Gość: asia IP: *.aster.pl 09.01.08, 19:12 Witam, czy ktos byl w hotelu Side Star z Orbisem. Dziekuje za opinie i o biurze i o hotelu.Wybieram sie tam w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotras Re: Siede Star Orbis IP: 213.77.20.* 10.01.08, 10:51 też bieżemy pobyt w tym hotelu pod uwagę od 25.06.08. - oferta z TUI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agagrusz Re: Siede Star Orbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 12:18 W zeszłym roku byliśmy z Orbisem w Turcji - do Orbisu nie mamy żadnych zastrzeżeń - rezydentka ok, słowna, punktualna no i odbiera telefony, gdy cos się dzieje. Orbis, w porównaniu do innych biur, ma świetne ubezpieczenie - korzystaliśmy niestety (hotel nas podtruwał wodą) i szczerze mowiąc byliśmy bardzo zaskoczeni jakością usługi medycznej - bezpłatny transport do i z kliniki, własny pokój z łazienką (byłam tam przez jedną noc przypięta do kropówek) i na drogę jeszcze bezpłatne leki, które dostaje się do lekarza - a wszystko szybko, sprawnie i z usmiechem - naprawdę szok. Z Orbisu byłam tez w Kapadocji, bo jakoś bałam się wykupić dwudniową wycieczkę z lokalnego biura - wszystko w najlepszym porządku. Także wydaje mi sie, ze mozecie jechac bez obaw z tego biura - ja przynajmniej nie mam zadnych i w tym roku myslimy o Egipcie, tez wlasnie z Orbisem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamahi Re: Side Star Orbis IP: 195.20.110.* 10.01.08, 13:18 Cześć - powiedz o co chodziło z tym podtruwaniem wodą??? My myślimy o tym samym hotelu i biurze podróży, ale zaniepokoiłaś mnie nieco. Czy jeżeli b edziemy myć zęby wodą z butelki i pić tylko napoje butelkowane to powinno być OK? I napisz jeszcze proszę jak jest z zakupami w Side - chciałabym wykorzystać wyjazd do Turcji i kupić jakąś kurtkę skórzaną, może kożuszek i jakieś ciekawe tkaniny - czy w Side lub okolicach jest jakiś bazar, ew. ciekawe sklepy z tego typu wyrobami???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agagrusz Re: Side Star Orbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 07:41 ale ja nie byłam w Side Star - napisałam tylko, ze byłam z Orbisem - hotelu Side Star nie znam, my byliśmy w Club Golf Natura - zdecydowanie nie polecam , porażka po prostu. Zresztą, już go chyba Orbis w swojej ofercie nie ma na szczescie. Jeśli chodzi o zakupy w Side - jest pełno sklepików nastawionych typowo na turystów - sprzedawcy naganiają, są nachalni, poszliśmy stamtąd po 15 minutach, wiec nie wiem co można kupić w Side. My jeździliśmy do Manavgatu dolmuszem - to takie typowe tureckie miasto z normalnymi sklepami, troche mniej turystyczne, jest tam chyba nawet jakiś hipermarket - i jest tam bazar - chyba w określone dni, z tego co pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Side Star Orbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 08:26 jeśli chodzi o zakupy w side to trzeba się zorientować co nas interesuje a później gdy będziemy opaleni kupować w side jest bardzo wiele sklepów z przeróżnymi towarami i na pewno każdy coć wybierze dla siebie co do orbisu to ta rezydentka musiała być bardzo nie kompetentna nie mówiąc że w turcji nie można pić wody z kranu ponieważ tam woda pobierana jest z morza i z powrotem wydalana jest do morza tak jak w wielu krajach tego typu wielki minus dla rezydentki z orbisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Side Star Orbis IP: *.aster.pl 13.01.08, 19:37 bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. jeśli ktoś ma jeszcze jakies doswiadczenia z hotelu Side Star, bd wdyicyna ya cenne uwagi, np. co do targowania sie, ewentualnego rpyekupstwa w celu uyzskania lepszego zakwaterowania ) np. widoku z okna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agagrusz Re: Side Star Orbis IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.08, 16:43 pablo, a ty znasz tę rezydentkę, że mówisz, że jest niekompetentna? Czy może u konkurencji pracujesz? Bo widzisz, rezydentka mówiła o wodzie (no chyba, że ty wiesz lepiej), ale jakoś nie wzięliśmy pod uwagę, że pitna woda w hotelu może być niezdatna do picia. Byliśmy pierwszy raz w "kraju tego typu" i nie wpadliśmy na to po prostu widocznie. Jak i większość Polaków, którzy wtedy z nami byli w tym hotelu... jakaś taka niedomyślna grupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Side Star Orbis IP: *.aster.pl 13.04.08, 13:43 jadę do side star w 2 polowie czerwca na tydzien. czy ktos sie tam wybiera w tym czasie? hotel ma przyjemne i dosc zachecajace zdjecia i opinie na niemieckim forum - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona23 Re: Side Star Orbis IP: *.gdynia.mm.pl 13.04.08, 17:01 Witam. My lecimy do Side Star park 11.06 z Orbisu, hotele te umiejscowione są niedaleko siebie z tego co kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś