Gość: k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 21:24 wiem ze w turcji jest napiecie 220V ale nigdzienie moge znalezc info na temat jak wyzej. czy wtyczki naszych sprzetow pasuja do ich gniazdek czy trzeba jakies specjalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabeau Re: gniazdka/wtyczki 14.07.09, 21:29 Było już: forum.gazeta.pl/forum/w,660,95234168,95263612,wie_ktos_.html i poniższe wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: gniazdka/wtyczki 14.07.09, 21:34 No własnie... i komary tam są :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gość Re: gniazdka/wtyczki IP: *.centertel.pl 15.07.09, 02:55 @ isabeau : Było ale niewyraźnie! Tam podobno są jakieś bolece w kontakcie, które blokują włożenie okrągłej wtyczki! Jakie to bolce? Jakie wtyczki tam wchodzą. Chińskie? Inne? To ważna sprawa, więc nie zbywaj kwestii ogólnym pasują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gniazdka/wtyczki IP: 62.61.47.* 15.07.09, 07:04 byłam w Pine Bay Resort i tam mieli dwa rodzaje gniazdek takie do naszych wtyczek i do innych wiec nie było problemu Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: gniazdka/wtyczki 15.07.09, 07:27 Nie zbywam - podałam link do dyskusji - tam poniżej są wypowiedzi o tych niepasujących bolcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gość Re: gniazdka/wtyczki IP: *.centertel.pl 15.07.09, 10:08 @isabeau: Wiadomo,że są jakieś bolce, ale nie wiadomo gdzie. U góry i u dołu gniazdka? Jak w Portugalii i w Niemczech? Czy z 4 stron? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: gniazdka/wtyczki 15.07.09, 11:47 Być może typ gniazdka zależy od hotelu. Z mojego doświadczenia powiem tak: nie napotkałam nigdy w Turcji problemu z kontaktami - były identyczne jak w Polsce. Być może niektóre hotele zabezpieczają się przed przedsiębiorczymi turystami, którzy chcą korzystać z grzałek, czajników, tosterów i co tam dusza jeszcze zapragnie, przy okazji paląc instalację :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: gniazdka/wtyczki 15.07.09, 20:00 Kurcze a ja chciałam zabrac ze soba mały czajniczek (taki 0,60 litra) i teraz mam dylemat .. Jakie kontakty sa w Armoni Holiday Village? Wie ktoś? .. Bo nie chciałabym bez sensu tachać tego czajniczka... chociaz w zasadzie jest lekki jak "piórko"... Odpowiedz Link Zgłoś