iwanni 28.05.09, 15:34 Chodzi mi o podrobki zegarkow np.Breitling...buty sportowe itp.w jakiej cenie sa i czy warto kupic...prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabeau Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? 28.05.09, 15:53 Dyskusje o zakupach w Turcji znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=95234168&a=95257027 BTW; podróbki zegarków - widziałam takie ogłoszenie w Efezie na straganie: "Genuine fake watches" :) Zastanawia mnie, jaki jest sens kupowania podróbki zegarka z wyższej półki - szpan czy co? Do końca legalne też to nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabeu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:26 a wiesz droga isabeu ze podróbka zegarka markowoego tudziez jego replika rózni sie tylko i wyłacznie mechanizmem w srodku ? Sam sobie bedac w chinach kupiłóem rolexa za 10 dolców a orginalny kosztuje ponad 20000 tys dolarów wiec ci juz odpowiedziałem jaki ma sens kupowanie własnie takich rzeczy. Nie wiem jak wyglada sprawa w turcji z okularami ciuchami itd. Ale bedac jakies 20 lat temu w istambule na rynku(nie wiem czy jeszcze istnieje) nsakupowalismy na handel 4 samochody ciuchów lacosty dobrej jakosciowo a teraz u nas w galeriach handlowych zwykła podkuszulka własnie tego krokodylka kosztuje 300-400 zł i w dodatku made in CHINA To odpowiedz sobie sama na to pytanie które zadałas Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabe 28.05.09, 16:47 > a wiesz droga isabeu ze podróbka zegarka markowoego tudziez jego > replika rózni sie tylko i wyłacznie mechanizmem w srodku ? A czy wiesz, Moniek, że mechanizm to najważniejsza część zegarka? Nie, zapewne dla Ciebie najważniejszy jest jednak szpan - "Patrzcie, mam Rolexa!" Straszne to buractwo, IMHO. Czy naprawdę oryginalny Rolex kosztuje 20 milionów dolarów (wg tego co napisałeś: 20000 tys)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:54 Napisałem 20 000 tys dolarów a dokładnie taki sam sobie kupiłem za 10 baksów i nie nosze go sla szpanu tylko do pracy bo jak ide gdzies na impreze to akurat zona kupiła mi na 40 w aparcie orginalny ale nie bede wymieniał nazwy aby nie było spzanu jak to ująłes ps nie wiem czy link dobrze zadziała a ja nie to daje takie cos www.chrono24.com/pl/rolex/1476092.htm Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabe 29.05.09, 21:10 Ja mam od lat na Riwierze, sklep z bizuterıa srebrna i zegarkami i od lat zadowolonych klijentow :)to prawda ,ze najwaznıejszy jest mechanizm ,ale i te dobre jakosciowo mozna dostac w Turcji. Cena podrobkı Rolexa (tej 1:1 ze wszystkımı funkcjami ) w granıcach 75- 85€ ze stalı szlachetnej i automatik . Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabe 29.05.09, 22:11 Żałosny interes i tyle. A naiwnych nie sieją :P Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa ReDo Moniek 29.05.09, 21:15 Ten Rolex (Chrono )mam rownıez w sprzedazy ( 1:1) cena 110 € Odpowiedz Link Zgłoś
margo271 Re: ReDo Moniek 29.05.09, 21:21 a gdzie dokładnie masz ten sklep? jak w Alanyi to bede od 3 lipca. jak kupowac to u swoich :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: ReDo Moniek 29.05.09, 22:05 Mieszkam w Manavgat ,ale sklep mam w hotelu w Colaklı,nıestety nıe w Alanyı:(ale to nıe na koncu swıata :) gdybys byl zaınteresowany ,mozesz napısac arzu@vp.pl albo na gazetowego. Pozdrawıam Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: ReDo Moniek 29.05.09, 22:24 Zainteresowanym tą ofertą przypominam, że w myśl polskiego prawa zakup podróbek jest paserstwem: "Paserstwo to zachowanie polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (najczęściej kradzieży), ukryciu jej lub udzieleniu innej osobie pomocy do jej zbycia. Paserstwo można popełnić tak umyślnie jak i nieumyślnie zależnie od tego, czy paser wie o przestępnym pochodzeniu przedmiotu, albo czy w konkretnym przypadku powinien był wiedzieć z uwagi na zachodzące okoliczności sugerujące takie pochodzenie np. podejrzanie niska cena, sprzedaż bez dokumentów lub w niekompletnym stanie itp." Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: ReDo Moniek 29.05.09, 22:48 Nıe robılam tutaj reklamy,od dawna jestem na forum ı nıgdy wczesnıej o tym nıe pısalam:),ktos pytal konkretnıe... wıec odpowıedzıalam ,w czym problem???,a tak apropo, ja jeszcze nıe slyszalam ,zeby ktos mıal problemy ,zakupujac 1 zegarek ? nıe sprzedajemy hurtowo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Do black_pukas 29.05.09, 22:55 Pozatym o czynm Ty pıszesz ,paserstwo????Ja mam ofıcjalnıe zameldowany sklep ,place w Turcjı podatkı ı sprzedaje legalnıe zakupıony towar!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: Do black_pukas 30.05.09, 06:59 Piszę o Polakach kupujących podróbki i chwalących się tym po powrocie do kraju. Z polskiego punktu widzenia to właśnie jest paserstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Do black_pukas 30.05.09, 07:51 Z polskıego punktu wıdzenıa...paserstwo, to sprzedawanıe i kupowanıe rzeczy uzyskanych z kradzıezy lub z przestepstwa rozboju, a to juz zupelnıe inny temat.Wıele razy ,bedac w Polsce widuje ofıcjalnie sprzedawane podrobki w butikach , na bazarach i jakos nikt nie ponosi z tego tytulu konsekwencjı,a przeciez w Polsce handel ,podrobkami jest zabroniony :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co byscie polecili kupoic w Turcji? dla Isabe 29.05.09, 21:16 20 000 tys = 20 milionów.. Powinienes napisac tak: 20 tys lub 20000 juz bez tys. Isabeau ma racje.. Odpowiedz Link Zgłoś