Dodaj do ulubionych

chałwa turecka

02.02.07, 09:25
Która najlepsza? Razu pewnego zaopatrzyłam na lotnisku w Alani familię w
najlepszą podobno w Turcji chałwę a okazała się beznadziejna smakowo. Taka
słodka glina zaklejmorda.
Co mi polecicie abym znów nie narobiła sobie obciachu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: chałwa turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:35
      Najlepsze chałwy kupowałam
      1. W Kemerze w markecie przy deptaku na wagę (gatunków kilka - firmy KOSKA)
      2. W miasteczku gdzieś w Kapadocji - też firmy KOSKA
      W Alanyi gdy kupiłam na wagę tej samej firmy była do kitu (byle jaka) Mam
      wrażenie że w Alanyi w sklepach sprzedają jakieś podłe gatunki tej firmy (cena
      taka sama jak w Kemerze i Kapadocji)żeby więcej zarobić
      • basia914 Re: chałwa turecka 02.02.07, 09:57
        O właśnie, kupowałam na lotnisku chałwę pod nazwą KOSKA. Absolutnie do bani.
        Jak do tej pory najlepszą chałwę jadłam z naszej OLZY ale chciałabym tym razem
        przywieźć coś ichniego ale zjadliwego :-)
        • Gość: Gucio Re: chałwa turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:12
          Czy ktoś może wie dlaczego ja po chałwie nie tyję?
          • pariss1 Re: chałwa turecka 02.02.07, 17:54
            Najlepsza chałwa to ta w postaci kłębuszków bawełny. I tez od Koski. Są w
            różnych wariantach kolorystycznych, ale biała jest the best.
            Ja znalazłam ją ostatnio u nas w sklepie w Bomi. 12 kłębuszków kosztuje koło 15
            zł.
            • Gość: Gucio Re: chałwa turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:39
              Mnie osobiście ta chałwa nie podchodzi. Nie ma smaku i jest taka nadmuchana. fe.
              • Gość: ania w. Re: chałwa turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:10
                te kłębuszki to nie jest chałwa - gdyb ktoś z was pofatygował się i przeczytał
                skład - to jest sam cukier - czyli na nasze taka wata cukrowa
                • Gość: ania w. Re: chałwa turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:16
                  chałwa jest z ziaren sezamowych a w tych wacikach ani grama ziaren mie ma - ale
                  moje dziecko ten wymysł b. lubi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka