Gość: zuza IP: *.icpnet.pl 21.05.07, 16:56 Co mozna zabrac jezeli chodzi o bagaz podreczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: colin Re: bagaz podreczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:32 co chcesz do 5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: bagaz podreczny 21.05.07, 17:32 Jeśli chodzi o jedzenie to nie ma problemu, ale jeśli chcesz przewieźć jakies napoje to można do 100 ml czyli nawet jeśli bedziesz miała butelke 100 ml. to ją zabiorą musisz mieć butelke mniejszą!! Dlatego warto napoje przewozić w bagażu głównym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: bagaz podreczny IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 16:57 dzieki za informacje, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Re: bagaz podreczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:06 jak to 100 ml - to chyba tyle ma actimel! moze 1000 ml - to litr whisky np. a jak zechcę zabrać na pokład ice tea - 250 ml to mi zabiorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudens Re: bagaz podreczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:22 czyli co nawet jak ktoś leci długo i daleko to nie może wziąśc żadnych napojów..niezły bezsens, to po co właściwie ten bagaż podręczny?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: bagaz podreczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:02 Witam. Prosze o informacje czy mozna miec w podrecznym bagazu tabletki. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: bagaz podreczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:25 Spokojnie tabletki w podręcznym można mieć (ja miałam aviomarin dla dzieci i nic nie mówili). Na kontroli bagażowej kazali wyrzucić mi napój w butelce wzięty z domu, jednakże to wszystko co kupisz w bezcłowych sklepach juz po kontrolach bagażu możesz wnieść do samolotu. Sprawdzają tylko paszporty i karty pokładowe a już nie ciężar bagażu podręcznego czy co w nim jest (my kupiliśy np. fantę i litrową Finlandię w promocyjnej cenie - zaznaczę,że było to tylko zapakowane w reklamówkę).To było po stronie Polski. Jednak jak wyjeżdżasz z Turcji nie ma dla nich znaczenia czy w podręcznym masz butelkę z napojem, czy też nie. Ja z powrotem wzięłam z hotelu litrową wodę,którą miałam w bagażu podręcznym i na kontroli nic nie mówili. Widocznie są to przepisy (o napojach w podręcznym) państw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: bagaz podreczny IP: *.chello.pl 22.05.07, 19:57 Obecnie w bagażu podręcznym nie może być więcej niż 100 ml płynów, żadnych kosmetyków(kremy, żele, toniki) ani "niebezpiecznych narzędzi" typu pilniczek czy nozyczki. Z jedzeniem bywa różnie, zalezy na kogo się trafi. W przypadku dzieci jest nieco inaczej i można mieć jakieś napoje i mleko w butelce. Mogą poprosić Cię o spróbowanie, żeby sprawdzić, ze nie przwozisz tam jakichś paskudztw. Za to wszystko co zostanie zakupione na bezcłówce jest specjalnie pakowane i można to wnieść ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilpilch Re: bagaz podreczny 23.05.07, 10:39 niestety na gdanskiej bezclowce nie pakuja jakos szczegolnie towarow tylko dostajesz w reklamowkach zwyczajnych perfumy,alkohole czy papierosy. wylaltywalem z gdanska 03.05.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: bagaz podreczny IP: *.elsat.net.pl 10.06.07, 19:58 Witam! Mam pytanko czy dziecko może ze sobą wziąść do samolotu lalkę? Moja córeczka twierdzi że to jest jej dzidziuś ha ha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: bagaz podreczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:06 Cześć Tom. Moja córka miała w podręcznym misia na baterie(i też za żadne skarby nie chciała, aby spakować go do bagażu głównego) i celnicy nie zwrócili na to uwagi. Tak więc myślę,że spokojnie może wziąć swoją ulubioną lalkę do samolotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: bagaz podreczny IP: *.poczta-polska.pl 11.06.07, 08:40 Wszystko co kupione w sklepach bezcłowych można wnieść bez problemu, ostatnio leciałem do Londynu a z tamtąd do Lisbony przebadano tylko mojego laptopa ( w Londynie) dosyć szczegółowo. Odpowiedz Link Zgłoś