Gość: Ola IP: *.gni.pl 14.08.07, 11:18 Jeśli ktoś jest zainteresowany,proszę pytać- odpowiem i pomogę wyjaśnić wątpliwości.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kynas Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie 14.08.07, 12:18 Jak to jest z przydziałem pokoi, o której godzinie są posiłki, czy są smaczne i wystarczajace. Czy można dyskretnie wnosić napoje do hotelu i wogóle napisz jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.gni.pl 14.08.07, 15:44 za zakwaterowaniem mielismy problem,poniewaz nie wpisano nam w umowe,ze mamy byc w pokoju rodzinnym w nowszym budynku B-tam gdzie recepcja.Przez tydzień bylismy wiec w a co wiazało sie z gorszymi warunkami.Spokojnie mozna sobie odjąć 2 gwiazdki i mysle,że to jest własciwe okreslenie standardów w tym własnie budynku.Śniadania serwowane sa od 8-10,obiadokolacje od 20.00-22.00.Wywalczylismy półgodzinne przesuniecia wczesniej,ale i tak jest to bardziej kolacja niz obiad wiec dokupywalismy cos "małego"po południu.Śniadania są bardzo monotonne-chleb,jajka,feta pod różnymi postaciami,wedlina jak mortadela i jarzyny,ale kolacje bardzo nam smakowały.Odpowiadała nam atmosfera hotelu-kameralnie i rodzinnie,co w najwiekszej mierze jest zasługa zatrudnionej przez menagera hotelu Polki-pani Wiesi.Jest to przesympatyczna osoba ,która pomaga w wielu sytuacjach.Poza tym druga taką osoba jest Turek,masazysta zwany Waldkiem,ulubieniec dzieci i dorosłych.Z wnoszeniem picia nie mielismy zadnych problemów,oczywiscie robilismy to dyskretnie,najlepiej wiec zabrać plecak.Duzym plusem jest piekny basen,bardzo czysty o głębokosci 2.20.Na uwage zasługuja tez animacje-raz w tygodniu wieczór dla dzieci,poza tym w pierwszym tygodniu mielismy 1 a w drugim 2 wieczory dla dorosłych.Minusem jest plaza,bardzo kamienista jak i samo zejscie do morza i szczerze mówiąc oprócz basenu kapalismy się w pobliskim Oludeniz natomiast w samym Fethiye tylko raz:(Podsumowujac jestesmy zadowoleni mimo strasznych temperatur w pierwszym tygodniu.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kynas Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie 14.08.07, 19:06 Dzięki za informacje,ja jadę niestety tylko na tydzień z Alfa Star. Proszę jeszcze o kilka informacji dotyczących bazarów- jakie są ceny owoców, przypraw, może polecisz jakieś fajne knajpki z dobrym jedzeniem.Czy konieczne są buty na plaży i w wodzie? Już nie mogę się doczekać wyjazdu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.ip-p13.gni.pl 17.08.07, 22:30 ceny podobne do naszych,wcale niemałe,ale trzeba sie targować.Buty do wody i na plażę konieczne-najlepsze kupisz na miejscu.Oprócz posiłków,które mielismy w cenie jedlismy tylko kebab i turecka pizzę(pyszna)-najczęsciej przy rondzie z delfinkami-rezydentka wam pokaże,znajdziecie bez problemu.Życzę miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 22:45 No nie wiem ja po plazy chodzilam boso ;] no ale ja lubie ;] wiec moze lepiej mna sie nie sugerowac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.ip-p13.gni.pl 18.08.07, 21:33 To chyba masz stopy z azbestu:)))Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: 80.51.236.* 18.08.07, 21:56 A może korzystałaś z jakiś lokalnych biur organizujących fajne i tanie wycieczki fakultatywne. I czy trzeba zabrać z Polski jakąś karimate na plaże pod ręcznik żeby kamyki nie cisły w tyłek? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.ip-p13.gni.pl 20.08.07, 13:38 karmata to dobry pomysł.wycieczki wykilismy od lokalnego biura na promenadzie nad morzem gdzie wisiała kartka"Informacja w języku polskim".Jest tam pani Monika,która udzieli Wam wszelkich informacji.Bylismy bardzo zadowoleni.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.ip-p13.gni.pl 20.08.07, 13:39 przepraszam za literówki,jakiś chochlik sie wkradł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: 80.51.236.* 21.08.07, 10:00 Dzięki Ola za odpowiedź! ale jeszcze Cię troche pomęcze:))) jeżeli mogłabyś polecić mi jakąś wycieczke-ki fakultatywną na której byłaś, ile ona Cię kosztowała? czy ceny ewentualnych biletów wstępu były już wliczone czy był jakiś posiłek w cenie fakultetu? Jakbyś mogła mi poradzić ile zabrać mam ze sobą pieniędzy? (2 tygodnie wersja żywieniowa HB)albo napisać ile sama straciłaś kasy. Aha i bardzo ważna sprawa czy w hotelu albo w pokojach można dostać żelazko. Za odpowiedzi z góry dziękuje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: wróciłam z hotelu Taurus -pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 21:39 Ceny lokalnych biur bywaja rozne dlatego my chodzilismy do kilku. Nie sa to znaczne roznice. My bylismy na rejsie po 12 wyspach. Wycieczka troszke dluga. Plynie sie statkiem zatrzymuje sie w zatokach i mozna poplywac. Byl przystanek na 2 czy 3 plazach. Obiad do wyboru byla jesli dobrze pamietam ryba albo kurczak cos takiego. napoje platne. Mozna porobic fajne zdjecia. Podobnie Dalyan tam atrakcja bylo blotko :) mozna bylo zamowic sobie kraba. Ogladalo sie bizuterie. Wszystko zalezy od tego co sie lubi :) wycieczek jest sporo do wyboru. Stopy mam normalne :) lubie chodzic po rozgrzanych kamieniach zwir na plazy nie byl zbyt mily goracy jak diabli :P ale kamienie fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś