niemamweny2 06.07.09, 09:34 Jaki prezent/pamiątka z Polski będzie interesujący dla Turków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemamweny2 Re: Jaki prezent z Polski? 08.07.09, 09:47 Widzę, że nikt nie ma doswiadczenia w prezentach.Czyli nic nie pozostanie innego jak jakieś ordynarne flakony perfum zapachowych typu żubrówka, albo albo albumy.Szkoda póki co zawiedliście mnie tutaj bywalcy Turcji.Daję Wam szansę na poprawę i wykazanie się jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas A jaki prezent dla Polaka? 08.07.09, 10:07 Durne pytanie = brak odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Jaki prezent z Polski? IP: 194.42.116.* 08.07.09, 10:11 Miałem Ci napisać co można kupić, ale po Twoim tekście z "wykazaniem się" apeluję do wszystkich by nie odpowiadali na Twego posta. Sam jadę do Turcji w tym roku i już zakupiłem "gadżety" dla naszego znajomego. Skoro brak Ci kreatywności to "wykaż się". Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Jaki prezent z Polski? 08.07.09, 11:10 Reprodukcja "Sobieskiego pod Wiedniem" bedzie w sam raz ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Jaki prezent z Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:53 KUP DMUCHANĄ LALĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Jaki prezent z Polski? IP: 194.42.116.* 08.07.09, 12:00 Ja jednak zaproponuję kabanosy z wieprzowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Jaki prezent z Polski? 08.07.09, 14:22 Belian to przynajmniej mi napisz ( na gazetową) Plizzzzzzzzzzzzzz :D Sama nie wiem co zabrać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Jaki prezent z Polski? IP: 194.42.116.* 08.07.09, 14:49 to zależy dla kogo. Dla faceta czy dla kobiety, czy dla hotelu, czy dla kogoś kto ma basen, co lubi, co robi. Po prostu portret psychologiczny :) postaci. Do wyboru mamy bowiem tzw. gadżety kulinarne i niekulinarne. Moim zdaniem najfajniejszym gadźetem w tym roku jest coś co jest związane z imprezami w Polsce takimi jak np. Mistrzostwa Europy w koszykówce, może koncert Madonny. Napisz coś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Jaki prezent z Polski? 08.07.09, 15:18 No właśnie o to chodzi, że za bardzo nie wiem. Ale może dla pokojowego lub pokojowej, dla bechboya - jesli jest. Ogólnie dla kogoś z obsługi hotelu, kto może przypadnie mi do gustu ( ale rzecz jasna nie jako pcia przeciwna tylko - no fajny będzie ). Może coś bym wzięła zarówno dla pci męskiej jak i żeńskiej. Np: w Tunezji pytali o polską wódkę lub papierosy, w Egipcie pokojowemu spodobała się czapeczka z flagą Polski, w grecji chcieli nasze polskie ciastka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Jaki prezent z Polski? IP: 194.42.116.* 08.07.09, 16:07 Polska wolnocłówka www.baltona.pl - żubrówka i żołądkowa gorzka, tylko ta pomarańczowa bardzo dobrze smakuje z ichniejszym nektarem/sokie brzoskwiniowym. Wszystko polega na tym jak zobowiązujący ma to być produkt. Z branży typowo marketingowo gadżeciarskiej są kubki, koszulki, długopisy, kalendarze, smycze, itd. Dla faceta coś związanego ze sportem, jak masz w mieście klub piłkarski to możesz coś kupić. Fajnych kubków jest pełno. z alko przyszedł mi do głowy jeszcze miód pitny, oscypki, miód gryczany jakieś regionalne browary. Możliwości jest multum. Ja kupiłem koszulkę Eurobasket 2009, mam jeszcze plan zrobić antyramę na temat desantu wojsk alianckich na Gallipoli. Dla hotelu biorę to www.allegro.pl/item676046454_dmuchana_siatkowka_firmy_intex.ht ml. W marketach są na śmieszne pokrowce na komórki w barwach narodowych. w ubiegłym roku dałem ziomkowi pendrive'a z nagraną muzą mówiąc, że może z tym zrobić co chce bo to dla niego. dałęm mu przy tym smycz Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Jaki prezent z Polski? 08.07.09, 16:10 Dzięki. Wezmę coś w barwach narodowych RP a do tego tak jak mówisz może koszulkę jakiegoś klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamweny2 Re: Jaki prezent z Polski? 09.07.09, 08:48 No czeszę się, że jednak Belian penkłeś i cuś napisałeś (troszku Ci zabrakło poczucia humoru na początku). Dzięki wszystkim sympatycznym za podpowiedzi (na serio- bo czasami żartujemy).Niestety nie miałem czasu , albo moja cierpliwość się skończyła i kupiłem album o polskich cudach (i cudokach-hahaha).Do tego zaopatrzę się w we jakieś flakoniki perfum, ale myślę, że postawię na orzechówkę lub żołądkówkę, a nie czyściochę.Pomysł z koszulką też jest dobry tylko nie wiem czy Wisła czy Cracovia.Więc może mi stanie na Garbarni lub Bronowiance (hahaha)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Jaki prezent z Polski? IP: 194.42.116.* 09.07.09, 09:14 Ja bym na twoim miejscu kupił sobie trochę buraków i postawił na przeciwko siebie wtedy nie będziesz potrzebował lustra. hehehe;) a teraz wsiadaj do swojego kartonowego trabanta, odchyl wichajsterkiem lewe okienko, puść eskę i skocz na miasto, hamburger w McDonaldzie już czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu ps. IP: 194.42.116.* 09.07.09, 09:19 nie wiedziałem, że w Krakowie mieszkają takie matołki. Po twoim słownictwie myślałem, że jesteś z Pacanowa. hehehe. Taki żarcik adekwatny do twojego poczucia humoru. hehehe. mały ptaszek mały móżdżek czy ty sobie teścia nie wprowadzasz w krwiobieg?...hehehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
niemamweny2 Re: ps. 09.07.09, 09:45 Chopie, skundżeś sie urwał? Wcale nie mieszkam w Krakowie- wolę wiochę pod, bo mi słoma z butów wystaje.Dzięki za lekcję kultury tak czy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Jaki prezent z Polski? IP: *.enterpol.pl 08.07.09, 17:06 Kupiłem w sklepie wolnocłowym na lotnisku w Wa-wie parę flaszek wódki, z zamiarem skonsumowania ich na przyjaznej ziemi tureckiej. Ale cały misterny plan przepadł ze względu na upały panujące w Alanyi (w tym klimacie alkohole wyskokowe mi nie podchodzą). Postanowiłem obdarować paru sympatycznych Turków tym specjałem. Prezent był trafiony, cieszyli się jak dzieci. Wódka nazywała się notabene Sobieski. Wszystkie zaszłości historyczne i kulturowe poszły na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownia_lann prezent z Polski 10.09.09, 16:43 wyjatkowe i niepowtarzalne prezenty. Polskie rękodzielo artystyczne. Napewno cos znajdziesz...szklaneczki do herbaty zdobione bursztynem? co do alkoholu? polecam www.lann.pl Odpowiedz Link Zgłoś