puska123 18.05.09, 15:21 CZy leci ktoś do hotelu Eftalia Resort 17.06.2009?A może znajdzie się ktoś,kto spędzał juz tam wakacje i podzieli się wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:31 bylem w hotelu obok..dokladnie na wprost w ARANCI.. moje spostrzezenia i uwagii.. Arancia ma duzy teren ktorego nam zazdroscili mieszkancy eftalii.. My mielismy z nad basenu 2-3 minutki spaceru nad morze choc bylismy w pierwszej lini brzegowej wiec te 150 m ktore podaja w katalogach jest mocno naciagane w przypadku eftalii gdyz lezy ona za hotelem arancia resort.. dla dzieci sa 3 zjezdzalnie o ile dobrze pamietam jak bylem byl duzy telebim bo byly mistrzostwa europy.. Do miejscowosci Konakli centrum handlowe spacerkiem 10-15 minut...mysle ze mozna isc byle bylo juz chlodno..:) Do alany jezdza z glownej ulicy dolmusze...blizko do nich Jakby Was interesowal wieczor turecki na ktorym ja np bylem to akurat od nas ten zamek jest spacerkiem 10-15 jak sie okazalo wiec wcale nie trzeba korzystac z polskich biur podrozy w ktorych sie przeplaca 50%...spokojnie mozna z Tureckich (ja obok hotelu za siebie i syna lat 6 zaplacilem 30 dolarow) Takze w centrum konakli sa biura...w jednym nawet jest osoba mowiaca po polsku i tez ma dobre ceny Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 15:41 Dziękuję bardzo za informacje,podobno to moloch ,mam nadzieję ,że się nie pogubimy,zwłaszcza ,że leci z nami 4-latek bardzo ruchliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:32 hotel dosc duzy ale teren relatywnie maly wg mnie...tak potrzac z zewnatrz..budynek w ksztalcie L z wcisnietym wewnatrz L basenem i lezakami..:) zjezdzalnie sa na koncu kompleksu od strony Aranci...sa 3 o ile pamietam, zdjecia sa robione wlasnie z nich i teren wydaje sie wiekszy.. nad morze trzeba wyjsc ze sprzetem bo to pare minut od hotelu i wracanie sie jest czasochlonne a nie pamietam czy jest bar w opcji AI nad samym morze z Waszego hotelu... Opinie ma hotel ogolnie podobno niezle...dla mnie troszku za wielki moloch na relatywnie malym terenie majac na uwadze dziecko.. Opinie ludzi poznasz wchodzac na link www.wakacje.pl/hotele/turcja/eftalia-resort-7547.html skad jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:04 Wylatujemy z Poznania,mam nadzieję ,że pobyt będziemy mogli zaliczyc do udanych,dziękuję za spostrzeżenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:25 te pare minut dojscia na plaze to 3 min no chyba duzo jak wynika wg poprzednika Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:29 Czasami mam wreażenie ,że ile ludzi tyle opini,ale jestem optymistycznie nastawiona i mogę iśc nawet 5 min -żartobliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:31 byłam i zołwim krokiem naprawde góra 5 min a normalnym w miare upału 3 min Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:35 do Graga ,a mogę prosic o jakieś szczegóły dotyczące hotelu ,plaży itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:46 hotel rzeczywiscie moloch a nie taki straszny bo nigdy nic niczego nie brakowało jedzonko dobre i bardzo duzo,no powiedzmy lezaków przy basenie było mało w stosunku dl potrzebujacych,ale tez nie tragedia,Dla dzieci sa dwa małe baseny jeden ze zjezdzalniami drugi z przodu hotelu jest tez plac zabaw ,do lazy dokładnie 3 min,Plaza szary gruby piasek lezaków nie zabraknie czysta i jest tez bufet z zimnym piwkiem i innymi napojami i dobra kawka Duzo ruskich jak wszedzie animacje prawie tylko dla dzieci ,nie wiem co jeszcze by cie interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:57 Dziękuję za wyczerpujące informacje,naczytałam się naprawdę wiele informacji i każdy miał jakieś ale odnośnie tego hotelu ,ale to chyba taka nasza polska przypadłośc,że musimy trochę pomarudzic,jeszcze raz dziękuję!!!Mam nadzieję ,że ktoś jeszcze leci w tym samym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 18:09 napewno ktos jeszcze poleci ,ja 17 prawie będe wracac z kemer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:09 do graga123 Nie mowie ze to problem dojsc do plazy tylko zaznaczam ze jak ktos jedzie np z dzieckiem malym to musi zakladac ze nie pusci go samego do hotelu bo dziecko musi do ubikacji czy chce mu sie pic..z basenu w Aranci ktora byla prze bylo to wg mnie 200-300 m do morza a eftalia jest za Arancia.. Tylko tyle a nie jakies narzekania...celowo dalem link by mozna poczytac opinie ludzi ktorzy maja swoje zdanie.. Ja takze lecialem z Poznania..Ja z Wezyra ale widze z daty wylotu ze Ty z innego biura bo wezyr leci 18 czerwca.. Jak masz pytania o okolice to sprobuje pomoc bo bylem dokladnie w tym samym czasie rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 19:28 My lecimy z GTI,a jeżeli masz czas to interesuje mnie czy gdzieś w okolicy jest sklep spożywczy,jadę z dwoma niejadkami,których obawiam sie będę musiała "dopychac" chlebem.Jestem też ciekawa opisu samej okolicy,czy jest spokojnie itp.nie szukam przeludnionych ulic,zgiełku i gwaru,chcę tylko wypocząc ,dlatego też nie będziemy pewnie korzystac z wycieczek fakultatywnych (ze względu na dzieci),ale na pewno odwiedzimy delfinarium.Chyba ,że jest jeszcze cos co mozna zobaczyc z 4 latkiem ?Córka ma 10 lat i jest chłonna wiedzy zwłaszcza fascynuje się historią,ale mały niestety nie wytrzyma zbyt długo zwiedzając . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:39 sklepy sa tuz obok hotelu... jak bys chciala kupic im np lody to polecam w sklepiku bo sa smaczniejsze niz kulkowe w hotelu i tansze o polowe..konceru np algida czy schoeler.. Chleba mysle ze nie bedziesz musiala kupowac bo w hotelu dobry i dostatek..hahaha takze pamiatki mozna kupic itp...jesst biuro podrozy.. W samym centrum Konakli jest duzo roznych sklepow i podobno ceny lepsze niz w Alany ale ja nie mam porownania bo nie lubie zakupow.. Okolica spokojna ale nierzadko Turecka obsluga uwodzi atrakcyjne bialoglowy "bez obstawy".. do Konakli polecam isc po kolacji bo w ciagu dnia strasznie goraco, my z synem raz poszlismy okolo 17.00-18.00 i pod koniec czerwca to byl sredni pomysl delikatni8e mowiac.. ja z moim 6 latkiem nastawilem sie na pobyt bo wyprawy do kapadocji czy Pamukale sa dosc odlegle i mialem obawy ze bedzie sie w podrozy nudzil jak przyslowiowy mops.. W delfinarium nie bylem ale podobno ciekawe, wycieczka jest laczona czesto z aqaparkiem... jak masz pytania mozemy sie spotkac w poznaniu albo na gg Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 20:59 Dzięki za szczegółowe informacje,myślę,ze jakoś przeżyjemy i wrócimy cali i zdrowi do codziennych obowiązków.MAM NADZIEJĘ ,ŻE JEDNAK KTOŚ DOPISZE SIĘ DO LISTY WYJEŻDZAJĄCYCH 17 CZERWCA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 21:01 A co do obstawy to mam i to wielką w gabarytach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:17 na pewno bedzie niemalo osob z Polski co dla dzieci dobre..a i Wy odpoczniecie.. Obstawa uniemozliwi "wakacyjne branie", ale mysle ze nawet to i dobrze..:) Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 19.05.09, 09:26 Mam nadzieję,że spotkamy naszych rodaków i odpoczniemy i że ominą nas przykre niespodzianki o których wiele sie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Eftalia Resort IP: *.tvgawex.pl 23.05.09, 18:15 witam! Byłam w eftalii rok temu z 2 dzieci i było super. Polaków jest naprawdę dużo, jedzenie bardzo smaczne i dużo dla dzieci. Moja 2,5 letnia córka na śniadanie codziennie jadła płatki z mlekiem, są pyszne bułeczki słodkie lub francuskie. Wieczorami jest dyskoteka dla dzieci prowadzona przez animatorów, a później zabawy dla dorosłych. Do plaży bliziutko, ale maluchom dobrze zabrać zabawki do piachu. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 25.05.09, 19:05 Dziękuję bardzo,cieszę się ,że jedzonko dla dzieci jest dobre !!A i na pewno zabiorę zabawki do piasku ,dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
puska123 Re: Eftalia Resort 04.06.09, 12:28 Ponawiam pytanie ,czy ktoś leci 17.06.09 do Eftalia Resort z Poznania??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: Eftalia Resort IP: *.cable.ubr02.aztw.blueyonder.co.uk 12.06.09, 13:27 Bylismy w tym hotelu dokładnie rok temu z 5-latkiem (tez NIEJADKIEM), było naprawdę fajnie poza brudną plażą z wystającymi kamlotami. Moja rada-jeśli ulokują Was na parterze od strony basenu w głownym budynku to radzę odrazu go zmienic, my tak zrobilismy bo halas w nocy byl nie do zniesienia.Zamienilismy na pokoj na przedostatnim piętrze od strony wejsca i było ok.Baseny dość mocno zatłoczone i trzeba rano zajmowac lezaczki bo pozniej jest kiepsko.My wlasciwie caly czas spedzilismy przy basenie od strony wjazdu do hotelu, dla Synka byl idealny(1,20). Poznalismy kilka fajnych osób również z dziecmi i wakacje zaliczamy do naprawdę udanych czego i Wam zycze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamika301 Re: Eftalia Resort 25.07.16, 10:01 witam czy ktoś wybiera sie do Eftalii Resort 20.08.2016r Odpowiedz Link Zgłoś
kamika301 Re: Eftalia Resort 27.07.16, 10:40 dzieciaku sprzedawaj te kredki i nie marudź Odpowiedz Link Zgłoś