witek123-don 31.07.08, 15:28 a co z owocami ? podobno trzeba płukać wszystko w przegotowanej wodzie bo inaczej biegunka przez min. 3 dni gwarantowana? zastanawiam sie czy to prawda bo raczej zależy mi żeby moje dziecko jadło owoce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turhotel Re: a co z owocami 31.07.08, 15:33 brednie. rob to samo z owocami co w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha Re: a co z owocami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:31 niczego takiego nie stwierdziłam :) jedz arbuzy, melony koniecznie spróbuj brzoskwiń od ulicznego sprzedawcy za tymi smakami będziesz tęsknić po powrocie :) pozdarwiam zycząc udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: a co z owocami IP: 194.42.116.* 01.08.08, 07:59 głupoty, kupiliśmy brzoskwinie na targu kg za 1 YTL (2 złote), nigdzie takich w Polsce nie uraczysz, cud, miód, aż się z nich leje. Arbuzy wielkieeeeee. Po prostu trzeba zachować taką samą higienę jak przy każdych owocach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: a co z owocami IP: *.chello.pl 31.07.08, 19:06 my jedlismy owoce umyte pod bieżacą wodą i nic nam nie było.to zalezy od organizmu poniewaz naszych znajomych "czyściło górą i dołem" udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: a co z owocami IP: 80.54.174.* 01.08.08, 07:27 Kupuj wode w 5l butelkach ,myj nia owoce i zęby.Woda z kranu tylko do mycia.Kupuj w sklepach Ayran (to taki napoj mleczny)ktory zabezpiecza przed zatruciami.Owoce nie roznia sie niczym od naszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: a co z owocami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 07:43 Ze wszystkim się zgadzam za wyjątkiem tego, że może ich owoce specjalnie nie różnią się wyglądem od naszych, za to smakiem - zdecydowanie tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: a co z owocami IP: 193.108.194.* 01.08.08, 11:27 tak, płukać przede wszystkim butelkowaną wodą ale najlepiej obierać ze skórki Odpowiedz Link Zgłoś