drpaulinia 28.09.08, 20:28 Witajcie, czy jest ktos, kto się orientuje jakie życzenia można złożyć muzułmaninowi na koniec ramadanu? (najlepiej w języku tureckim...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaod Re: ramadan- życzenia 29.09.08, 10:18 Polecam dwa fora "Jezyk turecki", gdzie na pewno otrzymasz pomoc. Poszukaj tez na tych forach wczesniejszych linkow, zyczenia takie byly juz pisane. 1. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21019 2. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49991 Pozdrawiam :) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha222 Re: ramadan- życzenia IP: *.elpos.net 29.09.08, 11:10 Zyczenia te znalazłam w zarchiwizowanych, ale może jeszcze ktoś się wypowie czy na pewno składa się je na koniec ramazanu? 1.Mübarek ramazan bayramı, ailenize sağlık, huzur, bolluk ve mutluluk getirsin, nice hayırlı bayramlara...-Blogoslawione swieto Ramadan niech przyniesie dla waszej(twojej)rodziny zdrowie,spokoj,obfitosc i szczescie,spokojnych swiat(dosl.jeszcze wiecej tak dobrych dla nas swiat)... 2.Mübarek ramazan bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun.-wszystkiego najlepszego z okazji blogoslawionego swieta ramadan,niech bedzie swieto to okazja na dobrodziejstwo.W te blogoslawione dni niech modlitwy wasze spelnia sie. Zyczenia te skladamy ,gdy ramadan skonczy sie ,czyli gdy minie miesiac postu.Mozemy tez krotko zlozyc zyczenia " İyi Bayramlar" cos w stylu "Dobrych swiat". Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin Re: ramadan- życzenia 03.10.08, 14:38 ja napisałam do znajomej Turczynki w ten sposób: ramazan bitinden göre sana bayramın kutlu olsun diyorum... mam nadzieję, że zrozumiała o co chodzi, ale podejrzewam, że nie wyraziłam tego tak jak mówią Turcy... Odpowiedz Link Zgłoś