Dodaj do ulubionych

Golden Age

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:55
Wróciłam z Golden Age macie jakieś pytania odpowiem w miarę poczynionych
obserwacji
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Golden Age IP: 193.59.95.* 25.07.08, 07:26
      to to opowiadaj iwa.Jak hotel, sporty wodne, inne atrakcje w hotelu.
      Jak baseny, obsługa i pokoje.No i w ogóle Itaka jak się spisała.
      Ciekawi mnie również, ile trwa transfer z lotnika do hotelu. Mów iwa
      wszystko jak na spowiedzi.pozdrawiam
      • wioleta101 Re: Golden Age 01.10.08, 13:00
        Nie polecam tego hotelu. Po pierwsze woda podawana tam w dystrybutorach jako
        mineralna - jest zwykłą kranówą co potwierdziła nieoficjalnie obsługa baru,
        kiedy zobaczyliśmy jak barman niesie otwartą butlę z rozlewającą się wodą. Wielu
        gości skarżyło się na choroby w związku z tym.
        2.Hotel jest położony dość daleko od Bodrum, do którego dojazd kosztuje ok. 10
        zł za osobę w jedną stronę i trwa ok. pół godziny z przesiadką.
        3. Animacje - tragedia ! Tylko po niemiecku i wogóle beznadzieja
        4. Itaka - nigdy więcej - rezydentów wogóle tam nie ma , mają 2 razy w tygodniu
        dyżury po pół godziny, podczas których sprzedają tylko wycieczki bo na żadne
        pytania, wnioski i problemy nie potrafią odpowiedzieć.
        • Gość: anka Re: Golden Age IP: 193.59.95.* 03.10.08, 07:39
          No cóż wieletto masz prawo byc niezadowolona. Ale ja również byłam w
          tym hotelu i podczas naszego pobytu nikt z nas, ani z naszych
          znajomych nie miał problemów żołądkowych. Mit zemsty" został
          zupełnie obalony. Nieprawdą jest że wyjazd do Bodrum kosztuje 10 zł
          od osoby w jedną stronę. My płaciliśmy w środku sezonu 4 dolary za 4-
          osobową rodzinę. A tak naprawdę kierowca zbierał po 1 lirze za
          osobę i było ok.. Kwota 10 zł wydaje się zatem przesadzona.
          Animacje są faktycznie po rosyjsku i niemiecku, ale od kiedy pojawia
          się tam mnóstwo Polaków słychać już "szła dzieweczka.."
          Szkoda , że zmarnowałaś sobie urlop kobieto...
    • Gość: oktawian Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 21:44
      Witaj iwa! Napisz może jak wyglądają pokoje w części hotelowej,są
      ręczniki, czy jest czysto i czy są komary?
      Dokąd są fakultety w jakiej cenie i czy byłaś na jakiejś wycieczce?
      Jak oceniasz jedzenie?
      • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:45
        Witajcie wszyscy zainteresowani Golden Age.
        Ogólnie rzecz biorąc wybraliście hotel ok.Jest to chyba jeden z większych hoteli
        w okolicy Bodrum,ale z całą pewnością będziecie zadowoleni.Transfer z lotniska
        do hotelu trwa około 1 godziny i raczej sprawnie poszło wykupywanie wizy i
        odnalezienie rezydentółw Itaki jedynie po dotarciu do hotelu niespodzianka,doba
        hotelowa zaczyna się o 14 także musiałam 2 godziny koczować w recepcji bez
        jedzenia i picia ale to taki mały zgrzyt na początek.Potem było już w
        miarę,jedzenie jak dla mnie super można było zjeśc do syta i nie brakowało
        niczego,kelnerzy uprzejmi dbali o każdego wczasowicza bez konieczności
        dodatkowego motywowania.Pokoje czyste codziennie sprzątane,ręczniki w pokojach
        wymieniane codziennie bez zastrzeżeń.
        • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:59
          Ja akurat byłam w części klubowej więc nie wiem jak wyglądają pokoje w budynku
          głównym,ale słyszałam jak narzekali że dość ciasne,a poza tym najgorsze jest
          to,że większość balkonów,mimo że miało widok na morze to jednocześnie
          sąsiadowało ze stołówką,także może być uciążliwe to że jest hałas
          /muzyka,rozkładanie sztućcy,rozmowy do póżna/ i ciągły zapaszek grilowanych mięs
          itd.Ale w pokojach przecież nie przebywa się non stop więc może to też da sie
          przeżyć.W części klubowej chociaż trochę skromniejszej był raczej spokój,pokoje
          też nie największe ale znośne i bliżej plaży.
          • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 00:17
            Spotkanie z rezydentami Itaki-porażka.Zamiast rzeczowej informacji,oczekiwali
            pytań z naszej strony,tylko o co pytac będąc 24 godz.w hotelu za to o
            wycieczkach fakult. nie zapomnieli wspomnieć.Ja byłam w Efezie i bardzo polecam
            chociaż należy sie przygotować na duży i nieznośny upał oraz na dopłatę 6 E do
            obiadu plus kosz wycieczki 49 E,a drugą wycieczką był Milet,to była wycieczka
            gratisowa ale potraktowana bardzo lekko,też upał dający się w znaki,obiad gratis
            tylko jedzenie nie do jedzenia,a na dodatek autobusy pozostawiające wiele do
            życzenia/prawie brak klimatyzacji!!/
            • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 00:29
              Na koniec wspomnę jeszcze o tym co mnie najbardziej denerwowało w hotelu, a
              mianowicie koniecznośc rezerwowania leżaków tak na plaży jak i przy
              basenach.Rezerwacje zaczynają się bardzo wczesnym rankiem,co prawda leżaków nie
              brakowało ale bez rezerwacji można było co najwyżej wylądować w pełnym słońcu,a
              bez odrobiny cienia ani rusz.I chociaż leżaków nie brakowało to z całą pewnością
              braknie Wam materacy na te leżaki,ale to tylko pozorne braki bo obsługa ma je
              pochowane w różnych miejscach oczywiście moga je znależc za dodatkową opłatą!!!
              • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 00:37
                Ale jakby nie patrzeć,zawsze są jakieś niedociągnięcia,chociaż w przypadku tego
                hotelu nie jest tak najgorzej.Wszystkich oczekujących na wyjazd mogę zapewnić,że
                da się przeżyć i na pewno Wam się spodoba,wrócicie wypoczęci i zadowoleni bo
                tych minusów jest zdecydowanie mniej niż plusów.Pozdrawiam.
                • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 00:50
                  I na koniec uwaga-są komary nie zapomnijcie o jakiś off-ach itp bo inaczej w
                  nocy nie śpicie tylko polujecie!!!.Sporty wodne pełen asortyment dostępny na
                  plaży za dodatkową odpłatnością.Wieczorami w hotelowym amfiteatrze codziennie są
                  animacje ale raczej słabe prowadzone w języku niemieckim,rosyjskim w ciągu dnia
                  animatorzy też coś tam robą ale są mało widoczni.
                  • Gość: Kocur Re: Golden Age IP: *.telepolska.pl 30.07.08, 11:51
                    Iwa, może wrzuc to na konkurs, a nóż wygrassz wczasy. 3 x urlop do
                    wygrania. W jury Marek Kamiński, wiec chyba spoko brzmi. Pozdrawiam
                    www.fly.pl/konkurs
              • Gość: goldenage_07aug Re: Golden Age IP: 139.1.128.* 28.07.08, 12:00
                Dzięki za interesujące informacje. Mam pytanie dotyczące "rezerwacji
                leżaków". Co to znaczy wczesny ranek ???
                Trochę jestem zdziwiony ze w hotelu ****, obsługa kamufluje materace
                i następnie je "wypożycza". Co na to manager hotelu?? Zresztą
                jedziemy do Turcji, co kraj to obyczaj.
                Pozdrawiam.
                • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:40
                  Rezerwacja leżaków na basenie i plaży o której dokładnie się zaczyna to nie
                  sprawdzałam,ale ja idąc przed 8 to juz niewiele miałam wyboru,praktycznie
                  żadnego trzeba było brać co pozostało.Jeżeli chodzi o materace to tak samo
                  wystawili parę sztuk kto pierwszy ten lepszy
                  a póżniej to pozostawał goły leżak ewentualnie pokryty ręcznikiem za który
                  należało dać 10 E kaucji.Bo jeszcze zapomniałam napisać,że najlepiej ręczniki
                  kąpielowe zabrać ze sobą,bo te które oferuje hotel i za które jest ta kaucja nie
                  wyglądają na oko najlepiej.
                  • Gość: goldenage_07aug Re: Golden Age IP: *.gprs.plus.pl 29.07.08, 10:20
                    Dziękuję pięknie za dodatkowe informacje. 8 rano na wakacjach to
                    troche pogańska godzina (szczególnie po nocnbych balangach w Budrum).
                    Lecimy 07.08 z Wrocławia
                    Pozdrowiam.

• Gość: ania Re: Golden Age IP: 193.59.95.* 29.07.08, 10:42
                    Iwa a powiedz jeszcze jak z dojazdem do Bodrum i Yalikavak?
                    Skomplikowany praces? (a ile kosztuje dojazd?)
                    • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:20
                      Dojazd z hotelu do Bodrum jest z przesiadką w Yalikavak,nie wiem czemu ale te
                      busiki tak kursują.Do centrum Yalikavak i jednocześnie miejsca skąd odjeżdzają
                      busiki można z hotelu dojść spacerkiem w 20 min.Cenę przejazdu należy ustalić i
                      zapłacić przed wejściem do busika zazwyczaj 4 L /tureckie/ w jedną stronę.
                      • Gość: Mario Re: Golden Age IP: *.telepolska.pl 30.07.08, 11:48
                        Moja kumpela była w Bodrum i Yalikavak. Jak chcecie zobaczcie fotki.
                        Pozdrawiam
                        konkursflypl.blogspot.com/2008/07/pwysep.html
    • kamila.kielbasinska Re: Golden Age 29.07.08, 22:44
      proszę o informacje o bungalowach, słyszam, ze jest tam problem z wilgocią na parterze, dlatego pytanie, czy lepiej zabiegać o pokoj na pietrze ( czy w ogole da sie negocjowac). czy pokoje na pietrze tez maja balkony?? dziekuję za odpowiedz, pozdrawiam
      • kamila.kielbasinska Re: Golden Age 29.07.08, 23:10
        doczytałam , że w tej klubowej części w ogóle nie ma balkonów, jak to wygląda
        dokładnie??
      • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:26
        W Golden Age w części klubowej są bungalowy,ale właściwie trzeba by powiedzieć
        że są to 3 piętrowe budynki,plusem mieszkania na parterze jest to że ma się
        tarasik na którym można wieczorami posiedzieć,minusem żas jest to że wejścia do
        tych pokoi są bezpośrednio z tych tarasów co faktycznie może mieć wpływ na
        wilgoć wewnątrz poza tym mają mniej światła.Z kolei pokoje powyżej właściwie
        balkonów nie mają,to tylko drzwi balkonowe i balustrada na której wiesza się
        ręczniki np. Co do przydziału pokoi to wydaje mi się że niewiele da się zrobić
        na miejscu szczególnie w sezonie bo w recepcji mają już gotową rozpiskę z
        przydzielonymi pokojami,ale spróbować można.
        • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:32
          Ja miałam pokój na 1 piętrze i w zasadzie nie mogę narzekać,balkonik skromny dla
          1 osoby na stojąco,ale w zasadzie nie wiem czy dałoby sie na tym balkonie
          siedzieć bo wieczorami atakują komary no i potwornie hałasują chyba cykady.Piszę
          chyba cykady bo właściwe nie wiem co to za owadzik ale w pierwszych dniach jest
          to dośc denerwujące potem sie już człowiek przyzwyczaja.
          • kamila.kielbasinska Re: Golden Age 29.07.08, 23:42
            dziękuję za błyskawiczną odpowiedź:) mam nadzieję, że za bardzo Cię nie męczę,
            ale jeszcze jedna sprawa mnie interesuje- jak wygląda sprawa z YALIKAVAK, po
            pierwsze- czy da się tam dostać spacerkiem, czy trasa raczej takowemu nie
            sprzyja, po drugie- jak wyglądają ceny, warto w ogóle nastawiać się na jakieś
            zakupy i targowanie? Jak w tym rejonie z euro/dolarem, temat wielokrotnie
            poruszany, ale każdy region jak widać rządzi się swoimi prawami- co według
            Ciebie lepiej zabrać? pozdrawiam:)
            • Gość: iwa1 Re: Golden Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:38
              Do centrum Yalikavak można dojść piechotą spacerkiem jakieś 20 minut częśc drogi
              wzdłuż szosy reszta promenadą wzdłuż morza to jest najkrótsza droga,obawiam się
              tylko że na początku nie znajdziecie tej drogi promenadą bo jest słabo
              oznakowana.Wbrew pozorom w centrum Yalikavak jest dośc sporo sklepów można
              zrobić jakieś zakupy,ceny są niższe niż w sklepiku hotelowym dotyczy to np
              lodów,napoi drobnych pamiątek.Jeżeli chodzi o pieniądze to raczej obojętne czy
              zabierzesz E czy $ w hotelu płacili za 1 E -1,7 L,za 1 $ -1,1 L płacić można
              każdą walutą lecz warto mieć wymienioną na L bo czasami sprytnie oszukują
              przeliczając 1E:1L najkorzystniej wymieniać ponoć walutę na poczcie,w centrum
              jest ale mi nie udało sie ja odnależć.
        • Gość: martabb Re: Golden Age IP: *.icpnet.pl 26.08.08, 12:08
          Mam zamiar wybrac się we wrzesniu do Golden Age. Zastanawiam się
          własnie, gdzie zarezerwować pokoj- w częsci klubowej czy w częsci
          hotelowej? jak bradzo róznią się one standardem??Na zdjeciach
          pokazane sa tylko pokoje w czesci hotelowej.nie wiem czego moge sie
          spodziewac w czesci klubowej:/
    • Gość: ona7 Re: Golden Age IP: *.netair.pl 26.08.08, 14:17
      Witam, z tego co wiem to pokoje w części klubowej, sa niższe
      standardem i to o wiele od części hotelowej. Podobno rodziny z
      dziecmi wybieraja częśc klubową gdyz możena ze spokojem sobie
      poradzić z wózkami.Czytałam na różnych forach, ze jest nie ciekawie
      w tamtej części kompleksu, ale to wszystko zależy kto jaki ma poziom
      standardu. Ja wole być w hotelu, gdzie codziennie wymieniają świrez
      ręczniki, oraz jest klimatyzacja i czyściutko na błysk-niby tak
      własnie jest w hotelu. Zobaczymy jak się tam już zjawimy, ogólnie
      Golden Age ma wysokie noty w rankingu, polecany bardzo przez
      turystów. Powiedź mi jedziesz z rodzinka?? Ja się wybieram z
      chłopakiem ;)) Pozdrawiam i czekam za odpowiedzią !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka