Dodaj do ulubionych

właśnie wróciłem

IP: 194.150.247.* 31.05.09, 06:56
Właśnie wróciłem hotel top Incekun (a właściwie Avsalar)
Obserwuj wątek
    • Gość: przed urlopem Re: właśnie wróciłem IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 09:37

Ja nie jadę do tego hotelu, wiec o niego nie zapytam. Za to proszę napisz jaka
      jest obecnie temperatura wody w morzu i ile kosztuje dolmusz z Avsallar do
      Alanyi. I jeszcze jedno może byłeś w Delfinarium, jeśli tak to napisz coś o tym.
      • Gość: marek Re: właśnie wróciłem IP: 194.150.247.* 31.05.09, 18:39
        Dolmusz 2 euro ale korzystniej jest płacić lirą( Ja wypłacałem liry
        z bankomatu ING w centrum Awsalar 100 lira kosztowało mnie 217
        złotych (za euro w Polsce dałem 4,88 tyle stało jak wyjeżdżałem) Oni
        wszędzie liczą że jedno euro to dwie liry wiec powinienem zapłacić
        za przejazd 8 lir ( dwie osoby) płaciłem 6 lub 7 więc lepiej w
        Dolmuszu płacić w lirach .
        W morzu jest taka ciepła woda że praktycznie nie daje żadnej
        ochłody w basenie była trochę zimniejsza więc większość czasu
        spędzaliśmy nad basenem.
        • Gość: przed urlopem Re: właśnie wróciłem IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 18:58

Wielkie dzięki za informację, może jeszcze jedno czy w Konakli jest coś do
          zobaczenia?
          • Gość: marek Re: właśnie wróciłem IP: 194.150.247.* 31.05.09, 20:16
            W Konkali nie byłem pojechaliśmy do Side (3 euro od osoby lub w
            lirach taniej)z przesiadką w Manavgat w Manavgat polecam meczet ( za
            darmo i jest co oglądać) cena przejazdu 2 euro bo to tylko 34 km. i
            w poniedziałki targ ogromny cała dzielnica zamienia się w targ targ
            zaczyna się w okolicach meczetu ( meczet z 4 minaretami ) oraz
            sztuczne wodospady w centrum miasta i przełom rzeki w okolicy miasta
            wstęp 2 euro ( ale co oglądać na tym właściwie progu wodnym za
            bardzo nie ma. W Side amfiteatr (ale z daleka bo wstęp 10 euro z
            daleka też świetnie widać i jest ścieżka turystyczna pośród ruin.
            • Gość: przed urlopem Re: właśnie wróciłem IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 21:42
              My będziemy z małym dzieciakiem, to myślę,że nie pozwolimy sobie na takie
              wyprawy. Ale dziękuję za informacje
              • Gość: Monika Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 22:37
                Hej Marek, to Monia, pamietasz mnie??

Kurcze nie poznalam Was :((

My bylismy z dwojka malych dzieci (prawie roczek i 4 latka) i byslmy
                i w Side i 2 razy w Alanyi, raz sami dolmuszem, a drugi raz na
                wycieczce z Jolsia & Adam's na Alanya tour. wycieczka super, choc
                wiadomo z dowjeczka troszke meczac ale i tak warto cokolwiek
                zobaczyc a nie lezece 2 tyg na basenie czy plazy ;)) wjazd do
                twierdzy, potem wizyta w sklpeie ze skorami (sponsor ;)) ale krotko
                to trwalo i dali zimny sok, potem jaskinia Dim (starsza corka nie
                chciala isc, ja z mladsza na rekach przeszlam cala jaskinie, cyzli
                ok 300 m - cudna), potem lunch w super urokliwym miejscu w gorach
                (nie kupowac coli za 2 euro) i na koniec rejs statkiem 1,5 godzinki -
                to akurat aby nie zmeczyc siebie dziecmi :))
                bylsimy tez w delfinarium ze wzgledu na dzieci - mlodsza sie
                pospala, a starsza biegala po schodach. pokaz - sredni... i duzo
                ruskich ;))

Marek, a jakie wrazenie z hotelu??
                • Gość: marek Re: właśnie wróciłem IP: 194.150.247.* 01.06.09, 06:22
                  Byłaś to wiesz hotel Ok czysto i do syta tylko towarzystwo
                  niemieckich emerytów i ten całkowity brak animacji i jakichkolwiek
                  imprez ty byłaś z małymi dziećmi wiec pewnie Ci to nie przeszkadzało
                  Mi trochę tak. Ale do Turcji wrócę na pewno. A i język obsługi
                  tylko niemiecki chociaż muszę stwierdzić że jak dostali po 1 euro to
                  starali się nawet po polsku mówić a jak wyjeżdżaliśmy to stwierdzili
                  że przewagą Polaków jest to że jesteśmy zawsze uśmiechnięci nie jak
                  Niemcy tylko roszczeniowi. Było sporo par z dziećmi trochę głupio
                  było do każdej podchodzić i pytać czy Ty ale myślę że wrażenia Masz
                  pozytywne pogoda była piękna morze ciepłe.
                  • Gość: przed urlopem Re: właśnie wróciłem IP: 81.21.193.* 01.06.09, 07:54
                    Witaj. Monia to chyba nas wypuszcza. Tekst to troszkę jak reklama wycieczki i
                    ten brak polskich znaków .....Coś mi to nie pasuje.
                    • Gość: Monika Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 10:16
                      Zapewniam Ci, ze nie rekalmuje biura, a pisze zawsze bez polskich
                      znakow bo szybciej, do tego coreczka mi wisi na ramieniu :))

Marek
                      mysmy nie dawali napiwkow, bo w sumie mielismy za wsyztsko
                      zaplacone. zar dalismy kelnerowi 1 euro, za sprzaanie po naszje
                      corce, ktora ciegle cos wylewala ;))
                      i raz dalismy facetowi od materacy na plazy, bo jakos tak skwaszona
                      mine mial jak nam pryznosil, a potem juz bylo ok ;))
                      mysmy sie "zaprzyjaznili" z niemickimi emearytami dzieki naszej
                      corece, ktora zaprzyjaznila sie z ich wnuczka;)nie wiem ajkim cudem
                      sie dogadywaly: nasza po polska , tamta po neimeicku.... ;))
                      i tylko paru emerytow bylo upierdliwych... reszta ok...
                      to pewnie z widzenia sie znamy :))
                      jak ja wroce do Turcji to raczej na samo zwiedzanie, choc podobalo
                      mi sie duzo bardziej niz na Krecie. jakos tak czysciej, cschlidniej
                      na ulicach...
                      • Gość: marek Re: właśnie wróciłem IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.09, 18:20
                        Spoko Monika była już wiem kim jesteś blondynka z dwójka dzieci siedzieliście
                        niedaleko jedynego chyba sympatycznego emeryta on nas tez często zaczepiał aż
                        się dziwiłem że taki sympatyczny ja poza wycieczkami indywidualnymi kupiłem w
                        GTI safari i rafting uważam że było warto sami Polacy miałem zabrane prawo
                        jazdy więc pojeździłem sobie po górach Taurus a sam spływ był niezły pierwszy
                        próg wodny i połowa pontony w wodzie. Poza tym byliśmy na rejsie statkiem gdzie
                        wszystko było bez limitu napoje alkoholowe i bez może to standard na wszystkich
                        wycieczkach nie wiem ale wypiłem z 7 tuborgów było sympatycznie.
                        • Gość: Monika Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:29
                          siadalismy roznie, ale w koncu przensielsimy sie na sale, te od
                          strony bardziej basenu. naszej starszej corce ciazko bylo wysiedziec
                          na posilkach wiec latala na zewnatrza my meilsimy ja na oku i tam
                          bylo zdecydowanie mniej osob... :))
                          a emerytow sympatycnzych bylo sporo clakiem, pryznajmniej bardzo
                          duzo zaczeepialo nasze dziewcyznki, szczeglone mlodsza :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka