Dodaj do ulubionych

Grand Iskandil

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:12
Proszę o informacje i opinie na temat tego hotelu oraz okolic.
Wybieram się 7 czerwca.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 15.05.07, 00:27
      Tu masz link do forum hotele :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=46895184&v=2&s=0
      Ja z hotelu byłam zadowolona, okolica przepiękna, samo miasteczko niewielkie,
      typowo turystyczne i bardzo rozrywkowe. Przejrzyj wątek na hotelach, jak chcesz
      coś jeszcze wiedzieć to pytaj - odpowiem :)
      • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:17
        Dzięki za link.Jadę pierwszy raz i mam nadzieje,że nie ostatni.Interesuje mnie
        czy trzeba zabrać buty do wody,czy konieczne nakrycie na głowę gdzie w okolicy
        można kupić fajne ubrania.Pytania może dziwne ale pierwszy raz to zawsze
        niewiadoma :)?
        • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 15.05.07, 22:45
          W Gumbet, czyli tej miejscowości w której jest hotel, nie kupisz raczej nic
          specjalnie ciekawego. Jest na głównej ulicy kilkanaście - kilkadziesiąt
          sklepików z ubraniami i butami - nie zwracałam szczgólnej uwagi, ale moja
          siostra kupiła sobie fajną bluzeczkę. W samym Bodrum jest duży bazar, a w
          sklepach wybór od typowo tureckich podrób po oryginalne wyroby. Ale uwaga - w
          Bodrum i okolicach jest ogólnie dosć drogo.
          Ja w kwestii zakupowej zwróciłam uwagę tylko na niewyobrażalne ilości bardzo
          ozdobnych zegarków ;) oraz na całkiem ładne wyroby ze srebra - pierścionki,
          wisiorki... i całkiem niedrogie. Na ubranie raczej nie patrzyłam.

Buty do wody absolutnie niepotrzebne - zejście do wody po delikatnym miękkim
          piasczku, jeżowców i tym podobnych stworów brak.

Co do nakrycia głowy - ja nie używałam , nigdy nie używam mimo iż mam ciemne
          włosy, początek czerwca to poza tym nie szczyt sezonu - ale na pewno będą już
          wtedy upały a słońce mocno przygrzewa, więc jeśli standardowo takich nakryć
          używasz, to weź. Ja byłam na początku września i nie widzialam, żeby panny używały.

Na plaży jest bardzo duży wybór sportów wodnych, wiec jeśli lubisz, to sobie
          zarezerwuj na to kasę bo specjalnie tanie nie są, ale za to frajda niesamowita :)

Jejku jak ci zazdroszczę ... ja w tym roku raczej nie pojadę, a strasznie
          tęsknię za tamtym miejscem...
          • Gość: Tom Re: Grand Iskandil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:04
            mam pytanko jakiej pogody można sie spodziewac na poczatku wrzesnia i czy są
            jakieś insekty typu komary... dzieki za info...pozdrawiam..
            • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 18.05.07, 12:39
              Gdy ja byłam - w dzień był upał, słońce na mur, ale do zniesienia - bo wieje
              leciutki wietrzyk. Noce nieco chłodniejsze , przynajmniej w porównaniu z tymi na
              riwierze tureckiej, które nie dawały w ogóle ochłody - ale można było chodzić w
              krótkim rękawku, wiec tak naprawdę ten chłod był z rodzaju tych fajnych. Trafiła
              się jedna noc tak zimna ;) że założyłyśmy długi rękaw.

Woda w morzu w sam raz do kąpieli - nie zupa, pierwsze wrażenie - "chłodna!",
              ale po 1-2 minutach człowiek się przyzwyczajał i okazywała się ciepła na tle że
              można się było długo moczyć nawet nie pływając.

Nie wiem w ogóle skąd ta powszechna opinia że w Turcji są tabuny komarów. Ja
              byłam tam 3 razy - raz październik, raz początek lipca (oba riwiera) i raz na
              początku wrzesnia w Bodrum - i nie widziałam ani jednego komara. Oczywiscie,
              zdarzają się na pewno różne robaczki, pajączki i tym podobne, ale to chyba
              wszędzie gdzie jest choć trochę roślinności ;) Aha, są cykady :)

• martynka_arc Re: Grand Iskandil 16.05.07, 02:28
      Grand Iskandil jest fajny! podobalo mi sie to ze turysci mieszkaja w odzielnych
      domkach a nie w jednym budynku =)
      a co do ubran to jest ich w Gumbet multum na straganach szczegolnie na tej
      glownej ulicy w centrum, przewaznie same ubrania od "dyktatorow" ;) jest w czym
      wybierac jesli w takich ubraniach gustujesz, targuj sie a jak nie chcesz kupowac
      to sie nie wypytuj o towar za duzo bo Ci spokoju na dadza i beda Cie w
      nieskonczonosc namawiac do zakupu =) jak zarkasz na cos to tak by nie spotkac
      sie ze wzrokiem ze sprzedajacym, albo stanowczo mow nie i uciekaj :D
      do plazy (tej niehotelowej ze tak powiem)bardzo blisko jest wystarczy wyjsc z
      hotelu ale nie glownym wyjsciem tylko tym za basenami ...przejsc przez ulice po
      prawej stronie bedziesz miala sklepik i rzad telefonow a po lewej restauracje i
      ta droga idz i zaraz trafisz na plaze =) a jak chcesz isc na ta plaze hotelowa
      to hm tam jakis autobus jest podstawiany pod hotel ale nie wiem w jakich
      godzinach i ile razy w ciagu doby
      korzystaj z wycieczek fakultatywnych =) i nie wierz w to ze ci co oferuja
      wycieczki na ulicy (tamtejsze biura ktorych jest baardzo duzo)sa drozsze od tych
      ktore oferuje Ci Twoj rezydent tam =) widomo ze np do Efezu fajnie jechac z
      Polska wycieczka ale jak masz ochote na rejs po wyspach czy nurkowanie w wodzie
      to chyba lepiej zabrac sie z jakas tamtejsza wycieczka tylko trzeba sie
      rozejrzec i dobrze wybrac =)
    • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:28
      Witam ponownie.Mam pytania jakie sporty na plaży i czy rafting z Gumbet jest
      osiągalny.Narazie tyle.Pozdrawiam.
      • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 23.05.07, 10:52
        Tak, rafting jest oferowany zawrówno przez rezydentów jak i przez lokalne biura
        podróży. Tak jak napisałam w swojej recenzji hotelu, mnóstwo biur oferuje
        wycieczki zwłaszcza te wodne - różne rodzaje rejsów, rafting właśnie sprzedającć
        je na plaży. Jest bogata oferta różnych rejsów właśnie - a to na jakieś
        wysepki, a to na jakąś ładną plażę....
        Sportów wodnych jest naprawdę bogata oferta. W samym Gumbet nie widziałam tylko
        spadochronów za motorówką, ale widziałam że dalej, z innych zatok, latają, więc
        gdzieś w okolicy musi być.
        Są naprawdę różne rodzaje pontonow, bananów, oponek, narty wodne, kajaki, rowery
        wodne; mozna zagadać z właścicielami motorówek żeby zabrali na przejażdżke....
        największą atrakcją było jednak flyfish - leżysz sobie w takim specjalnie
        wyprofilowanym pontonie, on jest ciągnięty przez motorówkę i od czasu do czasu
        unosi się w powietrze dość wysoko - aha, nie jesteś przypięta ;)
        Daję link do jakiejś strony na której zdjęcia ładnie prezentują o co chodzi:
        www.crazyshark.com/product_info.php?products_id=2&cPath=1&XTCsid=ed02ed0727f2b3fd663e287352ad3564
        • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 23.05.07, 11:00
          aha, jeśli np podasz mi swój mail mogę ci wysłać parę - paręnaście fotek hotelu,
          plaży i Gumbet -zawsze to coś prawdziwszego niż zdjęcia katalogowe ;)

• Gość: ciekawska :) Re: Grand Iskandil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:59
            Witam,

Bardzo bym prosiła o takowe fotki :D
            mail: nbsp9@o2.pl

Z góry dziękuję!

Pozdrawiam
            • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:20
              Ciekawska to moja córcia.Jak możesz to prześlij fotki na ten adres.Pozdrawiam i
              dziękuje!
              • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 23.05.07, 20:27
                już przesłałam :)
                • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:58
                  Dzięki za fotki są fajne i odzwierciedlają rzeczywistość.Za dwa tygodnie
                  lece.Jak wrócę to napisze.Pozdrawiam :))
    • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:30
    • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:33
      Witam.Mam jeszcze pytanie-jak jest z napiwkami?
      • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 29.05.07, 16:17
        W hotelu dwa razy na tydzień zostawiłyśmy sprzątaczkom po 1 EUR, dałyśmy też
        napiwek boyowi hotelowemu który po przyjeździe zniósł nam torby po schodach do
        pokoju. Poza tym w obrębie hotellu nie dawałyśmy. Ogólnie w Turcji jest przyjęte
        dawanie napiwków, więc zwłaszcza osobom które regularnie nam świadczą jakieś
        usługi ( jak wymienione sprzątaczki) miło jest coś zostawić. W barze średnio co
        3-4 zamówienie okraszałyśmy drobną "górką" , ale naprawdę były to groszowe sprawy.
    • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 21:37
      Jak z ręcznikami na plaże trzeba mieć swoje,czy można hotelowe?
      Dla kogoś kto już był to pewnie dziwne pytania, ale ja pierwszy raz.
      Nie mogę się doczekać mam nadzieję, że będzie super :)))
      Pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:41
        Witam.
        Ponawiam prośbę.
        • Gość: ais Re: Grand Iskandil IP: *.spray.net.pl 31.05.07, 09:53
          W zasadzie w żadnym (prawie) hotelu nie wolno wynosić hotelowych ręczników na
          plażę, zatem trzeba mieć swój. Tak też jest i w Iskandilu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka