Dodaj do ulubionych

Eftalia Resort

18.05.09, 15:21
CZy leci ktoś do hotelu Eftalia Resort 17.06.2009?A może znajdzie
się ktoś,kto spędzał juz tam wakacje i podzieli się wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:31
      bylem w hotelu obok..dokladnie na wprost w ARANCI..
      moje spostrzezenia i uwagii..
      Arancia ma duzy teren ktorego nam zazdroscili mieszkancy eftalii..
      My mielismy z nad basenu 2-3 minutki spaceru nad morze choc bylismy
      w pierwszej lini brzegowej wiec te 150 m ktore podaja w katalogach
      jest mocno naciagane w przypadku eftalii gdyz lezy ona za hotelem
      arancia resort..
      dla dzieci sa 3 zjezdzalnie o ile dobrze pamietam
      jak bylem byl duzy telebim bo byly mistrzostwa europy..

Do miejscowosci Konakli centrum handlowe spacerkiem 10-15
      minut...mysle ze mozna isc byle bylo juz chlodno..:)

Do alany jezdza z glownej ulicy dolmusze...blizko do nich

Jakby Was interesowal wieczor turecki na ktorym ja np bylem to
      akurat od nas ten zamek jest spacerkiem 10-15 jak sie okazalo wiec
      wcale nie trzeba korzystac z polskich biur podrozy w ktorych sie
      przeplaca 50%...spokojnie mozna z Tureckich
      (ja obok hotelu za siebie i syna lat 6 zaplacilem 30 dolarow)
      Takze w centrum konakli sa biura...w jednym nawet jest osoba mowiaca
      po polsku i tez ma dobre ceny
      • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 15:41
        Dziękuję bardzo za informacje,podobno to moloch ,mam nadzieję ,że
        się nie pogubimy,zwłaszcza ,że leci z nami 4-latek bardzo ruchliwy
        • Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:32
          hotel dosc duzy ale teren relatywnie maly wg mnie...tak potrzac z
          zewnatrz..budynek w ksztalcie L z wcisnietym wewnatrz L basenem i
          lezakami..:)
          zjezdzalnie sa na koncu kompleksu od strony Aranci...sa 3 o ile
          pamietam, zdjecia sa robione wlasnie z nich i teren wydaje sie
          wiekszy..
          nad morze trzeba wyjsc ze sprzetem bo to pare minut od hotelu i
          wracanie sie jest czasochlonne a nie pamietam czy jest bar w opcji
          AI nad samym morze z Waszego hotelu...
          Opinie ma hotel ogolnie podobno niezle...dla mnie troszku za wielki
          moloch na relatywnie malym terenie majac na uwadze dziecko..
          Opinie ludzi poznasz wchodzac na link
          www.wakacje.pl/hotele/turcja/eftalia-resort-7547.html
          skad jedziesz?
          • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:04
            Wylatujemy z Poznania,mam nadzieję ,że pobyt będziemy mogli zaliczyc
            do udanych,dziękuję za spostrzeżenia
            • Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:25
              te pare minut dojscia na plaze to 3 min no chyba duzo jak wynika wg
              poprzednika
              • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:29
                Czasami mam wreażenie ,że ile ludzi tyle opini,ale jestem
                optymistycznie nastawiona i mogę iśc nawet 5 min -żartobliwie
                • Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:31
                  byłam i zołwim krokiem naprawde góra 5 min a normalnym w miare upału
                  3 min
                  • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:35
                    do Graga ,a mogę prosic o jakieś szczegóły dotyczące hotelu ,plaży
                    itp.?
                    • Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 17:46
                      hotel rzeczywiscie moloch a nie taki straszny bo nigdy nic niczego
                      nie brakowało jedzonko dobre i bardzo duzo,no powiedzmy lezaków przy
                      basenie było mało w stosunku dl potrzebujacych,ale tez nie
                      tragedia,Dla dzieci sa dwa małe baseny jeden ze zjezdzalniami drugi
                      z przodu hotelu jest tez plac zabaw ,do lazy dokładnie 3 min,Plaza
                      szary gruby piasek lezaków nie zabraknie czysta i jest tez bufet z
                      zimnym piwkiem i innymi napojami i dobra kawka Duzo ruskich jak
                      wszedzie animacje prawie tylko dla dzieci ,nie wiem co jeszcze by
                      cie interesowało
                      • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 17:57
                        Dziękuję za wyczerpujące informacje,naczytałam się naprawdę wiele
                        informacji i każdy miał jakieś ale odnośnie tego hotelu ,ale to
                        chyba taka nasza polska przypadłośc,że musimy trochę
                        pomarudzic,jeszcze raz dziękuję!!!Mam nadzieję ,że ktoś jeszcze leci
                        w tym samym terminie.
                        • Gość: graga123 Re: Eftalia Resort IP: *.telpol.net.pl 18.05.09, 18:09
                          napewno ktos jeszcze poleci ,ja 17 prawie będe wracac z kemer
              • Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:09
                do graga123
                Nie mowie ze to problem dojsc do plazy tylko zaznaczam ze jak ktos
                jedzie np z dzieckiem malym to musi zakladac ze nie pusci go samego
                do hotelu bo dziecko musi do ubikacji czy chce mu sie pic..z basenu
                w Aranci ktora byla prze bylo to wg mnie 200-300 m do morza a
                eftalia jest za Arancia..
                Tylko tyle a nie jakies narzekania...celowo dalem link by mozna
                poczytac opinie ludzi ktorzy maja swoje zdanie..
                Ja takze lecialem z Poznania..Ja z Wezyra ale widze z daty wylotu ze
                Ty z innego biura bo wezyr leci 18 czerwca..
                Jak masz pytania o okolice to sprobuje pomoc bo bylem dokladnie w
                tym samym czasie rok temu
                • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 19:28
                  My lecimy z GTI,a jeżeli masz czas to interesuje mnie czy gdzieś w
                  okolicy jest sklep spożywczy,jadę z dwoma niejadkami,których obawiam
                  sie będę musiała "dopychac" chlebem.Jestem też ciekawa opisu samej
                  okolicy,czy jest spokojnie itp.nie szukam przeludnionych
                  ulic,zgiełku i gwaru,chcę tylko wypocząc ,dlatego też nie będziemy
                  pewnie korzystac z wycieczek fakultatywnych (ze względu na
                  dzieci),ale na pewno odwiedzimy delfinarium.Chyba ,że jest jeszcze
                  cos co mozna zobaczyc z 4 latkiem ?Córka ma 10 lat i jest chłonna
                  wiedzy zwłaszcza fascynuje się historią,ale mały niestety nie
                  wytrzyma zbyt długo zwiedzając .
                  • Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:39
                    sklepy sa tuz obok hotelu...
                    jak bys chciala kupic im np lody to polecam w sklepiku bo sa
                    smaczniejsze niz kulkowe w hotelu i tansze o polowe..konceru np
                    algida czy schoeler..
                    Chleba mysle ze nie bedziesz musiala kupowac bo w hotelu dobry i
                    dostatek..hahaha
                    takze pamiatki mozna kupic itp...jesst biuro podrozy..
                    W samym centrum Konakli jest duzo roznych sklepow i podobno ceny
                    lepsze niz w Alany ale ja nie mam porownania bo nie lubie zakupow..
                    Okolica spokojna ale nierzadko Turecka obsluga uwodzi atrakcyjne
                    bialoglowy "bez obstawy"..
                    do Konakli polecam isc po kolacji bo w ciagu dnia strasznie goraco,
                    my z synem raz poszlismy okolo 17.00-18.00 i pod koniec czerwca to
                    byl sredni pomysl delikatni8e mowiac..
                    ja z moim 6 latkiem nastawilem sie na pobyt bo wyprawy do kapadocji
                    czy Pamukale sa dosc odlegle i mialem obawy ze bedzie sie w podrozy
                    nudzil jak przyslowiowy mops..
                    W delfinarium nie bylem ale podobno ciekawe, wycieczka jest laczona
                    czesto z aqaparkiem...
                    jak masz pytania mozemy sie spotkac w poznaniu albo na gg
                    • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 20:59
                      Dzięki za szczegółowe informacje,myślę,ze jakoś przeżyjemy i wrócimy
                      cali i zdrowi do codziennych obowiązków.MAM NADZIEJĘ ,ŻE JEDNAK KTOŚ
                      DOPISZE SIĘ DO LISTY WYJEŻDZAJĄCYCH 17 CZERWCA!!!!
                      • puska123 Re: Eftalia Resort 18.05.09, 21:01
                        A co do obstawy to mam i to wielką w gabarytach
                        • Gość: muchos Re: Eftalia Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:17
                          na pewno bedzie niemalo osob z Polski co dla dzieci dobre..a i Wy
                          odpoczniecie..
                          Obstawa uniemozliwi "wakacyjne branie", ale mysle ze nawet to i
                          dobrze..:)
                          • puska123 Re: Eftalia Resort 19.05.09, 09:26
                            Mam nadzieję,że spotkamy naszych rodaków i odpoczniemy i że ominą
                            nas przykre niespodzianki o których wiele sie czyta
                            • Gość: beata Re: Eftalia Resort IP: *.tvgawex.pl 23.05.09, 18:15
                              witam! Byłam w eftalii rok temu z 2 dzieci i było super. Polaków jest naprawdę
                              dużo, jedzenie bardzo smaczne i dużo dla dzieci. Moja 2,5 letnia córka na
                              śniadanie codziennie jadła płatki z mlekiem, są pyszne bułeczki słodkie lub
                              francuskie. Wieczorami jest dyskoteka dla dzieci prowadzona przez animatorów, a
                              później zabawy dla dorosłych.
                              Do plaży bliziutko, ale maluchom dobrze zabrać zabawki do piachu.
                              Pozdrawiam i życzę udanego urlopu
                              • puska123 Re: Eftalia Resort 25.05.09, 19:05
                                Dziękuję bardzo,cieszę się ,że jedzonko dla dzieci jest dobre !!A i
                                na pewno zabiorę zabawki do piasku ,dziękuję i pozdrawiam
                                • puska123 Re: Eftalia Resort 04.06.09, 12:28
                                  Ponawiam pytanie ,czy ktoś leci 17.06.09 do Eftalia Resort z
                                  Poznania???????????
                                  • Gość: Syla Re: Eftalia Resort IP: *.cable.ubr02.aztw.blueyonder.co.uk 12.06.09, 13:27
                                    Bylismy w tym hotelu dokładnie rok temu z 5-latkiem (tez
                                    NIEJADKIEM), było naprawdę fajnie poza brudną plażą z wystającymi
                                    kamlotami.
                                    Moja rada-jeśli ulokują Was na parterze od strony basenu w głownym
                                    budynku to radzę odrazu go zmienic, my tak zrobilismy bo halas w
                                    nocy byl nie do zniesienia.Zamienilismy na pokoj na przedostatnim
                                    piętrze od strony wejsca i było ok.Baseny dość mocno zatłoczone i
                                    trzeba rano zajmowac lezaczki bo pozniej jest kiepsko.My wlasciwie
                                    caly czas spedzilismy przy basenie od strony wjazdu do hotelu, dla
                                    Synka byl idealny(1,20).
                                    Poznalismy kilka fajnych osób również z dziecmi i wakacje zaliczamy
                                    do naprawdę udanych czego i Wam zycze.
                                    pozdrawiam
    • kamika301 Re: Eftalia Resort 25.07.16, 10:01
      witam czy ktoś wybiera sie do Eftalii Resort 20.08.2016r
      • edek_sprzedawca_kredek Re: Eftalia Resort 26.07.16, 22:12
        Ja w 2017 planuje
        • kamika301 Re: Eftalia Resort 27.07.16, 10:40
          dzieciaku sprzedawaj te kredki i nie marudź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka