i napiwki 1-2 dolarowe w papierku wyglądają lepiej, niż monety Euro. Pozdrawiam i polecam ten hotel, pod warunkiem, że nie przeszkadza komukolwiek to, że jest w 100% własnością TUI i niemieckojęzyczny. P.S. Z Badingoo świadomie nie korzystaliśmy, moje dzieci miały 4 osoby dorosłe do opieki i dzieci poznanych Polaków do zabawy na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta gosc portalu Re: Iberotel PALM GARDEN IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.10.07, 17:16 A my ani razu nie kapalismy sie w morzu,za to z basenu nie wychodzilismy.I nie uwierze ,ze w wodzie jest jakas bakteria.Bo nie poradzili by sobie z epidemia. Odpowiedz Link Zgłoś