Dodaj do ulubionych

OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja

21.06.09, 12:29
Hotel Limak Atlantis to cudowne miejsce do spędzenia wakacji - byłam tam (3 - 17 Czerwca) z mamą i młodszą siostrą i jesteśmy zachwycone.

OTOCZENIE. Ogromne wrażenie robią przestronne liczne wspaniale zaprojektowane ogrody a także wygodne, eleganckie i dobrze wyposażone pokoje.

ANIMACJA. Godna polecenia, szczególnie, lecz nie tylko, rodzinom z dziećmi, która znajdą tu dla siebie mnóstwo wspaniałych zajęć aż do wieczora.
Program animacyjny jest dobrze rozwinięty, pełen różnorodnych zajęć jak np. poranne rozciąganie, gra w rzutki, boccia, piłka siatkowa - plazowa i wodna, water polo, aerobik w wodzie, zajęcia taneczne (salsa).
Cały zespół animacyjny, składający się w większości z profesjonalnych tancerzy i sportowców, każdego dnia wkładał całe serce w pracę, tak by umilić gościom pobyt i ich rozweselić. Osobami, które szczególnie starały się są Martin, Fatih, Shorty i Sayid.
Szczególnie podobały nam się wieczorne show - bardzo interesujące, profesjonalnie wykonane i inne każdego dnia. Na szczególną uwagę zasługuje tu taniec, przygotowany naprawdę starannie. Cały zespół pracował do późnych godzin nocnych, by udoskonalić występy.
Każdego wieczora można było posłuchać także muzyki na żywo i pójść na dyskotekę (czynna do 2 w nocy).

BASENY. Kilka dużych, fantazyjnie zaprojektowanych, pięknie podświetlonych basenów. 4 świetne zjeżdżalnie.

WYŻYWIENIE. Duży wybór oraz różnorodność dań mięsnych , warzywnych, owoców i deserów [pyszne torty!]. Codziennie tak wyrafinowane dania jak ostrygi czy grillowany łosoś. Bogata oferta drinków, także napoje importowane takie jak irish cream czy Balantine's itp. Napoje bezalkoholowa jak cola czasem z dodatkeim wody. Sok pomidorowy w kartonach.

OBSŁUGA. Uprzejma i pomoca.

ULTRA ALL. Wiele udogodnień wliczonych w cenę, takich jak sporty wodne bez silnika, czyli np. windsurfing (wymagana licencja) kajaki, rowery wodne, mini bar (wypełniany codziennie 2 sokami, piwem, napojami gazowanymi), sauna fińsk, łaźnia turecka, prasowanie ubrań (2szt na osobę/codziennie), siłownia.

Ogółem - hotel idealny!! Polecam: )))
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.14, 18:04
      Witam
      Będę w hotelu Limak Atlantis z lipcu z rodziną. Cieszę się, że była Pani tak zadowolona z pobytu. Mam pytanie dotyczące centralnej klimatyzacji -czy jeśli jest za zimno to mogę ją w pokoju wyłączyć lub zmniejszyć nawiew.Czy budynki resort są bardzo oddalone od centrum z basenami. Widziałam też drugi kompleks basenów,przy budynku resort. Czy tam też są zjeżdżalnie i płytki basen dla dzieci?
      Dziękuję
      • 19sara78 Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 23.03.14, 19:06
        Hej, ja też wybieram się tam w lipcu, mało opinii o tym hotelu a na checku to niby wszystko ok. A kiedy się tam wybieracie?
        • Gość: Mariusz Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja IP: *.dynamic.mm.pl 29.06.14, 19:18
          Wybieram się z Rodziną ( trzech chłopców w wieku 3,5,8 lat) od 9 lipca. Czy będzie w tym czasie ktoś z dziećmi w podobnym wieku? Podobno mało jest osób z Polski w tym hotelu. Hotel podobno rewelacyjny:-). Pozdrawiam
          • mbonia Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 03.06.16, 09:03
            Proszę o wrażenia z pobytu.
    • misku123 Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 03.06.16, 10:20
      Fajny jest ten hotel. Ja szukam czegoś dla nas, mamy 9 letnią córkę. Myślisz że nie będzie się tam nudziła? I bardzo ważne jest dla nas jedzenie, lubimy smakować czegoś, czego na co dzień się nie je :)
      Czy można spotkać tam Polaków? Fajnie jak dzieciak sobie znajdzie towarzystwo do zabaw
      • mbonia Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 03.06.16, 11:57
        obawiam się że w Limaku bedzie mało Polaków i atrakcji dla dzieci bardzo niewiele. Za to Tui dzis widze fajną oferte na Club Grand Side, Tui Magic Life Belek i Sunis Elita Beach resort. Może ktoś coś polecić :) atrakcje dla dzieci, bliskość plaży.
        • garwena Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 03.06.16, 12:46
          Każdy z tych hoteli jest świetny, ja mogę polecić Sunis Elite, gdzie byłam w ubiegłym roku z 2 dzieci. Hotel na rozległym terenie, w pięknym ogrodzie, wśród bujnej zieleni, jedzenie doskonałe - olbrzymi wybór i pysznie, w all inclusive wschodzą alkohole importowane, mnóstwo barów na całym terenie, przekąski, lody. Piękna plaża i baseny ze zjeżdżalniami, wszędzie sterylna czystość, mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Byliśmy zaskoczeni bardzo wysokim standardem hotelu, bo cena była niewygórowana.
          Niedaleko hotelu sklepy i bazarek, gdzie można zrobić zakupy.
          Club Grand Side i Magic Life to trochę wyższa półka cenowa, ale każdy wart swojej ceny. Ja akurat nie byłam w Magic Life Belek, znam natomiast Magic Life Jacaranda, ale każdy hotel z sieci Magic Life jest znakomity
        • nataliam2 Re: OPINIE : Limak Atlantis Hotel Belek, Turcja 03.06.16, 22:33
          W Limaku plaża też jest blisko co do animacji dla dzieci mają świetne. Niestety nie w języku polskim.
          Dzień pirata np. moje zapamiętały a były w wielu 5 i 7 lat. Animatorzy chodzili po terenie hotelu przebrani za piratów z żywymi papugami. Przebierali i malowali dzieciaki. Potem były zabawy w klubie malucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka