elgry 18.01.08, 16:16 Na pobyt Side, czy Alanya ? Proszę o opinie i rady :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wp2007 Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 16:35 Też mam taki dylemat. Ale po przeczytaniu postów ania, pariss i innych forowiczow skłaniam sie do wykupienia takiej imprezy w Rainbow z pobytem w Alanii. Ale jeszcze nie kupiłem -tak wiec czekam jak ty na podpowiedzi. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? 18.01.08, 17:25 Ja bym chciała pobyt w miejscu, z którego/do którego jest najmniej km do przejechania. Jadę z osobą, dla ktorej pozycja siedząca przez wiele godzin jest bolesna. Ale mimo to zwiedza dzielnie! Będę więc wdzięczna także za informację, ile godzin trwa najdłuższy przejazd podczas zwiedzania. Pedzę na stronke Rainbow popatrzeć. Dzieki za podpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:41 Droga elgry ... Objazdówka po Turcji chyba jest jedną z majdłuższych - łącznie ta pętla ma ok 3200 km . najdłuższy etap ok 600- 700 przynajmniej w Triadzie i nie sądzę aby w innych biurach było inaczej ... a może jednak zamiast objazdówki stacjonarny pobyt w Alanyi na przykład i fakultety dwudniowe do Kapadocji czy Pammukkale ??? pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do deo IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 18:11 Deo 2 dni Kapadocji + 2 dni Pammukkale - nie wiem . W tym czasie / 4 dni/jadąc autobusem zobaczysz i zwiedzisz kawał Turcji. Wszystkie biura które organizuja taka impreze - zastrzegaja w katalogach / i to nie małym druczkiem / ,że nie jest to impreza dla MIĘCZAKÓW.WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo 18.01.08, 18:27 Wp drogi ... ja jak wiesz FANATYK 7 + 7 wszystko jedno gdzie by ono nie było , staram sie być jak najbardziej obiektywny czyli świętszy od papieża .. i może znaleźć jakąs namiastke zwiedzania Turcji nie poprzez 7 + 7 a z pobytu stacjonarnego w ciągu tych średnio licząc dwu tygodni ... Oczywiście nie ma nic lepszego niz objazdówka - no już wszystko jedno z kim ...ale odległości są takie , że niczego tu nie skrócisz .. musi być etap całodniowy z reguły od Kapadocji poprzez Ankare do Stambułu , który bedzie miał te no 600 km a kto wie czy nie więcej ... nie wiem czy by sie dało na skróty pomijając tę Ankarę ... Problem w tym , że autorka wątku jedzie z osobą , która ma problemy z kręgosłupem więc dlatego piszę o jakieś alternatywie dla objazdówki , która pozwoliłaby zobaczyc ciekawe miejsca w Turcji oszczędzając zdrowie ... oczywiście bez Stambułu wtedy ... nie wiem - nie mój kręgosłup - każdy musi siebie sam ocenić - ile jest w stanie wytrzymać godzin podrózy ... moge dodać wszakże na uspokojenie , że co kilka godzin autokary zatrzymuja się przy motelach stąd nawet ta długa podróż nie jest taka męcząca .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do deo IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 18:54 Wiesz Deo - jeżeli ktos ma problemy z kregosłupem to mysle ,że nie powinien przymierzac sie do 7+7. Ty i ja tez mamy problemy ze zrozumieniem TWA I dlatego nie chodzimy na smyczy ZARZĄDU I NIE lgniemy / jak co niektórzy/ do nich jak pszczoly do miodu. Objazd to wypoczynkowa harówka i każdy kto sie na nia pisze powinien o tym wiedzieć. Ciekaw jestem czy na tureckiej 7+7 tez sa tak wczesne pobutki jak na egipskiej./ 3 ,4,5/wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP2007 Re: do elgry IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 18:24 Przeglądając katologi poszczególnych biur zwróć uwagę jak bogaty jest program na objeździe no i chyba na cene . Według moich wyliczeń różnica pomiędzy Triadą a Rainbow jest dosc znaczna tak jesli chodzi o objazd/ t-175euro R-75 , porównywalne hotele też maką chba 500zł różnicę/ Wydaje mi sie równiez ,że R ma ciut bogotszy program. Czekam na Twoje doswiadczenia z wertowania katalogów Triady, Rainbow, Wezyra Jetturistic i innych . Bylem na takiej imprezie w Egipcie i zgadzam sie z ostrzezeniem biur podróży ,ze nie jest to impreza dla MIĘCZAKÓW. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do wp 18.01.08, 18:32 a co Raibow ma więcej od Triady w programie ...??? ta cena jest oczywiście na korzyśc i to dużą - Rainbowa ... swoją droga ciekawe czemu to , ogólnie drogie biuro ma akurat taka tanią objazdówke wraz z tygodniowym pobytem ??? ale widać tak też bywa !!! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP2007 Re: do DEO IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 18:41 Wiesz DEO , ja cały czas licze ,że ktos napisze ,że Rainbow jest tańszy poniewaz ......... i wyjdzie ,że '' nie wszystko złoto co sie swieci'' . Ale jak narazie to nie mozna sie do Rainbow przyczepić. Wezyr i Jettturistic też są drozsze i uboższe.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: do DEO 18.01.08, 19:20 Ogromnie pouczająca dla mnie jest dyskusja Panów i bardzo za nią dziękuję. Wszystko to oczywiście przedstawię "obolałej" i ona podejmie decyzję. Proszę jeszcze tylko o jedno. Słabo poruszam się w sieci i wycieczke raczej bedę załatwiać w biurze lokalnym u agenta. To co mam mu powiedzieć? Że chce Rainbow albo Triadę? I na ile maksymalnie ma mnie agent "podliczyć" ? Objazd.. to jak bozia da, a pobyt 4 gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP2007 Re: do elgry IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.08, 19:41 Poproś agenta o katalog Triady i Rainbow , albo wejdź na stronke. Porównaj oferty, przedyskutuj a agentem i ...decyzja należy do ciebie. Co do hoteli 4* to nic ci w tym temacie na doradzę . Dla mnie to może być nawet 2*. W hotelu tylko śpimy a na pobycie też lubimy cos zobaczyć. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka1974 Re: do wp IP: 212.87.0.* 29.01.08, 10:55 Triada i Rainbow maja podobne programy, tyle ze triada ma dodatkowo w stambule cysterny, a rainbow nie, no i z noclegami w Stambule jest chyba na korzysc dla Triady. Ja jade z rainbow 15 V. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do myszka IP: *.net81.citysat.com.pl 29.01.08, 19:46 Tak ale.Nie wiem co rozumiesz - noclego na korzyść Triady . Hotele na objeżdzie ti tylko jedna nocka. O tych cysternach to nie dotczytałem . Za RT przemawia nizsza cena i gwarancja ,że pierwszy będzie objazd a potem wypoczyne. Aczkoplwiek będąc w 2007. na podobnej imprezie w Egipcie pierwszy mialem wypoczynek i .. nie narzekalem .Mam pytańko czy mogę liczyc na Twoją relacje / z pierwszej ręki/. Mam nadzieje ,że przejżałaś dokładnie program i Stamguł nie wypadł ci w weekend / bazar zamkniety/ My wybieramy sie z RT.pod koniec czerwca.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: do WP2007 IP: 212.87.0.* 04.03.08, 08:32 Jadę 14 maja. Jasne, że dam ci znać. Jako, że nie znam twojego email napisze list na forum i wszystko opiszę. Na razie znalazlam kilka opinii. Jedną z nich ci zacytuje: (co prawda mogles sie juz na to natknąć, bo juz gdzies top wklejalam) Znalazlam na innym forum wypowiedz dotyczaca tej wycieczki na ktorą ja jade. Tylko cos sie chyba pomylilo z noclegami. Cytuję (najpierw pytania jakies kobitki potem odpowiedzi: Autor: ~gos-iak 13-09-2007 19:49 wyślij odpowiedź witam, dzięki,że sie odezwałaś - a więc 1) ile kasy na bilety wstepu + przewodnika + napiwki - w ofercie jest 65 EUR - (ponieważ objazdówka z Rainbow ma taką samą praktycznie trase jak Triada a tam pisza o 105 Eur + ok.40-45 na przewodnika i napiwki -stąd moje pytanie o bilety wstepu) 2) jak hotele na trasie - czy trzeba zabrać ręczniki? 3) czy potrzebna jakieś cieplejsze ciuchy na wieczór (wiem,że np. w Antali czy Alanyi jest b. ciepło ale np. w Kapadocji czy Istambule) 4) czy program wycieczki dobrze realizowany -jak przewodnik? 5) czy jest czas na trasie na posiłek (jakie ceny) 6)drobne zakupy -pamiatki -czy polecasz jakieś miejsce na zakupy? 7) czy codziennie b. wczesnie trzeba wstawać i czy jest wystwrczajaco czasu na zwiedzanie, zrobienie zdjęć 8) czy miejsca w autokarze były jakoś specjalnie rozdzielane - czy cały autokar był zajęty? 9) ogólnie -jakie wrażenia czy byłaś zadowolona z organizacji wyjazdu przez Rainbowtours? nie wiem co jeszcze -może jaką radę od siebie - co zabrać czy na co zwrócic uszczególną uwagę. Autor: _Izzaa 13-09-2007 21:10 wyślij odpowiedź 1) tak jak bylo podane w katalogu 65 euro na bilety wstępu, w tym napiwki dla przewodnika i kierowcy 2) hotele: pierwsze dwa noclegi w hotelu w Kapadocji, bez klimatyzacji ale w niczym to nie przeszkadza bo nie jest tam za goraco, reczniki sa, lazienka ok kolejne dwa noclegi: Istambul, hotel 20 minut na pieszo od Blekitnego Meczetu, reczniki sa, lazienka ok. jedyny minus hotelowa restauracja mala i baaaaaardzo gorąca kolejny nocleg: reczniki sa, pokoje ok, lazienka ojojjj recznikow wiec nie ma potrzeby zabierac 3) wez ze soba cos cieplejszego, koniecznie do Kapadocji, podczas kiedy tam bylamm padal deszcz i bez cieplej bluzy nie daloby rady wytrzymac Antalya - oooooo matko jak tam bylo goraco 4) program - super, przewodnik Pania Kasia tez 5) kazdego dnia na trasie wycieczki byl dluzszy postoj na obiad, koszt ok 6 euro 6) pamiątki hmm trudno powiedziec, mielismy troche czasu na bazarze w Istambule ale na calej trasie wycieczki pelno jest roznych sklepikow z pamiatkami, wystarczy cos wypatrzec i dobrze wytargowac 7) wstawanie: pierwszy dzien pobudka 6.00 wyjazd 7,30 drugi dzien: pobudka 7.00 wyjazd 9.00 trzeci 4.45 wyjazd 6.00 czwarty7.30 wyjazd 9.00 piąty 3.30 wyjazd 5.00 szosty pobudka 6.00 wyjazd 7.30 Wychodzi 5 noclegów , w tym dwa w Stambule, albo sie ktos pomylil, albo firma zmienila program. ja mam 7 noclegów i tylko jeden w Stambule. Polecam też info: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3279529&start=450pozdrawim Myszka Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: do WP2007 04.03.08, 08:37 Witaj Myszko :) Alez ten wirtualny swiat jest maly :)))) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaaga1 Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? IP: 85.219.223.* 18.01.08, 21:09 My wybralismy Rainbow .. szperalam i szperalam po róznych forach, porównalam ofertę z Triadą .. jesli chodzi o program to faktycznie bardzo zblizony ... dla nas plusem bylo to, że Rainbow gwarantuje najpierw zwiedzanie potem pobyt wypoczynkowy ..,, co uważam przy bogatym programie jest nie bez znaczenia ... W kazdym razie wysylamy rodziców w maju w orientalna podróż :-)). Mam nadzieję , ze będa zadowoleni ... aaa i panie w biurze Rainbow jakby bardziej kompetentne niz w Triadzie ,,ale to szczegól Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ?do elgry i wp 18.01.08, 21:38 Wszystko to oczywiście przedstawię "obolałej" i ona podejmie decyzję. oczywiscie w żadnym wypadku nie chciałem abyś elgry odebrała to co pisze o objazdówce jako ironię czy złośliwośc do osoby mającej kłopoty z kręgosłupem .. Po prostu chciałem zasygnalizować , że podczas pobytówki jest naprawdę dużo siedzenia w autokarze jednak ... Zażartowac to sobie chciałem z mego forumowego przyjaciela wp który pisze , że nie może znależć opinii krytycznych o Rainbowle ... Chciałem mu napisać , że nikt nie krytykuje bo nikt nie był .. hahahahahah ale pomyliłem się ... brawo wpis koleżanki mamaaga ... uważam , że im więcej biur ma podobna ofertę tu akurat 7 + 7 to lepiej dla nas klientów biur bo tworzy sie konkurencja ..i tak jest ... Triada ostro poszła z cenami w górę / na objazdówce /- ale Rainbow nie i możemy sobie wybrać już nie tylko Triadę ale i Rainbowa otrzymując z grubsza to samo ... pzdr deo Elgry musisz się z tą w cudzysłowie " obolałą " zastanowić się jaka forma urlopu czy pobytu w Turcji będzie najlepsza dla was pzdr deo .. w wątku do ani jest wspaniały opis Alanyi .. bravo dla Ani i zahir ... Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ?do elgry i wp 19.01.08, 09:55 Myślimy już parę lat i zawsze ta Turcja była odrzucana... a to ze względu na wilgotne powietrze, a to ze względu na wymagającą kondycji objazdówkę. Lubimy zwiedzać + parę dni sie pogrzać na pieknej plaży, nie jesteśmy basenowymi turystkami, ale też lubimy ładne otoczenie hotelu - ogród, alejki do spacerowania. Pragnienie zobaczenia tego wszystkiego, co jest w programie objazdówki tureckiej jest ogromne i każdego roku powraca, jak bumerang. Odczuwanie trudu "obolała" określa tak w skali od 1-10. Rejs po Nilu z Kairem i Sharm - 7 /sierpień/ Sahara 2 dniowa w Tunezji - 5 /maj/ 4 godzinna podróż busikiem w Polsce - 3 Porównując do w/w wycieczek 8 godzinną pracę za biurkiem - 5 Od 8 "obolała" nie porywa się. Mówi, że 7 to granica, przy której nie sprawia klopotów współtowarzyszom podrózy. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ?do elgry i wp 19.01.08, 11:00 hej .. ano naprawde musicie sie zastanowic .. Ta Turcja jest naprawdę piękna .. a Kapadocja cud natury ... tak naprawdę to tylko jeden etap objazdówki jest taki długi Kapadocja - Stambuł ale jak pisałem co troche sie zatrzymujesz w motelach albo cos tam zwiedzasz ... więc znowu cały czas nie siedzisz w autokarze ... osobówką własna czasem dłużej jedziesz w Polsce bez przerwy i własciwie w gorszych warunkach niz tym autokarem ... ale mozna wybrac ten wariant stacjonarny ... Alanya i stamtąd bodaj z polsko-języcznym biurem Lena -tours czy jakoś tak albo Jolcia i adams bodaj zaliczyc Kapadocję dwu albo trzydniowa i w druga strone Pammukkale chyba z Efezem też ... i to właściwie da ci pojecie z grubsza o Turcji ... bez Stambułu i cieśniny Bosfor i zatoki Krzywego Rogu i Meczetu Błękitnego ani Hagi Sophii też .. no trudno ... no tyle akurat ja mam do powiedzenia o Turcji ... przeanalizujecie i podejmiecie decyzję .... trochę czasu macie ...zawsze na Turcję to można załapać sie z jakiegoś lasta ... to samo a taniej pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? 19.01.08, 12:31 Bardzo dziękuję za rady i życzliwą cierpliwość :) Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kipp Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 14:36 Nie polecam Triady 7+7 pobyt rewelacja ale objazd koszmar autokar bez sprawnej klimatyzacji kilka hoteli podrzednych w Istabule można było umrzeć z gorąca w pokojach. Do Side warto pojechac jesli chce sie odpocząć jest tam cicho i nie ma co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroopkaa Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? IP: *.aster.pl 04.03.08, 09:11 Polecam Ci Magiczną Turcję z wezyrem. Rodzice (ludzi po 50-tce) byli zachwyceni. Co do samej jazdy - autokary mają OK i nie odczuli bardzo na najdłuższym odcinku 600km koszmarów jazdy. Jeśli zaś chodzi o samą trasę - chyba jest najbardziej z głową pomyślana ze wszystkich - porównując Triadę, Rainbow i chyba GTI Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszw12 Re: 7 + 7 - z jakim BP najlepiej ? 04.03.08, 13:33 7 + 7 ma chyba Triada. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re:do moderatora 05.03.08, 10:30 Chciałbym uprzejmnie zapytac - dlaczego wykasowano mój post , który zgodnie z prawdą mówił ,że GTI - nie organizuje imprez 7+7? Czy to jest wypowiedź nie zgodna z regulaminem tego forum? wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka_86 Re: IP: *.retsat1.com.pl 06.03.08, 10:09 hej ! a ja byłam w zeszłym roku na 7+7 w Turcji 24.04-7.05 (czy jakoś tak) i właśnie z TRIADY i powiem Wam, że była REWALACJA ! tak mnie zauroczyła Turcja,że jak będę miała możliwości(finansowe) to wybiorę się tam w tym roku jeszcze raz !! :) Nie wiem na co Wy narzekacie,jesli chodzi o Triade, byłam z nimi już na 4 wycieczkach i z każdej wracam tak samo zadowolona :) no ale co chyba zależy od osoby jakie ma wymagania :) moje nie są wygórowane :) aby tylko zwiedzić jak najwięcej no i oczywiście nie spać pod gołym niebem - więc hotele obojętnie jakiej kategorii, aby móc tylko przekimać i zjeść śniadanko czy obiadokolacje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re:anka_86 IP: *.net81.citysat.com.pl 06.03.08, 12:06 Równiez bylem z Triada ale w Egipcie. I równie jak Ty bylem zadowolony z ich usług. Ale wiesz - NARZEKANIE NA TRIADE JEST DZISIAJ - TRENDY i nie pomogą na to naewt Twoje , moje czy innych forowiczow - wypowiedzi ,że Triada wypełnia warunki umowy. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś