Dodaj do ulubionych

paragliding

IP: *.devs.futuro.pl 29.06.07, 00:47
interesuje mnie wycieczka paragliding, tylko troche sie obawiam, czy to na pewno jest bezpieczne? czy trzeba byc jakos specjalnie wysportowanym albo sprawnym zeby móc brać udział w takiej imprezie? czy trzeba sie jakos specjalnie przygotować?
aha, no i gdzie można najtaniej wykupic taką wycieczzkę, ale tak, zeby mieć pewność, ze bdzie to porzadnie zrobione?
proszę o informacje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: paragliding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:03
      W lipcu 2006 kupiliśmy w Oludeniz przy deptaku koło plaży w biurze Pegaz. Koszt
      60 euro. Żadnych specjalnych przygotowań. Lecisz z instruktorem i zachwycasz
      się widokami, o resztę niech się on martwi. Super wycieczka. Trochę się bałam,
      bo nie jestem ani 20-latką, ani 40-latką ale nie darowałabym sobie gdybym tego
      nie spróbowała. Coś pięknego!!! Biur oferujących takie loty jest w Oludeniz
      mnóstwo, ceny podobne, wspomnienia na długo. Możesz zamówić sobie film ze
      swojego lotu lub foto. Ceny dokładnie nie pamiętam ale nie było tanio. Mimo to
      warto. To wspomnienia do końca życia. Miłego lotu.
    • Gość: m. Re: paragliding IP: *.devs.futuro.pl 29.06.07, 17:17
      dziękuję Ela, już nie moge sie doczekac lotu:)
    • brcspr Re: paragliding 24.08.15, 17:05
      W Oludeniz na deptaku jest biuro podróży które prowadzi p. Wiesia - polecam - taniej niż u organizatora i jeszcze gratis - latanie bezpieczne i bardzo przyjemne - kilka zdjęć z Oludeniz: www.digitalphoto.pl/foto-blog/galeria/15-Wakacje_w_Turcji/276-Paralotnie_w_Turcji.php
    • Gość: yeyo Re: paragliding IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.15, 18:30
      W Rzymie papieża można sobie odpuścić, ale w Oludeniz nie skoczyć z Babadag to grzech śmiertelny. Oczywiście kupujemy na mieście, a nie od rezydenta i niech wam nie wmawiają, że jesteście lepiej ubezpieczeni itp itd. Bo to nieprawda. Najważniejsze to kwestia obuwia. Żadnych klapek itp. Najlepiej adidasy lub inne buty wiązane. Na górze parę metrów trzeba podbiec, a na dole lądujemy na stopach przecież. Jeżeli chodzi o to z kim. Każdy trzyma pewien standard, ale nie we wszystkich warunkach termiczno-pogodowych da się super bezpiecznie latać. Jedni odpuszczają inni próbują. Ja polecam Gravity wygląda na pełen profesjonalizm (z nimi skakałem), ale nie twierdzę, że pozostali są gorsi. Przed wyjazdem na górę podpisuje się zgodę. Ubezpieczenie jest w cenie. Lot jest kręcony przez pilota, filmu kupować nie musicie. Jeżeli ktoś ma problemy z błędnikiem lepiej uprzedzić przed lotem bo panowie potrafią dodać trochę adrenaliny w czasie lotu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka