Dodaj do ulubionych

Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.07, 18:57
niestety Wezyr naciagnal nas i to bardzo!!! nie, zznajomych..i nie tylko z
tego co wiem nas.Byłam w Side hotel mial byc 4+ był ledwo 3 gwiazki
najgorszy z mozliwych!!! Standard to brudne wykładziny, łazienki w opłakanym
stanie, zero atrakcji dla dzieci o których pięknie mówił folder i biuro
podrózy, plaża płatna -miała byc nie płatna ...i inne mankamenty o ktorych
pisac juz nawet mi sie chyba nie chce bo mam nerwa!... Zapłaciłam grubo ponad
4 tysiące za 2 osoby /tydzień !!(1+1 dziecko!) .Nie tylko my
narzeklaismy ..na lotnisku kilka osob tez zostało "naciągnietych" przez Wezyr

Nie wspomne o rezydentach ktorzy mieli nas głeboko gdzies!!! na pokoj w dniu
przyjazdu czekalismy 9 godzin, brak prądu w pokoju prze ostatnie dni pobytu
(pozostała częśc hotelu miala), zero reakcji organizatora podczas
monitu! ..Bede dochodzic swoich praw choć wiem ze to bedzie trudne ale moze
chociaz przestrzege innych !!! Juz nie wspomne jakie bajki opowiadali
rezydenci na temat wycieczek, safarii etc. Mało co się ziściło wg ich
opowieści podczas objazdówek-PORAZKA!!!

Wiem zdarzaja sie takie przypadki jak mój i sa tacy ktorzy do wezyra nie maja
nic.

Ja wydałam kupe siana za to zeby miec naprawde dobre warunki i mial to byc
wyjazd pod dzieci!!! niestety jestem rozczarowana i zgorzkniała..
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:09
      a w jakim hotelu byłaś?
      • Gość: mimi Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 28.06.07, 19:33
        najłatwiej napisać same złe rzeczy bez żadnych konkretów. Niewiem jak to jest
        że tyle osób jest zadowolonych i nie ma żadnych większych pretensji a znajdzie
        się rzekomo jedna która została strasznie oszukana... biedne dziecko, krzywda
        się stała
        • Gość: Ania Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:38
          A wiesz, że ja też jestem niezadowolona z obsługi Wezyra. Sam hotel i to co z
          nim związane było w jak najlepszym porządku. Natomiast rezydentki to porażka.
          Niczego nie wiedzą, nie umieją niczego załatwić, a ich znajomość angielskiego
          jest ledwie komunikatywna. Poza tym biuro w ostatniej chwili pozmieniało nam
          godziny wylotów zabierając tym samym prawie 2 dni pobytu (co przy 7-dniowym
          pobycie ma duże znaczenie). Zafundowali nam również międzylądowanie w Poznaniu
          i mimo obietnic rezydentki, że z samolotu nie trzeba będzie wysiadać -
          półtoragodzinna przerwę na twardej ławce w poczekalni lotniska w Poznaniu.
          Dodam, że z hotelu wyjechaliśmy o 2:30 w nocy. Podróż na lotnisko w Dalamanie
          (byliśmy w Marmaris) to jakiś koszmar. Kierowca busa, którym jechaliśmy nie
          zamknął bagażnika, zgubiliśmy jeden bagaż i około godziny jeździliśmy po
          głównej ulicy Marmaris w poszukiwaniu zaginionego plecaka. Później, około 20 km
          przed lotniskiem kierowca przysnął... W Warszawie wylądowaliśmy dopiero koło
          12:00 w południe.
          To były moje pierwsze wakacje z Wezyrem. I rozumiem, ze wszystko da się
          wytłumaczyć, że akurat tak się nam niemiło ułożyło. Mimo wszystko napisaliśmy
          pismo do biura, z prośbą o wyjaśnienie.
          • katia_1985 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 28.06.07, 22:13
            ja również nie jestem zadowolony z wakacji z wezyrem. byłem z nimi w zeszłym roku w sierpiu w Marmaris. hotel nie spełniał do końca naszych oczekiwań, ale tłumaczyliśmy to sobie odmienną kategoryzacją hoteli i w zwiazku z tym odrobinę niższym standardem.
            natomiast jeśli chodzi o rezydentów to rzeczywiscie wielka pomyłka. pani Karolina Woźniak to totalna porażka- niemiła, ordynarna, nie potrafiła nic załatwic i poza sprzedażą wycieczek chyba nic jej nie obchodziło. nie życzę nikomu aby spotkał sie z tą panią. ciekaw jestem czy pracuje też w tym roku dla wezyra.
            jednym słowem nie były to tragiczne wakacje, ale do standardu usług i profesjonalizmu jakiego oczekiwaliśmy wykupujac nietanie wczasy, Wezyr wypada dosć blado niestety.
            • Gość: AjaMaja Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:39
              Czytam ze zdziwieniem, bo byłam w Turcji z Wezyrem, wszystko było rewelacja,
              zwłaszcza po poprzednich wakacjach z TUIem Wezyr wypadł na wielki plus. Hotel
              wybrany za ich poradą był bardzo dobry, transfer OK, rezydentki w porządku, był
              nawet możliwy codzienny kontakt tel. z polskojęzycznym centrum. Zwłaszcza jedną
              dziewczynę z Wezyra miło pamiętam, odwoziła nas na samolot i całą drogę
              opowiadała o swoim zainteresowaniu Turcją, o tym, że uczy się tureckiego itd.
              Szkoda, że poznaliśmy ją na pożegnanie...
              Ale to wszystko działo się 4 lata temu. Więc nie upieram się, że Wezyr jest
              wspaniały, widocznie mają wpadki albo jakość usług pogorszyła się. A ja każdemu
              ich polecałam...
        • Gość: piotr Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 29.06.07, 12:37
          WEZYR i jego rezydenci to porażka i skandal.
          Wróciłem 29.06. z Bodrum. Oto fakty na temat beznadziejnej opieki ze strony
          rezydentów Moniki, Kasi, Ani i nie wiem jak im jeszcze było na imię.
          1. Przylot i zaginiony bagaż 21.06.
          - laleczka siedzi w autokarze i nosa nie wyściubi bo jej gorąco.
          - osoba, której zaginął bagaż sama wypełnia formularz z trudem dogadując się z
          Turkami.
          - bagaż znajduje się w poniedziałek w recepcji. Jest tam od niedzieli i nikt nie
          informuje o tym.
          - podczas tych czterech dni żadna z lalek nie interesowała się osobą, której
          zaginęły wszystkie rzeczy. To samo dotyczy się firmy WEZYR.
          Postawcie się w sytuacji osoby, która nie ma bielizny, ubrań, kosmetyków po
          prosty nic przez prawie 5 dni w upale 50 stopni.
          Totalna olewka przez rezydentki i ich przełożonych.
          2. Wyjazd 28.06.
          - informacja o wylocie sprawdzona 27.06. o godz. 23,00 wylot 17 wyjazd z hotelu
          14,30.
          - o godz. 3 w nocy roznoszone karteczki pod drzwi pokojów, ewentualne
          telefoniczne powiadomienie o zmianie godz. wylotu na 13,30 wyjazd z hotelu o 10,20.
          - w naszym przypadku nikt nas nie poinformował o zmianie. Przypadkowo na
          śniadaniu dowiadujemy się od innych w k....nych turystów o zmianie planów.
          - ciekawe, co by się stało, gdy byśmy nie byli na śniadaniu, poszli sobie na
          spacer nad morski i stawili się punktualnie o 14 zgodnie z wcześniejszymi
          informacjami.
          - na deser pod hotel podjeżdża autobus a w nim rezydentka z innej firmy
          turystycznej mówiąca po niemiecku.
          Informuje nas, że nasza lala jest zajęta i daje jej listę osób wylatujących do
          Polski. W międzyczasie żadna lala nie odbiera telefonów lub zwala połączenie.
          To wszystko to fakty, więc droga mimi odpuść sobie komentarze.
    • janan2 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 29.06.07, 17:24
      Dla mnie w ubiegłym roku pobyt z Wezyrem w Alanii to też porażka,głównie dzięki
      rezydentce opisanej z nazwiska.Olewają wszystko równo,no może poza taka
      zielonooką Anią.Ta się starała.O pomstę woła zamalowywanie autobusów
      wycieczkowych w reklamy.Nic nie widać,ale może w tym roku się zmieniło po
      awanturach z roku ubiegłego.Ktoś wziął niezłą kasę za ten poroniony pomysł.Poza
      tym jakoś sobie radziliśmy sami znając rosyjski i angielski.Na rezydentki nie
      było co liczyć,wiedzieliśmy o tym przed wyjazdem.Jak się nie sprawdzą w jednym
      regionie przenoszą ich do innego gdzie dalej umilają życie.Jak widać co rok to
      gorzej,wpadli w rutynę.Interwencje nic nie dają,oni wszystko wiedzą lepiej,a
      klient jest tylko od płacenia i NIE NARZEKAC.Tak też robiłem dlatego jestem
      zdrowszy po trzech kolejnych latach z Wezyrem w Turcji.Niedawno wróciłem ale już
      nie z tego biura.Nie narzekam.
      • Gość: mimi Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:06
        Tyle ile negatywnych opinii tyle samo pozytywnych również na tym forum.
        Osobiście znam ludzi którzy wybrali tą firmę i gorąco ją polecają ( są to moi
        znajomi), dlatego nie jestem w stanie tego zrozumieć. Mało tego spotkałam się z
        opiniami że lepiej wezyr niż tui. Oczywiście rezydenci tak ale duża rola jest
        hotelów nad którymi WSZYSTKIE biura nie zawsze do końca panują. Dzisiaj chyba
        nie ma w Polsce biura na które by ktoś kiedyś narzekał a jednak tyle ludzi
        wyjeżdża i są zadowoleni i jest to zdecydowana większoć niż ten "ułamek"
        narzekający. Osobiście może nie TUI ale na pewno wolałaym Wezyr niż triada
        itaka i inne tego typu biura także chyba mogę powiedzieć że Wezyr jest u mnie
        nr. 2 i to tylko przez dużo mniejszą tradycję i rangę biura TUI

Ps Nie mam żadnego związku z biurem Wezyr i żadnego interesu żeby go chwalić
    • Gość: r Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 23:48
      Z calym szacunkiem. Nie rozumiem osob, ktore wydaja niewielkie sumy i licza ze
      kazdy bedzie im wdzieczny, kazdy bedzie na ich uslugi, ze rezydenci beda na
      kazde skinienie i beda podcierac tylki. otoz nie, szanowni panstwo.rezydent nie
      bedzie odpowiadal za opozniony lot - bo to nie jego wina. Podobnie, jesli
      chodzi o "niesmaczne" jedzenie, kamienista plaze, brak umiejetnosci
      recepcjonisty w zakresie jezyka polskiego itp. Tym ktorym ciezko to pojac -
      wspolczujemy. Jedziemy za grosze, a wydaje nam sie ze jestesmy klasa wyzsza...
      albo conajmniej srednia. :) ups...
      • dorotawilk1 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 01.07.07, 23:58
        Wcale nie jedziemy za zadne grosze jak to powyzej napisales i wcale nie uwazamy
        sie za klase wyzsza.
        Placimy czesto niemale sumy i oczekujemy od biur podrozy i ich rezydentow na
        miejscu pelnej profesjonalnosci. Kazda najmniejsza niescislosc bedzie
        reklamowana pisemnie,bo do tego mamy prawo.
    • Gość: ola Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:42
      Byliśmy z Wezyrem w tym sezonie dwa tygodnie i jesteśmy bardzo
      zadowoleni.Rezydentki Kasia i Monika były bardzo miłe sporo ciekawostek o Turcji
      dowiedzieliśmy sie od nich.Znajomym załatwiły zmianę pokoju niezbyt ciekawego
      na pokój z widokiem na morze.Dzięki jednej z nich wybraliśmy się dolmuszem na
      wycieczkę na wyspę królików-była bardzo ciekawa.My Wezyra i rezydentki polecamy
      ale każdy ma różne oczekiwania i wyobrażenia.Jednym one się sprawdzają innym
      nie.Szkoda bo następne wakacje za rok a złe wspomnienia zostają.
      • Gość: wiki Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 19:12
        4tysiące /1tydzien za 2 osoby(małe dziecko) to mało???...chyba nie! ja juz
        składam skarge gdzie sie da
        pozdrawiam
        • Gość: zua Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:51
          ciekawe czemu nie podajesz nazwy hotelu? ja za dwie osoby za tydzień w kotelu 5
          gw. zapłaciłam 4.400 zł ?
        • Gość: izabell Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:12
          to jest mało sam przelot kosztuje 1000 a gidze reszta co wy wymagacie ja place
          za 4 osobowa rodzinę 16000 na 2 tyg
      • Gość: adusia szamotuly Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 20:43
        witam panstwa troche za pozno widze to czytam ale juz amm zaplacone wakacje w
        turcji dokladnie w HOTELU CLUB HOTEL STARLICE**** W W MIESCIE INCEKUM OK 2 KM
        OD AVSALLAR JEZELI KTOS TAM BYL PROSZE O SZCZERĄ OPINIE ZS GORY DZIEKI POZDRO
        • Gość: Mariusz Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.centertel.pl 26.09.07, 20:30
          Na początku października wybieramy się z żoną i dzieckiem do tego hotelu,
          dlatego proszę o jakieś informacje pomocne podczas pobytu. Dziękuję
          kmmichnik@op.pl

Mariusz
    • Gość: Evita Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.polcan.pl 05.07.07, 08:06
      A sprawdziłaś ten hotel przed wyjazdem? Czytałaś opinie, choćby tutaj, na
      forum? To dużo daje i pomaga uniknąć takich rozczarowań. Z reguły Ci, którzy
      tak narzekają nie sprawdzają ofert, jadą prawie w ciemno, a potem mają
      pretensje...
      • Gość: aga Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:58
        Rok temu bylam z Wezyrem ,wszystko zgodnie z oferta,bylo super,hotel w Avsalar
        k/Alanyi.Tylko na wycieczki jezdzilam z Pacho tour (lokalnym biurem),bo bylo
        taniej niz w Wezyrze.
        • Gość: gosia Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.eranet.pl 05.07.07, 10:28
          Za niecały tydzień lecę do Turcji - wyjazd wykupiłam właśnie w Wezyrze. Zobaczę, czy faktycznie będzie
          tak strasznie. Jak na razie mam tylko zastrzeżenia co do skracania wczasów - wylatujemy w nocy i
          wracamy po południu, a znając życie, wszystko się jeszcze poprzesuwa na naszą niekorzyść. Jak wrócę,
          na pewno napiszę coś o tym biurze podróży.
          • Gość: KrzysioK Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.199.58.62.tesatnet.pl 05.07.07, 12:29
            Przy okazji, nie wiem czy ciebie też to dotyczy, ale loty Wezyra są juz
            przesunięte. Poczatkowo mialem leciec 11.07 o 23:40 i wracac ok. 17, a teraz
            jest wylot 10:50 i powrot 7:50 i miedzyladowanie w Katowicach - ja lece z/do
            Poznania)

Mi w sumie to pasuje, wole byc o normalnej porze w hotelu, a poranne wstawanie
            jakos przezyje.
            • Gość: KrzysioK Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.199.58.62.tesatnet.pl 05.07.07, 12:30
              Godziny wylotów Wezyra:
              www.wezyrholidays.pl/m_wyloty2.php
            • Gość: gosia Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.eranet.pl 06.07.07, 14:57
              Też lecę 11 lipca ale z Warszawy. We wtorek, tzn. dzień przed wylotem mają nam dokładnie podać
              godziny.
    • Gość: zadowolony Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:31
      Wróciłem w środę,wszysko ok.tzn.hotel wg opisu a nawet więcej (linda 4* k/side)
      samolot punktualnie lot z Krakowa coż więcej chcieć.
      Biuro Wezyr.
    • haganna Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 08.07.07, 01:10
      Ja również przestrzegam przed tym biurem.
      Wiem, co piszę, bo sama pracowałam przez kilka lat w branży turystycznej (m.in.
      jako rezydent) a parę dni temu wróciłam z położonego niedaleko Side Xanthe
      Resort. Jechaliśmy w dwie rodziny i zapłaciliśmy 27 tys. PLN - czyli więcej niż
      wynosi kapitał zakładowy Wezyra !!!
      Jakie mam zastrzażenia:
      1. Termin wylotu - każda osoba w biurze podawała inną godzinę powrotu.
      Ostatecznie okazało się, że wylatujemy do Polski o 4 rano, w związku z tym
      musimy opuścić hotel krótko po 24.00 dnia poprzedniego.
      Rozmawialiśmy o tym z rezydentką, która zapewniała nas, że ze względu na to, iż
      jesteśmy większą grupą z piątką małych dzieci dostaniemy indywidualny transport
      na lotnisko. Ostatecznie o 19.30 w dniu transferu na lotnisko i po wielu
      telefonach do rezydatki, szefowej rezydentki i biura w Warszawie okazało się,
      że podstawienie busa jest możliwe, ale musimy za niego zapłacić 160 USD. Jest
      to o tyle skandaliczne, że zwykły bus-taksówka na lotnisko (identyczny
      standard) kosztuje 60 USD!!! Próbowano wydębić od nas oświadczenie, że zrzekamy
      się prawa do transferu na lotnisko!
      2. Rezydentki sprzedające wycieczki przekazują nieprawdziwe i nierzetelne
      informacje, np. że do łaźni tureckiej mogą pojechać również dzieci. My nie
      daliśmy się na to nabrać, ale inni turyści owszem tak (sauna i masaże nie
      nadają się dla dzieci, nie było dla nich żadnej opieki i powrót o północy też
      nie był porą odpowiednią); zakupy w "galerii" okazały się być wycieczką na tani
      bazarek, z którego procent od obrotu zarabia biuro (lub rezydent).
      Generalnie rezydenci obarczali "winą" siebie nawzajem, panowała ogólna
      dezinformacja.
      3. Mąż miał wypadek i wymagał krótkiej jednodniowej hospitalizacji.
      Ze strony Wezyra nie otrzymaliśmy ŻADNEJ pomocy. Gdyby nie moje doświadczenie w
      tej kwestii (wszakże miałam do czynienia z takimi przypadkami w mojej pracy)
      stan zdrowia mojego męża uległby poważnemu pogorszeniu. Wymagana była
      natychmiastowa pomoc lekarska i szybkie podanie szczepionek i antybiotyku.
      Rezydentka - po fakcie - wyraziła zdziwienie, że klinika w której znalazł się
      mąż zaakceptowała ubezpieczenie(!?!) i że - ze względu na to, że nie
      zadzwoniliśmy do niej przed wezwaniem pogotowia (zrobiliśmy to tuż po wezwaniu
      karetki) - ona nie będzie zajmować się tą sprawą.
      Na Boga, zwykła ludzka PRZYZWOITOŚĆ nakazuje przynajmniej zadzwonić i zapytać o
      stan zdrowia po wypadku!!!
      4. Dostaliśmy pokoje kategorię niższą od tej, którą wykupiliśmy. Na zwróconą
      uwagę usłyszeliśmy, że cena za te "lepsze" i te "gorsze" jest taka sama!?!?!

Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to mogę dopisać.
      Myślę jednak, że te cztery punkty wystarczająco mogą zniechęcić do
      jakiegokolwiek wyjazdu z tym biurem.
      Generalnie liczy się zysk, ściągnięcie kasy z turystów zarówno podczas wyjazdu,
      jak i wycieczek wykupionych na miejscu.
      Profesjonalizm rezydentów i pań pracujących w biurze w Polsce pozostawia wiele
      do życzenia.
      My czujemy się zwyczajnie oszukani.
      • janan2 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 08.07.07, 10:24
        Dziwne to biuro.Firma krzak,podwykonawca dla Odeonu który jako konsorcjum
        większościowe dyktuje warunki.Wezyr nic jako podwykonawca nie zrobi bez wiedzy
        Odeonu firmy tureckiej dotowanej.Co najwyżej po obłupieniu turystów zatrudnia
        coraz więcej niedorobionych pociotków jako rezydentów lub prezesów od spraw
        niepotrzebnych.dlatego jakość usług jest taka jaka jest,czyli do D...To chyba
        już nie długo bo te niepotrzebne prezesy mają poronione pomysły aby się wykazać
        nadzwyczajną głupotą.Wymalowali np. autobusy w reklamy tak jak podmiejskie.Nic
        nie widać w trakcie podróży na wycieczkach.Przegrywają już z tego powodu z
        lokalnymi biurami.Ale to zasługuje na Nobla w branży turystycznej.Takie sobie
        zrobić sepuku?To nawet najgorsza konkurencja coś takiego by nie
        wymyśliła.Wychodzi na to że jednak te prezie-pociotki tak się wykazali
        nadzwyczajną głupotą.Tylko czemu za to ma w efekcie płacić klient.
        • grazynawec Re: Turcja z Wezyrem 08.07.07, 21:54
          Ja bylam na 2 tygodniowych wakacjach od 15 wrzesnia 2006 z Wezzyrem...po
          przylocie czekaly juz autokary z rezydentkami(rózne biura, natomaist akurat to
          wyzej wspomniane mialo do dyspozycji az 3 autokary + po jednej
          rezydentce...wakacje spedzilam w CLUB FLIPPER w Yalikavak, na zdjeciach wyglada
          poprostu bajecznie...(sprawdzcie sobie)Po przyjezdzie rezydentka zaprowadzila
          Nas do recepcji, wytlumaczyla co i jak, z porozumiewaniem sie nie mielismy
          problemu gdyz akurat byl na zmianie chlopak który umial angielski:))
          Jezeli chodzi o pokoje hmmm, mój w sumie byl Ok, mialam super wypasiona
          laziekne, natomiast moi znajomi juz nie...stare, niedomyte z lekką pleśnia....
          Akurat natrafilimy na koncówke sezonu wiec sniadanie w pierwsze dni wygladalo
          jak wielka jadlodajnia z turkami...wszedzie glosno, brudno, i wybrakowane
          jedzenie:((pozniej to juz bylo spoko:))
          Ogólnie hotel polozony jest w super miejscu, bardzo duzo roslinnosci,basenów,
          blisko morza...problem w tym ze hotel nie byl dawno remontowany i duzo mu
          brakowalo do elegancji i swiezosci!!!!!!!!!
          Jezeli chodzi o rezydentki....widzialam je ze 2 razy w czasie pobytu,
          wycieczki proponowaly(bardzo drogie), mysmy skorzystali z biiura lokalnego
          (bardzo dobry wybór)
          to co mi sie nie podobalo to dzien wyjazdu!!!!otóz pokoje musielismy opuscic
          juz do 10, pozniej bylo czekanie i czekanie....na autobus.. jak on juz dotarl
          to okazalo sie ze musimy po drodze zabrac jeszcze kogos, i tak jezdzilismy
          sobie zabierajac kolegów z ODEONA w kazdej czesci Bodrum....trwalo to 1,5
          godziny...lot mielismy miec ok 15... jednak po przyjezdzie na lotnisko
          zobaczylismy 19:45...widzac nasze miny, rezydentka która ma znajomosci na
          lotnisku, dogadala sie z ludzmi i zmienili na 15....wiedzac ze to jest tylko
          tak na zmylke!!!aby ludzie sie nie denerwowali....(wszyscy ludzie to widzieli)
          Ludzią chamsko odpowiadaly ze ich to nie obchodzi ze lot jest pozno, ze rodzina
          czeka itd...wręcz darly sie na ludzi-skanadal...
          w pierwszej kolejsnoci poszlismy do informacji, a tam nam powiedzieli ze nasz
          samolot odlecial-hehehe...
          potem co sie okazalo, mielismy na plycie lotniska do dyspozycji czarter o godz
          15 ale... z cateringiem na pokladzie(za co nie mielismy zaplacone) i nie
          moglismy poleciec... o 19:00.. okazalo sie ze nie ma innego wyboru i
          polecielismy tym który stal i czekal na Nas,
          Uważam ze to bylo nie Fair...
          • Gość: Gosia Re: Turcja z Wezyrem IP: *.eranet.pl 09.07.07, 16:24
            Gdy czytam takie posty, zaczynam żałować, że Wezyra wybraliśmy. Ale może w naszym przypadku nie
            będzie tak źle... Już za dwa dni lecimy ;) Strasznie ciekawa jestem, jak będzie.
      • Gość: geographic Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:27
        Szanowni Panstwo prosze o wiecej obiektywizmu. W czesci wypowiedzi maja Panstwo
        racje ale czesc jest przesadzona. Rezydenci w Wezyrze maja blokade na rozmowy
        wychodzace poza biuro, niestety. Rezydenci rowniez nie sa tym faktem pocieszeni
        poniewaz wykonujac jakiekolwiek rozmowy sa co do sekundy rozliczani z biurem .
        Dlatego nie ma fizycznej mozliwosci aby zapytac sie jak sie ma Pani maz po
        chorobie. jedyne co mozna zrobic to zadzwonic do PAnstwa z budki telefonicznej
        badz tez napisac smsa ze swojego prywatnego polskiego telefonu za co rowniez
        rezydent placi sam.
        Wszystkie ceny wycieczek i cena indywidualnego transferu jest z gory ustalona
        przez biuro. Rezydent jest tylko posrednikiem do udzielania informacji i nie ma
        takiej mocy by sam decydowac o czymkolwiek. To rowniez przyprawia rezydentow o
        zawrot glowy, bo sami nie moga postawic kropki nad i w sprawach czesto
        oczywistych. Zwykle jest tak, ze pod jedna osobe (rezydenta) podlegaja setki
        turystow i niemozliwym byloby zadzwonic do kazdego z zapytaniem jak sie ma,
        choc i czesto by sie chcialo dowiedziec jak przebiegaja wakacje. Jesli Panstwo
        zaplacili za wczasy 27tys zlotych to mogli Panstwo sobie wykupic indywidualnego
        rezydenta.
        Jesli chodzi o wypadki na wakacjach, to rezydenci jak i turysci sa informowani
        o numerze telefonu do SIGNAL IDIUNA, ubezbieczyciela, gdzie turysci maja
        bezplatna opieke w czasie wakacji. Najczesniej bywa tak, ze inne kliniki i
        lekarze pobieraja oplaty za pomoc i leczenie. TA informacje powinni takze
        PAnstwo otrzymac na spotkaniu informacyjnym w hotelu. O ile mi wiadomo to w
        hotelu Xanthe na tablicy informacyjnej rowniez jest ten numer.
        Co do bledow rezydentow i naciagania na wycieczki zgodze sie na tyle, na ile
        znam osoby ktore tak robia. Mam na mysli jedna rezydentke Ewe z rejonu Side,
        ktora wlasnie namawia rodziny do wykupywania wycieczek rowniez dla maluskich
        dzieci. Wlasnie do lazni tureckiej, gdzie rzeczywiscie pobyt dla nich moze byc
        meczacy. Pani Ewa sprzedaje rowniez jeep safari dla tzw infantow. Jesli Panstwo
        podslyszeli wymiane zdan miedzy rezydentami i turystami to nie koniecznie jest
        to dezorganizacja, a chec zareagowania na tego typu sytuacje. To chyba swiadczy
        o tym ze nie wszyscy sa tacy jak rezydentka Ewa i zalezy jednak rezydentom na
        tym, zeby takie bledy eliminowac, bo tez nie sa z tego usatysfakcjonowani.
        Jesli chodzi o wyjazd na zakupy, to z calym szacunkiem ale nie jest to zaden
        bazar! Mozna jedynie ponarzekac na galerie z tekstyliami. Rzeczywiscie procent
        od zakupow otrzymuje biuro, to fakt.
        Co do pokojow o innym standardzie to taki fakt trzeba zglosic do biura od razu,
        a nie na koncu pobytu. W biurze w Alanyi taka sytuacja musi byc odnotowana
        przez guest relation, inaczej nikt nie wie o zaistnialym przypadku. Przeciez
        hotel nei zadzwoni do biura z ta informacja. Jesli nikt sie nie skarzy to jest
        to rownoznaczne z tym ze pokoj jest ok.
        z powazaniem.
        • Gość: magda Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 88.248.3.* 12.07.07, 20:36
          to co piszesz o pracy rezydeta to prawda jedna mnıe tylko rzecz zastanawia
          jesli juz pisac prawde to rezydeci z side juz nie pracujacy (iwonai przemek)
          tez mieli za uszami (pisze obiektywnie, nie jestem ewa)!!! mozna pomagac
          opiniami ale jak cos mieliscie do kogos to trzeba bylo porozmawiac w prost...!!!
          • Gość: geographic Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:18
            A Ty to niby rezydentka czy "rezydetka" jestes? Moze spotkamy sie i
            porozmawiamy "w prost" bo z pisownia to lipa jakas:))) Lepiej nie komentuj
            wiecej, bo wstyd nam rezydentom Wezyra przynosisz swoim poziomem wiedzy jezyka
            ojczystego. Kto Cie zatrudnil? Schowaj sie.
            • janan2 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 13.07.07, 22:38
              Trzy lata pod rząd byłem z Wezyrem i mimo cierpkich uwag po ostatnim pobycie w
              stosunku do jednej z rezydentek oraz zamalowanych w reklamy szyb w autobusach w
              zasadzie do pobytu nie mam zastrzeżeń.Tak że negatywne opinie do pobytu są
              przesadzone.Każdy ma to za co praktycznie zapłacił.Nie dotyczy to jednak
              wycieczek,tam rezydentki szczególnie te starsze stażem zaczynają tylko
              odfajkowywać imprezy,choć nie wszystkie.Organizacja wyjazdów i pobytów też
              szwankuje bo Wezyr to jednak tylko podwykonawca Odeona.Nie wszystko od niego
              zależy a jeszcze mniej od rezydentek.W sumie jednak jak tam pojadę to z
              Wezyrem.Są jednak wiodący na tym rynku i mają największe doświadczenie.
              • Gość: x-y Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 88.232.115.* 24.07.07, 14:41
                a pan to juz wytrzezwial panie Janan? chyba jeszcze nie !
              • Gość: sndi Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 22:59
                mam pytanie, o jakich reklamach i zamalowanych auytobusach mowicie,
                bardzo mnie to zastanawia, bo ja sie z tym nie spotkalam na miejscu
                hmm....
      • Gość: magda Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 88.248.3.* 12.07.07, 20:14
        no coz latwo jest krytykowac a tak naprawde to szkoda, ze rezydenci nie moga
        skladac reklamacji na turystow!!! nikt pani nie obiecyway bezplatnego
        transferu indywıdualnego. przykro mi ale za dodatkowe uslugi placi sie
        dodatkowoi zastanowmy sie czy my polacy tak naprawde umiemy odpoczywac... bo ja
        twierdze, ze nie!!!
      • Gość: szeli Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 88.231.90.* 16.07.07, 19:39
        taka madra rezydentka z takim doswiadczeniem w zawodzie i wybrala wezyra bez
        sprawdzania opinii =PP trzeba bylo jechac ze swoim biurem, chociaz skoro tam sie
        zbiera tyle doswiadczen odnosnie udzielania pomocy po wypadkach to... moze nas
        ostrzezesz przed tym biurem takze =DD
    • Gość: prl Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:36
      Miałem wykupiony wyjazd, ale Wezyr wyciął niezły numer! Na 3 dni przed wyjazdem
      wycofał hotel w ktorym mialem byc!!! OK, bo to z powodu niskiej jakości usług w
      tym hotelu, bo Wezyr dba o swoich klientów. Tylko dalej mniej ciekawie. Wybór
      dali prosty - albo bierzemy co zostało z ofert (2 a w zasadzie 1 oferta)
      albo "bezkosztowo" (sic!) możemy wycofac się z umowy. Ciekawe czy działa to w
      obydwie strony?
      • Gość: gosia Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.eranet.pl 09.07.07, 18:43
        A co to był za hotel, który wycofali?
        • Gość: prl Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:27
          happy dreams beach hotel
          • Gość: magda Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 88.248.3.* 12.07.07, 20:23
            i ciesz sie!!!! szanowni goscie nie przyjezdzajcie za zadne pieniadze do clubu
            sunny beach!!! i happy dreams!!!
    • gonia1502 Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 12.07.07, 15:52
      Myślę że każdy w swych wypowiedziach ma jakąś rację ja generalnie !!! jestem
      zadowolona z każdego pobytu organizowanego przez wezyr Tylko no własnie tylko
      to jedno za każdym razem jak jesten na miejscu jest zmiana wylotu na godzinę
      albo 1:30 albo 3:00 w nocy więc automatycznie mam dzień w plecy a w tym roku
      niepopisali się gdyż dwa razy zmienili wylot z 15:00 na 21:45 gdzie byłam w
      nocy w hotel ne 6-06-2007 tylko 7-06-2007 a powrót nie o 19:00 wylot jak dobrze
      pamietam 20-06-2007 tylko o 3:30 przyjechali po mnie ale żeby było ciekawiej to
      jeszcze w autokarze po drodze na lotnisko dowiedziałam sie że nie lecimy do
      warszawy tylko najpierw do poznania i tam czekamy 1 godzine w samolocie na
      turystów którzy potem lecą do Turcji przez warszawe troszke za dużo zamieszania
      myśle że ktoś strasznie jest niezorganizowany ostatni w wezyrze Pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:21
        Widzę, że byłyśmy w tym samym czasie w Turcji (ja w Marmaris a Ty?). I też
        miałam przyjemność wracać przez Poznań niestety.
        • Gość: ania w. Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.07, 09:51
          Ja z Jettouristic koczowałam 8 godzin na lotnisku w Marmaris (tydzień leżałam
          chora po przyjeżdzie - załatwiłam się klimą (róznica temperatur na dworze 50
          stopni na lotnisku z 25 stopni)- jak się nie ma szczęścia to trzeba mieć
          pretensje do siebie (niestety) - 5 razy wszystko było ok tym razem miałam
          pecha,gorzej jak za pierwszym razem ma się przygody
          • Gość: ania w. Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.07, 09:59
            Zapomniałam napisać- jeżdżę zawsze na lasta (najtaniej)- tym sposobem
            wkalkulowuję sobie różne niedogodności - życzę wszystkim szczęścia i powodów do
            zadowolenia z urlopu
          • abiturek Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 16.07.07, 20:02
            Do ani w. Aniu, wybacz, ale piszesz bzdury, że koczowałaś 8 godzin na lotnisku
            (?) w Marmaris. W Marmaris nie ma lotniska i każdy kto był w Marmaris albo się
            tam wybiera o tym wie - lotnisko jest w Dalamanie. I właśnie z Dalamanu
            dojeżdża się do wielu miejscowości w Turcji Egejskiej: do Marmaris, Icmeler,
            Fethije, Oludeniz, itp. Więc Aniu, nie opowiadaj ludziom bajek po to tylko żeby
            skrytykować biuro podróży,które nie jest temu winne , że samolot ma opóźnienie -
            to jest wina przewoźnika a nie biura podróży. W Marmaris byłam już trzeci raz,
            więc wiem dobrze.
    • Gość: aga Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:41
      Albo miałaś pecha albo ja szczęscie. Byłam z wezyrem w side hotel tanyeli od 17
      czerwca do 1 lipca i jestem zadowolona. rezydentka ewa pomogła zmienić nam
      pokój (rewelacyjnie sprzedaje wszystkie wycieczki, chyba ma dużą premię za
      sprzedaż),bez problemów mogliśmy się do niej dodzwonić a jeśli była zmiana
      godzin wycieczek to dostawaliśmy fax pod drzwi pokoju. na wycieczkach też nie
      było problemów z kompetencją rezydentów a ogólnie "obsługiwało" nas ok.5
      różnych osób( na każdym wyjedzie kto inny). Jedyną rzeczą do której można się
      przyczepić to nocleg w beznadziejnym hotelu laruj polat thermal podczas
      wycieczki do pamukkale. hotel miał podobno 5* a wyglądał na 2*. na szczęście to
      tylko 1 noc a my byliśmy zmęczeni. ale i tak znajomym śmiało mogę polecić
      wezyra. więcej optymizmu. jedziemy odpoczywać a nie narzekać.
      • haganna Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 15.07.07, 22:06
        Chyba jednak miałaś wyjątkowe szczęście ;).
        To o dużej premii za sprzedaż (nazywa się to prowizja) to trafne spostrzeżenie.
    • Gość: ola Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 21:05
      ja bylam 2 razy z wezyrem i wszystko bylo ok. co prawda bylismy 2 razy w 3* i za
      pierwszym razem był lepszy standard ( a polecila nam mila pani z biura w lodzi
      bo wybralismy inny a ten fajny byl o 100 zl drozszy), potem gorzej (np.
      plastikowe kubki do piwa), ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, to tylko
      tydzien lub dwa, a duzo zalezy od ilosci tych kubkow :)
      • Gość: aaa Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: 195.205.202.* 13.07.07, 21:42
        W Turcji 3* to psia buda i należy się z tym liczyć.A zadaniem miłych pań jest
        polecać różne rzeczy byle klient kupił.
        • Gość: ola Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 21:49
          ale własnie ta miła pani zaproponowala nam doplacenie 100 zl i wybor innego
          hotelu niz ten ktory na podstawie oferty w internecie znalezlismy - i oplacalo
          sie bardzo. to bylo na jej korzysc, ale na nasza tez. a teraz ten hotel jest 4*
          a my wrocilismy zdecydowanie zadowoleni i wdzieczni tej milej pani. w tamtym
          roku w tym samym biurze jej nie bylo i trafilismy gorzej bo nikt inny nie
          potrafil nam doradzic.
          • Gość: Anakin Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.icpnet.pl 13.07.07, 22:18
            Ja tam wiem jedno rezydenci jacy sa tacy sa porostu oni tez maja doscyc czasami
            nocnego jezdzenia po lotniskach wstawania rano na spotkania z ludzmi kotrzy
            maja fochy bo woda jest zaslona w morzu albo na sniadanie nie bylo mleka 0.5%
            bo cos takiego slyszalem a samoloty wazne ze sprawne jak sie poczeka to trudno
            wazne zeby wyladowac nikt nie zwraca uwage ze np W-wa nasz najwiekszy port
            miedzynarodowy zapewnia nam takie opoznienia przeciez tam tyle chack in jest ze
            szok a to sa samoloty kotre ciagle sa w ruchy
            Hotele kazdy to wie ze 3 wiazdki u nas niesa rowne ich 3 gwiazdka
            A tak naprawde ludzie nie wazne czy lecisz z TUI Itaki Scan czy Wezyra to od
            ciebie zalezy jak sie bedizesz bawil/bawila a o zabawe chodzina wakacjach no
            chyba ze sie myle w koncu jestem malym biednym zuczkiem :D no a moze jednak o
            pokoj z widokiem namorze hhhmmm

• Gość: stokrotka Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:27
              W sumie to bylo ok, tylko dwie panie rezydentki dosc podejrzane. Jedna zionela
              alkoholem, taka starsza grubsza z ktora mielismy wyjazd na zakupy . Druga
              natomiast pani Katarzyna z ktora mielismy spotkanie w hotelu wygladala na
              narkomanke... albo po prostu zmeczona zyciem.
              • bastek.n Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 14.07.07, 00:20
                Witam!
                Był ktoś w hotelu Adler (Marmaris, all inclusive) wylot mamy 18/07/07 był ktoś
                w tym hotelu?? Jeśli tak proszę o opinie???
            • haganna Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! 15.07.07, 22:04
              No sorry, ale taką mają ci "biedni" rezydenci pracę, że muszą się rano, albo
              wieczorem na lotnisko pofatygować.
              Jakoś fochów o wodę w morzu i wyżywienie nie zauważyłam.
              Jak się poczeka na samolot to trudno? Anakin, szary człowieczku. Taki jesteś
              naiwny? Przecież lot o świcie albo w nocy jest po to, żeby zminimalizować
              koszty (przewoźnik płaci przecież za obsługę lotu).
              TUI a Scan to tak jak mercedes a polonez. Subtelna różnica, której nie
              dostrzegasz.
              Sorry, ale nie o czas zabawy chodzi, tylko o to, czy w razie problemów biuro i
              przewoźnik staną na wysokości zadania i nie będą żerować na czyjejś niewiedzy,
              nieznajomości języka, czy naiwności właśnie.
            • Gość: dorota Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 12.08.07, 13:51
              piszecie o zmiana odlotow, i traceniu na tym jednego dnia - jak jest w takim
              przypadku ze zwrotem pieniedzy?
              Ja lece 22.08 do Alanyi z Wezyrem, wylot cos kolo 23 z Balic.
    • Gość: eser A ja jestem zadowolony IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 10:15
      Kilka dni temu wróciłem z Bitez(Bodrum). Za 1300 - zł Hotel 3*+,
      HB,klimatyzacja, świetne jedzenie, pokój nie był wprawdzie z widokiem na morze -
      ale nie przyjechałem po to by siedzieć w hotelu. Rezydentki - różne. Jeśli
      chodzi o narzekania na loty - to trzeba mieć pretensję raczej do przewoźników a
      nie do biur podróży.
      Nie słuchajcie malkontentów
      • Gość: rt Re: A ja jestem zadowolony IP: 156.17.38.* 30.07.07, 09:02
        Rok temu byłem z Wezyrem w hotelu Astor Beach i w tym roku tez jadę z nimi do
        tego samego hotelu. Jesli zaś chodzi o narzekanie, to jechalismy na wycieczke
        autobusem, który niestety się zepsuł. wypowiedzi niektórych uczestników
        wycieczki, ich krytyka i postawa były conajmnije "chamskie". Wpadki się
        zdarzają i nie wszystko zalezy od rezydenta i organizatora. Jeśli chodzi o
        rezydentke to była ok i zaangazowana w pomoc, choć czekaliśmy na drodze na
        autobus zastępczy w nocy i faktycznie ona nic nie mogła zrobić, zas narzekanie
        to nasza polska specjalność. Juz nie mogę się doczekać wyjazdu z Wezyrem,
        którego całkiem celowo wybrałem gdyż były to udane wakacje.
        faktycznie oni liczą wczasy od dnia stawienia się na lotnisku do dnia
        wyladowania w Polsce. To jest trochę denerwujące, doba hotelowa powinna być
        skorelowana z wyjazdami, a nie aby czekac na ławce pół dnia na wyjazd z hotelu,
        ale pewnie to jest jakas wewnętrzna zasada hoteli w Turcji, tak na marginesie
        godzina opuszczenia pokoju nie była rygorystyczne przestrzegana.
        • Gość: ol Re: A ja jestem zadowolony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:55
          prosze o doczytanie paru rzeczy rt ...

na calym swiecie tak jest, ze dobva hotelowa zaczyna sie od 12, i
          tez czasami od 14-ale rzadziej.

i tak smao sie ma do imprezy turystycznej, wczasy zaczynaja sie od
          momentu wejscia do samolotu w polsce, az do momentu kiedy z niego
          wysiadziesz w polsce.

pozdrawiam
    • Gość: josiam Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:13
      Rezydenci biura Wezyr to totalna porażka. Jedno jest pewne - na ich pomoc nie
      ma co liczyć. Podczas przelotu zaginął nam bagaż - pomijam fakt, że formalności
      na lotnisku musieliśmy załatwić sami (spisanie protokołu - ciekawa jestem jak
      załatwiają to ludzie którzy nie znają angielskiego???), przez tydzień
      przedstawialiśmy swoją sprawę rezydentom pojawiającym się w hotelu. Każdy
      zapisywał sobie coś na kartce, współczująco patrzył i ... to wszystko. A już
      szczyt osiągnęła pani rezydentka, która z aroganckim uśmiechem poinformowała
      nas, że nasza sprawa nie jest dla niej istotna. Na moje pytanie co jest dla
      niej istotne nie umiała odpowiedzieć. Nie jestem osobą szukającą dziury w
      całym. Nie przeszkadzało mi to, że rezydent prowadzący transfer do hotelu podał
      wyłącznie informację o obowiązującej w Turcji walucie i poprosił o
      przestawienie zegarków, przez prawie 2 godziny podróży rozmawiał przez telefon.
      Ja rozumiem - bagaż gdzieś krąży po świecie ale od rezydentów wymagałam jedynie
      KULTURALNEGO poinformowania co mam dalej zrobić. Zupełny brak profesjonalizmu.
      Jestem bardzo rozczarowana.
      • Gość: colin Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 10:48
        To sam jest z Itaką rezydenci (tzw) mają wszystko w du.ie ale my przecierz za
        to płacimy oni są dla nas a nie my dla nich .
        • Gość: Dorota Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 12.08.07, 13:54
          Piszecie o stracie jednego dnia w zwiazku ze zmiana godzin odlotow - jak jest w
          takim
          przypadku ze zwrotem pieniedzy?
          Ja lece 22.08 do Alanyi z Wezyrem, wylot cos kolo 23 z Balic.
          • Gość: Robert Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.chello.pl 06.10.07, 15:44
            Wielu niezadowolonych. Niemal wszyscy słusznie. Uchybienia biur poważne. Kto z
            was upomniał się o swoje w BP, potem, gdy to nie dało pożądanego rezultatu w
            sądzie? Tylko nie piszcie, że to nic nie da, że w tym kraju się nie da. Chyba,
            że przeszliście całą tę drogę.
            • Gość: turek Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 20:36
              chyba powinnam sie tylko cieszyc ze na pierwsza wieksza wycieczke
              wybralam Rainbow Tours! bede chwalic wszedzie bo naprawde nie mam
              zadnych zastrzezen! przewodniczka swietna, rezydent super,
              objazdowka zorganizowana jak w zegarku plus kilka dodatkowych
              atrakcji poza programem, a moze po prostu byla taka grupa ktora na
              nic nie narzekala, bo jak mowila nam przewodniczka to tez sie
              zdarzalo ze ludziom cos nie pasowalo! nie ma co sie dziwic ze hotele
              w ktorych nocuje sie 1-2 noce w czasie objazdu nie sa 5* jakosci,
              ale zajezdza sie do nich wieczorem, wyjezdza z samego rana! nam
              babka w biurze polecila 3* hotel na pobyt bo byl w centrum alanyi i
              faktycznie byl swietnie polozony czysty, przy samej plazy po prostu
              bajka!wiec ogolnie do turcji polecam rainbow:)
    • Gość: Eliza Re: Turcja z Wezyrem przestrzegam!! porażka !! IP: *.swietojanska.net.pl 12.10.07, 14:25

Zapewne wielu z Was ma prawo do rozgoryczenia po niespełniających oczekiwań
      wakacjach.. W końcu człowiek nieraz cały rok odkłada ciężko zarobione złotówki,
      aby choć przez 7 dni poczuć się jak w raju :-)
      Ale bądźmy realistami, nie można za wszystko winić Organizatorów / w tym
      przypadku Wezyra/, rezydentów, hotelarzy czy biur podróży...

Wiele zależy od nas samych...Wszyscy pamiętają o zabraniu olejków do opalania a
      zapominają o dobrym humorze, o wyrozumiałości i wzajemnej życzliwości.. Czasami
      też wystarczy jedynie zajrzeć do warunków uczestnictwa, co niestety mało z nas robi.
      Jakby tak wszystko do kupy zebrać byłoby wszystkim o wiele łatwiej i zamiast się
      denerwować i obwiniać Wezyr za wszystko czytalibyśmy teraz o pięknych
      wspomnieniach, dzięki którym może choć trochę zrobiłoby się cieplej w te zimne
      deszczowe dni...

I nie są to puste słowa... bo przecież narzekając na monotonne śniadania, można
      byłoby zastanowić się czy w naszych domach mamy tyle do wyboru?? Parówki, jajka
      na różne możliwe sposoby, naleśniki, sałatki, płatki itp. Wątpię...

A że jak ktoś napisał piwo podają w plastikowych kubkach? Byłam w Turcji
      kilkakrotnie i począwszy od 3+ a na 5* skończywszy w każdej restauracji podawano
      piwo w szklankach, no chyba, że w barach przy basenie...Ale dlaczego tak jest to
      akurat powinno być oczywiste dla wszystkich...

Co do pracy rezydentów Wezyra, nie mam żadnych zastrzeżeń..Oczywiście są lepsi i
      gorsi, jak w każdym zawodzie.
      Prawdą jest to, że niestety na wiele rzeczy wpływu nie mają. Mają za to prawo
      być zmęczeni..Każdy z nas bywa zmęczony.. A wielu z turystów swoimi
      "problemami" nie ułatwia im pracy...

Często podróżuje i wiem, że tymi problemami może być to, że pan w recepcji nie
      mówi po polsku,a może trzeba było wybrać sie na Mazury albo w Bieszczady, wtedy
      na pewno nie byłoby problemów z komunikacją?
      Albo sytuacja gdy turysta koniecznie żądał pokoju nad basenem a potem narzekał,
      że wieczorem jest głośno / przy basenie była dyskoteka na wolnym powietrzu do
      godz.24:00/ o czym został poinformowany wcześniej. Byłam świadkiem rozmowy na
      spotkaniu z rezydentem.

Ludzie, nie dajmy się zwariować!

Skoro z reguły dostajemy pokój zaraz po dotarciu do hotelu, nie oburzajmy się,
      że musimy go opuścić zgodnie z warunkami do ok. 12:00
      Zmiany godzin wylotu niestety zdarzają się często ale to tez nie wina Wezyra
      tylko przewoźnika. I nawet jeśli jest to kilkugodzinne opóźnienie to również
      zgodne z warunkami..Zdarza się, że wylot jest kilka godzin wcześniej a co za tym
      idzie o te kilka godzin przedłuża nam się pobyt na miejscu, ale wtedy zamiast
      sie cieszyć też jest źle bo ktoś jeszcze sobie zaplanował w tym dniu wizytę u
      ciotki...

Z jednej strony mało kto chce mieszkać przy lotnisku a z drugiej narzeka się na
      długie transfery..Przecież to logiczne, a jeśli dziwi Was, że po drodze "zalicza
      sie" inne hotele to zawsze można złapać taksówkę...Nie bądźmy taki egoistami.

Ktoś zauważył, że więcej jest osób piszących o tym co złe niż dobre i to
      prawda...Dlatego uważam, że nie należy bać się latać z Wezyrem na wakacje...
      Sama byłam z nimi w tym roku w hotelu Club Paradiso i było cudownie! Zaraz po
      przylocie czekały na nas trzy autokary i zaznaczam, że nie były zamalowane
      reklamami /ten wątek pojawiał się wielokrotnie/ a rezydentki były uśmiechnięte i
      bardzo sympatyczne..
      Szkoda tylko, że tak sympatyczny nie okazał się turysta, który w samolocie wypił
      połówkę z żoną i efekt był taki, że spędziliśmy dodatkowe 30 min w autokarze
      patrząc jak kierowca z rezydentką pomagają mu dojść do siebie po tym jak poczuł
      się delikatnie mówiąc źle...

Wracając do tematu, pokój dostaliśmy czysty, pięknie urządzony i z cudnym
      widokiem...A w łazience czekały na nas pachnące szlafroki...
      Obsługa była przemiła a szef restauracji każdego dnia pytał czy wszystko jest w
      porządku...Animacje były rewelacyjne a wycieczki z biura Jolcia & Adam's równie
      udane i godne polecenia. To nic, że czekaliśmy na jeep około 40 min dłużej niż
      ustalona godzina...To już nie wina Pani Joli czy Pana Adama, że turysta z innego
      hotelu jak się potem chwalił zaspał po suto zakrapianej nocy...

Można by tak mnożyć przykłady bez końca...choć to walka z wiatrakami, bo
      niezadowolonych ze wszystkiego osób się już nie zmieni.

I tak jak napisałam na początku, pewnie w wielu przypadkach krytyka jest
      uzasadniona to jednak trzeba pamiętać, że tysiące ludzi z całej Polski każdego
      roku lata z Wezyrem do Turcji więc po pierwsze na podstawie kilkunastu czy nawet
      kilkudziesięciu wypowiedzi na forum nie można oceniać całokształtu pracy Wezyra
      a po drugie przy takiej liczbie klientów wpadki zdarzają się każdemu...
      Tak jak np. pewnej znanej wszystkim fabryce wakacji, która uważana jest ogólnie
      w kraju i na świecie za gwarancję jakości, kiedy to jedna z wyżej postawionych
      osób w firmie na rozpaczliwe prośby o zmianę pokoju ze względu na karaluchy
      odpowiedziała, ŻE NIE MA CO SIĘ PRZEJMOWAĆ BO KARALUCHY NA MALCIE TO TAK JAK
      KOMARY W POLSCE....
      Pozostawię to już bez komentarza...

Pozdrowienia dla wszystkich a dla Wezyra podziękowania za kolejne udane wakacje!

Eliza
      • Gość: scared żadna porażka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 16:54
        Zgadzam sie z toba w wielu kwestiach!!

* ale czy np. gdy twoj pokoj nie bylby czysty i juz nic by sie nie
        dalo zrobic rezydentowi, aby zmienil ten pokoj, bo załóżmy ze byl
        szczyt sezonu i nie bylo wolnych pokoi - czy bylabys zla ?

* gdyby to np byla wycieczka wykupiona od rezydenta wezyra,a nie z
        biura ulicznego i autokar z pilotem spoznil by sie 40 minut, to czy
        wtedy -nie mialabys pretensji do pilota wezyra?

czasmai turysci wydzwaniaja do rezydentow jak autokar spozni sie 5
        minut, a na ich biletach jest wyraznie napisane ze dopuszczaja 10
        minutowe opoznienie. Nawet 15 minutowe czy 20 minutowe opoznienie
        nie powinno wywolywac agresji i paniki (ktos zaspi, ktos sie grzebie
        powoli, ktos musi dokonbczyc sniadanie, ktos zapomnial czegos - i
        tak zcas sie wydluza- ciezko to czasami dopracowac do perfekcji!)

raz bylam swiadkiem, gdy pewna pani turystka na transferze wylotowym
        nie umiala sobie poradzic z bagazami, wiec okropnie bez kultury
        zaczela oskarzac rezydentke ze ona jej w tym nie pomaga, i to byly
        okropne obelgi wspolczulam jej. Brawo dla pani!!

Albo to bezsensowne marudzenie, gdy na wycieczke jedzie sie zbyt
        dlugo. Tu pytanie: to po co ten ktos na ta wycieczke jedzie?
        Powinien jechac tam aby dotrzec do upragnionego celu, a nie wyżywac
        sie na pilocie z tego powodu, ze kierowca jedzie bardzo dluugo ...

Z tymi kubkami plastikowymi to przesada, przyjedzie ktos za
        niewielkie pieniadze na tygodzien na wczasy z last minute i narzeka,
        ze on tyle zaplacil i musi pic w takich kubkach, no i co z tego...
        ja nie widze problemu..
        ale tak to jest niektorzy polacy za granica na wczasach
        przeistaczaja sie w big boss-ów, no a co w koncu trzeba porzadzic
        odrywajac sie od szarej rzeczywistosci polskiej.

żałosne .....

a jezeli komus nie pasuje zbiorowy standardowy transfer lotnisko
        hotel, to niech sobie zaplaci za indywidualny VIP-owski, nie widze
        problemu!

tak czy inaczej, moim zdaniem: rezydent traktuje cie tak , jak ty
        traktujesz jego i jak sobie an to zasluzyles. Wiele osob nie zdaje
        sobie sprawy ile taki rezydent ma na glowie, to nie sa wakacje jak
        prawie kazdyn turysta sadzi... Chocby nawet zaspanie turysty na
        wycieczke - rezydent juz wie ze bedzie musial zgarniac obelgi od
        kazdych innych turystow ktorych bedzie zbaieral do autokaru, a
        turysta ktory zaspal nawet sie slowem nie odezwie zeby przeprosic.

A co do zawsze niezadowolonych turystow, jest ich mnostwo, zadna
        rzecz ich nie zadowoli, nawet gdyby rezydent na rzesach chodzil (ale
        gdy taki sie trafia, po paru podejsciach zyczliwosci- rezydent
        rezygnuje i stara sie jzu nie zwracac na niego uwagi) i b.dobrze.

mozna by sobie tak pisac i pisac.....

Ja równiez pozdrawiam rezydentów Wezyra- dajecie z siebie wszystko i
        oby tak dalej. Nie sluchajcie i nie przejmujcie sie, jezeli wasza
        praca nie jest doceniana, bo to przeciez nie wasza wina ;)

• Gość: Asia Re: żadna porażka !! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.11.07, 12:56
          Byłam w październiku w Turcji z Wezyrem wszytko bylo bardzo w
          porzadku :) serdecznie polecam biuro!

Tylko z polskimi turystami jak zawsze cos nie tak ;/ ehh narzekanie
          to nasza specjalność i już cały świat o tym wie.. porażka
          • Gość: alboalbo Re: żadna porażka !! IP: *.pkol.pl 08.11.07, 11:44
            Ja też byłam z Wezyrem w Turcjii (Bitez): 2 tyg, październik, 2200
            zł za osobę, all inclusive.
            Hotel był skromny, bo taki miał być wg info. Posiłki oparte gł. na
            warzywach, kaszach, roślinach strączkowych, ale b.smacznie
            przyrządzane i z pomysłem. Jesli ktoś jada mało mięso, to mógł być
            b. zadowolony.
            Ogólnie bez luksusów, ale przyzwoicie. Miła obsługa, a zwłaszcza
            barmani.Ogólnie pobyt bezstresowy leżaki bezpłatne wraz z materacami
            (na plaży i przy basenie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka