Gość: mjaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:34 Pierwszy raz wybieram się do Turcji - Side, czy ktoś może mi napisać coś o "firmowych" ciuchach, okularach, torebkach itp. Gdzie można takie "cuda" kupić i czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga79 Re: Firmowe ciuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:37 ja z męzem lecimy w czerwcu tez pierwszy raz do Turcji,ja własnie teraz tez sobie szperam na forum i czytam interesujace mnie wątki,zerknij w tematy na forum-jest cala masa informacji o robieniu zakupów...trzeba mieć tylko sporo czasu,zeby to wszystko czytać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolnoslazaczka Re: Firmowe ciuszki 12.05.09, 15:20 Tych niby oryginałów jest tak dużo wszędzie ,że idąc ulicą napewno je zobaczysz.Ale szczerze są to tanie szmaty które szybko rozwalają się.Ja kupiłam sobie buty "ala PUMA" i po miesiącu wylądowały w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Firmowe ciuszki 12.05.09, 15:26 dolnoslazaczka napisała: >Ale szczerze są to tanie szmaty które szybko rozwalają się.Ja kupiłam sobie buty "ala PUMA" i po miesiącu wylądowały w koszu. Butów nie kupowałam, bo nie wzbudzały mojego zaufania, ale "firmowe" ciuchy owszem i jestem bardzo zadowolona z ich jakości, a wiem co mówię, bo były długo użytkowane przez mnie i moje dzieci, które potrafią zdzierać ciuchy błyskawicznie. Po praniu wyglądały tak jak przed praniem - czego nie można powiedzieć o niektórych ciuchach z metką Adidas sprzedawanych w naszych sklepach. Dodam, że takie tanie te ciuchy nie są, nawet po ostrym targowaniu, ale w moim przypadku warto było je kupić. Nie polecam tylko kupowania "oryginalnych" perfum za kilka dolarów - porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Firmowe ciuszki IP: *.chello.pl 21.05.09, 21:02 Czy może wiecie gdzie w Alanyi można kupić fajne, lepszej jakości ciuszki? Będziemy tam pierwszy raz. W zeszłym roku w Bodrum kupiłam sobie fajne, dobrej jakości ciuszki. Prałam je już kilka razy i nic się z nimi nie stało - wyglądają tak jak w dniu zakupu. A mi wogóle nie przeszkadza, że to podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Firmowe ciuszki IP: *.merinet.pl 12.05.09, 19:29 100% to chamskie podróby, które wstyd założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystaa33 Zalezy które, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 15:07 kupowałem koszulkę za 5 euro ze straganu i to faktycznie szajs ale są też koszulki polo Lacoste po 20 Euro w ładnym, czystym, klimatyzowanym sklepiku, gdzie można przymierzyć i przy kilku sztukach potargować się ze sprzedawcą. Te są naprawde wysokiej jakości i oprócz ceny nie odbiegają niczym od oryginałów. Sklepy są w każdym miasteczku turystycznym, ja byłem w Kemer. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: Firmowe ciuszki 21.05.09, 09:06 Na pewno nie kupuj w starej części Side, bo tam jest drogo. Ja mieszkałam w Hotelu Hanay (od "centrum" 10 min) i tam był sklepik, gdzie rzeczy były dużo tańsze:) Np. torba gdzie indziej była za 20 lira, a koło hotelu za 9:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Firmowe ciuszki IP: *.aster.pl 21.05.09, 09:20 wszędzie, tam nic innego nie ma tylko te adidasy, diory i rolexy. Ale czy warto??? Moim zdaniem nie. Nie uznaję podróbek. Wstyd by mi było z czymś takim chodzić, tym bardziej że często wykonanie pozostawia wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Firmowe ciuszki IP: *.uznam.net.pl 21.05.09, 09:26 Wstyd to kraść! Pytanie było kierowane do osób które takie rzeczy kupiły, bo tylko takie mają prawo do oceny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Firmowe ciuszki IP: *.aster.pl 21.05.09, 09:38 ale to jest kradzież. Dziwne, że nie rozumiesz tego. A oceniać też mogę bo widziałam te ciuchy i widziłam klej wyciekający z "adidasów" i tandetne napisy na okularach. Te okulary byłyby dużo ładniejsze bez tych "diorów" i "D&Gów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Firmowe ciuszki IP: *.uznam.net.pl 21.05.09, 09:53 Co do butów i okularów zgadzam się, ale ciuchy są OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Firmowe ciuszki 21.05.09, 10:20 Kradnie producent i sprzedawca,a kupujący ma prawo zakupić to,co mu się podoba. Wyznaję zasadę co tanie to drogie i nie kupują ciuszków i torebek w Turcji,nawiasem mówiąc nie podobają mi się. Jeżeli masz ochotę na takie zakupy to jak najbardziej,ale...nie polecam zegarków,perfumów.Sandałki ze skóry bez firmowej metki jak najbardziej,ale w sklepach z klimą:-) i stałymi cenami od 70 tl.Oryginalne fasony,profilowane,wygodne. Jeżeli ciuchy to te niestety trochę droższe,a nie 10e za 5 podkoszulków. W tamtym roku kupiłam córce podkoszulki Barbie:-) po 10 e za sztukę i nosi do tej pory,fajna grubsza bawełna ,kolory ok. W temacie okularów nie mam doświadczenia,ale w większości są paskudne z ordynarnym napisem i pseudo cyrkoniami po 6 e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszka Re: Firmowe ciuszki IP: *.centertel.pl 21.05.09, 21:56 W tamtym roku kupiłam kilka "firmowych" koszulek, butów i tym podobnych. Żadna z tych rzeczy nie przetrzymała próby czasu. Zamiast wydawać pieniądze na kicz lepiej pojechać na jakąś wycieczkę po okolicy lub spróbować lokalnych potraw. ...Takie jest moje zdanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Firmowe ciuszki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.05.09, 19:35 Tureckie ciuszki, okulary, zegarki itp wszystkie są orginalne :), mówie na nie turecki orginał, bo one nawet przy faktycznie orginalnych markach nawet nie leżały. Nie mniej ciuszki sa fajne, wytrzymałe, ale na straganach trzeba sprawdzać co się kupuje. Zazwyczaj ciuchy leżą na słońcu, więc często różni się kolor z przodu koszulki od tyłu. Ostatnio byłem w Turcji 2 lata i ciuchy które tam kupiłem córka nosi do dzisiaj, natomiast syn za szybko rośnie i już wyrusł a ciuchy które sobie kupiliśmy do tej pory nosimy. Tureckie rzeczy są dużo lepsze niż np. Tunezyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś