Dodaj do ulubionych

Toalety publiczne

02.08.07, 11:47
Może ktoś wie jak wygląda sprawa z dostępem do publicznych toalet w Turcji?
Mam tu na myśli pobyt na plaży lub na wycieczkach objazdowych.
Obserwuj wątek
    • js771 Re: Toalety publiczne 03.08.07, 22:06
      Naprawdę nikt nigdy nie korzystał czy po prostu nie ma czegoś takiego jak
      toaleta publiczna w Turcji?
      • Gość: ania w. Re: Toalety publiczne IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.07, 23:52
        parę lat temu miałam przyjemność zwiedzic wiele toalet w drodze do Kapadocji
        (zapalenie pęcherza) ,,najlepsza,, jest w Konii tuż obok meczetu Mewlany -
        polecam przeżycie niezapomniane- wjazd chyba zapłaciłam 0,2 euro (nie wiem ile
        żądali ale ja placiłam wszyskimi drobnymi jakie miałam, po drodze na stacjach
        benzynowych toalety nie zawsze płatne - nie za bardzo zrujnowały moją kieszeń.
        Na plaży nigdzie w Turcji toalet nie widziałam (chyba nie były mi potrzebne), a
        przepraszam przypomniałam sobie jest na pewno jedna na plaży Kleopatry przy
        jaskini Damlatas w murowanej knajpie na plaży (ale ile kosztowała nie
        pamiętam). Zawsze tak celowałam żeby z potrzebą dotrzec do jakiejś restauracji
        (w drodze z plaży) gdzie zjadałm obiadek (nie przepadam za dłuższym plażowaniem
        więc nie stanowiło to większego problemu)
        • Gość: Katowicz_Anka Re: Toalety publiczne IP: *.hotspot.katowice.pl 04.08.07, 01:50
          W czasie objazdówki wielokrotnie korzystaliśmy z toalet publicznych. Nasz pilot
          znał miejsca (parkingi, restauracje przy trasie), gdzie toaleta jest bezpłatna i
          w miarę czysta. Przy bardziej znanych zabytkach toalety są płatne lecz niestety
          często brudne i smierdzące (np. przy Efezie).
          • Gość: gtw Re: Toalety publiczne IP: 212.2.101.* 04.08.07, 09:05
            W Turcji na stacjach beznzynowych czy w restauracjach toalety są z reguły
            bardzo czyste i zadbane...

Śmiem twierdzić, że biją o kilka długości podobne przybytki na Krecie czy w
            ogóle w Grecji...
    • sana Re: Toalety publiczne 04.08.07, 18:51
      W większości toalet, które odwiedzaliśmy na trasie objazdu było czysto a
      przynajmniej przyzwoicie. Informacja dla pań: w niektórych publicznych
      toaletach jest podział na "europejskie - muszla" i "kucane - dziura w
      podłodze". I co ciekawe - tamtejsze kobiety zawsze ustawiają się do toalety
      kucanej a europejki do muszli.
      • isabeau Re: Toalety publiczne 07.03.08, 21:03
        Ja, jako Europejka, ustawiam się w Turcji do tej "dziury w ziemi" czyli do stóp
        słonia. To jest o wiele bardziej higieniczne, niż toalety w europejskim stylu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka