Gość: paulix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 17:31 czy ktoś był z Triadą proszę o opinie i rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF 27.03.08, 21:29 Oczywiście , że byłem ..objazdówka super ale Traf to troche ryzyko ... mozesz akurat dostac najgorszy hotel ,, nie lepiej dopłacic 100 pln i sobie hotel wybrac z katalogu .. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF 27.03.08, 21:42 Byłam dwa razy na trafie z Triadą w Turcji. W roku 2004 (objazdówka Turcja) trafiłam do Blue Fisha niedaleko Konakli. Bardzo fajny hotel z dobrym jedzeniem. Odległość do Alanii mi nie przeszkadzała, i tak byłam tam codziennie. W roku 2007 maj (objazdówka Syria) trafiłam do Kleopatry GOlden Sun. Po wyczytaniu wszelkich opinii na forum wiedziałam, że hotele w Side w maju są zamknięte i na pewno tam nie trafię. Zalezało mi na Alanii, gdyby to było Konakli po raz trzeci byłabym zadowolona, ale nie było. 7 dni wytrzymałabym w każdym hotelu. Dziwiło mnie tylko, ze ta cholerna Triada wie o tym, ze hotele w Side są zamknięte w maju a mimo to robi rezerwacje i pozniej przenosi ludzi do Alanii. CO prawda do lepszego hotelu, ale to przecież nie o to chodzi. Ja bym zaryzykowała ale przed sezonem i we wrzesniu kiedy juz tłumy z dziecmi tak nie jezdzą. POza tym, mozesz w umowie zaznaczyc, ze chcesz np. byc w Alanii czy Side. Oni moga to wziąść pod uwagę ale nie muszą. Jesli w biurze Tobie tego nie zaznaczy to dzown do centrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulix Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 16:26 hotel mam 5* z all myslę że bedzie dobrze.Ile mniej wiecej wziaść kasy na dwa tyg.Czy objazdówka jest bardzo męcząca jadę z córką 14 lat w sierpniu .Mogłabyś mi napisac trochę praktycznych rad np co wziąść , gdzie można kupić fajne i tanie pamiątki itp.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF 28.03.08, 19:19 Do 5 to może trafisz do Hedefu, Triada chyba nie ma za wiele 5*. Nie wiem ile pieniędzy masz wziąść, policz sobie za lunch ok. 7-10 E dziennie/osoba. Oni sie zatrzymją w takich miejscach gdzie mozna dobrze zjesc, jest bufet i za 10 E mozna naprawde sie najesc. Czasem jest i restauracja i jakies fast-foody naokoło i mozna zjesc dobrego kebaba na szybko. Tanie pamiatki sa w Kapadocji jak bedziecie w Goreme. Tam nawet bez wiekszych targów jest tanio i na szybko mozna brac ;) W Kapadocji tez jak bedziecie w wiosce Ortahisar (tam mają gorszy hotel) to jest duzo sklepików i malych fabryczek z onyksem i mają tez ładne wyroby i tanie. Jak będziecie nocowac w Urgup (fajny hotel) www.hotelkral.com/de/oda.shtml to moze byc gorzej, ale jest tam niedaleko fajny sklep spozywczy i mozesz zaopatrzyc sie w jakąs wodę czy coś słodkiego do autokaru na drogę. W Pamukkale jesli hotel bedzie blisko tarasów to mozna się przejsć na spacer do góry i z powrotem (mysle, ze jeszcze mają otwarte wieczorem, tam tylko jest budka ze strażnikiem). Jest ładnie oświetlone i fajnie wygląda. Nie kupuj zadnych pamiatek w fabrykach gdzie zaprowadzi Cię Triada. Zadne złoto, srebro, onyks, skóry - chocby to bylo najpiekniejsze na swiecie to i tak tam przepłacisz. TO jest tak zrobione, zeby turysta dokonał zakupu na szybko, bo juz wszyscy czekają i nie ma czasu. A jak nie ma czasu na targi koło godziny i na przymierzanie to zapłacisz krocie. Te zakupy zrobisz w Alanii czy Side i tez bedzie to podobne. Mozesz na pamiątkę kupić sobie ksiązki z Kapadocji czy Pamukkale. Stoją tacy naciągacze zawsze koło autokarów i sprzedają. Ja mam dwie i tego nie załuję. Ładnie wydane, po polsku. Kredowy papier. Koszt koło 10 E. Kupuj zawsze wodę. Koniecznie czapka na głowę bo w Heriapolis i w Efezie np. jestes na otwartm słońcu gdzie trudno o cien i moze byc ciezko pozniej, bol głowy murowany. W Ortahisar jest tez fajne muzeum www.culturemuseum.com/ i mozna tam sobie w kilka osob zrobic wieczor turecki, nie trzeba z Triada płacić 20 E czy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:52 hej! czy byłaś już w Turcji? Ja też mam wyjazd na Traf***** i all. Jeżeli byłaś to proszę o parę wklazówek na m.joanna@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulix Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 17:42 Nie byłam.Czytam forum i staram sie wyłapać przydatne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drew 7+7 z Triadą: opinie i rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 18:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15230997 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 z Triadą: opinie i rady 28.03.08, 18:52 Tu masz dużo napisane .. objazd jest ogólnie ok .. bez przesady z tym zmeczeniem chyba , że sie zmęczysz na wieczorze tureckim ale to, to juz na własne zyczenie !!!!!!! Pilnuj pieniedzy wszędzie a na pewno w Top Kapi w Stambule .. a Triada to ma w ogóle jakis hotel 5 * ???? chyba za duzo nie ma ..sprawdx więc jakie ma Triada hotele 5 * i na pewno trafisz do któregoś z nich pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulix Re: 7+7 z Triadą oferta TRAF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:08 dziękuję za rady i opinie Odpowiedz Link Zgłoś