starwars110 25.01.09, 11:22 Czy w tym okresie bedzie duzo ludzi ... ? Jak tam jest duzo do zwiedziania ...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Kemer-Maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 12:19 My byliśmy w Kemerze od 28 maja. To dopiero początek sezonu. Niektóre sklepy dopiero otwarli w czerwcu, ale ceny były coraz wyższe. W sumie w naszym hotelu impreza inaugurująca sezon była 1.06. Może było ciepłe, temperatura najniższa jaką widziałem na na mieście to 19 stopni około godz.23 Ludzi dużo, 90% to Rosjanie( są w porządku) Na ulicach handlarze zagadują praktycznie tylko po rosyjsku. Jeśli chodzi o zwiedzanie to można iść tylko do meczetu. Jest delfinarium, ładny park, można pojechać na Thatali. Polecam zwiedzanie Antalyi. Oczywiście wycieczkę Myra-Kekova, jednodniowa od 8 do 20, w programie min. rejs statkiem, cerkiew św. Mikołaja. Wycieczki na mieście tylko po rosyjsku. Polecam dobre i sprawdzone biuro Yunaya. Byliśmy z nimi na dwóch wycieczkach. Druga taniej:-) Jeśli chcesz więcej info to chętnie pomogę. Sam szukałem w zeszłym roku podobnych informacji.Pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
starwars110 Re: Kemer-Maj 25.01.09, 12:34 Dzięki za informacje, mam jeszcze pytanko czy byłeś w Hotelu Park jak tak czy możesz podzielić sie opinią na temat tego Hotelu, czy na plażach w tym okresie są tłumy, czy raczej luz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kemer-Maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 12:41 Byliśmy w Bona Dea Beach. Plaża była prywatna przy hotelu. Zawsze jakiś leżak był wolny. Przy innych hotelach też miejsca były. Będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
starwars110 Re: Kemer-Maj 25.01.09, 12:46 Jeszcze jedno pytanko, jak kształtują się ceny np: alkohole, jedzenie, wycieczki tak circa about?. Czy warto wymienić kasę w Polsce czy na miejscu, jaką walutę poza lirem i Euro akceptują. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Kemer-Maj 25.01.09, 13:20 Nie wymieniaj pieniedzy w Polsce, na miejscu jest lepszy kurs € i $ ,mozesz wymienic na tureckie YTL w kazdym kantorze ,ale prawie wszedzie mozesz placic w € i $.Nie wiem ,czy pytasz o ceny alkoholu w sklepach ,bo jesli tak,to jest bardzo drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kemer-Maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 12:21 Przepraszam za może, ma być morze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kemer-Maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 13:35 Pieniądze najlepiej mieć drobne. Po równo dolarów i euro, a na miejscu zamienić na liry.Zależy jaki się trafi sprzedawca i jaki ma w głowie przelicznik:-) Z bankomatu jak brałem 50euro zapłaciłem 16zl prowizji i Banku Sląskim ING. Złotówki chciałem wymienić w kantorze to za 50zł gość dawał 14dolarów, a był po 2.20! Ceny są różne. Najtaniej było w Carefourze i w takim lokalnym Lidlu, Plusie( nazwy inne) My mieliśmy AI więc jedzenia i alkoholu nie musieliśmy kupować.Jak byliśmy to dolar był po 2.20 więc często płaciliśmy w dolarach,ale niekiedy bardziej opłacało się w euro. Rosjanie mają tylko dolary więc i ceny raczej są dolarach. Zobaczycie na miejscu.Aha targujcie się mocno, oczywiście nie w markecie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Kemer-Maj 25.01.09, 14:33 Wszystkie kantory maja ,ten sam przelicznik,tylko w hotelu jest niekorzystnie wymieniac ,bo maja zawsze zanizony kurs ,na dzien dzisiejszy za 1 € dostaniesz 2,2 TL , za 1 $ 1,6 TL ,mozesz rowniez wymienic w kazdym banku ,wszedzie sa tablice z aktualnym kursem walut.W discount Bim ,mozesz dostac art.spozywcze ,dobre ceny. Odpowiedz Link Zgłoś