Dodaj do ulubionych

BODRUM - wycieczki fakultatywne

11.03.08, 23:24
Witam, lecimy we 2 osoby na tydzień na początku czerwca. Mam pytanie o
wycieczki fakultatywne z tego rejonu, które polecacie.
Lubimy zwiedzać ale chcielibyśmy także złapać trochę słońca.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yooreck Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 12.03.08, 13:07
      Bodrum ma bardzo fajne polozenie bo wszedzie blisko. Jezeli chodzi o wycieczki
      to polecam dwie ktore mnie podobaly sie najbardziej.
      1. EFEZ - ruiny starozytnego miasta
      2. Dalyan - turecka amazonka, fajna zabawa w blocie, piekna plaza, widoki
      naprawde warto.
      • Gość: Hrabia Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.imz.pl 12.03.08, 13:21
        Zabawa w błocie to za przeproszeniem sranie w bambus, syf totalny. Wszyscy się
        tłoczą w tym gó..e i nie można się potem domyć.
        Ale wycieczka, poza tym idiotycznym taplaniem, superowska.
    • Gość: anja Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: 193.164.157.* 12.03.08, 14:06
      My też lecimy do Bodrum na początku czerwca dokładnie 5 czerwca:))
      Też właśnie zastanawiamy się nad wycieczkami. Myślimy na wyspą Kos.
      Wiem ze nie jest to tureckie:)ale może być ciekawe. Wybieramy się
      jeszcze w przyszłości nad riwierę turecką i wtedy pewnie zwiedzimy
      Efez, Pamukkale.
      • isabeau Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 12.03.08, 16:01
        Tylko, że z Riwiery Tureckiej do Efezu i Pamukkale jest o wiele dalej, niż z
        Bodrum. Czy nie lepiej skorzystać z możliwości zwiedzania, gdy macie blizej? Z
        Riwiery masę czasu stracicie w autokarach, a ponadto Efez nie jest tak często
        oferowany - właśnie z powodu znacznej odległości.
        • Gość: d.biel Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.chello.pl 12.03.08, 17:51
          Dokładnie, z Bodrum jest dużo bliżej do Efezu niż z Riwiery.
          Kos polecam jak najbardziej, choć 5 czerwca mozecie mieć problem, bo
          w ubiegłym roku promy zaczeły pływać dopiero po 20. Jeżeli pływały
          by wodoloty, to osobiście bardziej polecam. Podróż trwa ok 20 minut
          a nie ponad godzinę, ludzi mniej i szybsza odprawa już w Grecji( w
          ubiegłym roku odprawa zajęła nam ponad 30 minut, a byliśmy z
          niemowlakiem i zaprowadzono nas do specjalnego okienka).
          Pozdrawiam
          Dominika
      • alex-2 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 12.03.08, 21:50
        Witam, a skąd, do jakiego hotelu i na ile czasu lecicie?
        Co do wycieczek to myślimy o Kos ( jak będą promy :)), Efez ( ponieważ blisko a
        zatem także taniej niż z innych rejonów), Dalyan i ewentualnie Pamukale (choć
        opinie są różne).
        Pozdrawiam
        • Gość: Ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.08, 10:54
          My lecimy do Torba Voyage Bodrum 29.05. z Warszawy.Byłam już na
          Riwierze Tureckiej i z wtedy zwiedziłam Kapadocję Pamukkale ,byłam
          na spływie rzeką górską,i na wyprawie w góry Tarnus.Wszystkie
          wycieczki wykupywałam a tak zwanej "ulicy",bo te z hotelu były co
          najmnie dwa razy droższe.Te z 'ulicy" spełniły wszystkie moje
          oczekiwania.Nie było żadnej wpadki.Teraz wynajmiemy samochó na dwa
          dni i sami wszystko zwiedzimy,bo w każdej wykupionej wycieczce
          {obojętnie gdzie} musisz zwiedzić albo fabrykę dywanów ,skór,lub
          zakład garncarski itp.Ja już to przerobiłam..
          • Gość: Turecki Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 12:01
            Faktycznie, dywany, gary, skróty to już standard.
            Wycieczki to: Efez, Afrodyzja, Didyma, Pirene. Wszystkie antyki na wyciągnięcie
            ręki :-)
          • Gość: Iwona Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.olsztyn.mm.pl 01.05.08, 12:24
            Jadę do tego hotelu we wrześniu. Czy jedziesz ze Scana?
            Odezwij się po powrocie i podziel się wrażeniami. Będę wdzięczna.
            Pozdrawiam
          • Gość: Marcena Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.piaseczno.robbo.pl 01.05.08, 19:34

Mam prosbe;) wiem ze to jeszcze miesiac do wyjazdu ale bardzo prosze
            Cie o zdanie relacji po powrocie;))) my jedziemy tam we wrzesniu i
            kazda rada i informacja jest nam cennna. Na przyklad czy mozna
            wybrac sobie domek? jak animacje? jedzonko? itp:) pozdrawiam Marzena
          • Gość: art Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne( do Ula62) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.08, 22:32
            bardzo prosze o info nt wynajecia samochodu w Bodrum (ktora wypozyczalnia) i
            wycieczek ktore nim odbylas.Gdzie blisko (do 200 km) i gdzie warto.Dzieki
      • Gość: mania281 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 15:36
        Bylismy tam w zeszłym roku i Pamukkale juz sa zamknięte dla
        zwiedzających na jakies 10 lat aby sie odnowiły węc i tak ich nie
        zobaczycie z bliska skoda zatem pieniedzy wydawac na tą wycieczkę.
        Pozatym jest daleko jakies 5 godzin jazdy autokarem w jedna strone i
        podobnie Efez . Polecamy Dalyan , wycieczkę na Kos i rejs statkiem
        po zatokach . Zwiedzanie zafundowaliśmy sobie na własną reke jak i
        zakupy.
        • Gość: Ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 06.05.08, 21:11
          Po powrocie z Torby wszystko opowiem.Obiecuję.Czy ktoś popłynął z
          Kuadasi na Samos?Jadę na 7 dni i chcę wynająć samochód zobaczyć
          Efez,Pergamon,Troję,Milet Afrodyzję i popłynąć na Samos.Ogółem 3 dni
          leżenia i 3 dni zwiedzania.
          • Gość: alicja Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: 83.238.13.* 08.05.08, 10:43
            a znacie jakieś sprawdzone biuro podróży w Bodrum ?
          • Gość: d.biel Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.chello.pl 08.05.08, 11:21
            My w ubiegłym roku mielismy taki plan, ale niestety, pozostał planem;)
            Z Torby jest do Kusadasi kawał drogi i trzeba by wyjechać ok 5 rano zeby zdążyć
            na prom. Jak podaje strona www.viamichellin.com to odległość 156 km. Poza tym
            Samos to spora wyspa i w ciagu jednego dnia niewiele jest się w stanie
            zobaczyć.Ostatecznie doszliśmy do wniosku, że na jeden dzień płynać sie nie
            opłaca. Jednak myśle o pobycie w Kusadasi i wtedy 3-4 dniowym wypadzie na Samos.
            Zdecydowanie prościej z Torby dostać sie na Kos.
            Podobnie sytuacja wygląda z Pergamonem. To dodatkowe 200 km z Kusadasi (z Bodrum
            365km). W jeden dzień chyba nie do zrealizowania. My wyjechaliśmy o 5.30 z
            Torby, zrobilismy trasę: Selcuk, Efez, Priene, Milet, Didyma, Euromas, Torba i
            wróciliśmy ok 18 do hotelu.
            Fakt, że byliśmy z dwójka małych dzieci i sporo czasu przeznaczaliśmy na
            zwiedzanie wszystkich miejsc.
            Twój plan jest bardzo ambitny:) Chętnie poczytam w przyszłosci czy udało Ci sie
            go zrealizować.
            Życzę powodzenia
            Dominika
            • Gość: ania Re: Aquapark IP: 83.238.13.* 09.05.08, 09:14
              A czy ktoś może wie czy łatwo jest dotrzeć dolmuszem do Aquaparku w
              Ortakent? (będziemy 20 km od Bodrum i 5 km od Turqutreis).
              A może znacie mniej więcej cenę wejściówki? Bo biuro podróży chce za
              tą "wycieczkę" 30 euro od osoby, myślę że jest to mocno zawyżona
              cena.
          • Gość: Marcena Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.piaseczno.robbo.pl 09.05.08, 12:06
            Ulu mam prosbe moze "wybadac" personel w recepcji? czy sa spopko czy
            sa uczynni itp. :)jade ze znajomymi którzy cenia sobie spokój i
            jestem pewna na 100 % ze beda sobie zmieniac domek ;))) z góry
            dziekuje Marzena
            • Gość: ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 09.05.08, 22:23
              Marzena,jeśli Twoi znajomi cenią spokój to chyba kiepskiego syboru
              dokonali.Hotel ma 350 pokoi,domki sa jedwen obok drugiego więc ludzi
              będzie dużo.Hotel na forach niemieckich i angielskich jest opisywany
              jako hotel rodzinny więc dzieci bedzie sporo i spokoju żadnego.To
              nie ten typ hotelu jest za duży na spokój.Ale oczywiście rozpytam i
              poobserwuję.Pozdrawiam
              • Gość: Marcena Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.05.08, 15:28
                Wiem wiem ze bedzie z tym trudno musielismy wybrac jakis hotel zeby
                wilk był syty i owca cała;) nam nie zalezy na spokoju tylko na
                animacjach a oni rowniez maja male dziecko wiec wiem z autopcji ze
                bedzie szukac jakiegos domku jak najdalej ;) plus jest taki ze te
                domki sa na duzej przestrzeni i mozna wybrac z dala np od
                amfiteatru ;)))
                pozdr.
                • Gość: ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.08, 16:24
                  Wrociłam z Torba Voyage bardzo zadowolona to były bardzo udane
                  wakacje.Hotel pięknie położony zadbana zieleń,serwis
                  wyśmienity.Codziennie zmieniana pościel,ręczniki,te plażowe
                  też.Jedzenie super i nie tylko tureckie.Wybór restauracji a"la carte
                  duży.Czyściutko i miło,żadnych problemów z leżakami.Obsługa miła i
                  uśmiechnięta mówiąca po angielsku i francusku.Animacje odbywają sie
                  od 21.30 do 23 w amfiteatrze potem ludzie przemieszczają się do
                  barów i na dyskotekę na otwartym powietrzu trwającą do 24.Potem
                  jeszcze do 2 w nocy można potańczyć w klubie nocnym.W dzień animacje
                  odbywaja się na dużym basenie gra muzyka są gry,gimnastyka w
                  wodzie,joga itp.Gdzieś odbywaja sie animacje dla dzieci ale moją 12
                  letnią corkę to nie interesowało,więc nie wiem.Co do spokoju to nie
                  jest to obiekt spokojny ,tam jednocześnie przebywa ok.1000 osób
                  przyjeżdżają i wyjeżdżają o każdej porze dnia i nocy.Chodzi się po
                  całym terenie bo bary są porozmieszczane w różnych częściach ośrodka
                  i nie ma domków dalej czy bliżej położonych, no chyba że licząc od
                  wejścia.Nie są to domki lecz kompleksy połączone w różnych
                  kofiguracjach.Zmartwieniem Twoich znajomych powinnabyć obawa ,żeby
                  nie mieli za sąsiadow rozkrzyczanej rodziny anglików a nie animacja
                  w amfiteatrze.Nie ma możliwości wyboru domków,dostajesz to co jest
                  wolne.Istnieje możliwość zamiany ale musisz czekać aż coś się zwolni.
                  Animacje odbywają sie po francusku turecku,i angielsku.Największą
                  grupę stanowią Turcy,potem Francuzi i Holendrzy,troche Anglików i
                  Niemców i paru Polaków.Było super.
                  • Gość: marena Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.piaseczno.robbo.pl 06.06.08, 17:21
                    dzieki:))))) ja juz nie moge sie doczekac ;) cos mi sie wydaje z\e
                    Ci moj zanjomi nie beda zadowoleni ;) trudno Ulu czy mozesz sie
                    odezwac na moj adres mailowy jakbym miala jakies pytanie to
                    kierowałabym sie bezposrednio? no chyab ze sobie nie zyczysz
                    marcena39@wp.pl pozdr. Marzena
                  • Gość: Iwona Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.08, 22:25
                    Dzięki, że zgodnie z obietnicą odezwałaś się po powrocie. Napisz, jaki miałaś
                    pokój: rodzinny, czy trzyosobowy? Czy pokoje są faktycznie małe? Jakie dania
                    serwowane są przy plaży? Którą restaurację tematyczną polecacsz? Jaka jest
                    plaża, czy trzeba brać obuwie do wody? I ostatnie, czy rowery wodne są płatne? Z
                    góry dziękuję za odpowiedź,
                    pozdrawiam
                    Iwona
                    • Gość: ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 10.06.08, 20:18
                      Jeszcze żyję wakacjami w Turcji,bo naprawdę było fajnie.Iwona,butów
                      na plażę nie trzeba brać zejście jest ok,mozna też zejść po drabince
                      z pomostu.Co do pokoi to mialam chyba 3 osobowy ale tak naprawdę nie
                      mam pojęcia a i pokoje niewiele mnie interesują co do wielkości bo
                      ja tylko tam nocowałam.Ja potrzebuję na wakacjach w
                      pokoju:łóżko,lustro,,w łazience prysznic i wszystko ma być
                      czyste,reszta jest drugorzędna,bo nie spędzam tam więcej czasu niż
                      na sen i toaletę.Jedzenie jest bardzo dobre,byłam w rybnej -
                      super,grecka też dobra,reszty nie sprawdzałam.Co podają w barach też
                      niewiem ,bo wystarczyły nam 3 posiłki i kawy a ciastkami.Jadłam tam
                      super warzywa,pyszne ryby,sery ,tureckie placki i oliwki mięsa nie
                      ruszałam tylko kebab podczas tyreckiego wieczoru.Polecam
                      uczestnictwo w animacjach,są prowadzone po
                      turecku,angielsku,francusku i są na dobrym poziomie.Jeśli macie
                      jeszcze pytania to odpowiem ale za tydzień ,teraz jadę na podbój
                      Norwegii.Pozdrawiam Ps.Wszystkie sprzęty na plaży chyba są platne
                      ale na 100% nie wiem
                      • Gość: art Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.08, 22:33
                        bardzo prosze o info nt wynajecia samochodu w Bodrum (ktora wypozyczalnia) i
                        wycieczek ktore nim odbylas.Gdzie blisko (do 200 km) i gdzie warto.Dzieki
                      • edytmark Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 25.06.08, 14:15
                        ma pytanie o której musiałaś opuszczać pokój, my mamy wylot do
                        Poznania wieczorem, więc czy po 12 mozna było korzystac z All, co z
                        pokojem, czy można go było wynająć ,jeżeli tak to za ile. mamy małe
                        dzieci stąd tez takie pytania. Pozdrawiam
                      • edytmark Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 26.06.08, 00:12
                        ??????????????
                        • Gość: ula62 Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.08, 19:24
                          Witam, nie mam pojęcia o której trzeba opuścić pokój bo my
                          wyjeżdżaliśmy o 9 rano.
                          Samochód mozesz wypożyczyć u Turka obok hotelu 35 eur za dzień lub w
                          bodrum praktycznie w każdym biurze podrózy ok.25 euro lub przez
                          rezydenta 55 euro.Ja wziełam z Bodrum nie pamietam biura podróży ale
                          mogę Ci podać za tydzień kiedy wróćą moi znajomi którym dałam
                          prospekt.Byłam w Efezie,potem w Pierene ,Milecie,Didyme to
                          zrobiliśmy w jeden dzień do 19 po drodze jedliśmy w Kusadasi fajne
                          portowe miasto.Drugiego dnia objeżdżaliśmy okoliczne miasteczka i
                          byliśmy na targu i i małych wioskach rybackich. Pozdrawiam
                          • edytmark Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 27.06.08, 21:04
                            Ponawiam pytanie o której musiałaś opuszczać pokój, my mamy wylot
                            do Poznania wieczorem, więc czy po 12 mozna było korzystac z All, co
                            z pokojem, czy można go było wynająć ,jeżeli tak to za ile. mamy
                            małe dzieci stąd tez takie pytania. Pozdrawiam

• edytmark Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 27.06.08, 21:05
                              edytmark napisał:

> Ponawiam pytanie o której musiałaś opuszczać pokój, my mamy wylot
                              > do Poznania wieczorem, więc czy po 12 mozna było korzystac z All,
                              co
                              > z pokojem, czy można go było wynająć ,jeżeli tak to za ile. mamy
                              > małe dzieci stąd tez takie pytania. Pozdrawiam
                              >
                              > Sorry nie zauważyłem odpowiedzi nie było pytania
    • Gość: dynia dalyan IP: *.kajetany.net 11.07.08, 18:13
      Czy mozecie opowiedziec cos o wyprawie do Dalyan z okolic Bodrum? Z mapy
      wyglada, ze to dosc daleko? Ile sie jedzie autokarem, a ile czasu sie jest na
      lodce? O ktorej sie wyrusza? I ile to kosztuje w biurach 'na miescie'? Bedziemy
      w Bitez lub w Turgutreis we wrzesniu...
      • klsvoyages Re: dalyan 31.08.16, 14:01
        Witam!Dalyan organizujemy w czwartek i w niedziele.Cena 29 euro Cena zawiera wstep na blota, wstep na plaze , rejs po rzecez oraz obiad Jest to wycieczka z polskim przewodnikiem.Transfer z hotelu jest okolo 6.00-6.30.Powrot do hotelu okolo 20.00-20.30.W zaleznosci od polozenia hotelu.Nasze biuro nazywa sie KLS VOYAGES.Jestesmy w centrum Gumbet dzielnicy Bodrum.Obslugujemy wszystkie hotele na Polwyspie Bodrum.Zapraszamy klsvoyages.com/wycieczki-fakultatywne-z-bodrum/wycieczka-dalyan-z-bodrum/
        • klsvoyages Re: dalyan 31.08.16, 19:57
          klsvoyages napisał(a):

> Witam!Dalyan organizujemy w czwartek i w niedziele.Cena 29 euro Cena zawiera wstep na blota, wstep na plaze , rejs po rzecez oraz obiad Jest to wycieczka z polskim przewodnikiem.Transfer z hotelu jest okolo 6.00-6.30.Powrot do hotelu okolo 20.00-20.30.W zaleznosci od polozenia hotelu.Nasze biuro nazywa sie KLS VOYAGES.Jestesmy w centrum Gumbet dzielnicy Bodrum.Obslugujemy wszystkie hotele na Polwyspie Bodrum.Zapraszamy [b]klsvoyages.com/wycieczki-fakultatywne-z-bodrum/wycieczka-dalyan-z-bodrum/
    • klsvoyages Re: BODRUM - wycieczki fakultatywne 30.06.16, 09:56
      Witam, z Bodrum jest szeroka oferta wycieczek. Kazdy niezleznie od zainteresowan moze znalesc cos dla siebie. Mozna pojechac do Efezu, Dalyan albo do Pamukkale. Mozna tez zrelaksowac sie plynac na rejs statkiem, do delfinarium albo do hamamu. Polecam nasza strone internetowa wraz z opisem i cennikiem.
      Nasze biuro KLS VOYAGES organizuje wycieczki z polskim przewodnikiem.
      Podaje link do naszej strony klsvoyages.com/ . Pozdrawiam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka