kategra40 24.07.08, 08:43 Wróciliśmy z objazdówki z Triadą - odpowiemy na pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius_84 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 24.07.08, 09:17 napiszcie krótko jak było, głownie organizacyjnie, jak z tym porannym wstawanie i na ile meczące te 3500 km w 7 dni, jakie warunki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flore Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: 194.250.98.* 24.07.08, 12:22 ja się wybieram na taką wycieczkę właśnie jak to jest z tym wstawaniem i warunkami? czy w Stambule zwiedza się również Wielki Bazar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.plock.mm.pl 24.07.08, 19:00 bazaru się nie wiedza - ale można go zwiedzić samodzielnie - rezygnujc np. z wyjazdu na ulicę TAXIM - gdzie pilotka będzie chciał was naciągnć na 10 euro od osoby a dojazd i powrót Taxi 4 osoby 10 euro. Ze wszystkich opłat na pewno warto zapłacić za wstępy 65 euro - reszta to tz.bakszysz - wdzięczność ile uważam tyle daje , wieczór turecki - który lepiej sobie zafundować na pobycie. Jeżeli trawi się dobra pilotka - tak jak nam - to wyjazd udany i profezjonalnie zorganizowany.Jedyny minus to hotel w Istambule. Ranne wstawanie było dwukrotne o czwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
magbar14 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 24.07.08, 19:20 ja bylam z triada 2 lata temu i hotel w stambule byl wg mniie najlepszy co do wielkiego bazaru to mielismy 2 godziny na to zeby sie przejsc jesli chodzi o 10 euro na taksim to byllo to laccznie z rejsem po bosforze ale to pewnie zalezy od tego jaki pilot no i 2 lata temu to do dzis moglo sie cos zmienic, osobiscie wieczor turecki bymm sobie odpuscila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.plock.mm.pl 24.07.08, 19:27 rejs po bosforze 25 euro u pilotki na miejscu 15.Ale taki rejs najciekawszy jest wieczorem a nie po południu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.plock.mm.pl 24.07.08, 19:32 ten hotel to Kaya trzy przystanki tramwajem do bzaru. Hotel makabra - klima prawie nie działająca , wanny zaśniedziałe, robactwo w łaience.No ale pozostałe na objeżdzie Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magbar14 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 24.07.08, 19:36 moj hotel nazywal sie grand pegas i byl w odleglosci okolo 15 minut spacerkiem od blekitnego meczetu,tak przyznaje rejs noca jest duzo bardziej efektowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: 88.225.222.* 25.07.08, 09:43 W niedziele kiedy jest Taksim Wielki Bazar jest zamkniety, wiec nie robcie ludziom zamieszania w glowach ,bo trafia na zamkniete bramy i sie na was wkurza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbar14 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:08 ja z tego copamietam to w istanbule bylismy w czwartek i piatek ale mowie 2 lata temu to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka.1 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 21:38 Ja bylam tez dwa lata temu ale my bylismy w Stambule w sobote po poludniu i wtedy wybralismy sie na Wielki Bazar. W niedziele zwiedzalismy Blekitny Meczet, Hagia Sofia itp Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 25.07.08, 08:07 My po wyjeździe jesteśmy pełni pozytywnych wrażeń. Opłacał się trud jaki ponieśliśmy, bo rzeczywiście objazdówka w lipcu jest nielada wyczynem:) My się na to nastawiliśmy i nie narzekaliśmy:) ale pewnie połowa naszej wycieczki w lipcu już na taką objazdówkę nie pojedzie:) Podczas objazdu wstaje się 3 razy o 4-tej, 2 razy o 5-tej. Jest to do zniesienia, jeśli ktoś potrafi to odespać w autobusie (polecam wziąć ze sobą poduszeczki pod głowę). Najtrudniejszy dzień to przejazd Stambuł - Troja - Pergamon (zwiedzanie Troi i Pergamonu w b. wysokiej temperaturze) - ale trud zwieńczony odpoczynkiem w super hotelu Mysia nad Morzem Egejskim. Najgorszy hotel w Antalii - hotel Tomey, ale było dużo skarg z naszego autobusu, myślę, że Triada nigdy więcej nie umieści swoich klientów w takim hotelu . W Stambule spaliśmy w hotelu Art - był całkiem znośny (klima działała, brak robaków:) a jego olbrzymim plusem było, że był położony blisko centrum. Jedyna rzecz która nie jest dla mnie jasna - 8 dnia zamiast przejazdu do Konyi zgodnie z planem - przetransportowano nas do Antalii do nieszczęsnego hotelu położonego daleko od centrum. Tego dnia musieliśmy sami zorganizować sobie plan w Anatalii, a ponieważ do miasta był kawał drogi - temperatura strasznie wysoka - dla większości wycieczki był to dzień stracony. Czyli objazd trwał 6 dni a nie 7 (nie licząc ostatniego dnia - transportu na lotnisko). Z fakultetów - zrezygnowaliśmy z nocy tureckiej w Kapadocji (kosztowała chyba 29 euro) i z Taximu (koszt 10 euro). Na Taxim warto koniecznie wybrać się samemu - my tak zrobiliśmy i mieliśmy okazję zapoznać się z stambulskimi środkami komunikacji, które są b. fajnie oznaczone (jak ktoś byłby w naszym hotelu lub w pobliżu po zakupieniu żetonu za 1,4 liry u pana przy przestanku przechodzi się przez bramkę i wsiada do tramwaju na stacji Aksaray - wysiada na ostatnim przestanku - Kabatas. Stamtąd wędruje się do metra (jest tu linia która jeździ na trasie tylko: Kabatas - Taxim) - na przejazd potrzebny jest taki sam żeton jak do tramwaju (można sobie kupić wcześniej 2 żetony). My z Kabatas do Taximu wspieliśmy się w górę sami (chcieliśmy poobserwować lokalne uliczki) - a z powrotem pojechaliśmy metrem i tramwajem. Lepiej zorganizować sobie taką wycieczkę samemu, bo mieliśmy dzięki temu więcej czasu - wyjechaliśmy od razu po rejsie po Bosforze i wróciliśmy około 22 (zrezygnowaliśmy z kolacji hotelowej). Na wielki bazar niestesty nie wstąpiliśmy - ale był na to czas wolny - I lub II dnia - można się wybrać samemu, bo to niedaleko centrum. My byliśmy w Stambule w sobotę wieczorkiem i niedzielę, więc pewnie nie byłoby tam takiego gwaru jak co dzień. Rejs po Bosforze b. nam się podobał - my płynęliśmy po południu, ale i tak było super - zrobiliśmy świetne zdjęcia. Wykupiliśmy też kąpiel w basenach Kleopatry w Pammukale - super sprawa - polecam zabranie ze zobą okularów do pływania (fajnie się nurkuje pomiędzy kolumnami miasta Hierapolis). Kąpiel kosztowała 11 euro. Dziwna sprawa - niektórzy ludzie z autobusu - zrezygnowali z zakupu u przewodniczki - kupili sobie przed wejściem na Trawertyny - chwalili sie, że za 5 euro! I rzeczywiście wydaje mi się, że była tam wywieszona - cena 10 lirów. Ale co ciekawe - przy wejściu już na sam basen - był wywieszony cennik, na którym widniała cena 20 lirow czyli okolo 10 euro. W necie też znalazłam o cenie około 10 euro. Mały minusik to krótki czas wolny we wszystkich miejscach - ale wiemy, że bez takiej dyscypliny nie zobaczylibyśmy tylu ciekawych miejsc, dlatego nie narzekaliśmy. Kiedyś na pewno wybierzemy się sami do wybranych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bascen Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.ums.gov.pl 25.07.08, 07:46 Witam, mam pytanie w sprawie tego rzekomego bakszyszu. Ostatnio kilka wątpliwości co do konieczności jego zapłaty z góry pilotce pojawiło sie na tym forum. Jedni piszą, że wszyscy dawali z góry za bilety i ten "bakszysz", inni piszą, że sie wykłócali i dali tyle ile sami uważali na zakończenie objazdu. Jak to wygladało na Waszej wycieczce??? Moze ludzie w koncu sobie uswiadomili, że sa to po cichu ściagane pieniadze dla biura i płacą sami wg uznania... Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 25.07.08, 08:16 My łacznie mieliśmy zapłacić 181 euro - ponieważ podarowaliśmy sobie noc turecką i Taxim - zapłaciliśmy 142 euro/os. Nie było to dla nas zaskoczeniem - bo taką informację mieliśmy z biura. Co do wielkości bakszyszu - nikt z naszego autobusu o to się nie wykłócał. Ludzie ewentualnie rezygnowali z wycieczek fakultatywnych. Jak powie się od razu przy wpłacie z czego się rezygnuje - płaci się mniej pieniążków. Niektórzy burzyli się na cenę przelotu balonem w Kapadocji - którego cena wynosiła 150 euro - podobno według niektórych wersji informatorów z Triady -cena miała wynosić 100 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: 88.225.222.* 25.07.08, 09:51 Sprawdzalam! Wszystko jest Ok. W katalogu Triady jest mowa o balonach za 150 euro a nie 100 euro. O bakszyszu tez jest mowa, ktory placony jest z gory. Wiec wszystko sie zgadza wiec nie ma sensu sie wyklocac, bo kazdy z nas podpisuje umowe przed wyjazdem a tam jest mowa o tym, ze katalog jest czascia tej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 25.07.08, 10:26 Mam takie samo zdanie. Podpisałam umowę dobrowolnie i wydaje mi się, że wykłócanie się jest bez sensu. A z tym 100 euro za przeloty balonem - mówiły o cenie 100 euro 2 osoby - może rzeczywiście w jednej z edycji katalogu wkradł się błąd (w moim katalogu też było 150 euro). W moim katalogu byłza to błąd w cenie za przeprawę promową przez Dardanele - cena wynosiła nie 20 euro jak w moim katalogu - a 2 euro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.plock.mm.pl 25.07.08, 19:20 umowę podpisuje się dobrowolnie na określoną kwotę za świdczenia biura na rzecz klienta .Z godnie z polski prawm musi być tam jasno napisane za co i ile płacimy.Nie moe być tam stwierdzeń że za coś płacimy około.Po drugie za wszelkie świadczenia biuro musi nas obciążyc rachunkami - nie ma płacenia z ręki do ręki. I tak pilotka rozliczył się z nami dając kżdemu bilet wstępu razem 65euro.Resztę tu jest już dowolność można wykupiś od razu u pilotki lub nawet 3 godziny przed np.nocą turecką. Natomiast bakszysz - wdzięczność nie może być narzucona z góry /może być delikatnie zasugerowana - dlatego jest w katalogu około/- na to nie ma rachunku - i jest to każdego indywidualna decyja - jeden moeże dać 1 euro a inny uczestnik 100. JA UWAŻAM ,ŻĘ NIE NALEŻY dać się okradać - i na takie postępowanie nie wyraam zgogy i bez żadnych kłótnie i dyskusji nie płacę.Zrobiliśmy to w cztery osoby - a reakcja pilotki jest taka - panowie to jest wasza decyzja i proszę ztrzymać ją dla siebie. No cóż można to skomentować tak - niech ciemnota płaci. I jeszcze jedno tam nie ma komu płacić i za co płacić - piloci i kierowca opłaceni przez Triadę - bo w umowie mam zagwarantowane przejazd i pilotów na objezdzie .A wdzięczność można wyrazić - dając bakszysz kierowcy czy nawet pilotce ale nie w wielkości 1800 euro od grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:24 Widzę, że Pani Alicja ostatnio bardo udziela się na forum... czyżby pracownik Triady tak zawzięcie broni "uczciwości" biura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:57 Objazdówka po Turcji to sztandarowa impreza Triady. Rzeczywiście jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.plock.mm.pl 25.07.08, 18:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 26.07.08, 10:38 czy w hotelach na objazdowce sa reczniki? Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 26.07.08, 20:38 Były we wszystkich hotelach, w których byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 27.07.08, 12:54 Dolary EURO i ile? dla 2 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 27.07.08, 13:03 1.jakie najlepiej wziąć buty? /czy tenisówki nie za gorące/ 2. czy są komary? 3. czy brać coś z długi rekawem /mam na mysli 1 szt. z długim/ 4. cena wizy 5. czy byliście a RODOS? Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 27.07.08, 13:35 Buty to najlepiej japonki, albo sandały na rzepy. Żadne zakryte! Z długim rękawem można wziąść jedną koszulę albo lekki zapinany sweterek, bo rano w autokarze może być chłodno. Wiza kosztuje 10 E lub 15 dolarów A Rodos to tylko w Marmaris lub Fethiye, a nie na objeździe. Z Marmaris w biurze lokalnym bilet kosztuje 43 E. I to jest tylko sam bilet bez żadengo przewodnika. Masz po prostu czas wolny na Rodos i robisz co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 27.07.08, 15:00 Marmaris w biurze lokalnym bilet kosztuje 43 E. czy w tej cenie zawiera sie wiza? Jak to z nia jest, czy przy wyjezdzie z marmaris na rodos jest potrzebny ponowny zakup wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 18:38 A ja własnie dzisiaj wróciłam z takiej objazdówki.Gorąco polecam.Co prawda bardzo duzo czasu spedza sie w autokarze ale zwiedzenie tylu wspaniałych miejsc w tak krótkim czasie wynagradza to.Co do hoteli to warunki przyzwoite, w niektórych nawet klimatyzacja, a raz trafił sie nam nawet hotel 4-gwiazdkowy.Co wiecej trafiła nam sie naprawde super Pani pilot.Wycieczka warta swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kkgorny Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 22.09.08, 20:07 Witam. Byłem na tej imprezie rok temu. Było super. Tydzień temu wróciłem z objazdówki w Egipcie Turcja bardziej mi się podobała. Niżej podaję linka do Fotoforum ze zdjęciami z ubiegłorocznych wojaży: fotoforum.gazeta.pl/72,2,687,71229031.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkgorny Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 22.09.08, 20:09 fotoforum.gazeta.pl/72,2,687,71229031.html To jest prawidłowy link Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą 25.09.08, 14:16 Może z innej strony. Jako nastolatka byłam zabierana na wycieczki objazdowe. Najczęściej 12 dniowe. Byłam we Włoszech, Grecji i Chorwacji. Powiem jedno do tej pory nikt mnie nie namówi na takie zwiedzanie. A od 10 lat nie wystawiłam nawet palca poza Polskę ;) - tak mi się podobało. Teraz lecę na wczasy stacjonarne do Turcji - oczywiście nie mam zamiaru leżeć plackiem bo chcę sobie pozwiedzać, ale we własnym zakresie, miejsca które sama wybiorę. Podziwiam ludzi którzy co roku jeżdżą na objazdówki autokarami, mają zdrowie i pasje! Ps. Lubię zwiedzać ciekawe miejsca – własnym samochodem i najchętniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:25 No cóż, de gustibus non est disputandum. Ale w sumie to biedna jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wróciliśmy z objazdówki z Triadą IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.09.08, 18:34 Każdy spędza urlop jak najlepiej lubi. Jedni uwielbiają godzinami prowadzić samochód, a inni podziwiać widoki przez okno autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś