Dodaj do ulubionych

wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajcie

02.08.07, 08:09
Wczoraj wróciłam z hotelu Grand Prestige z biura Itaka. Ponieważ przed
wyjazdem czytałam wiele negatywnych opinii miałam wiele obaw więc jezeli ktoś
chce sie uspokoić to proszę o pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:50
      Cześć, a jakie twoje wrażenia z tego hotelu? Bo my też wczoraj z niego
      wróciliśmy i wrażenia takie sobie, jedzenie super, okolica fajna ale ten brak
      klimy był morderczy......
      • kasiulekkoz Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc 02.08.07, 10:16
        Witam.
        Jak dla mnie wrażenia super. Wiadomo że zawsze sie można do czegoś przyczepić
        ale po co. Nie wiem dlaczego ale u mnie klima działał ok ostatnie 4 dni to
        nawet było w nocy zimno. Może zależało to też od piętra - ja mieszkałam na 1.
        Wiem też że była jakaś awaria ale ją szybko naprawili. Pozdrawiam
        • magda_plo Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc 13.08.07, 11:12
          mam kilka pytań,
          po pierwsze jak wrazenia z hotelu-czy naprawde jest taki obskurny.?.(jak piszą)
          , no i z tą obsługą-że taka ni jaka,
          jak z jedzeniem, my jedziemy z dwu latkiem i chciałabym zeby coś jednak było dla niego.....,
          aha czy plaża piaszczysta? czy można kupić pampersy? czy rzeczywiśce windy ciagle nie działają? czy jest miejsce na plaży? i na basenach?(czy zatłoczone i trzeba zajmować dnia wcześniejszego), czy mozna sie dogadać po angielsku? Jak Wyglądał pokój(czy duży?)?
          Mam nadzieje że nie zarzuciłam cię tymi pytaniami, czekam na odpowiedź i sugestie co mogło by się nam tam przydać.....
          • Gość: Ewa Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 18:31
            My mieliśmy pokój z widokiem na morze i basen, pokój był czysty i
            codziennie sprzątany. Nie było w nim nic pomalowanego farbą i
            łazienka też była ładna. Nie było żadnych zniszczonych mebli ani nic
            takiego. Co do klimy to prawda, że nie działa w żadnej restauracji i
            przy śniadaniu jest to trochę uciążliwe w środku lata. Natomiast
            kolacje jada się na dworzu i jest bardzo przyjemnie. W pokoju klima
            działała w ten sposób że ledwo ćmiła, ale w dzień było to
            odczuwalne, natomiast w nocy uchylaliśmy też trochę balkon dla
            przewiewu i dla mnie było ok. Zresztą jadąc z dzieckiem to lepiej
            nie przesadzać z klimatyzacją moim zdaniem.
            Hotel nie jest obskórny ale nie jest też pierwszej nowości. Z
            windami rzeczywiście jest problem w "godzinach szczytu", że tak
            powiem. Jak mieszka się na wyższym piętrze to jednak traci się
            trochę czasu na oczekiwanie na windę. Jeśli chodzi o jedzenie to
            dziecko na pewno znajdzie też coś dla siebie, bo jedzenia jest spory
            wybór i jest serwowane prawie cały czas. Plaża jest piaszczysta ale
            niestety zejście do morza kamieniste - dla dziecka nieodpowiednie do
            zabawy. Natomiast bardzo fajne są brodziki, szczególnie ten ze
            statkiem i zjeżdżalniami, bardzo fajny dla dzieci.
            Ogólnie hotel rzeczywiście nie zasługuje na 5* tylko na 4*, ale też
            nie można do tego tak podchodzić żeby ostrzegać innych przed nim.
            Jedynym poważnym mankamentem jest klima. Pokoje może są niektóre
            gorsze, ale ja na taki akurat nie trafiłam, ani żadna osoba z którą
            rozmawiałam podczas pobytu tam.
            Ważne żeby jechać i się dobrze bawić a nie czepiać się szczegółów i
            już zawczasu psuć sobie humor.
            Pozdrawiam
            • Gość: magda_plo Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc IP: *.inmat.pw.edu.pl 16.08.07, 09:38
              dzięki,
              grunt to optymistyczne nastawienienie-nie czytam juz więc więcej opinni na forum
              • Gość: 101 Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.08.07, 18:44
                Ja tez wczoraj wrocilam i bylo zaj.... :)
                Fajni ludzie z animacji, jedzenie ok, wszytsko super.Trafilismy na urodziny
                hotelu i wystawna kolacje,naprawde 1 klasa.
                Widzialam najezonych Polakow i pania,ktora miala taka mine,ze sie odechciewalo
                na nia patrzec:) Jak mozna byc takim nieszczesnikiem ;)
          • kasiulekkoz Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc 16.08.07, 20:27
            Witam serdecznie i przepraszam za wcześniejszy brak odpowiedzi. Odpowiem może
            według kolejności:
            - hotel jak dla mnie wcale nie był obskórny, hol super, restauracje tez, pokoje
            w sam raz,
            - obsługa bardzo miła, czysta, uśmiechnięta, w recepcji nie było też problemu z
            wyborem pokoju np. nie nad dyskoteką. Jeżeli jest taka możliwość radzę wybierać
            niższe piętra.,
            - plaża piaszczysto żwirkowa, niestety dość szybko jest głęboko, baseny super,
            - jedzenia bardzo dużo nie do przejedzenia, w zasadzie tylko między 5 a 7 rano
            nie ma możliwości jedzenia,
            - w samym hotelu chyba nie bylo pampersów natomiast tuż za wyjściem w stronę
            morza jest promenada, przy której są sklepiki, apteka - tam chyba były pieluchy,
            -windy zamaiast 2 (jak w katalogu) były 4 - czasem faktycznie trzeba było
            troszkę poczekać ale jak dla mnie ok,
            - można dogadać się bez problemu po angielsku,
            - miejsca przy basenach faktycznie trzeba zajmować rano, na plaży nie ma problemu,
            - pokoj około 16 - 20 metrów na oko.

Pozdrawiam i życze miłego wyjazdu. Mam możliwość przesłania zdjeć - mój e-mail
            kasiulekkoz@o2.pl
    • Gość: magda_plo Dzięki IP: *.inmat.pw.edu.pl 17.08.07, 10:01
    • Gość: lizet Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką - pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:47
      własnie wybieramy się z mężem do Grand Prestige.Też trochę się boję.Proszę o
      jakieś cenne uwagi?.9Czy są komary.Jak z klimatyzacją.
      • magda_plo Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką 22.08.07, 10:17
        a więc z tego co ja wiem, to wiem ze komary są, a z klimatyzacją-poczytaj wyzej
        • ag-ha Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką 22.08.07, 11:21
          WItam
          komary? w Side?
          Wróciłam 16.08 i nie widziałam ani jednego komara :) Nie przydał mi
          sie killer do gniazdka. Polecam zabrać. Oby się nie przydał. Ale
          może komary są w Grand Prestige. W Kervanie ich nie było :)
          Miłego wypoczynku.
          • Gość: 101 Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.08.07, 16:47
            Bylam od 1 do 15 sierpnia,zadnych komarow nie bylo.!!!!
            Zdarzaly sie male jaszczurki przy basenie :)))))
            • magda_plo Re: wróciłam Grand Prestige Side z Itaką 17.09.07, 11:29
              były komary, i żarły nas jak się patrzy, czy to na kolacji czy też w hotelu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka