Gość: Turcja w planie IP: *.kielce.net.pl 16.03.07, 11:44 Wybieram się do hotelu Eda w Turgutreis z oferty Alfa Star. Czy ktoś tam był i jak tam jest? Z góry dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.umed.lodz.pl 14.05.07, 22:06 to chyba nowy hotel w ofercie, ale tez sie tam wybieram w sierpniu, wyglada przyzwoicie, wejdz na strone www.edahotel.tr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: 83.147.138.* 23.05.07, 21:38 Czesc, ja tez mam zamiar tam jechac w sierpniu. Dajcie znac, jakbyscie sie zdecydowali i juz wrocili :-) Podzielcie sie wrazeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaaa Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.07, 23:36 Udało mi się skontaktować z panią, która wróciła z tego hotelu. Napisała mi kilka słów na temat miejsca, mam nadzieje, że nie będzie miała mi za złe, że pozwoliłam sobie wkleić jej słowa. ..."Z hotelu do centrum nie jest daleko,ok.15 minut spacerem.Do centrum idzie się promenadą, droga jest bardzo przyjemna,natomiast spacery wzdłuż brzegu są niemożliwe.Każdy hotel ma kawałek swojej plaży i nie ma możliwości przejścia brzegiem morza.Hotel Eda ma również swoją plażę i kładkę, i na plaży i na kładce są leżaki.Sama plaża nie jest duża.Jeśli chodzi o knajpki to jedynie korzystaliśmy z baru i dyskoteki w hotelu. Natomiast jeśli chodzi o wycieczki to mogę polecić rejs po morzu.W Turgutreis jest port i zebraliśmy się sami(12 osób z hotelu,poszliśmy do portu i kupiliśmy rejs.Rejs jest bardzo fajny,od godz.11.30 do 18,w tym jest lunch i deser,są postoje aby można było popływać.Ogólne wrażenia mam bardzo pozytywne. Dzięki serdeczne za pierwsze informacje. Mam nadzieję,że grono osób powracających z urlopu z Turgutreis również podzieli się wrażeniami. Sama również to zrobię na początku sierpnia. Pozdrawiam A tutaj strona internetowa Hotelu Eda: www.edahotel.com.tr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:10 Fajnie czytać że wszystko jest ok pare dni przed wyjazdem, w czwartek startujemy z urlopem w koncu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Hotel EDA w Turgutreis IP: *.ghnet.pl 06.07.07, 20:58 Uwagi osob na stronie: www.wakacje.pl/hotele/turcja/hotel-eda-13423.html Wlasnie wrocilismy - jak ktos ma dodatkowe pytania chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 21:17 Witam nareszcie ktoś wrócił z EDY ja lecę za tydzień mam kilka pytań: jaka cena piwka przy basenie i na plaży (amator piwa),jakie ceny w Turgutreis ogólnie, jak z wycieczkami kupiliście w biurze lokalnym jakie ceny i które polecacie aha czy wyroby z złota są tańsze niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 12:03 Ponawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 17:14 PODBIJAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 21:18 Juz pisze. Jak podane na stronie wakacje.pl (link powyzej w zalaczeniu) hotel ogolnie OK oprocz paru mankamentow. Cena piwka jest niestety jedna z nich. Otoz kosztuje ono w barze (obsluga tez przy basenie, na plazy i 'molo') 3 liry za 0,3 l. 1 lir to ok. 2,20 zeta, wiec wychodzi drogo. Alternatywy: 1. Male sklepiki ok. 100 m przed hotelem otwarte 'zawsze' - Efes za 2 liry 0,5l (niemal tyle samo w sklepie typu Carrefour - rowniez tam dotarli ... :). Polecam drugi z nich, sprzedaje tam brat naszego przyjaciela z recepcji, ktory juz niestety przeniosl sie do innego hotelu. 2. Wieczorne wypady do 'centrum'. Piwo w cenie 4 liry za 0,5l. Polecam klub Nutters - z pewnoscia znajdzicie. Odlotowe imprezki w soboty i srody na swiezym powietrzu. Dla amatorow dyskotek - Bodrum - ponoc niesamowite 2 dyskoteki, jedna z nich na katamaranie, ktory wyplywa na cala noc w morze. Co do wycieczek to ceny u miejscowych 2 razy tansze niz u rezydenta. opcje zasadniczo te same co w katalogu alfa-star. top-3: efez- pammukale, rafting, rejsy statkiem po wysepkach. odradzam kos - chyba ze ktos chce 'zaliczyc' Grecje. poza satysfakcja nic wiecej. a i jest jeszcze gumusluk - wioska rybacka (uwaga na restauratorow-naciagaczy) z podwodnymi pozostalosciami starozytnego miasta, no i samo bodrum - zwlaszcza zamek (odradzam ruiny mauzoleum - daleko, a na miejscu pare kamieni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.07, 13:12 Mam jeszcze 3 pytania: 1.Jak w Edzie z ręcznikami są czy trzeba zabrać z domu. 2.Można w Turgutreis wypożyczyć samochód lub skuter i czy może znacie ceny. 3.Jaki jest kurs dolara i euro do lira i gdzie wymienialiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.ghnet.pl 08.07.07, 18:23 ad1. reczniki sa, wiec nie trzeba brac. biale sa w pokojach, na plaze mozna wypozyczyc za kaucja. wymiana teoretycznie codziennie, w praktyce troche rzadziej. ad2. samochod mozna wypozyczyc niedaleko hotelu, a skutery w centrum. cen niestety nie pamietam. problemem (jesli chodzi o samochod i dluzsze wyprawy) jest cena benzyny, ktora kosztuje chyba 3,20 lira x 2,2, czyli jakies 7 zeta. do krotkich wyjazdow zalecam dolmusze - busy, kursujace czesto zza Migrosa (sklep w centrum). bodrum - 3 liry, gumusluk - 2 liry. a przy dluszych to chyba lepiej skorzystac z ofert lokalnych biur. 3. ceny przy wyjezdzie (troche sie zmieniaja): dolar - 1,25, euro - 1,70, funt - 2,50. 'kantor' czynny do pozna w nocy w okolicy meczetu. od glownej drogi za restauracja. z pewnoscia znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał99 Re: Hotel EDA w Turgutreis IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 11:15 Dzięki wielkie za wyczerpujące odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.07, 18:47 WYbieram sie do tego hotelu niebawem. Mam również kilka pytań: 1)czy pokoje są z widokiem na morze i wszystkie maja balkony? 2)w jakich godzinach sa posiłki? Opcja HB 3)Czy na niewielkiej plazy nie ma problemu ze zdobyciem leżaków z parasolem? Czy plaża jest raczej przeludniona? 4)czy dolmusze przejeżdzają w poblizu hotelu Eda? 5)czy w hotelu sa prawadzone jakieś animacje dla dzieci? 6)Czy hotel jest na tyle bezpieczny aby bez problemu zostawić w pokoju np. aparaty fotograficzne czy notebooka? 7)Czy w pokojach znajduja się może lodówki? 8)Ogólnie jak wrażenia z urlopu? Cyz to jest miejsce do którego chce sie wracać? Byłam w Fethyie 2 lata temu....Oludeniz mnie powalił na kolana...czy tutaj również będzie tak piekinie??:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:00 Czy leżaki na plaży są płatne?bardzo proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ghnet.pl 12.07.07, 23:45 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ghnet.pl 12.07.07, 23:45 > 1)czy pokoje są z widokiem na morze i wszystkie maja balkony? widok na morze tylko dla wybranych, ale nie polecam ze wzgledu na dochodzaca glosna muzyke. Balkony w wiekszosci pokoi. > 2)w jakich godzinach sa posiłki? Opcja HB 7:30 - 10:00 - rano i wieczorem > 3)Czy na niewielkiej plazy nie ma problemu ze zdobyciem leżaków z parasolem? lezakow nie, parasole tak > Czy plaża jest raczej przeludniona? nie, ale nie wiem jak bedzie sytuacja wygladala przy pelnym turnusie. jak pamietam miejsc na polazy est jakies 50 - 60, a na pomoscie kolejnych kilkanascie. > 4)czy dolmusze przejeżdzają w poblizu hotelu Eda? nie, trzeba dojsc jakies 20 minut > 5)czy w hotelu sa prawadzone jakieś animacje dla dzieci? nie > 6)Czy hotel jest na tyle bezpieczny aby bez problemu zostawić w pokoju np. > aparaty fotograficzne czy notebooka? trudno powiedziec, my zostawialismy aparaty. mozna skorzytsac z sejfu (platnego 3 ? liry za dzien), ale jest maly > 7)Czy w pokojach znajduja się może lodówki? tak > 8)Ogólnie jak wrażenia z urlopu? Cyz to jest miejsce do którego chce sie > wracać? Byłam w Fethyie 2 lata temu....Oludeniz mnie powalił na kolana...czy > tutaj również będzie tak piekinie??:) wiecej uwag na: www.wakacje.pl/hotele/turcja/hotel-eda-13423.html hotel nie powala, ale widoki OK. OCena koncowa - kwestia gustu. Ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
europejka_blondynka Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci 13.07.07, 23:56 Dziękuję serdecznie za wyczerpujące odpowiedzi. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiuranda Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.kajetany.net 11.08.07, 09:46 Ja wybieram sie pod koniec wrzesnia, z Waszych opinii wynika, ze to fajny hotel. Powiedzcie tylko, czy jest gdzie spacerowac - tzn. czy ta promenada jest dluga i mozna bezpiecznie lazic wieczorami. I czy w hotelu sa oprocz Polakow jakies inne nacje, czy caly hotel polski? I jak z jedzeniem? Smaczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiuranda Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.kajetany.net 11.08.07, 10:18 I jeszcxze pytanie o basen: w jakich godzinach mozna korzystac? Bo wiem, ze w wielu hotelach jest to tylko kilka godzin dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
ali303 Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci 12.08.07, 11:32 Też się tam wybieram. Interesuje mnie zwłaszcza basen i plaża w tym hotelu - czy są OK, w jakich godzinach czynny basen. I jeszcze wycieczki statkiem. Podobno w Turgutreis jest przystań z której można popłynąć? Ale dokąd? Na te wysepki małe tuż obok (ładne są?), czy gdzieś dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ghnet.pl 15.08.07, 21:47 wycieczki po morzu sa w porzadku, zalicza sie kilka wysepek, ale plynie sie glownie po to, zeby poplywac w krystalicznej wodzie. cena za osobe 15 Euro, przy grupie mozna negocjowac. wycieczka trwa od 11 do 18. sa dwie trasy. polecam. mozna jeszcze na rodos, ale wiekszosc wracala niezbyt zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska21c1 Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 17:55 Byłam tam 2 tygodnie temu i byłam bardzo zadowolona z tego hotelu. Basen jest średni, plaza bardzo blisko hotelu. Hotel bardzo p[rzyjaznie nastawiony do wczasowiczów, bardzo czysty . Odpowiedz Link Zgłoś
seyka-s Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci 14.08.07, 18:40 Basen sredni oznacza, ze maly, czy ze brudny? A jak z lezakami przy basenie i przy plazy - trzeba rzucac reczniki o swicie, czy nie brakuje ich jesli zejde np. o 10.00? Czy w pokojach jest w miare cicho, kiedy sie zamknie okna - to znaczy, czy da sie spac jesli gra muzyka? I ostatnie pytanie - jak z jedzeniem? Jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ghnet.pl 15.08.07, 21:41 Zapraszam do przeczytania moich poprzednich komentarzy :) A co do watpliwosic to: 1. promenada jest dosc dluga, mozna isc w zasadzie w obie strony po kilkadziesiat minut. choc jest to raczej alejka do spacerow niz promenady takie jak np. we wloszech. 2. basen jest czysty, mozna korzystac non-stop, nawet wieczorem (jest podswietlany). jedyna, ale powazna wada jest to, ze jest maly i malo wokol niego mniejsca. na poczatku byly 'walka' o miejsca przy, ale po 2-3 dniach kazdy znalazl dla siebie wlasciwe miejsce, przy basenie, na plazy lub na pomoscie i nikt nikomu nie wadzil, a i 'rezerwacje' sie skonczyly. troche zieleninki. 3. w pokojach jest cicho, chyba ze sie ma pecha i trafi na jeden z dwoch pokoi przy kawiarni. bo wtedy to trzeba byc fanem arabskiej muzyki ... ale pokoi jest ponad 50, wiec prawdopodobienstwo male :) 4. hetle nie jest 'polski', choc polacy dominuja (na nieszczescie managera - vide wpisy). 5. jedzenie, jak wpisalem, OK. choc sniadania te same i po paru dni ma sie dosc... a pory tez nie najlepsze: 7.30 - 10.00 rano i wieczorem. kawa i herbata za free tylko rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZ Re: Alfa Star - hotel EDA w Turgutreis - poradźci IP: *.ghnet.pl 15.08.07, 21:44 Male wyjasnienie. fragment o zielenince nie dotyczyl basenu (jest OK), tylko morza :) Ale mimo to plywanie w morzu - rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś